Şimdi Ara

Pc de full hd görüntü almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: DERSİMLİ6223 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pazartesi salı bi pc toplayacağım ben full hd görüntü istiyorum..Bunu için nelere dikkat etmeliyim?Monitor full hd olmak zorunda onu biliyorum fakat anakartta hdmı girişi olmasına gerek varmı??Ekran kartında hdmı çıkışı olmasına gerek varmı yada ekran kartının full hd destekleme gibi bi özelliğine dikkat etmem gerekiyorumu?Son olarak full hd görüntüyü hdmı ile mi yoksa vga ile mi monitore aktarabilirim????
    Teşekkürler...

• vga baglantı full hd performansı alamazsın diye biliyorum fakat emin değilim
  • Peki nasıl full hd görüntü alıcam yardımcı olacak kimse yokmu
  • ekran kartında hdmi çıkışı olması lazım. hdmi kablosuyla beraber elde edebilirsin. Ekran kartı seçerkekn hdmı çıkışının olmasına dikkat et. Üst seviye kartların hepsinde var zaten..
  • Anakartta çıkış olmaz zaten. Ekran kartında HDMI çıkışı olması lazım sözü aslında yanlış bir söz. DVI ve Analog çıkış ile de HD görüntü alınabiliyor fakat Analog çıkış dan alınan görüntüde kalite biraz düşer. Bu arada 2-3 yıldır çıkan ekran kartlarında Analog çıkış yok. Standart olarak DVI çıkış oluyor artık. Kiminde ise hem DVI hem Hdmi çıkış var.

DVI çıkışdan HD kalitesinde görüntü alırsın. HDMI tek farkı DVI çıkış da ses aktarımı yoktur bu sebeple monitöründe ses sistemi varsa DVI bağlantı yaptığında Monitör üzerinden ses alamazsın. Ancak 4+1 veeya 5+1 gibi ses sistemin varsa onu PC kasasına taktın mı ses alırsın.

Ancak bunların hepsini boş ver derim çünkü Yeni bir Pc toplayacağına göre Monitörün FULL HD olduktan sonra her türlü şekilde kasanı o monitöre bağladığında HD görüntü alabileceksin. Ama sana tavsiyem en azından üzerinde DVI çıkışı olan monitör al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 27 Şubat 2011; 1:29:01 >

• VGA,DVI,HDMI hepsinden 1920*1080 çözünürlük alırsın. 1920*1080 çözünürlüklü monitorün olsun yeter. VGA=Analog bağlantı diğerleri dijital bağlantıdır. DVI ya da HDMI'dan bağlarsın farketmez. HDMI + olarak bir de ses iletir DVI ile farkı odur ikiside dijital kayıpsız biraz daha net görüntü verir VGA'ya kıyasla. Full hd çöznürlükte oyun oynayacaksan biraz iyi bir sistem toplarsan iyi edersin. Filmleri de Full HD almaya bak olmadı 720p olsun en aşağı. Yoksa dvd ,divx çözünürlükleri düşük olduğu için Fullhd monitorde çamur gibi bir görünür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 27 Şubat 2011; 2:00:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedat4444

Arkadaşlar pazartesi salı bi pc toplayacağım ben full hd görüntü istiyorum..Bunu için nelere dikkat etmeliyim?Monitor full hd olmak zorunda onu biliyorum fakat anakartta hdmı girişi olmasına gerek varmı??Ekran kartında hdmı çıkışı olmasına gerek varmı yada ekran kartının full hd destekleme gibi bi özelliğine dikkat etmem gerekiyorumu?Son olarak full hd görüntüyü hdmı ile mi yoksa vga ile mi monitore aktarabilirim????
    Teşekkürler...

sadece film izleyeceksen hdmi çıkışlı anakartlar var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kanal D Hd'si Full Hd Değil Mi?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuzu...Bu salı topluyorum inşaallah.Ekran kartım msi gtx570
    hdmı destekliyor monitorde SAMSUNG BX2450, 24inç, 1920x1080, 2ms, Siyah, LED Monitör buda destekliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobra 2

ekran kartında hdmi çıkışı olması lazım. hdmi kablosuyla beraber elde edebilirsin. Ekran kartı seçerkekn hdmı çıkışının olmasına dikkat et. Üst seviye kartların hepsinde var zaten..

• quote:

Arkadaşlar çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuzu...Bu salı topluyorum inşaallah.Ekran kartım msi gtx570
    hdmı destekliyor monitorde SAMSUNG BX2450, 24inç, 1920x1080, 2ms, Siyah, LED Monitör buda destekliyor

Ekran kartıda monitörde iyi bir seçim. ÖZellikle monitörün klâs bir monitör. Güle güle kullan. Bu arada philips bir hdmı kablosu ile süper bir full hd görüntü alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobra 2

quote:

Arkadaşlar çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuzu...Bu salı topluyorum inşaallah.Ekran kartım msi gtx570

Ekran kartıda monitörde iyi bir seçim. ÖZellikle monitörün klâs bir monitör. Güle güle kullan. Bu arada philips bir hdmı kablosu ile süper bir full hd görüntü alabilirsin.

teşekkürler hocam eksenbilgisayar'dan parayı ödedim ama yarın alıcam inşallah bi sıkıtı olmaz...Bu arada ram 4gb işlemci i7 2.93.Kasa 650 watt bi sıkıntı olmaz değilmi

• Hiçbir skıntı olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.