Şimdi Ara

HANGİ LİNUX? bir akıl verin ya..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • suse7 den sonra tekrar linux için üşenmeden bir girişim yapayım dedim yapmaz olaydım. bu backtrack mıydı neydi, bunu indirip iso' yu yazdırdım cd' ye bir türlü install edemedim hdd' ye sabahın dördüne kadar uğraştım olmadı. hem de sanıyorum en az 5 sefer uğraştım. ilk dördüne kadar işletim sistemim duruyordu (vista home) son denememde de başaramayınca kapadım pc' yi dedim bir saat uyuyayım iş var felan. neyse akşam eve geldim oturdum pc başına denemelere devam edeceğim, işletim sistemi kayıp. hdd' yi uçurmuşum 40gb verim mefta oldu a.q. uyuz oldum. neyse kurdum vista home' u aktive felan derken hızımı alamadım yine ben bunu hdd' ye koyacam dedim gittim vmware mi neydi onu indirdim. windos üzerinden dedim bişiler yapayım bari, şlakkk vista da mavi ekranla tanıştım. pess yaa dedim, bıraktım bu backtrack' ı girdim google' a yazdım hangi linux... search... yazıları okuyorum aklıma redhat yattı. dedim bunu indireyim ben bu uygun gibi sanki. girdim sitesine baktım ücretli. hadi bir daha gir googla search.. baktım tadı tuzu kalmadı bu işin. en iyisimi gir sen pardus' a yerli malı türkün malı indir sen bu pardusu cakal mı ne işte. başladım indirmeye. sonra çıktım dışarı, turladım yedim içtim geldim eve oturdum pc başına baktım 27 ile geliyo iyi iyi dedim. açtım msn yi sign in dedim, şlaaakkk mavi ekran. kapadım pc' yi zorla, restart da atmıyor ilginçtir. girdim tekrar windows' a bu satırları yazıyorum şu anda. şimdi deyin bana hocalar hangi linux? ya ben bunu kuramayacakmıyım? ya bu nasıl iştir, o kadar da beceriksiz değiliz be

• redhat paralı ama fedora paralı değildir kişisel kullanım ve hatta mail server den tutta web servere oradan orta ölçekli bir şirket ağının ihtiyaçları fedora ile karşılayabilirsin ama fedora biraz çabuk gelişmekte olan işletim sistemi olduğu için bir çok hata ile karşı karşıya kalabilirsin bende hangi linux konusunda çok vakit harcadım 1 ayda 10 a yakın sürüm denedim içlerinde ihtiyaçlarıma en çok cevap veren Ubuntu oldu şuan kullanıyorum ve tek kelime ile harika.
    Neden Ubuntu? çünkü debian tabanlı ve debian paketleri incik cinciği incelenip arşivleniyor ayrıca deb uzantılı uygulamarı rahatlıkla kurabiliyorsun deposu çok geniş desteği çok rahat v.s v.s. bide ben notebook kullanıyorum benim bütün harici tuş donanımı tanıtabildim (web cam touchpad aktif pasif etme düğmeleri kısayol düşmeleri v.s)
  • Mint Linux Ubuntu türevleri arasındaki en iyisi diyorlar, denemekte fayda var.
    İstersen Slackware i gözüm kapalı yükletirim ama sonra bana ya bunun ayarlarını nasıl yapıyoruz diye sormayacaksan (Kurduktan sonra ayarda zorlanınca, kulaklarımı baya çınlatırsın )
    Eğer hızlı bir çözüm istersenftp://ftp.linux.cz/pub/linux/slax/SLAX-6.x/rc4/slax6rc4.iso (202MB) bunu indir cd yada cdrw ye yaz.Pc ini bununla başlat.Birçok işini görecek küçük ama güzel bir cd den çalışan linux ın olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 23 Temmuz 2007; 0:50:17 >

• Linux ile yeni tanışan biri için Slackware biraz ağır olur.

Türkçe bir dağıtım arıyorsan Pardus 2007.2http://www.ozgurlukicin.com/

Codec sorunu olmayan, yazılım deposunda yüzlerce uygulama ile Linux Minthttp://linuxmint.com/

son zamanlarda gözde bir dağıtım PCLinuxOS 2007http://www.pclinuxos.com/

• bir donem pardus kullandim bazi bilgisayarlarda sorunsuz ancak eski kernel surumunu takip ediyor. Bzilarda ise cok sorunlu. linux minti kesinlikle oneririm hem sorunsuz hemde stabil calisiyor.Minttde beryl ve compiz de uzerinde geliyor pardusta yuklemek bile sıkıntı calistirmak ayrı bir sıkıntı. MİNT
  • ben kesinlikle pardus 2007.2 veya ubuntu 7.04 dağıtımlarını öneriyorum çünkü yardım kaynağı çok fazla ve son masaüstü kullanıcısı için mükemmellerdir.
  • Ubuntu 7.04 tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar konu biraz dağılacak ama, Suse 10.2 kurulumunda yan yattım , Bootun ardından kernel paketi yüklendikten sonra "Could not find the OpenSuse CD" iletisini alıyorum. Manuel olarak ayarlamam için beni bir menuye atıyor. Ne yaptıysam bulduramadım yükleme dosyalarını. Üstelik boot cd'mde bir problem yok imajı düzgün atıldı.

Bilgi olarak, diskim 3 partition;
    C: => XP kurulu NTFS 50GB
    D: => Belgelerim NTFS 180GB
    E: => Linux için ayırdım FAT32 20GB
    F: => DVD Writer

E sürücüsünde ayrıca (5 adet) iso dosyalarım ve CD1.iso ise unzip edilmiş durumda bekliyor.

Diğer forum sitelerinde okuduğum kadarıyla ASUS anakart uyuşmazlığını biostan ayar değiştirerek bu sorunu çözmüşler. Fakat benim anakartım Gigabayt Avard biosum var aynı menulere ulaşamadım. Intel 3Ghz Dual işlemcim 2GB ram'im var.

Konu ile ilgili yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

• Ben Ubuntu7.04 ü ve Pardus 2007.2yi öneririm...Ayrıca farklı ihtiyaçlar için Kubuntu,Ubuntu Studio da olabilir..Ayrıca sorunlara cevap kaynaklarıda oldukça fazla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: akdum

bir donem pardus kullandim bazi bilgisayarlarda sorunsuz ancak eski kernel surumunu takip ediyor. Bzilarda ise cok sorunlu. linux minti kesinlikle oneririm hem sorunsuz hemde stabil calisiyor.Minttde beryl ve compiz de uzerinde geliyor pardusta yuklemek bile sıkıntı calistirmak ayrı bir sıkıntı. MİNT

Ayrıca Pardus'ta "beryl " kullanmak bir sıkıntı değil...15 dk içerisinde pisibul programını kullanarak intel tümleşik ekran kartına sahip bir laptopa kurdum ve ayarlarınıda rahatça yaptım...
  • selamlar ben linux mint öneririm. zaten mint ubuntu devamı gibi. programın kendisi ubuntu 7.04. farkı eklentileri codec ler java player yüklü geliyor. kurulumu yaptığında istediğin siteden mesela youtube film seyredebiliyorsun. dvd film izleyebiliyorsun bu siteyi açmak için flash player olması gerekir hiç zorlanmadan açılıyor. beryl zaten kendinde var. program indirmelerden beryl konfigrasyonu ile ilgili eklentileri indirip beryl harika bir görünüme kavuşturuyorsun ses kartını ekran çözünürlüğünü otomatik kendi tanıyıp ayaralıyor. daha ne olsun
  • quote:

HANGİ LİNUX? bir akıl verin ya..

Çok basit...
    Ubuntu 7.04 Feisty Fawn tabiki.
  • ben acemi kullanıcıyım,
    linux denemek istiyordum kendime hangi linux kurmalıyım diye sordum ve internete daldım,
    kulanıcıların görüşlerine baktım,
    suse enterprise 10 desktop opensuse 10.2 mandriva one ve mandriva 2007 sabayon mepis slackware debian ubuntu gelecek linux gibi linuxları kurdum acemi olduğum için herhangi bir dosya kurulumu yapamıyordum. yaşadığım sorunlar ses video oynatma flash player codec ekran çözünürlüğü gibi problemler idi,
    linux mint kurdum sonunda
    şu ana kadar yaşadığım problem yok
    sende kur ve rahat et

selamlar
  • ya beyler neden uğraşıyosunuz suseyle, ubuntuyla,debianla falan mis gibi yurdum pardusu varken %100 türk ve hiç bi dağıtımdan eksiği yok! hatta windowstan bile... kendine ait bi paket sistemi var yardım alabileceğiniz geniş dökümanlar ve siteleri var...
    sizin yerinizde olsam gavur mallarıyla uğraşmam,ben kullanıyorum ve bence pardustan iyisi şamda kayısı
  • quote:

Orjinalden alıntı: sedatayma
    ya beyler neden uğraşıyosunuz suseyle, ubuntuyla,debianla falan mis gibi yurdum pardusu varken %100 türk ve hiç bi dağıtımdan eksiği yok!
    hatta windowstan bile... kendine ait bi paket sistemi var yardım alabileceğiniz geniş dökümanlar ve siteleri var...

Debian'dan o kadar çok eksiği var ki, aklın şaşar. Yerinde olsam Debian'ın dokümantasyonu ve paketlerinin yanında Pardus'un dokümantasyonun çok fazla olduğunu söylemezdim. Sen demişsin ki Pardus Windows'tan bile iyi diye. Debian'ı Windows'la karşılaştırmak bile abestir. Zaten Debian Solaris gibilere birçok alanda (yüksek devamlılık gibi şeyler hariç) kafa tutarken, Windows nereden çıktı? Sen Pardus'u Windows ile karşılaştır, ben Debian'ı karşılaştıramam.

quote:

sizin yerinizde olsam gavur mallarıyla uğraşmam,ben kullanıyorum ve bence pardustan iyisi şamda kayısı

Ben de senin yerinde olsam, konuşurken önce bir araştırır, düşünürdüm, öyle konuşurdum. Özgür yazılımın milliyeti olmaz. Özgür yazılım, özgür yazılımdır. Gavur olan, milliyet ve din ayrımı yapandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 3 Ağustos 2007; 17:45:48 >

• debianla yapıpta pardusla yapamadığın şeylerden birine örnek verirmisin?? ne gibi eksiği var pardusun!!
    ikincisi özgür dağıtımın milliyeti olmaz bende biliyorum ama pardusun gönlümüzdeki yeri farklı olmalı bence!!
    windowstan iyi anlamında yazmadım osatırları ancak bence windowstan tek eksiği oyunlar ve bu konuda butün linux dağıtımlarının ortak sorunu değilmi zaten??
    pardusun geçmişi kaç yıl daha 2003 yılında yazılmaya başlandı ve diyorumki bence diğer linux dağıtımlarından ziyade pardusa ağırlık verin gördüğünüz hataları bildirin ve pardusu el birliğiyle en iyi dağıtımlar arasında görelim( ki bence öyle )...
  • quote:

debianla yapıpta pardusla yapamadığın şeylerden birine örnek verirmisin?? ne gibi eksiği var pardusun!!

En basitinden bir PHP modülünü kurmak için Debian'da apt-get install php-modülü-adı komutunu girmem yeterliyken, Pardus'ta PHP'ye pek destek verilmediği ve PHP Pardus ekibi tarafından pek sevilmediği için gidip modülü sitesinden bulup kurmam gerek.

Daha büyük bir şey istersen, güncellemeleri yerel bir paket deposu oluşturarak tek merkezden kuramıyorum.

quote:

ikincisi özgür dağıtımın milliyeti olmaz bende biliyorum ama pardusun gönlümüzdeki yeri farklı olmalı bence!!

Bunun için bir sebep göremiyorum.

quote:

windowstan iyi anlamında yazmadım osatırları ancak bence windowstan tek eksiği oyunlar ve bu konuda butün linux dağıtımlarının ortak sorunu değilmi zaten??

Bu Linux dağıtımlarının değil oyun şirketlerinin sorunu. Linux'un Windows'tan en büyük eksiği Active Directory gibi çözümlerin belli bir standardının olmayışı.

quote:

pardusun geçmişi kaç yıl daha 2003 yılında yazılmaya başlandı ve diyorumki bence diğer linux dağıtımlarından ziyade pardusa ağırlık verin gördüğünüz hataları bildirin ve pardusu el birliğiyle en iyi dağıtımlar arasında görelim( ki bence öyle )...

İyi de, ben önce işimi gücümü halletmek isterim. Önce karnım doyacak ki sonra destek verebileyim. Ancak benim Pardus ile bazı şeyleri yapmam zorlaşıyorsa, niye Pardus kullanayım?

Pardus masa üstü için Debian'dan daha uygundur. Ama ben masaüstü sistemlerle pek ilgilenmiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: ask all your friends

suse7 den sonra tekrar linux için üşenmeden bir girişim yapayım dedim yapmaz olaydım. bu backtrack mıydı neydi, bunu indirip iso' yu yazdırdım cd' ye bir türlü install edemedim hdd' ye sabahın dördüne kadar uğraştım olmadı. hem de sanıyorum en az 5 sefer uğraştım. ilk dördüne kadar işletim sistemim duruyordu (vista home) son denememde de başaramayınca kapadım pc' yi dedim bir saat uyuyayım iş var felan. neyse akşam eve geldim oturdum pc başına denemelere devam edeceğim, işletim sistemi kayıp. hdd' yi uçurmuşum 40gb verim mefta oldu a.q. uyuz oldum. neyse kurdum vista home' u aktive felan derken hızımı alamadım yine ben bunu hdd' ye koyacam dedim gittim vmware mi neydi onu indirdim. windos üzerinden dedim bişiler yapayım bari, şlakkk vista da mavi ekranla tanıştım. pess yaa dedim, bıraktım bu backtrack' ı girdim google' a yazdım hangi linux... search... yazıları okuyorum aklıma redhat yattı. dedim bunu indireyim ben bu uygun gibi sanki. girdim sitesine baktım ücretli. hadi bir daha gir googla search.. baktım tadı tuzu kalmadı bu işin. en iyisimi gir sen pardus' a yerli malı türkün malı indir sen bu pardusu cakal mı ne işte. başladım indirmeye. sonra çıktım dışarı, turladım yedim içtim geldim eve oturdum pc başına baktım 27 ile geliyo iyi iyi dedim. açtım msn yi sign in dedim, şlaaakkk mavi ekran. kapadım pc' yi zorla, restart da atmıyor ilginçtir. girdim tekrar windows' a bu satırları yazıyorum şu anda. şimdi deyin bana hocalar hangi linux? ya ben bunu kuramayacakmıyım? ya bu nasıl iştir, o kadar da beceriksiz değiliz be

Deneyebileceğin kadar fazla dağıtım dene. Senin beğeneceğin dağıtımı ancak sen bulabilirsin.
    Denenmesi gereken dağıtımlar:Debian(Ubuntu,vs.)Slackware,Mandrake(gerçi bununda ismi değişmişti yeni isminin ne olduğunu bilmiyorum)Suse,Arch,Gentoo,Pardus...

Benim bayadır kurllandığım dağıtım Slackware. Ondan önce : Gelecek Linux, Mandrake, Suse,FreeBSD,
    Kullanmıştım. Slackware de karar kıldım.

Linux bolca sabır ve emek istiyor. Sana önereceğim bir iki şey var:
    Komut satırında zorluk çekmemek için komutları öğrenmeye bak. Kim nederse desin linux kullanan biri mutlaka temel linux komutlarını bilmeli. Kim Korkar Unixden(Bahsedilen komutların çoğu linux için de geçerli.)Kitabı var onu oku. Baştan sona . Sonra linuxu linux yapan Çekirdeği(kernel) bir araştır bak ne işe yarar.Çekirdek modulleri kullanmayı öğren. *.so larin mantığını öğren. X mantığını . Kde gibi masaüstü uygulamalarını.
    En son yapacağın da basitçe TCP/Ip öğren, basitçe(bu bilgi winde de işine yarar). Ayrıca kullandığın dağıtımın kurallarını çiğneme, onla zıtlaşma.Yani Debian kullanıyorsan deb paketlerini kullan. Derleme ile uğraşma.

http://www.belgeler.org gibi bir site var . Ben o siteten çok faydalanmıştım. Birde benim faydalandığım http://wiki.linux-sevenler.org/index.php/Ana_Sayfa

Linux eğer kullanmaya devam edeceksen her gün bir şey öğreneceksin.Bolca döküman oku. 10 senede kullansan her zaman öğreneceğin bişe çıkacak. Winde ki belirgin bir üst nokta yok.

Şimdilik aklıma gelen bunlar.

Kolay Gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURATSPLAT -- 3 Ağustos 2007; 20:22:18 >

• Ubuntu 7.04 tavsıye ederım ama pardus 2007 de basarılı bı dagıtım olmus.tercıh senın.ara yuz olarak pardus bıraz daha iyi ubuntudan.ayrıca yenı f12 olayına da bayıldım
  • kurdum ubuntuyu da kurdum. pardus' u da kurdum. ikisiyle de nete çıktım ama bunlar ne böyle? bir sürü linux var, hangisini kuracağımı şaşırdım. hepsini kurmak isterim ama hepsini de idare edemem ki. neyse öneriler için teşekkürler. pardus ve ubuntu ile bir müddet haşır neşir olayım. bu arada beryl ile uğraşırken konsole ile uğraşmak bazı şeyleri öğretti bana ama beryl' den vazgeçince ne yaptım hepsini unuttum bu kodların. :S şu anda ubuntu üzerinde ve güncelleme yapıyorum. pardus daha iyi gibi geldi bana. ubuntu da sati değiştiriyorum güncellemiyor üç mü dört saat mi ne hala ileri gösteriyor, ilginç
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.