Şimdi Ara

Full HD Tv de Hdmi girişi yok + Tv kaç hz nasıl öğrenirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Axen 42" uydulu modeli bu bahsettiğim televizyon. 3D felan da var bunda.

Uydusuz olanı 50Hz, Uydulu olanı 200 Hz

3-4 çeşidi var, panel hatta model numaralına kadar aynı. 8 haneli model nodan sonra +2-3 farklı harf var.

Uydusuz olanda 2hdmi ve 1 Usb girişi var.

Uydulu olanda ise Uydu cihazı Tv arkasına kendi kasası gibi monte edilmiş.

Uydudan Hdmi to Dvi kablo ile Tv ye bağlı,
    Hemen yanında uydunun ses çıkışında Tv Ses girişine bağlı.
    Tam bakamadım ama bi kablo daha vardı.
    Bu bağlantılar10 cm kablolarla yapılmış.

Tv üzerinde hdmi ve usb girişi yok. Lâkin bu bağlı olan uydu cihazının üzerinde 2 HDMİ ve 1 USB çıkışı var.

Kafam bayağı bi karıştı. Android tv kutu aldım diyelim. Uydu üzerindeki HDMİ girişlerine takınca çalışacak mı bu ?

Bu girişler Uydu üzerinden mi çalışacak.

Var mı böyle bir TV ile daha önceden kaşılaşan ya da kullanan acaba ?

• Hiç mi yok bunu bilen bi arkadaş. az biraz yardımcı olsanız.

Bu arada + olarak Hz değerini öğrenmek istememin sebebi de MH'nin bile bilmediği aynı modelin 8 çeşidi var televizyonun. Hangisinde kaç hz olduğunu kutusundaki seri no olmadan bilemiyorlar ve kutulardaki seri nolar yalan olmuş. 50, 100 ve 200 Hz bu bahsettiğim tv ler
  • Hâlâ beklemekteyiz. Yokmudur bu bilen, tecrübesi olan ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarı
  • Bahsettiğiniz tv de uydu alıcı harici galiba öyle anladım. DVI dan bağlanıyorsa, fullhd görüntü almanızda imkansız zaten,görüntü kalitesi bariz düşer.
    hdmi lara uydu alıcısı üzerinden bağlanacaksınız,uydu bozulursa çöp
    Hz olayına gelince tv 50hz. Ha olduki 200hz yada 800hz bu marka için değmez o fiyata bana göre,verim alınacak bir tv değil. Ha bana ne ben uydu izliycem derseniz o ayrı.
    Panel olarak 42" tv lerinde Çin paneli kullanıyor,diye biliyorum.32" lerde samsung panel var. Bu da ne kadar kaliteli bir görüntü sağlar size bağlı tatmin etmesi.

Almadınız umarım,axen pişmanlıktır.O fiyata 100-150 katıp daha kaliteli bişey alınabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rdmkvlk

Bahsettiğiniz tv de uydu alıcı harici galiba öyle anladım. DVI dan bağlanıyorsa, fullhd görüntü almanızda imkansız zaten,görüntü kalitesi bariz düşer.
    hdmi lara uydu alıcısı üzerinden bağlanacaksınız,uydu bozulursa çöp
    Hz olayına gelince tv 50hz. Ha olduki 200hz yada 800hz bu marka için değmez o fiyata bana göre,verim alınacak bir tv değil. Ha bana ne ben uydu izliycem derseniz o ayrı.
    Panel olarak 42" tv lerinde Çin paneli kullanıyor,diye biliyorum.32" lerde samsung panel var. Bu da ne kadar kaliteli bir görüntü sağlar size bağlı tatmin etmesi.

Almadınız umarım,axen pişmanlıktır.O fiyata 100-150 katıp daha kaliteli bişey alınabilir

Aldık forumdan bi arkadaş ile. Diğer alanlar da memnun hocam. Görüntü kalitesi çok güzel.

Bu yazıyı yazdıktan sonra öğrendiklerimi yazayım.

Dvi görüntüyü iyi verir. Hatta UHD de verebiliyor sanırım. Hdmi kablonun tek artısı sesi de iletebiliyor olması.

Ama farkettik ki uydudan çıkan hdmi, tv yr dvi olarak bağlanıyor ve ayriyeten ses bağlantısı yok. Meğer cihaz (ekran kartı) desteklerse dvi kablo ses de iletebiliyormuş.

Uydu Hakkında Dediğiniz kafama takıldı, uydu bozulunca elimizde hdmi girişler olmamış oluyor. Bu konu önemli.

ASIL SORUMUZ BU HERTZ OLAYINI NASIL ANLARIZ. Nasıl test eder ve anlarız. Bazı yerlerde 1080p 60hz felan yazıyor ama dedigim gibi 200hz olduğunu nasıl anlarız ?

• chewrokee kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim öyle bir test yok. Yani anlayamazsınız kendiniz. Maalesef

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gerçek 100 hz 4k tv varmı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu durumda bi tv 500hz yazsa bizim bunj anlama gibi bi ihtimalimiz yok :s

Şirketler tarafından suistimale açık bir yön.

Hafi bakalım belki bi bilen çıkar, belki de vardır bu hertz i ölçme/anlama bi yöntemi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.