Şimdi Ara

Nintendo Switch 2, 5 Haziran’da Çıkıyor: Oyun Deneyiminde Yeni Bir Dönem Başlıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
24. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  
    Oyun oynamanın ve iletişim kurmanın yeni yollarını sunan Nintendo Switch 2, 5 Haziran 2025’te piyasaya çıkıyor. Konsola manyetik bağlantı ile bağlanan yepyeni Joy-Con 2 kontrolcüleri artık uyumlu oyunlarda fare olarak da kullanılabiliyor. Daha büyük ve canlı bir ekranla gelen yeni konsol, daha güçlü bir işlemciyle birleşerek görsel açıdan etkileyici bir deneyim sunuyor. Yeni Nintendo Switch 2 oyunlarından, mevcut Switch kütüphanesiyle uyumlu oyunlara kadar, arkadaşlarınız ve ailenizle yeni şekillerde bağlantı kurabilir ve oynayabilirsiniz.

Nintendo Başkanı Shuntaro Furukawa, “Nintendo Switch 2, sekiz yıllık oyun ve keşif serüvenimizin ardından taşınabilir ev konsolu deneyiminde bir sonraki adımı temsil ediyor. Yeni özellikleriyle oyun deneyimlerinin sınırlarını genişletiyor ve herkesin yüzüne bir gülümseme getirme yolculuğumuzda büyük bir sıçrama anlamına geliyor.”

Bugün gerçekleştirilen Nintendo Direct sunumuyla birlikte Nintendo Switch 2 konsolunun çıkış tarihi ve yeni özelliklerinin yanı sıra, birinci ve üçüncü parti oyunlarla ilgili de bilgiler verildi. Sunumun tamamına bu adresten ulaşabilirsiniz:

Mario Kart World özel paketiyle birlikte geliyor

Nintendo Switch 2, 5 Haziran’da tüm dünyada piyasaya çıkacak. Nintendo Switch 2 konsolunun yanı sıra, çıkış oyunu olan Mario Kart World oyununun indirme kodununun bulunduğu özel paket de lansman günü satışa çıkacak.

Nintendo Switch 2’nin kutu içeriği şu şekilde:

• Nintendo Switch 2 konsolu
    • Joy-Con 2 kontrolörleri (Sol + Sağ)
    • Joy-Con 2 Tutacağı
    • Joy-Con 2 Kordonları
    • Nintendo Switch 2 Dock Ünitesi
    • Ultra Yüksek Hızlı HDMI Kablosu
    • Nintendo Switch 2 AC Adaptörü
    • USB-C Şarj Kablosu

Nintendo Switch 2’nin Özellikleri

GameChat ile Sosyal Oyun Deneyiminde Yeni Bir Dönem
    GameChat, oyuncuların sanki aynı odadaymış gibi sohbet edip birlikte oyun oynamasını sağlayan yeni çevrimiçi bir özellik olarak sunuluyor. Sağ Joy-Con 2 üzerindeki C Tuşu ile sohbet başlatılabiliyor; yerleşik mikrofon sayesinde 12 kişiye kadar sesli sohbet, uyumlu kamera bağlanırsa görüntülü sohbet desteği de sağlanıyor.

Geniş ve Canlı Bir Ekran ile Akıcı Görseller
    Nintendo Switch 2, 7.9 inç büyüklüğünde Full HD (1080p) LCD ekranıyla taşınabilir modda bile karakter animasyonlarını ve yüz ifadelerini canlı bir şekilde yansıtıyor.

Joy-Con 2 Kontrolcüleri Manyetik Olarak Cihaza Takılıyor
    Yeni Joy-Con 2 kontrolcüleri, konsola mıknatıslı şekilde şekilde bağlanıyor ve masa ya da pantolon gibi yüzeylerde fare gibi kullanılabiliyor.

Ayarlanabilir Yeni Stand ve Ekstra USB-C Girişi
    Nintendo Switch 2’nin arkasındaki sağlam stand istenilen açıya göre ayarlanabiliyor; üst kısma eklenen USB-C girişi ise oyun oynarken şarj etmeyi veya kamera bağlantısını mümkün kılıyor.

Güçlü İşlemci ve Gelişmiş Grafik Performansı
    Yeni CPU ve GPU sayesinde, Switch 2 daha hızlı çalışıyor ve daha gelişmiş grafikler ile hızlı yükleme süreleri sunuyor.

Net Ses Kalitesi ve 3D Ses
    El veya masaüstü modundayken daha net, doğal ve dengeli ses aralığıyla oyunları üç boyutlu ses deneyimiyle sunuyor.

256 GB Dahili Depolama Alanı
    Nintendo Switch 2, önceki modelin sekiz katı olan 256 GB dahili depolama sunuyor ve daha hızlı okuma için microSD Express kartlarla uyumlu olarak geliyor.

Mevcut Nintendo Switch Oyunlarıyla Geriye Dönük Uyumluluk
    Nintendo Switch 2, Switch’e çıkan dijital ve fiziksel oyunların büyük çoğunluğunu destekliyor; eski Joy-Con ve Pro Controller gibi aksesuarlarla da uyumlu.

Yeni Nintendo Switch 2 Dock ile 4K ve 120FPS Oyun Deneyimi
    Yeni dock ünitesi sayesinde, uyumlu oyun ve televizyonlarda 4K çözünürlükte ve 120 kare hızında oyun keyfi yaşanabiliyor.

GameShare ile Tek Oyunu Birden Fazla Kişi Oynayabilir
    GameShare özelliği sayesinde, bir oyuncunun sahip olduğu oyun yerel veya çevrimiçi olarak başkalarıyla paylaşılabiliyor; ayrıca GameChat ile sesli iletişim sağlanabiliyor.

Basın Bülteni 

• quote:

Orjinalden alıntı: aykut291

Nintendo yine kendi ayağına sıkıyor derken? Şu an konsol piyasaında lider siz bu işin sadece fiyatlarla alakalı olduğunumu zannediyorsunuz? Ne yani şimdi GTA 6 çıktımı 100 dolar olursa insanlar almaktan vazrgeçicekmi?Zelda oyunu çıkdımı satmıyacakmı? O iş öyle olmuyo insanlar birşeye değer veriyorsa fiyatına bakmaz.Nintendo ben kendime güveniyorum dedi ve baya iddealı herzaman cesurlar kazanır büyük risk alanlar kazanır.Adamlar dijital oyunları bile takas ettiricez dedi büyük iddea bakalım neler olucak hep birlikde görcez zamanı geldimi bakıcaz.

Kendi adıma konuşayım. Büyük konuşmayayım ama ben bir oyuna 5000 TL veremem. Yurtdışındaki sitelerde de insanlar tepki gösteriyor. 80 $ dijital, 90 $ fiziksel oyun mu olur diye ! Yine de dediğiniz gibi, bekleyip göreceğiz. Bu arada bu fiyatların savunulacak bir yeri de yok, onu da diyeyim. Bir de şu var Nintendo'nun hiçbir oyununun GTA VI gibi maliyeti yok. Bunun GTA VI ile de alakası yok. Bu tamamen açgözlülük. Başka birşey değil.
  • Nintendo switch 1,5 olmuş bu... Olsun yine de denenir.

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 80 $ dijital oyun, 90 $ kutulu oyun... Nintendo yine kendi ayağına sıkıyor. Her başarılı nesilden sonra bunu yapar. Adet haline getirdi. 5000 TL bir oyun... Kalsın .. Ayrıca tech demoya para istemek nedir ya ? Ayıp..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetalpertr -- 3 Nisan 2025; 10:21:46 >
  • mehmetalpertr kullanıcısına yanıt
    Nintendo yine kendi ayağına sıkıyor derken? Şu an konsol piyasaında lider siz bu işin sadece fiyatlarla alakalı olduğunumu zannediyorsunuz? Ne yani şimdi GTA 6 çıktımı 100 dolar olursa insanlar almaktan vazrgeçicekmi?Zelda oyunu çıkdımı satmıyacakmı? O iş öyle olmuyo insanlar birşeye değer veriyorsa fiyatına bakmaz.Nintendo ben kendime güveniyorum dedi ve baya iddealı herzaman cesurlar kazanır büyük risk alanlar kazanır.Adamlar dijital oyunları bile takas ettiricez dedi büyük iddea bakalım neler olucak hep birlikde görcez zamanı geldimi bakıcaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Kendi adıma konuşayım. Büyük konuşmayayım ama ben bir oyuna 5000 TL veremem. Yurtdışındaki sitelerde de insanlar tepki gösteriyor. 80 $ dijital, 90 $ fiziksel oyun mu olur diye ! Yine de dediğiniz gibi, bekleyip göreceğiz. Bu arada bu fiyatların savunulacak bir yeri de yok, onu da diyeyim. Bir de şu var Nintendo'nun hiçbir oyununun GTA VI gibi maliyeti yok. Bunun GTA VI ile de alakası yok. Bu tamamen açgözlülük. Başka birşey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetalpertr -- 3 Nisan 2025; 15:50:27 >

• Halen daha cahilce kendi ülkesinin rezil ekonomisi ve kurları üzerinden yorum yapanlar var... Şu konuyu yıllardır bu çocuklar algılamayı başaramadı maalesef. Senin ülkenin durumu, global dünya pazarını etkilemiyor kardeşim. Senin ülkende yapılan oyun satışlarının da global dünya pazarına hiç bir etkisi yok.

Nintendo konsolları asla benim o kadar ilgimi çeken konsollar olmadı, Switch'i de aynı GameCube gibi kısa bir süre kullandıktan sonra kenara kaldırdım. Aynı durum büyük ihtimalle Switch 2 için de geçerli olacak ama konsol gayet başarılı görünüyor. Nintendo her zaman konsol pazarında en büyük paya sahip konsoldu ve öyle de olmaya devam edeceği belli bir şey. Adamlar kendilerine bağlı çok geniş, her yaştan bir kitleye sahip durumda. Bu kitlenin isteklerini de güzelce karşılamayı biliyorlar, bu da bir markanın başarısını kanıtlaması için zaten yeterli.

Sırf her konuda yorum yapmış olmak için, boş yorumlar yapmayın. Şu çocuk zaten her konuda bir fikre sahip, ne zaman bir haber görsem altında fırlıyor bir köşeden. Çoğu zaman zaten haberi bile okumuyor anlaşılan, başlığa ve yorumlara bakıp cevap yazıyor. İlginç bir kardeşimiz...

• 499,99 dolar, çarpı 40, artı vergilerle, eşittir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oyunlar 90 100 dolar cıkacakmış vay türk gencinin haline :D
  • Veeee fiyatıyla piyasadaki Türkiye de en pahalı konsol olacak kafadan 30000 tl, ne Asus ne Xbox ne Sony ne de başka konsol bu fiyatla yarışamaz ne kadar güçlü olsalar da Nintendo marka kalite satıyor ne yapsa satıyor bune yaaa
  • Pc fanboyların ağlayacağı yeni oyun belli oldu. Fromsoftwareden nintendo switch 2 ye özel duskblood. Hatta fragmanda yorumlarda ağlamışlar bile. Bir 10 yılda bu pcye gelsin diyen uğraşırlar forumlardan bi ton konu dümen söylentiler sonuç gelmez.
  • Oyun fiyatlari felaket. Kim tekellesirse sapitmaya basliyor. Konsol fiyati da belli degil.
  • Mario Kart World, Donkey Kong Bananza ve Duskbloods dışında ilgi çekici bir şey yoktu. Hali hazırda Mario Kart yaparken neden Kirby Air Riders yapıldığına anlam veremedim. Hyrule Warriors Age of Imprisonment Musou sevenler için güzel. Drag x Drive tamamıyla Joy-Con'un mouse özelliğini kullanmaya zorlamak için yapılmış çok saçma bir oyun. Hali hazırda Switch 1'de olan oyunları Switch 2 ye ek içerik ekleyerek Switch 2 edition olarak yapmaları hoş olmuş. Kamerasını Xbox 360'ın Kinect'inden esinlenmişler gibi geldi. Metroid Prime 4 ve Pokemon Legends Z-A zaten Switch 1'e de geliyor. 3.parti oyunları oynama imkanı olmayan oyuncular için PS3 ile PS4 arası grafikleri arasında oynama imkanı güzel olmuş. Bence Switch 1'in satışlarını geçemeyecek ama çok satacağı ortada, 2 yıl sonra kütüphanesi dolu dolu olur.
  • Bedava verseler almam.Bir last of 2 god of war'a bak bir de bu uvube hilkat garibesine bak.Sezen aksu'nun ismail yk'dan daha az satması gibi.Bu dünyada kalite hiçbirzaman hakettiği değeri bulamadı bulamayacak
  • Astro bot tech demoydu ve nintnedonunkinr göre daha oyundu ve bedavaydı nintendo yine formunda
  • İddea değil ( iddia ) olacak o. Bakıcaz değil ( bakacağız ) yada ettiricez değil ( ettireceğiz ) olacak. Şunları doğru yazmayı öğrenin artık arkadaşlar. Noktalama işaretlerini de kullanın bir zahmet. Şuraya gelip haberlere bakıyorum her gün. İlk defa bu yüzden yorum yapıyorum buraya. Her seferinde yazım yanlışları ve noktalama olmadan yapılan yorumlarla dolu her yer.
  • quote:

dijital oyun takası nerede dedi ben görmedim kaçırdımmı acaba?. Benim anladığım aynı lan üzerindeyken arkadaşında o oyun olmasa bile paylaşabiliyorsun.
  • mehmetalpertr kullanıcısına yanıt
    Evet Nintendonun pu politikasını Steam Sony de takip edebilir.

• Dünyanın en rezil konsolu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes fiyatların pahalılığından şikayet ediyor. (Tüm dünyada) Adam, senin rezil ekonomin kimseyi ilgilendirmiyor, diye mesaj atıyor. Burada Dövizin karsılığından bahsedilmiyor; Dijital oyunlar 80$, Kutulu 90$ diyorlar, hadi konsolu da aldın bir şekilde, bu kabul edilebilir fiyatlar degil oyun icin. Birazcık şirket mensubu gibi savunmaktan vazgeçin birşeyleri. Ne kazanıyorsunuz anlaşılması güç. Bir de fanı olmadığından bahsediyor. Allah korusun, olsan ne olacak acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 5 Nisan 2025; 19:35:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.