Şimdi Ara

HANGİ DÖVÜŞ SANATI SOKAKTA İŞE YARAR (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
5
Favori
112.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu dedıklerımı derb traş reklamındaki gerçek adını bılmıyorum (ali desidero) rolundekı adm soylemıştır kendısının turkıyedekı en iyi fedai şirketlerinden birisine sahiptir iyide kikbox cudur kendisi biri size bıçak çekerse ne yaparsınız demişlerdi oda cüzdanımı veririm demişti ne kadar iyi dövüşsemde canımı boyle gereksiz şeyler için tehlikeye sokmam demişti
  • quote:

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK

bu dedıklerımı derb traş reklamındaki gerçek adını bılmıyorum (ali desidero) rolundekı adm soylemıştır kendısının turkıyedekı en iyi fedai şirketlerinden birisine sahiptir iyide kikbox cudur kendisi biri size bıçak çekerse ne yaparsınız demişlerdi oda cüzdanımı veririm demişti ne kadar iyi dövüşsemde canımı boyle gereksiz şeyler için tehlikeye sokmam demişti

Giden gitti artık napalım.BAğırsam yardm istesem belki susturmak için bıçak saplıcaktı..Adananın şoparları onlar.
  • forever aikido ya önümüzü kesen tinercilerde dövüş sanatı biliyosa ne yapacağız.bu arada emure niye süresiz ban almış yaw
  • ohh yaw banımı geri aldırdım sonunda teşekkürler mod abiler
  • bence kavga yapmaktan öte bişey bu...eğitimi alıcak olan kişi sokakta ona buna hava atmak için alıyorsa bişey diyemeyiz ancak bence herkesin silah taşımasına özenmesinden çok daha iyi bir şeydir kendini savunma sanatlarını öğrenmek istemesi..zaten çoğu uzak doğu sanatıda kişiye ,karşısındaki insana zarar vermekten çok onu etkisiz hale getirmesini öğretiyor..Bence yanımızda herhangi bir dövüş sanatı taşımak silah taşımasından daha iyi ve güvenlidir
  • kesinlikle güreş
  • quote:

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK

bu dedıklerımı derb traş reklamındaki gerçek adını bılmıyorum (ali desidero) rolundekı adm soylemıştır kendısının turkıyedekı en iyi fedai şirketlerinden birisine sahiptir iyide kikbox cudur kendisi biri size bıçak çekerse ne yaparsınız demişlerdi oda cüzdanımı veririm demişti ne kadar iyi dövüşsemde canımı boyle gereksiz şeyler için tehlikeye sokmam demişti

Onun fedai şirketindeki elemanlar da, bir olay çıkınca ortadan toz olma felsefesine inanıyorlardır o zaman.
  • zinedunei zudanu

çok ünlü bir fransız-cezayir dövüş sanatı
    felsefe herşey kafada biter
    gözümle gördüm adam 2 saniyede yerde
  • Adı ne kadar uzun ve söylenmesi zorsa onu seçin derim.Adama yaptığınız sporun adını söyleyince şaşırıp aval aval yüzünüze bakar,siz de o sırada tabana kuvvet sporunu uygularsınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: meco

erkekligin 10da 9u kacmaktır ve bunu atalarımız bosuna dememistir belki bir gün anlarsınız neyse... ögrenmesi zahmetlidir ve hocası pek bulunmaz bulunsada yerli hocalardan hayır gelmez ama ben Full-Contact diyorum karsındakinin ne bildigi önemli degil

erkekliğin 10'da 9'u kaçmaktır. sözü atalarımıza ait değildir. tıpkı bu devirde babana bile güvenmeyeceksin ve erkeğin malı meydandadır sözleri gibi.BU sözler yahudiler aracılığı ile bize ulaşmıştır.Ve Türk toplumuna ait bir atasözü değildir.
  • yüzüne yeşil yeşil tükürme sanatı

(not: iğrencim)
  • Box, Kick-box, Tai-box yumruk kullanilan her dövüş sanatı sokakta işe yarar.
  • SAvaşa cengaver yetiştirir gibisiniz.. Kavga en son düşünülecek konudur....... Vicdan azabı kahreder bitirir seni...... 20 sene Taekwondo yaptım şampiyonalara katıldım v.s. Ama günün birinde gece yarısı birisiyle kavga etmek zorunda kaldım.... SAkat kaldı çocuk ve ben bu olayı üstümden atamadım henüz.... Tavsiyem anlaşma yolunu seç...
  • Thai Muai KickBoxing Tek Kelime Perfect.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emure

quote:

Orjinalden alıntı: kartopu2

Kimse Hapkidoyu tam anlamıyla daha tanımıyor o kadar tanıtım yapılmasına rağmen herkes bişeyler söylemiş.Sokakta sporların ne kadar işe yaradığı hakkında

yaw aikidodan bozma bişeye benziyo o spor. kolmudan ameliyat olum 1 ay önce aralıkta yine başlıyom aikidoya

arkadaşlar bide bilmeden yorum yapılmasa şuraya baktımda ilgili arkadşlar var hakkaten ama sporu sanatı yapmadan yorum yapmayın, çünkü sanatla uğraşanlara saygısızlık. hapkido dediğin olay dile kolay aikidodan bozma bişey olsa... Eski kore belgelerinde sabittir; basitçe söyliyim; judocu ama aikido bilen bi adamın 20 kişiyi aynı anda o ortamda dövmesiyle ( tanbi bizimgibi allah ne verdiyse bire on kişi dalmıyo ; onlar en fazla 3er dörder giriyolarmış belki saygı gibi bi adetmiş) bundan gidip bu snatı öğrenmesiyle yayılır. günümüze kadar gelince 33 adet sporu içeren bi hal alır; hepsi de uzak doğu savunma sanatları değil tabi, içinde cimnastikte var. ama şöyle düşünün nasıl kickboxdaki bitiricilik özellikleri lazımsa, bilek oyunları, ince tekniklerde lazım. işte birçok sanattaki( kılıç vs de dahil; çünkü aikido olmasada ninjutsu ya çok benzer hapkido) teknikler hapkido da buluşuyor. bir nevi full kontakt aslında

• TARTIŞILMAZ bile tabiki KUNG - FU

Ben taekwondoda kırmızı siyah kuşağım. kick box lada 1,5 sene uğraştım. karateyide biraz bilirim. ama en iyisi kung fu.

kungfu nun yanında diğerleri çok basit kaçar. Kung fudan iyisi yoktur.

• diyelim sen sorunu konuşarak halletme yolundayken,dengesiz bir yumruk indirdi.işte o zaman işler değişir.ve herkezin kendini savunma yöntemlerini öğrenmesi lazım.
    quote:

Orjinalden alıntı: Millennium

Sorunu konuşarak halletme sanatı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ice cube

bence kavga yapmaktan öte bişey bu...eğitimi alıcak olan kişi sokakta ona buna hava atmak için alıyorsa bişey diyemeyiz ancak bence herkesin silah taşımasına özenmesinden çok daha iyi bir şeydir kendini savunma sanatlarını öğrenmek istemesi..zaten çoğu uzak doğu sanatıda kişiye ,karşısındaki insana zarar vermekten çok onu etkisiz hale getirmesini öğretiyor..Bence yanımızda herhangi bir dövüş sanatı taşımak silah taşımasından daha iyi ve güvenlidir

+1 Kesinlikle doğru ama aynı zamanda bu sporlar birer tehlikeli silahlardır bunuda unutmayalım kafa atmak en iyisi diyenlerede bir çift sözüm var ona da fazla güvenmeyin kafa atacam derken adamın yumruğunu alnınızda çok sert bir şekilde hissedebilirsiniz ki onuda hiç tavsiye etmem alnınızda çok berbat bir şekilde yara oluşur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartopu2 -- 15 Eylül 2006; 1:47:04 >

• Sokakta işe yarar mı diye sorduğunuzda , en etkilisi kesinlikle Wing Tsun dur.. Aikido güzeldir estetiktir ama 20 sene den önce sokakta sizden iri bir kişiye akrşı işe yaramaz. açıları ve güç kullanmamayı doğru şekilde sindirmek oldukça uzun yıllar alır. ve tam olarak sindirsenizde bu günümüzün sokapı için değil. Samurailerin silahsız dövüş tekniği olarak temellenmişir. Aikidoda ataklar hep katanayla yada jo ile yapılırmışcasına gelir. temeli katanaya karşı savunmadır. Shomen uchi , yokomen uchi vs vs .. iriminage güzeldir ama sokakta uygulamak çok ama çok zordur.

Wing tsun kuen kung fu ise düzenli şekilde 3-4 sene yapıldığında sokakta inanılmaz ölçüde işe yaramaktadır.. Ayrıca silahlı saldırılara karşıda escrima öğretilmektedir..

Türkiyede ebmas tarafından son derece temelli şekilde öğretilmektedir..

Ebmasın kurucusu ve uluslararası alanda en önemli wing tsun üstadlarından biri olan Emin boztepenin birkaç videosunu ekliyelim... İzleyin wt nin mantığını görün

http://www.youtube.com/watch?v=FAEoKut5i14

http://www.youtube.com/watch?v=ZyaYn7V8grE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düttürüleyla -- 15 Eylül 2006; 7:23:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: düttürüleyla

Sokakta işe yarar mı diye sorduğunuzda , en etkilisi kesinlikle Wing Tsun dur.. Aikido güzeldir estetiktir ama 20 sene den önce sokakta sizden iri bir kişiye akrşı işe yaramaz. açıları ve güç kullanmamayı doğru şekilde sindirmek oldukça uzun yıllar alır. ve tam olarak sindirsenizde bu günümüzün sokapı için değil. Samurailerin silahsız dövüş tekniği olarak temellenmişir. Aikidoda ataklar hep katanayla yada jo ile yapılırmışcasına gelir. temeli katanaya karşı savunmadır. Shomen uchi , yokomen uchi vs vs .. iriminage güzeldir ama sokakta uygulamak çok ama çok zordur.

Wing tsun kuen kung fu ise düzenli şekilde 3-4 sene yapıldığında sokakta inanılmaz ölçüde işe yaramaktadır.. Ayrıca silahlı saldırılara karşıda escrima öğretilmektedir..

Türkiyede ebmas tarafından son derece temelli şekilde öğretilmektedir..

Ebmasın kurucusu ve uluslararası alanda en önemli wing tsun üstadlarından biri olan Emin boztepenin birkaç videosunu ekliyelim... İzleyin wt nin mantığını görün

http://www.youtube.com/watch?v=FAEoKut5i14

http://www.youtube.com/watch?v=ZyaYn7V8grE

http://www.mucadelesporlari.com/showthread.php?tid=926
    yukarıdakı lınkte wing chung u baya elestırmısler.

Bu arada aklıma bı fıkra geldı anlatayım bıraz gulelım.
    Tam hatırlamıyorum bıraz sallama olacak

Rizede bir turisten dayak yer temel
    nasıl yendın ya benı
    Japon karete der adam.
    Baska bır gun bır olayda yıne dayak yer
    Kore tekvando der adam.
    baska bır olayda yıne
    Çın kung-fu teknıgıyle dayak yedıgını ogrenır.
    Artık dayanamaz arabadakı krıkoyu adamın kafasına gecırır.
    arkadan lafı yapıstırır.
    -Toyota Kriko

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.