Şimdi Ara

Hangi lens seçmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben daha fotoğraf makinası almadım canon alıcam ama hangi lens alsam diye kararsız kaldım. Ben hem macro hemde doğa fotoğrafı çekebileceğim bir lens lazım.

Macro da genelde yemek fotoğrafı çekiyorum.

Doğa fotoğrafı için ise bana geniş açılı ve derinliği yakalayabileceğim bir lens lazım. Biraz zoom olursa iyi olur hayvanları çekmek için.

Ben şunları buldum.

Sigma 70-300 lens var ama ışık az olan ortamda iyi değil diye pek tavsiye edilmiyormuş.

Tamron 18-200 var bunda da iyi diyorlar ama tam anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkisini birden yüksek kalitede yapamazsın. Hele ki 18-200 gibi lensleri hiç düşünme. Yüksek paralar verirsin ama düşük fiyatlı bir prime lensten alacağın kaliteyi alamazsın yine de. Yemek fotoğrafıysa herhalde yemeğin üstündeki kekik tanesini inceleyecek kadar yakından çekmeyeceksin. Makro lensler o kadar yakına girebilir. Yemeğin tamamını alabileyim, bokeh de gerekli diyorsan 50mm 1.8 ideal. Doğa için ise 10-18mm. İkisi toplamda 1000 civarına alınır.
  • akhee kullanıcısına yanıt
    tamron 17-50mm f/2.8
    canon 55-250mm al kafan rahat olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

İkisini birden yüksek kalitede yapamazsın. Hele ki 18-200 gibi lensleri hiç düşünme. Yüksek paralar verirsin ama düşük fiyatlı bir prime lensten alacağın kaliteyi alamazsın yine de. Yemek fotoğrafıysa herhalde yemeğin üstündeki kekik tanesini inceleyecek kadar yakından çekmeyeceksin. Makro lensler o kadar yakına girebilir. Yemeğin tamamını alabileyim, bokeh de gerekli diyorsan 50mm 1.8 ideal. Doğa için ise 10-18mm. İkisi toplamda 1000 civarına alınır.

Haklısınız hocam ikisini bir lensde değilde tek tek kullanmak daha iyi. Teşekkür ederim.

• yolcudur_abbas kullanıcısına yanıt
    Bir inceliyim bunları teşekkür ederim

• sigma 17-70 makro kabiliyeti daha iyi diye biliyorum. Hem makro hem de gezilerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitboylu

sigma 17-70 makro kabiliyeti daha iyi diye biliyorum. Hem makro hem de gezilerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bence de en mantiklisi sigma 17-70mm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi monitörü almalıyım
    5 ay önce açıldı
    OTOMATİK HANGİ MARKA ALMALIYIM
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tamron 90mm f2.8 vc modeli ( 1:1 macro ve portre ) eğer bütçenize pahalıysa canon 50mm f2.8 compaq macro (0,50 macro)
    tamron 17-50 vc ( ideal genişlik kaliteli lens )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.