Şimdi Ara

HANGİ EKRAN KARTINI SEÇMELİYİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncellikle perşembe günü bir ekran kartı alıcam ve alternatif değil bu ikisi arasında kaldım sistemime güç kaynağıma göre en uygun 2si var sizce hangisini şeçmeliyim lol csgo gibi oyunlar oynuyorum?
    http://www.vatanbilgisayar.com/zotac-gt710-gddr5-2gb-64bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html#urun-ozellikleri
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-r7-240-gddr3-2gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html#urun-ozellikleri

Arkadaşlar neden arasında kaldım şindi ürün özelliklerinde çekirdek hızı 200-300 kadar fazla gt 710 un ram özelliklerindede bellek hızı 3e katlamış ve gddr5 fakat gt710 64bit sizce hangisini tercih etmeliyim lütfen yardım edin

• 3.9,Ghz I3, 3.0,ghz I7 den guclu degildir. yani bu ikisinden birini alacaksan r7 240 tercih etmelisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yunuzeus kullanıcısına yanıt
    Peki neden r7 240 arasındaki fark nedir?
  • Squaderst S kullanıcısına yanıt
    en basit haliyle şuradan bakabilirsin;
    http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R7-240-vs-GeForce-GT-710

youtube da inceleme videoları var, oraya da baka bilirsin.

Seninde aklının bir köşesinde dursun. Ekran kartlarında soldan ilk rakam, kartın serisini, ikinci rakam ise gücünü gösterir. (nvidia direk bu şekilde ama amd de biraz daha karışık fakat temeli amd'ninde bu şekilde) Örneğin: gtx 760;

7; kartın 7 jenerasyon, 6 ise kartın orta güçte olduğunu gösterir.

kart gtx980 diyelim. yani 9. jenerasyon ve üst seviye bir kart olurdu.

kafa karıştırmasın; gtx 1050ti 10. jenerasyon orta güç kart olmasına rağmen bu kart 7. jenerasyonun üst seviye sayılabilecek gtx770ten yer yer güçlüdür. bunun içinde performans testlerine bakmak gerekir.

Senin seçtiğin iki karta bakmak gerekirse, biraz kafan karışabilir biri amd biri nvidia olduğu için fakat ikisi de aşağı yukarı aynı jenerasyon kartlar o yüzden ilk rakama bakmayalım

"710 ve 240" - İkinci rakamlardan kartların ne güçte olduğu anlaşılır demiştik ya, buradan yola çıkarak hangi kartın daha güçlü olduğunu anlaya bilirsin. "1 vs 4"

umarım açıklayıcı olmuştur

• Yunuzeus kullanıcısına yanıt
    Cidden şindi olayı anladım teşekkür ederim bide merak ettiğim gddr3 ile gddr5 arasında ne fark var çünkü r7 240 alıcağım gddr3 710 ise gddr5 çekirdek hızı ve ram hızı çok daha fazla gt 710nun fakat tek sıkıntısı 64bit ?
    gddr5 ile gdd3 arasındaki fark kosunda bi bilgim yok fakat r7 240ların gddr5 olanları da var diye biliyorum onlara bir bakın
    İkinci el GTX 750 Ti, HD 7770, HD 7790 bakabilirsinuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.