Şimdi Ara

Hangi Egea ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aile aracı olarak bir seçim yapma arifesindeyim
    Hafta içi işe gidip gelmek için hafta sonu şehirlerarası seyahat için kullanacağım yıllık ortalama 15.000 km yapıyorum bütçem 700-750 bandında 2 seçenek arasında kaldım
    1) 2022 Egea 1.3 multijet Easy Plus 40.000 km de hatasız
    2) 2022 Egea Cross 1.4 fire Urban 35.000km de hatasız

Sizce hangisi tercih edilmeli kasa olarak cross çok hoşuma gidiyor sadece motor performansı açısından problem yaşar mıyım diye düşündürüyor (cross LPG ile kullanılacak)
    Şehirlerarası genelde sabit 120-140 km gibi hızlarda seyahat ediyorum. Şehir içi zaten performans çok da önemli değil.

• Airbag sayısından ve donanımdan dolayı 1.4 fire diyorum. Az devirli kullanırsınız bir şey olmaz.
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Acaba 1.4 fire 130 km hız ile 6. Viteste kaç devirle ilerliyor bilginiz var mı
  • darknigt D kullanıcısına yanıt
    Hiç kullanmadım 1.4 fire bilemeyeceğim. Youtube bakabilirsiniz. Kesin vardır.
    1.3 multijet o kadar harika uçan kaçan bir motor değil. Evet gidiyor güzel hoş ama dünyanı değiştirmiyor. 5bin devirle her yokuşu çıkar egea.
    deneyeyim mi yarin hocam
  • 1.3ü 120+km sabit hızda kullanırsanız varıncaya kadar kafanız şişer.
  • chionophile C kullanıcısına yanıt
    Sanırım Cross 1.4 sahibisiniz deneyimleriniz nasıl yağ yakma problemi yada başka can sıkıcı olaylar yaşadınız mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: darknigt

Sanırım Cross 1.4 sahibisiniz deneyimleriniz nasıl yağ yakma problemi yada başka can sıkıcı olaylar yaşadınız mı
    cross degil hocam sedan 1.4 fire urban paket
  • efyavas kullanıcısına yanıt
    Bir de 120 üstünde sağlam yakıyor.
    (7 litre)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 21 Ekim 2024; 22:52:15 >
  • efyavas kullanıcısına yanıt
    1.3 motoru yaklaşık 3.000 km kullandım kiralık olarak araç henüz 2 bin kilometredeydi aldığımda 600 km yol yaptım alır almaz 130-150 arasında kullandım hafif bir müzik açıktı motor sesi beni hiç rahatsız etmedi açıkcası sadece 2 büyük sorun vardı
    1) Virajlarda gerçekten acaba dönecek mi diye düşündürüyor ha dönmesine dönüyor ama tedirginlik yaşattı bana sanıyorum hafifliğinden kaynaklı.
    2) Koltukları aşırı sert yani araçtan indiğimde ciddi bi ağrı yaşadım kullandığım araç easy plustu donanımsal olarak koltuk değişiyor mu bilmiyorum onu.

Bu performanslı sürüş sonrası yakıt tüketimim 4.6 litre idi performans ve yakıt konusunda gerçekten yüzümü güldürdü. Konfor maalesef diyorum.

1.4 hiç kullanmadım hiç cross a binmedim açıkcası
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Hocam babamda 1.5 TSI Superb var 130 sabit hızla 6-6.5 litreyi anca görüyor 😅
  • 1 senedir 1.4 cross biniyorum . Hani diyorlarya 1.4 egea gitmez diye , cross binince sedan 1.4 ün aslında seri bir araç olduğunu farkettim . Cross hiç çekmiyor. 2 hafta ikame araç olarak 1.4 sedan kullandım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jadame -- 21 Ekim 2024; 23:10:18 >
  • O kadar bütçe cikiyorsa neden illa egea bakiyorsun hocam
  • Cordelio0811 kullanıcısına yanıt
    Alternatif öneriniz nedir ben 5 yaşından küçük ve km si 50.000’den düşük olsun dediğimde aklıma egea dışında bir araç gelmiyor açıkcası
  • Jadame J kullanıcısına yanıt
    Çekmiyordan kastınız nedir? Bir yıllık kullanımız sonucunda tavsiye eder misiniz aracı
    Tercih sizin tabiki sizin sordugunuz egea dan dusunecek olsam 1.6 otomatik dolu paket sedan alir arkama bakmazdim. Bana soracak olursaniz modeli 2018 lere kadar duserim km yi ise 80.000 bandinda ararim. Boyut olarak küçük olabilir ama polo,ibiza gibi arabalar cok daha güzel. Bende de 2018 i20 var 1.2 mpi style gayet memnumum. Sizde i20 1.4 otomatik dusunebilirsiniz

Kendimi herkese honda jazz öneren forumdaş gibi hissettim ama clio 4 0.9 tce bakabilirsiniz hatta bagaj lazım ise sport tourer olanını yoksa hb olanını

• 1.3 derim kim 1.4ün yağıyla uğraşacak

Araç çok hantal . Hafif yokuşlarda bile vites düşürmek zorunda kalıyorsunuz . Yanınızdan minibüslerin bile sizi geçmesi zorunuza gitmeyecekse öneririm aracı . Ben şahsen fiyat eder olarak memnun kaldım . Yağ yakma konusunuda yaşamadım .

• 1.4 Motor 110 la 3000 devir yapıyor yani gitmek istediğiniz hızı 27,27 ile çarparsanız o hızda kaç devirle gittiğini bulursunuz. 3550 devirle 130 sabit gidersiniz.

Hangi Egea ??

Bence 15.000 km yapıyorsanız 1.0T Cross bakın, 2022 kasımdan beri 1.4 sedan easy kullanıyorum ben gidşinden yakıtından mennunum ama daha sık kullanıyor olsam başka bir araca geçerdim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.