Şimdi Ara

Hangi full frame? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eğer yeterince bilginiz yoksa böyle bir durumda makineyi enstantene öncelikli moda getirin. (Hareket önemli olduğu için) Enstanteneyi 1/100 getirin ( Harekeli çekim yaparken, hareket eden kişi/nesne, çekim yaptığınız anda ne kadar makineye yakın olursa o kadar enstanteneyi yükseltmek gerekebilir. Diyelim 20mm de 10 metreden hareket eden aracı çekiyorsak belki 1/60 yeter ama 80 -100 mm ile 10 metreden aynı hızda hareket eden aracı bir aracı çekiyorsak 1/100 bile belki yetmeyebilir )

Diyafram ve iso değerini burada makine kendisi belirleyecektir. ( Ayrıca eğer bir tepe flaşı kullanmış olsaydınız burada böyle bir sorun zaten olmazdı.)

- Mümkün olduğunca raw çekin ve birkaç tane poz çekin.
    - Beyaz dengesi önemlidir. Genelde jpeg çekerseniz mutlaka beyaz dengesini önceden ayarlamanız gerekir, eğer raw çekerseniz sorun olmaz.
    - Az çok Photoshop kullanmalısınız.

Ben fotoğrafı Ps de biraz açtım, biraz da noise düşürdüm. Fotoğrafın pixel olarak boyutunuz da düşürdüm. Böylece hatalar daha da azaldı. fotoğrafın bir tarafını işlemedim / diğer tarafını işedim.

Sonuç olarak yine dediğim şey, teknik ve bilgiye ihtiyacınız var. Bu elbette iyi bir makine almayın demek değil. Ancak iyi bir makine de alsanız sonuçta çok büyük değişiklik olmayacak demek.

http://hizliresimyukle.com/images/2015/07/13/a549jz-11.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 13 Temmuz 2015; 2:03:40 >

• Hocam makine ve lens iyi olsaydı, 1/100 saniyede belki iso 400'e kadar düşebilecektim. O zaman ne flash'a gerek kalıyor ne de noise düşürmek için uğraşmaya. Bas, çek ve olayı bitir...
  • Özellikle F2.8 de öyle bir makine bulursanız bana da haber verin. Merakla bekleyeceğim.
  • Hocam ben işi sağlama alıp F:1.4'e kadar çıkacağım. Ama makine FF olduğu için iso 1600'e kadar da yolu var...

ISO 1600 ve F:1.4'ün açmayacağı kapı yok diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 13 Temmuz 2015; 10:43:59 >
  • eğer bu işten para kazanmıyacaksan ff almanada gerek yok ama illa ki ff olsun diyorsanda sana iki tane önerim var. Canon 6D, Sony A7 ikisini de elime aldım kullanma fırsatı buldum. Mark III kullanıcısı olarak iki makineyi de çok beğendim özellikle Sony A7 şuan yeni alsam bu ikisinden birini seçerdim Mark III bu ikisine göre çok daha pahalı.
  • 1.4 yetmez. 0.9 diyafram çıkmış bence onu almalısınız. Birde fulfireym makine oldumu tadından yenmez. Ama netleme nasıl olur tabi onu düşünen yok.

Yazmayayım diyorum dayanamıyorum, bana kit lensli en dandik makineyi ver o karenin feristahini yine çekerim. Ama tepe flaşıyla tavandan sektirerek çekerim. 1/200 enstantanede bile çekersin, hatta su dolu balonu patlat su damlacıklarını havada yakalarsin. Sebebi 1/200 enstantane değil, aslında enstantanenin perde hızına değil flaşın cakma hızına göre belirlenmesi...
    Ekipman tamam illaki gereklidir ama kullanmayı bilmek daha önemlidir. Yada alın ff makineyi 1.4 lensi, o kadar para verdim diye bir şekilde kasıp öğrenirsiniz. Ne diyeyim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netleme dediğin ne senin?

Asıl flaşa mecbur kalmadan ışıkölçerde sıfırı yakaladığın zaman flaşlı çekime göre daha kaliteli resimler çekilebileceği kanaatindeyim. Ayrıca flaşla uğraşmak istemiyorum. Yok tepeden sektir, şu açıdan bilmem ne yap. Ayrıca flaşın dikkat çekmesi de ayrı bir unsur. Zaten makine, boyutları itibariyle insanları ürkütüyor. Flaşsız, en loş ortamlarda bile ışıkölçerde sıfırı tripodsuz yakalamak istiyorum. Bu da enstantenenin 1/60'dan yukarı değerlerde olmamasını gerektiriyor. Varsa bunu yapabilecek bir kombinasyon söyle de bilelim.

Flaş kullanmak istemiyorum diye de laga luga yapma. Ona karışmak senin haddin değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 14 Temmuz 2015; 22:36:14 >
  • 1.4 diyaframda nereyi netleyip çekeceksin ? Dediğimi anladığını sanmıyorum, sen en iyisi al ve çek. Tabi çekebilirsen.
    Dikkat çekmesin, teferruatla uğraşmak istemiyorum diyorsunuz ama mangal kadar makine ve lens soruyorsunuz.
    İstersen hasselblad al, para bizden çıkmayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raw çek ışık ölçerde 0 göstermese bile ps ile + pozlama verirsin, tabi bir sınırı var. Yada sony a 7 II alabilirsin 5 eksenli titreşim sistemi var ama tabi parasıda çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 15 Temmuz 2015; 14:33:22 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.