Şimdi Ara

DirectX 12 ' nin Xbox One ' a Etkisi Ne Kadar Olacak ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar konsol alma arifesinde kafama çok takılan bir soru oldu .

PS 4 ' ün Xbox One karşısında performans üstünlüğü bariz . Ben çok grafik meraklısı biri değilim ancak kimse de 10808 varken 900p ' de , 900p varken 720p de oynamak istemez.

Xbox marka olarak her zaman benim daha çok hoşuma gitmiştir. PS 4 almaya kesin gözüyle bakıyordum ancak dün ki E3 sunumu ile birlikte kafam çok karıştı .

Sormak istediğim soru şu Xbox One directx 12 ile birlikte ne kadar performans artışı sağlayacak ? DirectX 12 ne zaman gelir ?

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt117 -- 16 Haziran 2015; 14:31:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mrt117

Evet arkadaşlar konsol alma arifesinde kafama çok takılan bir soru oldu .

PS 4 ' ün Xbox One karşısında performans üstünlüğü bariz . Ben çok grafik meraklısı biri değilim ancak kimse de 10808 varken 900p ' de , 900p varken 720p de oynamak istemez.

Xbox marka olarak her zaman benim daha çok hoşuma gitmiştir. PS 4 almaya kesin gözüyle bakıyordum ancak dün ki E3 sunumu ile birlikte kafam çok karıştı .

Sormak istediğim soru şu Xbox One directx 12 ile birlikte ne kadar performans artışı sağlayacak ? DirectX 12 ne zaman gelir ?

Teşekkürler...

Baştan kimseyle tartışıp cevap vermeye niyetli olmadığımı belirteyim. Malum okullar tatil oldu forum kreş gibi...

Konuya dönersek performans üstünlüğü ayrı bir şey, çözünürlük üstünlüğü ayrı bir şey. En basitinden örnek verirsem, witcher 3 gibi game of the year olacak bir oyunda dynamic scaling (bol aksiyonlu durumlarda 900p, aksiyonsuz durumlarda 1080p) özelliği ile xboxta fps 30 civarında gezinirken, 1080p'de direten ps4'de 20'nin dahi altına varan aşırı frame düşmeleri sorunları devam ediyor. Mantıken bariz performans üstünlüğü olan bir alette bu tip şeylerin olmaması gerekir. Kağıt üzerindeki özelliklere ve çözünürlüğe baktığınızda üstün gözükür ama konu performans olunca 1080p'de direttiği için malesef herhangi bir üstünlüğü olmadığı gibi tam tersi bi durum söz konusu. Sadece witcher değil misal unity, thief, cod gibi oyunlarla bu örnekler çoğaltılabilir. 1080p de kasılarak oynayacağım oyunu 900pde kasılmadan oynamayı kendi adıma tercih ederim. Çünkü benim için çözünürlükten ziyade oyunun performanslı çalışması daha önemli. Kimi için 18-19 fps olsun ama 1080p olsun da diyebilir, kendi terchidir bişey diyemem...

http://gamingbolt.com/cdpr-still-trying-to-improve-the-witcher-3-ps4-fps-issues-more-patches-incoming-and-more-info

http://www.craveonline.com/gaming/articles/650465-thief-ps4s-low-framerate-is-proof-that-1080p-isnt-always-the-answer

vs. vs. vs.

DX12'den de sağda solda okuduğum makalelerde yazanlar kadarıyla konuşrsam çok bişey beklememek gerek. Performansa çok bir katkısı olmayacak gibi duruyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 16 Haziran 2015; 15:37:48 >

• Teşekkürler hocam cevap için

Peki dx 12 nin getirisi nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrt117 kullanıcısına yanıt
    Dx12 pc için çok büyük performans artışları sunuyor ama xbox için çok bir getirisi olmayacak deniyor. Daha doğrusu getirisi oyuncular için değilde oyun yapımcıları için daha belirgin olacakmış. Bu biz oyunculara ne kadar yansır onu yapılan oyunlardan sonra görebiliriz anca... Windows 10'un çıkmasıyla beraber gelicek xbox için dx12...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt117

Teşekkürler hocam cevap için

Peki dx 12 nin getirisi nedir?
    Merhaba,
    Arkadaşın da belirttiği gibi şu ana kadar yapılan açıklamalar performansı arttırmayacağı yönünde. Bana göre beklentiyi yükseltmemek için bu şekilde demeç veriyorlar, yani mevcut oyunlar daha iyi çalışmayacak tarzında. Xbox a ram takmış yada overclock yapmış gibi bir etkisi olmayacak ancak yeni geliştirilecek oyunların verimliliğine etki edecektir çünkü her yeni DX versiyonu sürücü ve yazılım olarak iyileştirmelerle geliyor. Ana amacı Xbox-W10 etkileşimi, yeni dashboard, cortana vb şeyler aracılığıyla Xbox ile PC nin benzer platformda ilerlemesi bence, DX pc mimarisi için sürekli güncellenen bir kitaplık çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HofSorroW -- 16 Haziran 2015; 15:48:33 >
  • Yeni API'nin kullanımı ile eskisinin kullanımı arasında büyük bir fark varsa DX12 den yalnızca yapımına yeni başlanan oyunlar etkilenecektir. Aksi durumda ise oyunlara birer birer yeni güncelleme gelişine şahit olabiliriz. Bazı oyunlarda düşük ihtimal olsa da 900p'den 1080p'ye geçiş yaşanabilir. En kötü ihtimal güç tüketimi düşer, birkaç da fps kazanımı olur.
    Zıplama yapmayacağı gerçek, zaten yapacak olsa MS pazarlamada kullanırdı. Artısı kesinlikle olacaktır ama 900p den 1080p ye geçiş beklemeyin. Multi platform oyunlar xbox da 900p gelecek gibi duruyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam çok kararsız kaldım. Önceki nesilde xbox kullanmıştım çok memnundum.
    2 tarafta da çok iyi excler var. Playstation ülkemizde 100-200 tl daha ucuza temin edilebiliyor. Sony nin ülkemizde daha çok kullanılıyor olması da ikinci el oyun takas ve alışverişinde kolaylık sağlıyor. Xbox ın da gamepadi ve live servisi çok kaliteli. Hangi konsolu alırsam aklım diğerinde kalacak gibi.. 2 konsolu da satın almak isterim ama mümkün değil

• Windows 10 Xbox One ortaklığı umarım oyun fiyatlarına da yansır.

Hocam sizin ilacınızda benim gibi iki konsola sahip olmak ama ne yazık ki maddi durum el vermiyor. Exclere bakarak tercih yapın araba sevdalısı olarak Xbox tercih ettim. Forza 5-6, Horizon 2 için Uncharted 4, TLOU, ileride gelirse TLOU 2, iptal edilen PT gibi oyunlardan vazgeçtim.

• Hocam 2 konsolada sahip olan standart bir kullanıcının karşılaştırma yapması lazım.

• @HofSorroW
    Directx sürekli güncellenmez,standart olarak devam eder Windows vista'da kullanılan Directx 10 ile Windows 8'de kullandığın directx 10 aynıdır.
    Windows vista ve sonrası işletim sistemleri Directx 'in 8. Sürümüne kadarını içerisinde barındırır,directx 9 ve devamı paketler içerisinde gelir.
    örneğin 2008 yılının haziran ayının directx paketi dx 10'a kadar olan directx leri içerir.
    2010 yılındaki dx paketi, 11 e kadar olan directx leri içerir.
    Temmuz'da çıkacak Directx 12 ile 10 yıl sonra çıkan işletim sistemindeki directx 12 aynıdır eğer öyle olmasaydı hem geliştiriciler hem kullanıcılar için karışıklık olurdu.

DX12-XBOX ONE konusuna gelirsek
    Dx12'nin asıl amacı cpu yükünü azaltmak.Xbox One'ın sorunu gpu'nun ps4 'ün gpusuna oranla geri kalması.
    Ancak dx 12 ile xbox one için (oyunun dx 12 ile tasarlanmış olması şartıyla) ortalama 5 fps artışı bekliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Pek etkisi olacağını düşünmüyorum ve köyden kovacaklara hayırlı işler diliyorum.
  • Nasıl bir kin varsa attığın mesajların %90 ' ında Microsoft'u kötüleme uğraşındasın .

Seni ciddiye almaya değmez ama madem performans düşüşü bekliyorsun anlat bakalım nereden kaynaklanıyor bu düşüş .

Babası karne hediyesi PS4 almış onun fanboyluğunu yapıyor

Seviye yerlerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: bm07tr

@HofSorroW
    Directx sürekli güncellenmez,standart olarak devam eder Windows vista'da kullanılan Directx 10 ile Windows 8'de kullandığın directx 10 aynıdır.
    Windows vista ve sonrası işletim sistemleri Directx 'in 8. Sürümüne kadarını içerisinde barındırır,directx 9 ve devamı paketler içerisinde gelir.
    örneğin 2008 yılının haziran ayının directx paketi dx 10'a kadar olan directx leri içerir.
    2010 yılındaki dx paketi, 11 e kadar olan directx leri içerir.
    Temmuz'da çıkacak Directx 12 ile 10 yıl sonra çıkan işletim sistemindeki directx 12 aynıdır eğer öyle olmasaydı hem geliştiriciler hem kullanıcılar için karışıklık olurdu.

DX12-XBOX ONE konusuna gelirsek
    Dx12'nin asıl amacı cpu yükünü azaltmak.Xbox One'ın sorunu gpu'nun ps4 'ün gpusuna oranla geri kalması.
    Ancak dx 12 ile xbox one için (oyunun dx 12 ile tasarlanmış olması şartıyla) ortalama 5 fps artışı bekliyorum.

Merhaba,
    Direct xin ne olduğunu biliyorum, teşekkürler

X1 ilk günden beri DX12 ile gelmek zorundaydi fakat SDK'lari olgunlastiramayinca,el mahkum DX11 ve türevleri ile gitmek zorunda kaldilar ve buda konsol donaniminin kabiliyetlerini cok büyük ölcüde düsmesine neden oldu cünkü X1 donanimi DX12 icin dizayn edildigi oyun yapimcilari ve ele gecen donanim dökümanlarinda net bicimde ortaya konuldu.X1'in donanimsal olarak PS4 den herhangi geri kaldigi bir yani yok.Tek sorun mecburi olarak tam desteklenmeyen SDK ile oyun gelistirilmesi.

Cözünürlük sorunu,eSRAM in DX11 ile gelen SDK ile verimli sekilde kullanilamamasi.CPU ve GPU bazinda 1080p degeri icin hic bir sorun yok.Mesela iki FMS oyunu 1080p/60fps ile geldi ve cok daha ilginci FH2 Acik dünya,1080p,4xMSAA(konsollarada ilk kez kullaniliyor oyunun büyüklügü baz alindiginda)cene düsüren grafikler.Eger donanimsal bir sorun olsaydi,1080p yi ya hic göremez,görse dahi cok düsük detay seviyesi ile gelirdi.

Istersen daha da acarim.Demem o ki DX12 X1 esas olmasi gerektigi karakter haline sokacak olmasi.Zaten onu gectim konsolun oyunlari cok kaliteli düzeyde yani almak istiyorsan önce oyunlara bak.Konsol isi oyun isidir,donanim degil.Oyun olmadikca konsolun ne donanim ile geldiginin hi bir önemi yok.Ben PS4'ü oyun olmamasindan dolayi sattim

• Bence dx12 Xbox one pek fayda olacağını sanmıyorum. Ama performansı az artırır.
  • yazılım mühendisi değiliz ama okuduklarımızdan bildiklerimizden yola çıkarsak xbox one'ın işini kolaylaştıracak,oyun yapımcılarının işlerini kolaylaştıracak dx12.ve 0dan dx12 baz alınarak yapılan oyunlarda da belki bir performans artışı olur.
  • Hocam hatırladığım kadarıyla eski nesilin ilk yıllarında da PS3 ' ün daha güçlü bir konsol olduğu söyleniyordu galiba.
  • PS3 de her yönden X360'dan iyi deniyordu. Ama X360 ezdi geçti, bence X1 de öyle olacaktır.
    Donanım iyi olsun, zevk vermedikten sonra.

• satışlardan haberin yok galiba hala ps3 satıyor dünyada katladı arayı açtı gidiyor
    xbox360 güzel di hem ps3 hem 360 ım vardı ikisininde + yonleri vardı

Şu bi gerçek microsoft hem kendini geliştiremedi hemde sınıfta kaldı .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.