Şimdi Ara

Hangi full frame?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Canon 50mm f/1.4 USM Lens ile en loş ortamlarda bile gerekirse iso 1600'e(APS-C sensör iso 800'den sonra kaliteyi düşürüyor. Full frame'de sanırım iso 1600'dür bu sınır.) çıkarak 1/100 saniye shutter hızında bile (Titrek resimlerin önüne geçmek için), saniye ölçerde sıfırı bulabildiğim on numara beş yıldız fotoğraflar çekmek istiyorum. Hocamız kursta nikonun menüleri karışık dedi.

Forumdaki üstadlara konuyu danışmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 10 Temmuz 2015; 11:59:48 >

• biraz fake gibi geldi bu topic bana. Canon lens var elde, hoca nikona laf atmış. vs vs

neyse, öncelikle ben üstad değilim.

Canonda FF seçenekler:
    6D
    5D mk3
    5Ds
    1D

5Ds satışa çıktı mı, Türkiye'den ulaşılabiliyor mu bilmiyorum. eğer Türkiye'den alınabiliyorsa, 5Ds'i seçerdim.

6D en uygun fiyatlı Canon FF çözümü.

5D mk3, Canon'un efsanesi. eskimiş olmasına rağmen halen çok başarılı.

1D, Canon'un FF makineli tüfeği. ama fiyatı da makineli tüfek fiyatına.
  • Hocam elimde lens yok. Ben o lensi almayı düşünüyorum diyafram açıklığı sebebiyle. Ama başka önerilere de açığım. Canon EOS 700D 18-135mm'yi sattım. Şimdi ff düşünüyorum.
  • Nikon d900'ü bekleyin.

Hangi full frame?
  • sony a7r II dusunmezmisiniz ? Carl zeissle beraber o sonuclara ulasabilirsiniz tuzlu olur tabi czlerin fiyatlar malum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FF en makul sonuç 6D olur. İkinci el 3bin TL ye temiz gövdeler bulabilirsiniz. 5DMarkIII gibi performans beklemeyin ama sonuçta FF.
    Menüleri boş verin. Hepsinin menüleri karışık. Zamanla öğrenirsiniz. Ama madem 700D kullandınız Canon bir makineye adapte olmak daha kolay olur.

@xpug
    Ne yazık ki arkadaş kursa gitmiş. Çokça bu tür söylemleri duymak mümkün.
  • Hocam 5D MarkIII'ün ışık sızdırma sorunu var diyen siteler gördüm dh dahil. Aslı var mıdır?

http://www.donanimhaber.com/fotograf-makinalari/haberleri/Canon-EOS-5D-Mark-3-modelindeki-isik-sizmasi-hatasini-kabul-etti.htm

Ya da sorun vardı da sonradan mı çözüldü?

Ya da 5DS R alıp bu sorularla kafa yormamak en güzeli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 10 Temmuz 2015; 23:11:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Full Body en iyi program mı?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O haberlerin üzerinden çok zaman geçti. Artık böyle bir sorun bulunmuyor. Ancak 5DMIII artık sıfır alınabilecek bir body olduğunu düşünmüyorum. Sıfır alacaksanız mutlaka Nikon tarafına da bakın. Hatta aynasız Sony modellerinede bakın (FF).

5DS R lar da gördüğüm kadarı 10bin TL üzerinde.

Açıkçası fotoğraf çekmek için eğer profesyonel değilseniz ki bundan kastım bu işten para kazanmıyorsanız ve çok çok iyi bir bütçeniz yok ise amatör kullanım için bu paraları vermeye gerek yok. Yani ben tam anlamı ile olmasa da bu işten para kazanan birisi olarak sıfır bir makineye şu ana kadar hiç bu kadar çok para vermeyi düşünmedim. Ancak çok ünlü olursunuz Ahmet in çektiği fotoğraf 5 lira benim ki 500 TL eder o zaman ekipmana daha çok para verir, daha yüksek kalite alır ve elimdeki ekipmanın da fotoğraf için müşteriye ayrıca tatmin etmesini sağlardım.

Her şeyden önce ne tür fotoğraflar çekeceksiniz. 5DMark veya 5DS R ihtiyacınız olacak ne tür ortamlar olacak?

Kaliteli fotoğraf çekmek için body den önce, teknik yani bilgi, ışık ve lens gelir. Hatta iyi bir teknik bilgi ve lens bir fotoğrafa % 85 etki ederse bir body belki ve ancak % 15 etki eder. Body arka arkaya çekme, kötü hava koşulları, yine çekerken bir takım kolaylıklar sağlar. Iso ve dinamik aralık gibi konular biraz daha teknik konulara giriyor. Örneğin dinamik aralık belirli iso değerlerine çıktığınızda herhangi bir önemi kalmıyor. Veya çektiğiniz ortamda ki ışık farkı farklı makinelerde ki farkı ortaya koyabilecek şekilde fazla mı?

Body için düşündüğünüz rakamları vermek gerekli midir sorusuna ben evet diyemiyorum.

Ayrıca Nikon tarafındaki modellere de mutlaka göz atın. Ve hatta daha çok lenslere yönelin ve lenslerin performansına bakın. Portre için 6D+135mm F2.0 bileşeni ile 5DS R + 135mm F2.0 bileşeni arasında çok yüksek kalite farkı olmayacak. Bunu anlatmaya çalışıyorum.

• Tripod kullan.

• Elde lens yoksa, ben orasını atlamışım, iş yerinde hızlıca okumuştum, iş değişir.

nikon'lara da bakabilirsin. seçenek çok bu durumda.

D810 + 24-70 kullanıyorum, yakın zamana kadar setime yeni ekipmanlar eklemeyi düşünüyordum ama vazgeçtim gibi. neden dersen, çok ağır ve nispeten pahalılar.

Canon yada Nikon FF seçeneklerin yanı sıra, Sony'nin aynasız FF'lerini de dikkatli şekilde incelemeni öneririm. benden önce yazan arkadaşlar da olmuş zaten. sensör ve görüntü kalitesi konusunda çok iyi olan sony'lerin tek emin olamadığım tarafı, lens konusu. yeterli lens seçeneği var mı bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: X Files

O haberlerin üzerinden çok zaman geçti. Artık böyle bir sorun bulunmuyor. Ancak 5DMIII artık sıfır alınabilecek bir body olduğunu düşünmüyorum. Sıfır alacaksanız mutlaka Nikon tarafına da bakın. Hatta aynasız Sony modellerinede bakın (FF).

5DS R lar da gördüğüm kadarı 10bin TL üzerinde.

Açıkçası fotoğraf çekmek için eğer profesyonel değilseniz ki bundan kastım bu işten para kazanmıyorsanız ve çok çok iyi bir bütçeniz yok ise amatör kullanım için bu paraları vermeye gerek yok. Yani ben tam anlamı ile olmasa da bu işten para kazanan birisi olarak sıfır bir makineye şu ana kadar hiç bu kadar çok para vermeyi düşünmedim. Ancak çok ünlü olursunuz Ahmet in çektiği fotoğraf 5 lira benim ki 500 TL eder o zaman ekipmana daha çok para verir, daha yüksek kalite alır ve elimdeki ekipmanın da fotoğraf için müşteriye ayrıca tatmin etmesini sağlardım.

Her şeyden önce ne tür fotoğraflar çekeceksiniz. 5DMark veya 5DS R ihtiyacınız olacak ne tür ortamlar olacak?

Kaliteli fotoğraf çekmek için body den önce, teknik yani bilgi, ışık ve lens gelir. Hatta iyi bir teknik bilgi ve lens bir fotoğrafa % 85 etki ederse bir body belki ve ancak % 15 etki eder. Body arka arkaya çekme, kötü hava koşulları, yine çekerken bir takım kolaylıklar sağlar. Iso ve dinamik aralık gibi konular biraz daha teknik konulara giriyor. Örneğin dinamik aralık belirli iso değerlerine çıktığınızda herhangi bir önemi kalmıyor. Veya çektiğiniz ortamda ki ışık farkı farklı makinelerde ki farkı ortaya koyabilecek şekilde fazla mı?

Body için düşündüğünüz rakamları vermek gerekli midir sorusuna ben evet diyemiyorum.

Ayrıca Nikon tarafındaki modellere de mutlaka göz atın. Ve hatta daha çok lenslere yönelin ve lenslerin performansına bakın. Portre için 6D+135mm F2.0 bileşeni ile 5DS R + 135mm F2.0 bileşeni arasında çok yüksek kalite farkı olmayacak. Bunu anlatmaya çalışıyorum.

Bu işten para kazanmıyorum hocam. En loş ortamlarda bile titrek çıkmayan, ve ışıkölçerde sıfır değerini bularak resim çekmek istiyorum.

• Bunun için çok pahalı ekipmana gerek yok.

Ne yazık gittiğiniz kursta ya sizi yeterince bilgilendirmediler yada yeterli bilgi vermediler. Makine ile çok farklı çekim teknikleri vardır. Bunların hiç birisi bahsettiğiniz kadar çok para harcamanızı gerektirecek kadar pahalı değiller.

Kabalık etmek istemiyorum ama ek bir kurs veya eğitime veya tekniğinizi geliştirmeye daha çok ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyorum. Bütçeniz var ve para sorununuz yoksa da almak için de alabilirsiniz. Ben çok zengin olmadım ama bende ara ara kendimi şımartmak için dönem dönem ihtiyacım olmasa da bir şeyler aldığım veya normalde 1 - 2 TL olmasına rağmen bir bardak çaya 5 TL verdiğim de oluyor. Elbette böyle bir durumda neden para harcıyorsun demek mantık dışı olur.

Ama böyle bir durum söz konusu değilse gönlünüzden ilk geçen marka hangisi ise onu ve yanında F2.8 24-70 FF için tak gez bir lens veya daha geniş bir tak gez istiyorsanız 24-105 F4 bir lens almanızı önerebilirim. Bunun dışında özellikle çekmek istediğiniz bir alan var ise o alana yönelik tavsiyeler de de arkadaşlarda bende öneri de bulunabiliriz.

Bursa'da olsaydınız bir miktar da eğitim konusunda yardımcı olmaya çalışırdım. Çünkü ekipman dan ziyade eğitime ihtiyacınız olduğu kanaatindeyim.

• Düşük ışık performansı arıyorsan Nikon seçeceksin bu kadar basit. Ayrıca incelemeler çıktı mı bilmiyorum ama 5DS çözünürlük amacı ile çıkarılmış bir model olduğu için düşük ışık performansı olarak iddialı değil. D610 alıp fazla para harcamadan her türlü amaca uygun bir full frame sahibi olunabilir. Bütçe sınırsızsa D4S alabilirsin direkt :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Bunun için çok pahalı ekipmana gerek yok.

Ne yazık gittiğiniz kursta ya sizi yeterince bilgilendirmediler yada yeterli bilgi vermediler. Makine ile çok farklı çekim teknikleri vardır. Bunların hiç birisi bahsettiğiniz kadar çok para harcamanızı gerektirecek kadar pahalı değiller.

Kabalık etmek istemiyorum ama ek bir kurs veya eğitime veya tekniğinizi geliştirmeye daha çok ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyorum. Bütçeniz var ve para sorununuz yoksa da almak için de alabilirsiniz. Ben çok zengin olmadım ama bende ara ara kendimi şımartmak için dönem dönem ihtiyacım olmasa da bir şeyler aldığım veya normalde 1 - 2 TL olmasına rağmen bir bardak çaya 5 TL verdiğim de oluyor. Elbette böyle bir durumda neden para harcıyorsun demek mantık dışı olur.

Ama böyle bir durum söz konusu değilse gönlünüzden ilk geçen marka hangisi ise onu ve yanında F2.8 24-70 FF için tak gez bir lens veya daha geniş bir tak gez istiyorsanız 24-105 F4 bir lens almanızı önerebilirim. Bunun dışında özellikle çekmek istediğiniz bir alan var ise o alana yönelik tavsiyeler de de arkadaşlarda bende öneri de bulunabiliriz.

Bursa'da olsaydınız bir miktar da eğitim konusunda yardımcı olmaya çalışırdım. Çünkü ekipman dan ziyade eğitime ihtiyacınız olduğu kanaatindeyim.

Hocam şu an sony rx100 kullanıyorum. Diyafram F1.8 ama yetmiyor. Siz F2.8 öneriyorsunuz. Ve bu makine iso 800'den sonra sapıtıyor, canon eos 700d gibi.

• ff lerde 3200 e kadar sıkıntı yaşamazsın tabiki noise olucak ama ne kadar oldugu önemli keskinligini etkilicek kadar olucagını düşünmüyorum özellikle 6d iso konusunda tavan yapmış bi makına d610 da düşünebilirsin
  • 1.8 ile ne çekmeye çalışıyorsunuz yetmiyor bilmiyorum. Gece çekimlerinde zorlanıyorsanız gece fotoğraf çekme teknikleri üzerine çalışmanız iyi olur. Arkadaşın dediği gibi tripod alın ve enstanteneyi ona göre ayarlayın. Veya tepe flaşı kullanın. 1.8 diyaframda fotoğraf çekerseniz öncelikle fotoğrafın büyük kısmı zaten net çıkmaz.

Söylediğim gibi sorunlarınız çekim teknikleri ile alakalı. Makineler ile alakalı değil.
  • Hocam tripod ile uğraşmak istemiyorum. 1/100 saniyede bile aydınlık çekim istiyorum loş ortamlarda. Geçenlerde komşunun çocuğuna çikolata vermek isterken hanıma resmini çek dedim. Kapının önünden çekim yaparken bir türlü ışık ölçerde sıfırı bulamadı tabi. Evin kapısının önü, apartman içi ve karanlık. Buldu ama enstantane öyle bir noktaya geldi ki tripod gerekiyordu. Tripod gelene kadar da çocuk çikolatayı çoktan alıp gitmişti.

• fotograf ışıkla boyama sanatı ise ışıksız bir hiçtir o ışıkta 1/100 egil 1/10da bile görebilirsin, halilye iso tavandayken bile titreme kaçınızmaz olur
  • Çözüm öyle bir ortamda tepe flaşı olur. Iso yu 5Dmark veya D4 ile 25k ya çıkarıp çekseniz bile kumlanma olur. Sonra Ps de fotoğraf üzerinde oynamanız gerekir. Ama bir tepe flaşı size 1/100 ü rahatlıkla verir.

Dediğim gibi lütfen kırılmayın ancak ekipman ile değil teknik ile fotoğraf çekersiniz. Bana bir makine yapın burada bunu yapsın diye bir çözüm söz konusu olmaz. 200 bin dolarlık makine kullansanız da belirli şartları sağlamadan fotoğraf çekmez.

Bakın aydınlık sayılabilecek ortamlardan bahsedeyim. siyasetçilerin, maç sonlarında basın toplantılarında Amerika da önemli gala öncesinde milyon dolarlık oyuncuları da çekerken tepe flaşı kullanıyorlar. Eğer dediğiniz gibi makine olsaydı zaten önce onlar kullanmazdı.

İhtiyacınız olan şey öncelikle doğru bilgilendirme ve arkasından doğru ekipman.
  • https://store.donanimhaber.com/fd/c0/a7/fdc0a7ee2d1116c85c658d69c3900699.jpg

Hocam bu resimde istediğim kaliteye ulaşamadım. Gözümün gördüğü aydınlık bu değildi. Resimler titrek çıkmasın diye 1/125 saniyede çekildi. Işık ölçer sıfırda kalsın diye de iso 3200'e çıkıldı. Diyafram F:1.8. Halbuki ff olsa iso 1600'e kadar kalite aman aman düşmeyecekti. F:1.4 diyaframla da istediğim ensatantenede resim çok daha kaliteli çekilebilecekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 13 Temmuz 2015; 1:09:44 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.