Arkadaşlar programım bu şekilde. Daha önceden 3-4 aylık fitness geçmişim vardı.Şu anda bu programı 1 aydır uyguluyorum ve etkisi de pozitif olarak yansıdı.Bundan sonra da Full body yaparak fitness-e devam etmeyi düşünüyorum. yani 4-5 ay daha bu programı yapıp sonra 1-2 hafta ara vererek yeniden devam etmek istiyorum.İyi bir vücut yapa bilirsem bu programla yine de devam ederim ama belki sıkılırsam 4 günlük split yapmayı da düşünüyorum.Antrenman programımda haftalık her kas grubuna 15 set çalışmış oluyorum(sadece göğüsü 11 set) bu da haftalık 10-20 set arası olan ortalama set sayısına uygun. ağırlıkları her hafta artırıyorum.Genel olarak programdan ve gelişmemden memnunum,siz ne düşünüyorsunuz böyle devam etsem sorun olurmu?Haftada 3 defa ideal gibi zamanımı da çok almıyor. |
Full Body en iyi program mı?
-
-
Başlıkla içerik biraz çelişmiş gibi. Çünkü sen zaten kendin için en iyisini bulmuşsun, üstüne pek bir şey söylenemez.
Konu başlığına cevap vermek gerekirse; en iyi program fullbody denemez. Vakti olmayan için en ideal program denebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni başlayan için fullbody en uygunudur. Ama fullbody sadece yeni başlayanlar için değildir. Yani ileri seviyede fullbody yapılmaz diyemem. Ama dostum sende programı nereden aldın bilmiyorum ama bana göre biraz hatalı. Genellikle program büyük kastan küçük kasa gider fullbody de. Burada istisna olarak Deadlift en son yapılabilir. Yani önce bacak, göğüs, sırt ve omuz gibi. Her antrenman 4 bölgede çalışabilir, veya 2-3 bölgeyede yüklenebilirsin. Böyle nacizane ufak tefek noktalar var :) İnternette birçok hazır fullbody program var. Özellikle isim istersen ağırsağlamın 5x5 i veya 3x5 i güzel programlar ve hızlı ağırlık arttırır.
Ve asıl soruna gelirsem, benim düşüncem kısa vadede evet yapabilirsin bu progamı. ama ağırlıklar arttıktan sonra biraz zulüme dönüşme potansiyeli var. Mesela haftada 3 antrenman için konuşuyorum, 3 gün squat ve 1 bacak hareketi daha yapılır. bacak bunu tölere eder. ve sırt için 3 gün bentower row ve 3 gün 1 asistan da olur. veya bunu 2 de yapabilirsin. Göğüsüde 3 zorlanmadan çalışırsın. Yada göğüsü 2 omuzu 1 gün pressli bir hareket ile yapabilirsin. Çünkü omuz sakatlanmaya aşırı yatkın ve ağırlıklar arttıktan sonra biraz zulüme dönüşebilir. sırttada aynı örnekten vereyim. 1. ve 5. gün row yaptın ve 1 asistan. 3. güne deadlift koyarsın ve birde hamstring çalıştıracak bir asistan eklersin. Yine olur.
Farkındaysan özellikle bench press, squat, deadlift ve row dan bahsettim. Bunun nedeni bu hareketlerin aynı anda birden fazla kası çalıştırması. Yani daha az hareketle daha çok kas aktif oluyor. Fullbody programlarda bu hesaplenir. Aynı güne 11 - 12 hareket koyduğunda antrenmanın sonuna doğru artık iyide tükenişe yakın oalcaksın ve odak kasın için yeteri verim alamayacaksın. Daha sonra bunu düşünüp sonraki antrenman başlangıç hareketlerden set çalacaksın :) Bunlar hep yaşandı :) Bu yüzden bence daha uygun ve denmiş programlara bakarsan, uzun vadede daha verimli olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X