Şimdi Ara

Display Port'u Olan Full HD 3D TV Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar malumunuz HDMI 1.4 1080P 3D'yi 24Hz olarak veriyor, ancak PC oyunculuğunda 1080P 3D@60fps almak için Display Port'a ihtiyaç var. Her TV'de HDMI standart, Display Port ise monitörlerde var daha çok. Full HD 3D olup da Display Port'a sahip bildiğiniz bir TV modeli var mı acaba?

• Değişik bir konu olmuş ama bir takım yanılsamalar var.

HDMI konusunda bir yanılgın var. 1.3 kablodan sonrası için 10,2 GBit/s 1440p, 120 Hz desteklemektedir.
    3D konusunda da kaynak 3D görüntü vermemekte TV evirici olarak çalışmaktadır

Bakalım teknik olarak sonuç nerelere varacak, takipteyim
  • @WanDoGa
    Sozkonusu 3D olunca HDMI 1080P'de 24Hz verebiliyor maksimum. Zaten 1080P'de oyun acinca "HDMI does not support 1920*1080@60Hz" gibisinden bir uyari cikiyor. O degeri Display Port verebiliyor ve hicbir TV'de de rastlamadim henuz DP girisine.
    Edit:Evet haklisiniz sanirim TV'nin de buna ayak uydurabilecek bir donanima sahip olmasi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salvatuon -- 4 Nisan 2013; 22:37:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

@WanDoGa
    Sozkonusu 3D olunca HDMI 1080P'de 24Hz verebiliyor maksimum. Zaten 1080P'de oyun acinca "HDMI does not support 1920*1080@60Hz" gibisinden bir uyari cikiyor. O degeri Display Port verebiliyor ve hicbir TV'de de rastlamadim henuz DP girisine.
    Edit:Evet haklisiniz sanirim TV'nin de buna ayak uydurabilecek bir donanima sahip olmasi gerekir.

24Hz olayını anlayamadım. Kaynak nedir Tv nedir? Oyun nedir
  • Ps4 e hazırlık mı yapıyorsun : )

hdmi 1.4b 1080p çözünürlükte 120 fps hızda aktarım yapabiliyor.3d modundada 60 fps aktarım yapamaması için bir neden olmaması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 5 Nisan 2013; 17:24:38 >
  • HDMI'in support sayfasindan bana gelen cevabi aktariyorum:

"Hello and thank you for an excellent question. The HDMI 1.4 specification did indeed make an allowance in its 3D subset for 1080p @ 60fps. However it is not mandated and to operate requires for all devices in the chain (ie; video card & TV, in your case) to support bandwidth/data rate of at least 297MHz/8.91Gbps. To date all devices have typically only supported 225MHz/6.75Gbps, hence the operational restriction to just 1080p24-3D for movies and 720p60-3D for gaming. For higher frame rate, as requried for gaming, a lower resoltiuon is required to fit within the products' available bandwidth. Something's got to give.

As a standards organisation HDMI cannot comment specifically on individual models, but I would expect this restriction to also apply with your stated gear, at both source and sink. Only when new generation sources/video cards and HDTVs come to market with the new 300MHz silicon (HDMI transmitters & receivers) will you be able to employ 1080p60-3D. Same for 4K/UltraHD. For the record, this is precisely why the use of HDMI version numbers in reference to products is a non-compliant practice, as it is clearly misleading and uninformative. Only the listing of specific supported feartures in any given product can be deemed as truly informative."

Bu arada TV'im Panasonic 50GT50
    Ekran Kartim: GTX680
    HDMI 1.4 ile TV'ye bagli.
    Oyun olarak da Burnout Paradise,NFS MW2,Battlefield3 gibi oyunlar ve ancak 720P oynanabiliyor 3D modda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

HDMI'in support sayfasindan bana gelen cevabi aktariyorum:

"Hello and thank you for an excellent question. The HDMI 1.4 specification did indeed make an allowance in its 3D subset for 1080p @ 60fps. However it is not mandated and to operate requires for all devices in the chain (ie; video card & TV, in your case) to support bandwidth/data rate of at least 297MHz/8.91Gbps. To date all devices have typically only supported 225MHz/6.75Gbps, hence the operational restriction to just 1080p24-3D for movies and 720p60-3D for gaming. For higher frame rate, as requried for gaming, a lower resoltiuon is required to fit within the products' available bandwidth. Something's got to give.

As a standards organisation HDMI cannot comment specifically on individual models, but I would expect this restriction to also apply with your stated gear, at both source and sink. Only when new generation sources/video cards and HDTVs come to market with the new 300MHz silicon (HDMI transmitters & receivers) will you be able to employ 1080p60-3D. Same for 4K/UltraHD. For the record, this is precisely why the use of HDMI version numbers in reference to products is a non-compliant practice, as it is clearly misleading and uninformative. Only the listing of specific supported feartures in any given product can be deemed as truly informative."

Bu arada TV'im Panasonic 50GT50
    Ekran Kartim: GTX680
    HDMI 1.4 ile TV'ye bagli.
    Oyun olarak da Burnout Paradise,NFS MW2,Battlefield3 gibi oyunlar ve ancak 720P oynanabiliyor 3D modda.

vt50 nin avrupa versiyonlarında arkada rgb yazan şöyle bir giriş var. Displayport olabilir mi ? Gt50 dede bu giriş var mı ?

Display Port'u Olan Full HD 3D TV Var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 5 Nisan 2013; 19:38:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kanal D Hd'si Full Hd Değil Mi?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

Hayır hocam, ne VT ne de GT50'de Display Port yok malesef. Umudum yeni gelen 2013 serilerinde idi ancak onlarda da yok sanırım.
  • quote:

quote:

Hayır hocam, ne VT ne de GT50'de Display Port yok malesef. Umudum yeni gelen 2013 serilerinde idi ancak onlarda da yok sanırım.

Tv de ifc denilen sanal fps arttırma olayı vardı. Sanal olarak 24 hz filmi 48 veya 90 hz hızına çıkartıyordu. Kaynaktan 24 fps alınıp bu şekilde yüksek fps li oyun oynamayı denediniz mi ?

Eğer buda çözüm olmayacaksa piyasada ki tüm 3d tvler çöp olmuş demektir.Çünkü hepsinde hdmi 1.4 var.1080p 3d 60 fps oyun oynayamayacaksak 3d li tvnin ne anlamı var ?
    Hatta şimdi 3d 4k hdmi 1.4 lü tvler çıktı , onlarda durum daha da vahim...

Ama aklıma takılan birşey var , ps3 hdmi 1.3 olarak piyasaya çıktı 3d desteği yoktu.Yazılım güncelleştirmesiyle 1.4 3d desteği kazandı.Bu tvlerede ileride hdmi 2.0 desteği filan kazandırılabilirse güzel olur.Ama tv üreticisi bunu yapar mı bilinmez.

Bende vt50 almayı planlıyordum : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 5 Nisan 2013; 23:23:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

HDMI'ın resmi sitesinden bana gelen cevapta adam özetle şunu demiş: "Esasında HDMI 1080P 3D içeriği 60fps'de verebiliyor ancak bunu yaparken kullandığınız TV'nin de bunu alabilecek kapasitede olması lazım, yani TV'nin bant genişliği en az 297MHZ/8.91Gbps olması gerekir. Mevcut TV'lerin çoğu ise 225MHZ/6.75Gbps veri işleme bant genişliğine sahipler, dolayısı ile HDMI yüksek 3D içeriği gönderirken, TV bu hıza ayak uyduramıyor".
    Yani ben sizin yerinizde olsam hazır TV alma arefesindeyken iyi araştırırdım bu konuyu. Sırf bu yüzden oyunları 3D oynarken mecburen 720P'ye alıyorum ben.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.