Şimdi Ara

hangi linux bana uygun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

evde arada sırada sadece internet ve film indirmek için kullandığım bir desktopum var.
    windowstan artık nefret etmeye başladım ve linux kurmak istiyorum.
    yalnız driverlarım elimde mevcut değil. kuracağım bu linux sisteminin driverları tanıması gerekiyor.
    siz hangi linuxu önerirsiniz?

2.sorum ise cd den boot edip kurmak için internetten indirip cd'ye atacağım linux setup dosyasının formatı ne olması gerekiyor?

yardımlarınız için teşekkür ederim...

• Linux Mint 9 "Isadora" - LXDE CD (32-bit) (Long term support release (LTS), supported until April 2013.)
    http://www.linuxmint.com/torrent/linuxmint-9-lxde-cd-i386.iso.torrent

Linux Mint 10 "Julia" - LXDE (32-bit) Supported until April 2012.
    http://www.linuxmint.com/torrent/linuxmint-10-lxde-cd-i386.iso.torrent

ikisi de sana ve isteklerine uygun olur kardeş :)

dosyalar cd kalıbı dosyası(iso), imgburn adlı ufak programla cd'ye çekebilirsin.
    http://www.imgburn.com/index.php?act=download

• Linux Mint Lxde veya Linux Mint Xfce derim ben, sürücüler sorun olmayacaktır. Size tek soracağı şey "Ekran kartının sürücüsünü kurayım mı?" olacaktır muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 26 Temmuz 2011; 14:19:46 >
  • cevaplar için teşekkürler arakdaşlar.
    pardus nasıl sizce? o kafama yattı benim biraz.
  • pardus'u ben dahil çoğu kişi önermez; sebebi de şu: kde adlı masaüstü ortamı kullanıyor, stabil ve uzun ömürlü değil.. çökme hatalar vsvs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArdilesS

pardus'u ben dahil çoğu kişi önermez; sebebi de şu: kde adlı masaüstü ortamı kullanıyor, stabil ve uzun ömürlü değil.. çökme hatalar vsvs..

linux mint katya nasıl? en son sürümü sanırım bu?

ayrıca direk cd den boot ederek kurabiliyorum bunu dimi? ayarları falan kendisi otomatik olarak yapiyor mu? birde diski bölmeye gerek var mı bunun için? yada kurulum yaparken kendi bölümlendiriyor mu?

usb diske atsam dosyayı peki onu nasıl boot ediyorum?

yanıtlar için teşekkr ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren7 -- 26 Temmuz 2011; 15:40:16 >
  • LXDE sürümü hala rc aşamasında(rc2); yani bi nevi beta aşamasında.. bu yüzden kendini kanıtlamış sorunsuz olan sürümleri yazdım

Mint 9 - LXDE 32bit(LTS sürümdür, dikkat)
    Mint 10 - LXDE 32bit

evet evet kurulum çok basittir, diskleri bölebilrsiniz

usb için; Universal-USB-Installer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpian -- 26 Temmuz 2011; 15:41:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi sistem daha uygun ve iyi?
    3 yıl önce açıldı
    hangi laptop daha iyi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArdilesS

LXDE sürümü hala rc aşamasında(rc2); yani bi nevi beta aşamasında.. bu yüzden kendini kanıtlamış sorunsuz olan sürümleri yazdım

Mint 9 - LXDE 32bit(LTS sürümdür, dikkat)
    Mint 10 - LXDE 32bit

evet evet kurulum çok basittir, diskleri bölebilrsiniz

usb için; Universal-USB-Installer

dostum bunu kuruyorum o zaman. Linux Mint 10 "Julia" - CD (32-bit)http://www.linuxmint.com/edition.php?id=67

LTS dikkat demişsin. onu tam bilmiyorum ne demek oldugunu. bu işte yeniyim. :)

bunu cd ye atıp o zaman direk boot edecegim.

yüklemeden önce format atmalı mıyım peki? bilgisayarda windows vs hic birsey olmasın istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren7 -- 26 Temmuz 2011; 15:45:33 >

• lts; uzun süreli destek demek, şöyeki güncelleme falan daha uzun süre destelenecek :)

evet format atarsın, olur biter:))
  • Linux Mint indirilirken ve kurulurken siz de Türkçe Linux Mint El Kitabını gözden geçirmek isteyebilirsiniz belki.
  • linux mint hoşuna gitmezse ubuntu lucid lynx 10.04.3 sürümünü öneririm.
  • mintçi çok demek ki burada arkadaşlar.

bu arada yorumlar ve yardımlar için teşekkürler arkadaşlar. el kitabını inceleyeceğim. türkçe olması da güzel. ben ingilizce sanıyordum. ingilizce olsada sorun olmazdı gerçi. :)

akşam kuracağım bilgisayara.su an iş yerindeyim. herhangi bir sorum olursa yardımlarınızı beklerim. :)

linux a uyumlu işe yarar programları da (tarayıcı,download manager,torrent vs gibi) bulabilecegim bir site önerirseniz sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvrenCCC

mintçi çok demek ki burada arkadaşlar.

bu arada yorumlar ve yardımlar için teşekkürler arkadaşlar. el kitabını inceleyeceğim. türkçe olması da güzel. ben ingilizce sanıyordum. ingilizce olsada sorun olmazdı gerçi. :)

akşam kuracağım bilgisayara.su an iş yerindeyim. herhangi bir sorum olursa yardımlarınızı beklerim. :)

linux a uyumlu işe yarar programları da (tarayıcı,download manager,torrent vs gibi) bulabilecegim bir site önerirseniz sevinirim...

bütün programlar hazır kurulu olarak gelir, merak etme :))

ihtiyacın olan programları depodan çekersin en kötü ihtimalle :)

• teşekkürler.
    umarım hoşuma gider bu linux.
    artık windowstan bıkkınlık geldi...
  • Eğer performans diyorsan hiç düşünmeden lubuntuyu yükle.
  •  hangi linux bana uygun?

Arkadaslar yarim saattir boyle kaldi. Normal mi sizce? 2kere denedim.ikisindede burada takiliyor. Sorun ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren7 -- 27 Temmuz 2011; 9:33:25 >
  • Yok mu bilen arkadaslar. Sanirim pardusu deneyecegim.
  • Detayları görebilsek yorum yapacağız da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 27 Temmuz 2011; 7:17:15 >
  • Bilgisayarın iyi değilse Pardus pek hoşuna gitmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvrenCCC

hangi linux bana uygun?

Arkadaslar yarim saattir boyle kaldi. Normal mi sizce? 2kere denedim.ikisindede burada takiliyor. Sorun ne olabilir?

dostum hazır da bekliyor da bekliyor. 2 kere denedim. ikisinde de aynısını yaptı. bknz: SS
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.