arkadaşlar ben ekran kartı alıcam fakat kafam çok çok karışık biliyosunuzdur nvidia yeni kartlarını duyurdu felan ve baya iyi gözüküyo bu yüzden çok kararsızım ve sistemime hangisi daha uygun bilemedim ama aklımda şunlar var : GTX 970 - R9 390 - GTX 1070 bu üçü arasında kaldım sistemim;
Ekran kartını aldıktan sonra işlemci değişicem maksimum 1 yıl içersinde ve büyük ihtimal i7 olucak sizce hangi kartı almam daha mantıklı olur ilerisi için ?
r7 370 - gtx 950 - r9 380 - gtx 960 bunların dışına çıkmayın.
r7 370 phenom2 için ideal.
zaten bir dahaki yıl i7 alacaksınız, neredeyse kasanızdaki çoğu parça uymaz. yeni mimarili ekran kartları çıkacakken eskiye para verilmez. ama çok zorda kaldıysanız dayanamıyorsanız r7 370 alın. hemde coil whine sıkıntısı yok. darboğaz problemi olmaz.
eğer sadece suan ekran kartını değiştireceksen bence gtx950 veya r7370 işini görür, fazlasına gerek yok.
yalnız iyi bir kart almak istiyorum daha iyisini alabilecekken neden r7 yada gtx 950 ye para vereyim ki bir yıl sonra sadece işlemcimi ve anakartımı değişicek çok büyük bir değişiklik değil o yüzden 970 veya yeni nesil bir gtx almak daha mantıklı olur diye düşünüyorum
8gb lık bir 390 al, upgrade yaptıktan sonra ekran kartınında tam gucu ortaya cıkar çifte upgrade yaomış gibi olursun.
İşlemcini yakın zaman içerisinde değiştireceksen 1070 al
1 yıl içersinde işlemciyide alıcam çok uzun bi zaman değil bence 1070 banada mantıklı geldi heralde 1 yıl boyunca bi sıkıntı olmaz gibi sadece işlemcim diğerlerine göre biraz geri kalıcak oda çok da değil sanırım ?
İşlemci ekran karını fazlasıyla kısıtlayacaktır. Ani fps düşüşleri sebebiyle çoğu oyun oynanmaz hale gelecek. Yine de iyi kötü idare eder. Ama dediğim gibi oynadığın oyundan zevk alamazsın. Aldığın kartın gücünün yarısını falan ancak görürsün, o nedenle paranın yarısı da boşa gitmiş olur. Aradaki zaman farkı ne kadar kısa olursa o kadar yararına olur. Ve bir yıl fazlasıyla uzun bir süre.
quote:
Orijinalden alıntı: Ritiim
1 yıl içersinde işlemciyide alıcam çok uzun bi zaman değil bence 1070 banada mantıklı geldi heralde 1 yıl boyunca bi sıkıntı olmaz gibi sadece işlemcim diğerlerine göre biraz geri kalıcak oda çok da değil sanırım ?
biraz mi geri kalacak darbogazin kralini yasarsin kardes.bir sene filan kullanamazsin bir ayda kafayi yer bana intel soyleyiiiin diye gezersin burada.
hocam o zaman r9 mu alayım ?
r9 390'in da 970'ten bir farki yok ki ona yetmeyen buna da yetmez.1 sene kullanmak icin 370 al bence.daha iyi ekran kartini sistemi degistirince alirsin o zamana yeni modeller cikar.
hocam gökten para yağmıyor bi kere alıcam ekran kartını :D nvidia favorim evet ama çoğu arkadaşım r9 al diyor heralde onu alıcam 1070 parası güzel ama malesef yetmiyor 1 sene daha bekleyemem onun için üni sınavı yaklaşıyo :/
quote:
yalnız iyi bir kart almak istiyorum daha iyisini alabilecekken neden r7 yada gtx 950 ye para vereyim ki bir yıl sonra sadece işlemcimi ve anakartımı değişicek çok büyük bir değişiklik değil o yüzden 970 veya yeni nesil bir gtx almak daha mantıklı olur diye düşünüyorum
yazdığın sistem için en iyisi onlar çünkü. o anakarta ondan başka düzgün işlemci takılmaz, işlemci upgrade yapamazsın. gidip intel 2.3. nesil alsan anakart + işlemci değiştirmek zorundasın, gidip intel 6. nesil skylake alsan, anakart-işlemci + ddr4 ram takmak zorunda kalırsın. yeni ekran kartları çıkacakken gidipte gtx970'e para verilmez.
senin sisteme en mantıklısı r7 370 ya da gtx 950. zaten ilerisini bilemezsin. bu ekran kartını ya da parçaları tek tek satamazsın ileride, ancak kasa olarak, bir bütün bilgisayar olarak satabilirsin.
bu arada senin power suppley'inde r9 390 gibi ekran kartlarını kaldıracağını sanmıyorum.
Orci1O
kullanıcısına yanıt
hocam iyi hoş demişinde kime sorsam r9 ve 970 den aşası çöp diyor ki haklılar bence ve işlemci i7 4. nesil ve yeni bi anakart alıcam 1 yıl sonra o yüzden sorun oluşturmaz 6. nesil bi intel düşüncem yok gereksiz buluyorum 4. nesil bir i7 iş görür bence. satma gibi bir düşüncem yok yeni birşey alıcaksam biriktirir alırım ondan yana bi sıkıntım yok zaten çok çok 1 sene daha oynicam ondan sonra sınav vs felan derken elimi bile süremicem en azından 1 sene daha keyfini sürmek istiyorum. power suppley 700 w olması lazım oda sıkıntı çıkarmaz sadece yeni nesil dar boğaz yapar ondan vazgeçtim zaten ama bi r9 veya 970 sıkıntı çıkarmaz benim görüşümce
quote:
hocam iyi hoş demişinde kime sorsam r9 ve 970 den aşası çöp diyor ki haklılar bence ve işlemci i7 4. nesil ve yeni bi anakart alıcam 1 yıl sonra o yüzden sorun oluşturmaz 6. nesil bi intel düşüncem yok gereksiz buluyorum 4. nesil bir i7 iş görür bence. satma gibi bir düşüncem yok yeni birşey alıcaksam biriktirir alırım ondan yana bi sıkıntım yok zaten çok çok 1 sene daha oynicam ondan sonra sınav vs felan derken elimi bile süremicem en azından 1 sene daha keyfini sürmek istiyorum. power suppley 700 w olması lazım oda sıkıntı çıkarmaz sadece yeni nesil dar boğaz yapar ondan vazgeçtim zaten ama bi r9 veya 970 sıkıntı çıkarmaz benim görüşümce
r9 390 ya da gtx 970'i öven arkadaşlar, şundan dert yakınıyorlar COİL WHİNE. r9 390 ya da 970'i, bir an önce üretip daha fazla performans versin diye cw sesiyle birlikte satışa çıkardılar. diğer ekran kartlarında cw olabilir, ama bunlar kadar değil. mesela r7 370 lerin hiçbirinde cw yok. bence coil whine sorunu bir arızadır. bozukluktur. onları geçtim, o ekran kartlarından aşağısına çöp demeleri çok güldürücü :D 500 liraya çöp olmaz :D tamam 100 liralık soğutucusu bile olmayan ekran kartlarına çöp deseler yine iyi. ama şuraya yorum yazan 10 kişiden sadece 1 yada 2 sinde r9 390 ya da gtx 970 vardır.
tamam gtx970 ya da r9 390 çok iyi ekran kartı ama onlar bile gta5 oyununda yetersiz, bari alacaksanız 1 ay bekleyin nvdia pascal, gtx1000 serisi çıktı çıkacak. bu sırada gtx9xx ya da r9 390 gibi ekran kartlarının fiyatıda 1 günde 100-200 lira inecektir.
en azından yeni mimarili ekran kartı alın. diyeceğim bu. bu arada amd polariste geliyor. 1 ay sonra ya yeni mimarili ekran kartı alın, ya da gtx970 yada r9 390'ı ucuza alın.
quote:
hocam gökten para yağmıyor bi kere alıcam ekran kartını :D nvidia favorim evet ama çoğu arkadaşım r9 al diyor heralde onu alıcam 1070 parası güzel ama malesef yetmiyor 1 sene daha bekleyemem onun için üni sınavı yaklaşıyo :/
370 alsan bir sene sonra satsan kac para zarar edeceksin?1070 alip bir sene kullanamayacaksin darbogaz igrenc bir seydir bu sekilde idare edeyim olmaz cunku guclu kart dusunuyorsun bu kart alip basini gidecek 100 fps ama islemci yetisemeyecek surekli takiliyor gibi olacak bir sey anlamazsin o oyundan.1070 alman cebine daha cok zarar verir ustelik bir sene sonra daha guzel kartlar cikacak onlari almak varken 370 alip bir sene kullanmak zarar olmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: Wilson Fisk
quote:
370 alsan bir sene sonra satsan kac para zarar edeceksin?1070 alip bir sene kullanamayacaksin darbogaz igrenc bir seydir bu sekilde idare edeyim olmaz cunku guclu kart dusunuyorsun bu kart alip basini gidecek 100 fps ama islemci yetisemeyecek surekli takiliyor gibi olacak bir sey anlamazsin o oyundan.1070 alman cebine daha cok zarar verir ustelik bir sene sonra daha guzel kartlar cikacak onlari almak varken 370 alip bir sene kullanmak zarar olmaz.
ya hocam tamam almasına alırım da ben o satma işlemleriyle uğraşamam beceremem yani kim gidip 2. el bi ekran kartı alsın ki heleki 370'in ikinci elini ? darboğaz olayında haklısın sıkıntı yaratır biliyorum ama kesin 1070 alıcam demiyorum 970 ve r9 390 da var yukardaki arkadaşın dediği gibi biraz ucuzladıktan sonra onlar da düşünülebilir ama tekrar tekrar ekran kartı almak asıl cebime zarar vericek olan bu olur 1070 çok güzel bir kart ve evet seneye daha iyileri gelicek ama tekrar tekrar ekran kartı değişemem ben öğrenciyim sonuçta
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme