Şimdi Ara

PS3 te neden bu kadar frame rate sorunu var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni ps3 kulalnıcısıyım pcde de oyun oynuyorum.assassins creed 3 ü mediamarkt açılısından 49tl ye kaptım.oynmaya başladım ama oyunda aşırı frame sorunları var.tırmanırken falan bildiğimiz kare atlıyor nasıl diyim ıkına ıkına çalışıyor sanki.youtubede frame rate karşılaştırmasında da yer yer 17 ye falan düşüyor fps.oynayasım gelmiyor oyunu rdr de de vardı böyle sorunlar ama bu kadar göze batmıyordu bu oyunla beraber artık bu nesil konsolların yetersiz kaldığını anladım.ps3 alacak zamanı bulduk he aldım 1 ay sonra ps4 duyruldu harbiden bahtsız adamım şimdi pcye bluetooth adaptör alıp ds3 ü pcde kullanarak oynuyorum multiplatform oyunları.pcyi tvye bğalayınca inanın ps3 ü hiç aratmıyor frame sorunlarıda olmuyor en azından.ama exc oyunlarda el mahkum alıyoruz.ama eğer maddi durumunuz her oyunu ps3te oynamaya yetmiyorsa ds 3 üpcde kullanmanın yolunu bulun,5tlye bir bluetooth adapter alın pcnizi tvyebağlayın ve multiplatform oyunları orada oynayın derim.şimdi ben bunları neden yazdım bilmiyorum gerçekten çok uykum var.necati şaşmazın sözleriyle bu yazıyı bitirmek istiyorum arkadaşlar.

Şimdi ben buraya neden çıktım?

Niçin çıktım? nasıl çıktım?

Bunu izaha gerek yok.

Gördünüz, yürüdüm çıktım.

Ama çıkmamışta olabilirim...

Çıkmışsam çıkmışımdır, çıkmamışsam çıkmamışımdır

Şimdi buraya çıktıkta sonradan çıkmadık mı dedik?

Bunlar bir takım uydurma laflardır...

NECATİ ŞAŞMAZ.

• 7 yıllık bir makinadan söz ediyoruz.
  • her oyunda yok o olay. tek tük bazı yeni oyunlarda oluyor.
  • Konsol ben bittim diyor artik bağıra bağıra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

7 yıllık bir makinadan söz ediyoruz.

hocam eyvallah 7 yıllıkta oyunlarıda ona göre yapamıyorlarmı ? şu ps3te oynayıpta frame sorunu çekmediğim tek oyun gow 3 grafikleride hepsinden güzeldi vallahi.kamera sabit diye olabilir ama grafiklerden kısıpta 30fpsde oynatabilirler oyunları illa grafik göstericez diye bi takıntı olmaması lazım.grafik görmek isteyen pcde oynar zaten gelecek nesli bekler.
  • multiler genelde farkli sistemlerden port ediliyor,ustunde calisilsa duzgun calisir ama ugrasilmiyor isin ozeti bu.sen bence iyi yapmissin multilerden ziyade ex leri alirsan bir sorun olmaz,ps3 pahali degil gene milyarlik pclerde gta,noir filan nasil kasti kiytirik grafiklerle bile oynanmadi oda ayni hesap iste.
  • Frame düşmesinin nedeni yapımcılar, adam gibi uğraşsalar frame düşmesi vs. olmaz. Çoğu oyun ilk önce Xbox360'a hazırlanıp sonra PS3'e port edildiği için böyle sorunlar oluyor.
  • 37 ekran da hala psone oynayan adam bu kadar yakinmiyor arkadaslar.
    Tamam vardir tearing yada framerate sorunu da oynanmayacak kadar da degildir. Oynanisa etki edecek kadar olsa zaten haberimiz olurdu.
    Bi tutturmuslar pc de aliskinim bu bana vasat geldi.
    Almayi verin. **** 30 pfs ile mutlu oluyorlarmis ama bunlar 60 dan asagi oynamazmis.
    Mutlular koncolcular, gidin sizde acin crysis 3 u 300 fps de oynayin.
    Sozum bilincli pc kullanicisina degil. Simdi cogu bilincli pc kullanicisi last of us u 20 fps de olsa atlaya atlayada olsa oynamak isterdi.
    Ama sizin ki hamburger yerken elim yandi anne suya tut tripleri.
  • Bu sorunun tek cevapı optimizasyon problemi
  • Bazı oyunlar gerçekten berbat oluyor mesela bayonetta ps3de berbat castlevania xboxda berbat.

• Adamlar oyunu beceremediyse sorun makinanın değildir. TLoU, GOW:A, UnCHARTED 3 oynarken nedense hiç fireym pör sekind'ım düşmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephisto0191

Adamlar oyunu beceremediyse sorun makinanın değildir. TLoU, GOW:A, UnCHARTED 3 oynarken nedense hiç fireym pör sekind'ım düşmüyor.

last of us oynarken hissedilir düşüş vardı açık alanlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik

quote:

Orijinalden alıntı: Mephisto0191

Adamlar oyunu beceremediyse sorun makinanın değildir. TLoU, GOW:A, UnCHARTED 3 oynarken nedense hiç fireym pör sekind'ım düşmüyor.

last of us oynarken hissedilir düşüş vardı açık alanlarda

Benimkinde BARİZ düşüşler yoktu. Düşüş yoktu daha doğrusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Last of Us da bariz frame düşmeleri var. Açık alanlarda özellikle takırdayan veya koşucular varsa hedef alıp ateş etmeye çalışırken çok belli oluyor frame düşmeleri. Last of Us kusursuz değil, sıkıntılı noktalarından biri de frame düşüşleri.

Ha konuyu açan arkadaşa söyleyim. Bugüne kadar ps3 de çok düzgün ve dikkatimi çeken 3-4 oyun çıktı optimizasyon açısından. Hepsi de EA oyunları ilginçtir ki

1- Dante's Inferno (Hem PS3 de hem XBOX da bire bir aynı 60 FPS ve yağ gibi akıyor)

2- Dead Space serisi (1-2-3 , 3 oyun da 2 konsol için birebir aynı, grafikleri ve frame oranlarının kusursuzluğu açısından)

Not: Yukarıda biohard 35 in verdiği 2 örnek var. Bayonetta PS3 de tam bir facia frame açısından. Keza XBOX da da Castlevania: Lords of Shadow berbat frame açısından.

PS3 de frame oranları sıkıntı olan Rockstar oyunları da var. GTA 4 ve Red Dead Redemption da PS3 de çok kötü. XBOX da RDR çok daha iyi. Gerçi GTA 4 xbox da da kötü ama PS3 kadar sırıtmıyor.

Sonuç: Olay tamamen yapımcıda bitiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Or-Chan

Last of Us da bariz frame düşmeleri var. Açık alanlarda özellikle takırdayan veya koşucular varsa hedef alıp ateş etmeye çalışırken çok belli oluyor frame düşmeleri. Last of Us kusursuz değil, sıkıntılı noktalarından biri de frame düşüşleri.

Ha konuyu açan arkadaşa söyleyim. Bugüne kadar ps3 de çok düzgün ve dikkatimi çeken 3-4 oyun çıktı optimizasyon açısından. Hepsi de EA oyunları ilginçtir ki

1- Dante's Inferno (Hem PS3 de hem XBOX da bire bir aynı 60 FPS ve yağ gibi akıyor)

2- Dead Space serisi (1-2-3 , 3 oyun da 2 konsol için birebir aynı, grafikleri ve frame oranlarının kusursuzluğu açısından)

Not: Yukarıda biohard 35 in verdiği 2 örnek var. Bayonetta PS3 de tam bir facia frame açısından. Keza XBOX da da Castlevania: Lords of Shadow berbat frame açısından.

PS3 de frame oranları sıkıntı olan Rockstar oyunları da var. GTA 4 ve Red Dead Redemption da PS3 de çok kötü. XBOX da RDR çok daha iyi. Gerçi GTA 4 xbox da da kötü ama PS3 kadar sırıtmıyor.

Sonuç: Olay tamamen yapımcıda bitiyor.

gta 4 ü pcde bitirmiştim ama klavyede hiç zevk alınmıyor oyunlardan sırf bu yüzden ps3 e alacaktım arkadaşımdan aldım 1 saat oynayıp geri verdim.resmen rezillikti ya bu kadar olmaz gerçekten güneşli havada bazı yerlerde 15 oluyordu fps şoka girdim gerçekten.ps3 ü yeni almıstım birde pcdeki gibi ayarlarla boğulmayayım diye ama daya betermiş ps3 te.ben bayonettayı gördüm hala şoktayım 30 fps fark ne demektir yav.gta 4 de xbox daha iyiydi tamamda ondada kasıyordu bayonetta 50fps sabit xboxta ps3te 20 fps sabit şaka gibi.birde hack n slash diye alacaktım bayonettayı iyiki almamışım.dantes infernonun grafikleride çok sağlamdı 60fps sabit gerçekten büyük başarı olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

37 ekran da hala psone oynayan adam bu kadar yakinmiyor arkadaslar.
    Tamam vardir tearing yada framerate sorunu da oynanmayacak kadar da degildir. Oynanisa etki edecek kadar olsa zaten haberimiz olurdu.
    Bi tutturmuslar pc de aliskinim bu bana vasat geldi.
    Almayi verin. **** 30 pfs ile mutlu oluyorlarmis ama bunlar 60 dan asagi oynamazmis.
    Mutlular koncolcular, gidin sizde acin crysis 3 u 300 fps de oynayin.
    Sozum bilincli pc kullanicisina degil. Simdi cogu bilincli pc kullanicisi last of us u 20 fps de olsa atlaya atlayada olsa oynamak isterdi.
    Ama sizin ki hamburger yerken elim yandi anne suya tut tripleri.

30fps olsa lafımız yok burda gelip laf sokmayada çalışma.trip falan yaptığımda yok ben hep konsolda oyun oynamanın daha zevkli olduğunu savunurum xboxta kullandım ps3te kullandım hiçbirinin fanboyu değilim gayet yeterli bir pc im de var düşüncelerimi söylüyorum.ayrıca evet oynanışa etki eden bariz sorunlar var gta rdr ve ac oyuınlarında.infamous ta bile aksiyon sahnelerinde 18 de falan dolaşıyor frame.pcde frame in 29 oldugunu gördüğün an ayar düşürürsün yapımcılar neden akıl edmeemiş anlamak mmkün değil.naughty dog vs.firmalar konsolun suyunu sıkıyor tüm kaynaklarını kullanıyor bize sorunsuz oyunlar oynatıyor ama bütün oyunları naughty dog yapmıyor maalesef.ps3 teki oyunların %70 inde frame sorunu var yeni nesilde bu sorunun çözülmesini bekliyorum.

• Last of us'ta frame düşüşleri dikkatimi çekmemişti ,bundan sonra oyunu doya doya oynamak ,muhteşem mekanların tadını çıkarmak yerine kafamı ekranın içine sokup frame düşüşlerini ve fps oranını incelerim.Belki o zaman gözüme çarpar.
  • Firmalar üşengeç olunca böyle şeyler çokça oluyor.
    Bir Last Of Us'a bakın, her santimetre karesi ile uğraşmış adamlar, bir de diğer oyunlara bakın yapalım bitsin diye geçiştiriyorlar resmen.
    Optimizasyon çoğu oyunun kanayan yarası. Kimisi yağ gibi akarken, kimisi kasmaktan oynanmıyor. Tek suçlu firmalardır, cihaz aynı cihaz sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rai-gy

Last of us'ta frame düşüşleri dikkatimi çekmemişti ,bundan sonra oyunu doya doya oynamak ,muhteşem mekanların tadını çıkarmak yerine kafamı ekranın içine sokup frame düşüşlerini ve fps oranını incelerim.Belki o zaman gözüme çarpar.

last of us ta bariz değil hocam zaten 25 e kadar düşüşlere lafım yokta 25 in altına düşünce oynanmaz hal alıyor oyun içine almıyor insanı.bitek bendemi var diye araştırdım fpsleri youtube videosuda burda bakın görün işte

http://www.youtube.com/watch?v=7wTbxWxkThc

soruyorum size castlevania xoxta 22 ye düşüyor diye berbat diyoruzda bu ondanda berbat değilmi ? hele şimdi karlı bölümlerdeyim adam kara her adımını bastığında 1-2 fps kaymalar oluyor tırmanırken ani iniş çıkışlar oluyor resmen oyun daha başlamadan sıkıldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: biohard35

Bazı oyunlar gerçekten berbat oluyor mesela bayonetta ps3de berbat castlevania xboxda berbat.

Vay be bildiğin 25-30 fps fark var, inanılmaz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.