Şimdi Ara

Hangi Kombiyi tavsiye edersiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir ev satın aldım.Sıfır bina,orta kat,güney cephe,3+1,100m2 net ölçülerde.Evim Ankara Keçiören'de.Bizim buralar epey soğuk olur kışın.Şimdi bu standartlarda kombi+petekler+proje gibi isteklerim var.Nerede okusam yada kime sorsam kafam karıştı.Biri yoğuşmalı premix al der diğeri ne yoğuşması evin küçük boşuna para ödersin konvansiyonel al der.Kafam fazlası ile karıştı açıkcası.Bana lütfen nedenleri ile + ve - leri ile önerilerde bulunun.çokta bir param yok ama gerekirse zorlayacağım kendimi.Toplam da 3000 tl'yi geçmesin istediklerim diye istiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

BRÖTJE HEIZUNG&BAYMAK NOVADENS PREMIX YOĞUŞMALI 24 fi
    ve ARISTON GENUS PREMIUM 24 fi
    arasında kaldım.Bunlardan hangisi doğru seçim olur ikiside sınıfında iyi ürünler gibi duruyor.Ayrıca bunlara ek olarak petek + vana + kombi altı seti + proje için ne alalım kaça alalım.Tüm bunları başta yeni alan arkadaşlar olmak üzere bilgi sahibi olan herkes (mümkünse Ankara'dan alanlar) ne fiyata aldıklarını paylaşabilirler mi ?

NOT:Boru tesisatı müteahhit tarafından resimdegöründüğü gibi döşendiğinden yeni boru çekilmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi if you lonely... -- 17 Kasım 2012; 11:11:37 >

• Merhaba yeni eviniz hayırlı olsun. Öncellikle ayırdınız bütçe çok düşük 3000TL'ye sağlıklı bir tesisat yapılması çok zor. Bütçenizi 4500-5000 TL cıvarı çıkarmanız lazım. Kendi eviniz olduğu için masraftan kaçınmayın derim.

Forumu yaklaşık 3 ay takip ediyorum öğrendiklerimi öncellik sırası ile aktarıyorum:
    1.) Kesinlikle iyi yalıtım.
    2.) Çok iyi işçilik.
    2.) Kaliteli malzeme.
    3.) Petek metrajı yetersiz olmayacak
    4.) Son teknoloji Premix Kombi.

Orta kat ve güney cepheli daire sizin için büyük nimet. Petekleri kaba olarak söylemek gerekyorsa 10-12mt cıvarı tutun. En azında 10 mt2 alana 1mt petek olarak düşün. Marka olarak Demirdöküm Plus, Airfel veya Vairad almanızı tavsiye ederim. Bütçeniz kısıtlı olduğu için PPRC boru olacak muhtemelen, Dizayn Oxy Plus oksijen bariyerli boruyu tercih edin. Kombi altı seti plastik değil, demir olsun aynı şekilde filtre ve vanalar demir olsun plastik set kesinlikle kabul etmeyin. Kombi olarak f/p Demirdöküm Nitromix alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 16 Kasım 2012; 14:06:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Merhaba yeni eviniz hayırlı olsun. Öncellikle ayırdınız bütçe çok düşük 3000TL'ye sağlıklı bir tesisat yapılması çok zor. Bütçenizi 4500-5000 TL cıvarı çıkarmanız lazım. Kendi eviniz olduğu için masraftan kaçınmayın derim.

Forumu yaklaşık 3 ay takip ediyorum öğrendiklerimi öncellik sırası ile aktarıyorum:
    1.) Kesinlikle iyi yalıtım.
    2.) Çok iyi işçilik.
    2.) Kaliteli malzeme.
    3.) Petek metrajı yetersiz olmayacak
    4.) Son teknoloji Premix Kombi.

Orta kat ve güney cepheli daire sizin için büyük nimet. Petekleri kaba olarak söylemek gerekyorsa 10-12mt cıvarı tutun. En azında 10 mt2 alana 1mt petek olarak düşün. Marka olarak Demirdöküm Plus, Airfel veya Vairad almanızı tavsiye ederim. Bütçeniz kısıtlı olduğu için PPRC boru olacak muhtemelen, Dizayn Oxy Plus oksijen bariyerli boruyu tercih edin. Kombi altı seti plastik değil, demir olsun aynı şekilde filtre ve vanalar demir olsun plastik set kesinlikle kabul etmeyin. Kombi olarak f/p Demirdöküm Nitromix alabilirsiniz.

Yorumunuz için teşekkürler.Fakat Müteahhit maalesef spiral boru içinden geçen şeffaf bir boru gibi olanını döşemiş zaten.O yüzden boru döşemeyeceğim.Yine de bu rakam yeterli olmazmı sizce.Bir de ne kadar tutar ayrı ayrı önerebilirmisiniz.Petekler için çekilen boruların aralarını ölçtüm toplam 8,30 mt + havluluk çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: if you lonely...

Yorumunuz için teşekkürler.Fakat Müteahhit maalesef spiral boru içinden geçen şeffaf bir boru gibi olanını döşemiş zaten.O yüzden boru döşemeyeceğim.Yine de bu rakam yeterli olmazmı sizce.Bir de ne kadar tutar ayrı ayrı önerebilirmisiniz.Petekler için çekilen boruların aralarını ölçtüm toplam 8,30 mt + havluluk çıkıyor.

Anladığım kadar ile mobil sistem çekilmiş, bakır borudan sonra en iyi sistem bana göre, benim evimde de o sistem var.

Bu işinizi oldukça kolaylaştırır. Soğuk iklimde yaşadığınız için Petek boylarını 10mtden aşağı tutmayın. 3000 TL yeter gibi bu durumda ilden ile değişiyor fiyatlar kesin bişey söylemek zor. Kombi altı setini muhakkak pirinç (demir) yaptırın ve Premix kombi alın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.