Şimdi Ara

HANGİ LİNUX? bir akıl verin ya.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: ask all your friends

... şu anda ubuntu üzerinde ve güncelleme yapıyorum. pardus daha iyi gibi geldi bana....

ee aklın yolu birdir ,dimi
  • en iyisini yapmışsın pardusu kurmakla...
    şu topikte pardusa çamur atmaya kalkan arkadaşlar oldu ama senin işini en iyi görecek linux pardustur debianın,ubuntunun veya susenin dökümanları fazla olabilir belki ama almanca ingilizce olduktan sonra benim için önemi yok dökümanı olmuş olmamış... anladığım kadarıyla linuxla yeni tanışıyosun yani server falan kurmaya çalışmayacaksın o yüzden active directory eksikliğide seni bağlamaz :)
    pardusun güzel yanlarından biride şudurki bizim gibi basit vatandaş son kullanıcılar için yardım bulma imkanı çok fazla karşılaşacağın her sorunu birine danışarak çözebilirsin çünkü pardusu tasarlayıp yazanlar bile türk...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sedatayma
    en iyisini yapmışsın pardusu kurmakla...
    şu topikte pardusa çamur atmaya kalkan arkadaşlar oldu ama senin işini en iyi görecek linux pardustur

Çocukluk yapmanın alemi yok. Size eleştiriyi çamur olarak görüyorsanız, lütfen forumlara hiç uğramayın. 7 yıldır Linux kullanan ve Pardus'u da uzunca bir süre kullanmış birisi, aynı zamanda da bir yazılım geliştiricisi olarak eleştiri yapabilecek kapasiteye sahibim. Oturduğunuz yerden işkembe-i kübradan atmayın.

quote:

debianın,ubuntunun veya susenin dökümanları fazla olabilir belki ama almanca ingilizce olduktan sonra benim için önemi yok dökümanı olmuş olmamış...

Sunucu işiyle uğraşıyorsanız İngilizce bilmiyorsanız, size iş vermezler zaten. İngilizce bu işte şarttır.

quote:

anladığım kadarıyla linuxla yeni tanışıyosun yani server falan kurmaya çalışmayacaksın o yüzden active directory eksikliğide seni bağlamaz :)

Active Directory tüm Linux'lar için bir eksik, sadece Pardus için değil.

quote:

pardusun güzel yanlarından biride şudurki bizim gibi basit vatandaş son kullanıcılar için yardım bulma imkanı çok fazla karşılaşacağın her sorunu birine danışarak çözebilirsin çünkü pardusu tasarlayıp yazanlar bile türk...

Yazanın Türk veya yabancı olması bir şeyi değiştirmez.

• arkadaşlar bende uzun bir süre ara verdikten sonra tekrar linuxa dalmak istiyorum.bana önerebileceğiniz güvenli(hepsi güvenliya:) ) görsel açıdan hoş,kullanımı kolay,xgl ve beryl i sorunsuz destekleyen ubuntu haricinde bir dağıtım war mı ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: FoRZaMéMéT

arkadaşlar bende uzun bir süre ara verdikten sonra tekrar linuxa dalmak istiyorum.bana önerebileceğiniz güvenli(hepsi güvenliya:) ) görsel açıdan hoş,kullanımı kolay,xgl ve beryl i sorunsuz destekleyen ubuntu haricinde bir dağıtım war mı ??

Var.
    Kubuntu.

Ya da Sabayon Linux'e bir bak ister.
  • sabayon ne ya yenilir mi :D ilk defa duydum.link falan verebilirmisin?şuan Suse 10.2 yi indiriyorum DVD olarak bunun hakkında ne düşünüyorsunuz ??
  • quote:

sabayon ne ya yenilir mi :D ilk defa duydum.link falan verebilirmisin?şuan Suse 10.2 yi indiriyorum DVD olarak bunun hakkında ne düşünüyorsunuz ??

Sabayon Linux yiyen hiç görmedim şimdiye kadar.
    Resmi web sitesi (official):http://www.sabayonlinux.org/
    Dağıtım hakkında tam teşekküllü bilgi için:http://www.sabayonlinux.org/wiki/index.php?title=Sabayon_Linux

Düzenleme:
    SuSE Linux, benim uzun süreden beri kullandığım ve halen müptelası olduğum slackware dağıtımını temel alan bir dağıtım, dolayısıyla hakkında olumlu düşünceler besliyorum.

SuSE isminin nereden geldiğini biliyor musunuz? Bilmeyenler varsa onu da aktarayım. Almanca "Software und System Entwicklung" (Yazılım ve Sistem Geliştirme) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Tahmin edebileceğiniz gibi SuSE Almanya'da hazırlanmakta.

Lisanslı kodekler olduğu için mp3 ve avi kod çözücüleri varsayılan olarak dağıtımla birlikte kurulmaz. Lakin sonradan YaST2 ile kurmak son derece kolaydır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 7 Ağustos 2007; 22:49:43 >

• Farketmez arkadaşım. Kur kendine bir Centos yada ne bileyim Fedora gibi bir sürüm. Bunlarla başla. Kurcala, boz, yeniden kur, kendin boz, bir daha kur. Dene, yanıl. Biraz ilerledikten sonra sana uygun dağıtıma kendin karar verirsin. Şahsen ben Pardus hiç kullanmadım. Bilmiyorum nasıldır.
    Bahsettiğim dağıtımlar Redhat tabanlı ve yum aracı ile kolay yapılandırabilir şekildedir. Olmadı beğenmedin git ubuntu kur. Kas biraz işte. Sanırım bende masaüstümde Ubuntu yada Debian' a geçicem. Ne bileyim yani artık Windows bana tat vermiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: penguin

quote:

sabayon ne ya yenilir mi :D ilk defa duydum.link falan verebilirmisin?şuan Suse 10.2 yi indiriyorum DVD olarak bunun hakkında ne düşünüyorsunuz ??

Sabayon Linux yiyen hiç görmedim şimdiye kadar.
    Resmi web sitesi (official):http://www.sabayonlinux.org/
    Dağıtım hakkında tam teşekküllü bilgi için:http://www.sabayonlinux.org/wiki/index.php?title=Sabayon_Linux

Düzenleme:
    SuSE Linux, benim uzun süreden beri kullandığım ve halen müptelası olduğum slackware dağıtımını temel alan bir dağıtım, dolayısıyla hakkında olumlu düşünceler besliyorum.

SuSE isminin nereden geldiğini biliyor musunuz? Bilmeyenler varsa onu da aktarayım. Almanca "Software und System Entwicklung" (Yazılım ve Sistem Geliştirme) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Tahmin edebileceğiniz gibi SuSE Almanya'da hazırlanmakta.

Lisanslı kodekler olduğu için mp3 ve avi kod çözücüleri varsayılan olarak dağıtımla birlikte kurulmaz. Lakin sonradan YaST2 ile kurmak son derece kolaydır.

şuan Suse indi.Sabayoyu da indirecem.4 GB lık bi kenarda harddiskim war ona kurmak istiyorum deneme aşamasında..bu 4 GB kurulum için yeterli olur mu ?? bide Suse mi daha iyidir yoksa Sabayo mu ?? yani kullanım kolaylığı açısından.mesela Ubuntu da automatix mi öyle bi program wardı driver ları programları onunla kolay bir şekilde yüklüyorduk.bunlarda da bu kolaylık war mı ??

• hayırlı olsun arkadaşım linuxu seçtiğin için ama 4gb alan ayırdım demişsin sabayon kurulumu için en az 10 gb gerekiyor haberin olsun
  • Sabayon Linux Güncel Sürümü:

* 3D Masaüstü Olmadan Canlı (Live) Kullanım İçin Sistem Gereksinimi
    o i586 Processor (starting from AMD K5 and Intel Pentium)
    o at least 128Mb of RAM (256 suggested)
    o a 2D graphics card
    o a DDC capable Monitor
    o mouse and keyboard

* 3D Masaüstü İle Birlikte Canlı (Live) Kullanım İçin Sistem Gereksinimi
    o i686 Processor (starting from AMD K6 and Intel Pentium II)
    o at least 256Mb of RAM (512 suggested)
    o an OpenGL capable 3D graphics card (mostly NVIDIA, ATI, Intel, VIA)
    o a DDC capable Monitor
    o mouse and keyboard

* Sabit Diske Kurulum İçin Sistem Gereksinimi
    o i586 Processor (see above)
    o at least 192Mb of RAM (256 suggested)
    o 10GB of free space, that is bare minimum
    o Internet connection (not mandatory but highly suggested)
    o a DDC capable Monitor
    o mouse and keyboard

Sabayon Linux'ü 3D Masaüstü ile birlikte canlı (live) kullanabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.