Şimdi Ara

Kanal D Hd'si Full Hd Değil Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diğer hd kanallara göre kanal d'nin hd'si sönük kalıyor gibi. Acaba 1080p full hd değilde, 720p olarak mı yayın yapıyorlar? Birde kanal d'nin hd logosu neden yok?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kanal D diğer kanallara göre baya kaliteli HD yayın yapıyor Doğan medyanın HD kalitesi iyi özellikle CNNTürk çok başarılı HD de
  • Doğan medya grubu tüm kanallarında HD logosunu kaldırmaya başladı. Kanal D'de kaldırdı HD logosunu. Bazen arka sokakların eski bölümlerini sd kalite ile veriyorlar. O yayına denk gelmiş olabilir misiniz acaba?

• yayınlar 1080i yani full hd değil.1080P olması lazım fhd olması için

• Kanal D HD kötü.Atv,fox,show tv ve trt hd'lere göre bayağı kötü.Bu arada hiçbir kanal Full Hd değil.Hepsi 1080i.Bitrate ne demek bilmiyorum ama Kanal D HD düşük bitrate ile yayın yapıyor.Atv HD ise yüksek bitrate ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0CCF51958 -- 23 Ocak 2016; 23:21:06 >
  • d ve star bitrateleri düşük diğer kanallara göre kötü .

d de hd logosu yok

uyduda 1080p diye birşey yok kanallar 1080i yapıyor - aslında 720pnin formatla oynatılmış hali diyebiliriz yada 576i , 576p falan

indirdiğiniz filmlerdeki gibi 720p sinemaskop - formatla oynarsan bazıları full ekran oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 25 Ocak 2016; 4:03:23 >
  • Fox HD güzel.
    CNN Türk HD güzel.
    Atv HD Güzel..Aklıma bunlar geldi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi bilmiyorum ama eskiden Kanal D HD, TV8'in SD yayın bitrate oranından düşük bir oranla yayın yapıyordu. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 540p gibi duruyor

• Bu sorunun cevabını bu kanal ustune gelince cikan bilgiler verecektir next in ürünü var ben bakabilirsem yazarım buraya
  • Bu sorunun cevabyny bu kanal ustune gelince cikan bilgiler verecektir next in ürünü var ben bakabilirsem yazarym buraya
  • TRT HD de güzel.
  • Bence gayet bsşarılı görüntüsü bitrate olarak düşük ama ben yeterli buluyorum.

• Trt HD en iyisi Kanal 7 HD sini saymıyorum bile.
  • hd ibaresi kalktığından beridir görüntü kalitesi belirgin şekilde kalitesizleşti. normal kanal d ile aralarındaki görüntü farkı 360p ile 480p arasındaki fark gibi. kesinlikle HD yayın değil. buna HD diyorsanız trt spora 4k demeniz lazım. keza atv, tv8 ve starda belirgin şekilde daha iyi yayın yapıyor. kanal d hdnin görüntü kalitesi fil tv hd ve kanal 7 hd ile denk, YANİ ÇAKMA HD

• cimbomly kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sallama. 1080 'nin sonundaki i -> "interlaced" oluyor. Bu bir tarama biçimidir.

P ise Progressive demektir buda diğer bir tarama biçimdir. Çözünürlük ile alakası yok bu kelimelerin.

yayın 1920x1080 olduğuna göre Full HD'dir. Tarama yöntemi interlaced diye kafana göre sınıflandıramazsın yanlış bilgi verme insanlara.

Sonuçta her ikisinde de 2 Milyon piksel oluyor.
  • KanalD HD, TV2 HD ve CNN TÜRK HD Variable Bitrate Tekniğini Kullanıyorlar. Yani içeriğin kalitesine göre yayının Bitrate'si değişiyor.

Örneğin Kurtlar Vadisi Başladığında 10 Mbps ise Reklamlarda 6 Mbps oluyor. Ben Bilmem Eşim Bilir'i kaydettiğimde 13 Mbps idi.
  • Bnm bildigim de diger arkadasin gibi yayinlar fullhd degil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.