Şimdi Ara

Hangi Kariyer Sitesinden İş Aramalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İnternette bu konuda çeşitli web siteleri var. Kariyer, Yenibiriş, Monstercv gibi. En hızlı geri dönüş yapan, kurumsal firmaların tercih ettiği hangi sitelerdir? Siz hangi web sitesi üzerinden iş buldunuz?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Hepsinde cv oluşturdum yalnız hiçbiri hemen geri dönüş yapmıyor malesef. Elemanonline,eleman.net,secretcv tavsiye ederim
  • Hepsinde üyeliği var yaklaşık 10 sitede.
    Hepsinde güncel Cv .
    3 aydan fazladır her gün yaklaşık 10 ilana başvuruyorum , ne arayan var ne soran.
  • askerden sonra 6 ay boyunca kariyer, secret, yenibiriş,elemanonline bunların hepsinden iş aradım.fakat bulamadım.firmalar reklam bazlı açıyorlar bence bu ilanları.firmalar genelde tanıdıklarının getirdikleri elemanları daha çok tercih ediyorlar genel izlenimim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadillaccts

askerden sonra 6 ay boyunca kariyer, secret, yenibiriş,elemanonline bunların hepsinden iş aradım.fakat bulamadım.firmalar reklam bazlı açıyorlar bence bu ilanları.firmalar genelde tanıdıklarının getirdikleri elemanları daha çok tercih ediyorlar genel izlenimim.

Ben de askerlik vazifemi yeni yerine getirdim. İş arıyorum. Durumumuz vahim desenize o zaman.
  • Razer kullanıcısına yanıt
    ben 6 ay kaldım işsiz 1 seneyi devirdim çalışıyorum fakat iş bulmak gerçekten zor.hele evdeki o bekleme süreci gerçekten erkek için çok zor.Allah biran önce inş. bir kapı açar tüm işsizlere.
  • Cevabı başlıkta saklı.
    kariyer.net

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş bulamadım
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ben 6 ay kaldım işsiz 1 seneyi devirdim çalışıyorum fakat iş bulmak gerçekten zor.hele evdeki o bekleme süreci gerçekten erkek için çok zor.Allah biran önce inş. bir kapı açar tüm işsizlere.

Aynı süreci yaşıyorum. Bir şekilde halledeceğim artık.
  • Razer kullanıcısına yanıt
    İnş. bulursun arkadaşım Allah yardımcın olsun.
  • biraz mantıklı düşünelim memlekette bukadar çok işsiz varken
    frimalar eleman bulamıyor internetten gazete köşelerindeki ilanlarından çalışacak eleman arıyor buna gerçekten inanıyomusunuz ?
    iki seçenek var ya reklam amaçlı ilan açıyorlardır yada iş çok kötüdür giren sürekli çıkıyodur.
    zamanında internetten çok işe girdim hiçbirinden verim alamadım.

ilk seçenek mesela internette bi iş ilanı var diyelim A friması x işinde çalışacak eleman arıyor. frimayı arayıp insan kaynaklarına bağlanın frima adresini isteyin gelip görüşmek istiyorum diyin. gidip bizzat orada iş başvuru formu doldurun. şansınız büyük oranda artacaktır.

ikinci seçenek umem, bebka, işkur tarzı yerlerde şansınızı deneyin. orda eleman arayanlar gerçekten ihtiyacı olanlar çünkü işkur üzerinden işçi aldıklarında hem işkur işçinin hakkını koruyor hemde işkur işverene para desteği sağlıyor (vergi nidirimi işçi sigortasını devletin ödemesi v.b gibi). devlette şukadar işsizi istihdam ettik diye reklam yapıyor. sonuçta devlet işveren işçi herkesin işine geliyor.

mesela ben uzun süredir kendi işimi yapıyorum 3 senedir felan hiçbi işe girip çıkmışlığım yok ona ramen hala frimalar işkurdan beni bulup arayıyorlar gel çalış diye iş teklif ediyorlar en son dün aradılar nerdeyse her 2-3 haftada bi sürekli iş teklifi geliyor.

iş bulamayan varsa özelden bana ulaşsın elimden geldiğince yardımcı olurum.

• Gazetedeki iş ilanlarına açıkcası pek itimat etmiyorum. Hep bitik işler ya da kimsenin yapmayacağı işler. İş demek aslında tamamen çevre demek.

Sahibinden.com'un iş ilanları sayfasıhttp://www.sahibinden.com/kategori/is-ilanlari baktınız mı buraya hiç. 3-4 arkadaşım çok sağlam iş buldular buradan.
  • Aslında foruma iş ile ilgili bölüm açılsa güzel olur. Burada birbirine yardım etmek isteyen arkadaşlar çıkacaktır eminim.
  • İş bulma sitelerinin hemen hepsi reklam amaçlı ilanlar veriyor. Hiçbir siteden iş için dönüş yapmazlar. Ben bunu denemek için avrupada eğitim almış kariyerinin doruğunda biri gibi cv doldurdum ona bile dönüş olmadı. Hatta çalıştığımız firma bile kariyer nete eleman ihtiyacı olmadığı halde, sırf para veriyoruz diye boş boş ilanlar koyardı.

İş bulmak için en güzel çözüm, çevrenizdeki mesleğinize uygun firmalara gidip birebir başvuru formu doldurmak, ya da bulunduğunuz yerin yerel gazetelerindeki iş ilanlarına başvurmak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İnş. bulursun arkadaşım Allah yardımcın olsun.

Teşekkür ederim dostum. Ayrıca, yorumda bulunan diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.
    İnternetten iş bulma olayının bence en güzel yanı, başka bir şehirde iş bulmak istiyorsanız, size anında erişme imkanı sağlıyor olması. Bunun haricinde elden CV vermek şüphesiz ki daha net bir sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.
    Ben sanırım kariyer.net üzerinden yol almaya çalışacağım.
    İş bulma sürecinde olan tüm herkese başarılar dilerim.
  • Olumlu veya olumsuz herhangi bir sonuç alabileceğime pek inanmasam da ilgimi çeken birkaç yere başvurdum. Kariyer.net üzerinden İK mesaj gönderdi ama sanırım her başvuru yapana otomatik gönderiliyor. Bu arada CV'mi sıfır kişi görüntülemiş.
  • Halen bir gelişme yok.
  • Yenile tusuna her gun basmaya devam ediyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internette bulduğum işlerden hiç hayır gelmedi hep tanıdık vasıtası olan işler iyi çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

internette bulduğum işlerden hiç hayır gelmedi hep tanıdık vasıtası olan işler iyi çıkıyor.

Bana geçen gün başvurduğum yerden mesaj geldi. Kariyer.net üzerinden, özgeçmişimin incelendiğine dair bilgi mesajı atmışlar. Fakat arayacaklarına pek ihtimal vermiyorum. Arasalar dahi birkaç ay sonra geri dönüş yaparlar ki o da bir işime yaramaz. Bahsettiğin gibi dostum, illa bir tanıdık gerekiyor.
  • Umarım bulursun dostum o süreci ileri safalarda bende yaşayacağım allah yardımcımız olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.