Şimdi Ara

Hangi Joker Daha İyi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Hangi Joker Daha İyi ?

(En Son Oy Tarihi: 14.8.2018)
Giriş
  • Mark Hamill'in Joker'i hepsini ezer geçer.

Hangi Joker Daha İyi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Wrench -- 6 Şubat 2013; 1:15:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the psikopat

Heath Ledger kesinlikle.Kendisi ölmese çok iyi bir oyuncu olabilirdi.

Aynen katılıyorum.
  • İkiside iyi.
  • Heath Ledger R.I.P

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heath Ledger. Herşey bakımından Heath Ledger
  • Bu konu için bişeyler söylemek için batman okuru olmak lazım,yoksa neye göre kime göre iyi ,değerlendirme ölçüsü ne?

Batman takipçileri bilirki karekter olarak 2 farklı joker var.
    1suçun palyaço prensi
    2.super psikopat

1.karekter orjinal ve ilk joker karekterine daha yakın ki onuda jack nicholssun canlandırıyor zaten filmin(batman 1989) trajik yönü bu oldu; tim burtonın yönetiği 2 filmde çizgiromana o kadar uygun du ki millet oyuncak,defter falan satamadı çoluk ,çoçuğa o yüzden yönetmen değişikliğine gittiler.

jokerin 2. kişiliği ise daha çok killing joke çr. dayanıyor,zaten dark knight in bu kadar mükemmel bir film olmasının esas sebebi (yönetmeni ve oyuncuları beğenmekle beraber) killing joke ve batman first year isimli belkide yayınlanmış en iyi çizgiromanlardan alıntılı olması.

iki oyuncuda muhteşem iş çıkarmış bu gerçek.ancak diğer mecralara bakın :çr,çizgi film ,animasyon,video oyunu.....orjinal joker ın jack nicholsun un performansına daha yakın olduğu yönünde benim görüşüm

• Jack Nicholson gerçek Joker ile daha çok uyuşuyo ama performans olarak Heath Ledger Nolan'ın yarattığı Batman dünyası gerçeğiyle nerdeyse hiç uyuşmuyodu zaten adam Bane'i ne hale getirdi son filmde bence Süper kahraman filmlerinde fantastik dünyaya yani çizgi romana daha fazla bağlı kalınmalı en sevdiğim Joker tipi Batman Arkham Asylum ve Arkham City'de ki tip gerçeği odur zaten eğer bundan sonra Batman filmi yapılacaksa bence Arkham Asylum ve Arkham City oyunları baz alınarak yapılsın
  • last blade ve blackMumble arakadaşlarımın yorumuna katılıyorum..

Gerçek Joker, yani çizgi romana en uygun joker Jack Nicholson'dır.. nokta.. bunun üstüne tartışmaya gerek bile yok..

bazı genç nolan fanboyu arkadaşlar heath ledger'a toz kondurmuyor.. onlara yanlarına iyi ingilizce bilen birini almalarını ve youtube'dan heath ledger'ın dark kinght hakkında verdiği röportajı (aynı zmanda kendisinin de son röportajı) seyretmelerini tavsiye ederim..

yada siz zahmet etmeyin ben size çevireyim:

"joker rolü ilk teklif edildiğinde kabul etmeyecektim çünkü Jack Nicholson'ın oynadığı joker müthişti ve üstüne çıkılamazdı. Ama senaryoyu okuduğumda orjinalinden çok farklı bir joker olduğunu gördüm ve reddedilemeyecek kadar iyi olduğunu farkettim ve rolu kabul ettim"

bu cümleler heath vs jack tartışmalarına bir noktadır

christopher nolan çk güzel 3 film çekti, 3'ünüde ayrı ayrı beğendim.. ama bir batman fanı olarak (nolan'In filmlerini seyredip gaza gelen ergen arkadaşlarla karıştırılmasın, ilk batman filmi 1989 yılında geldiğinden beridir batman fanı olarak yazıyorum) nolan'ın işlediği batman çizgi romandan tamamen uzak, kendi hayalgücüne göre gerçekçi bir üçleme çekti..

şimdi bunun hem iyi hem kötü yanları var.. iyi yön en gerçekçi süper kahraman batman'i hem kendi yaşadığımız dönemin teknolojisine göre hemde batmanin dünyasını düşmanlarını gerçekçi olarak görme şansımız oldu..

ama bu gerçekçilik birçok şeyide beraberinde götürdü..

batman bir çizgiroman kahramanı, ve %100 gerçek diyemeyiz, yani asite düşüp palyaço suratlı bir insan veya venom içeren borularla şişen bir dev adam dünya üzerinde göremezsiniz.. bu yüzden bu karakterleri değiştirdi Nolan ama bu değişikliklerle Batman'i özünden kopardı..

yani bu tamamen kişinin zevkine hitap eden bir durum.. ben gerçekçilik olsun istiyorum diyorsan buyur Nolan filmleri orda

ben orjinal hikayeden kopmamış, çizgi roman havasını devam ettiren film izlemek istiyorum dersen o zaman ilk 3 filmden başlamak lazım ki bu filmler arasında çizgi romana en çok uyan film, her ne kadar bir çok kişi yerden yere vursada, Batman Forever'dır.. yani o bir çoğunun burun kıvırdığı film, neon lambalı şehir ve jokerimsi two face dışında, gerçek çizgi romana en çok uyan filmdir.. bu filmi tam olarak seyretmeden kimse ben batman'i biliyorum demesin

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.