2015 yılında meslek lisesi makine bölümünden mezun olduktan sonra 3 senem boş boş sürtmekle geçti. Bu sürede dershane ve kursa gittim ama hedeflediğim mühendislik için ders çalışmıyordum. Çünkü o kadar yetersizdim ki ders çalışmayı bile bilmiyordum. 2018 yılında mühendisliğe geçmek adına 2 yıllık makine okuduktan sonra bu sene mezun oldum ve dgs ile makine mühendisliğine girdim. Hedefime ulaştım ama ne tat alabildim ne bir şey. Bu sefer arkadaşlarım evleniyor, okullarını bitiriyor ben yeni başlıyorum okumaya diye düşünmeye başladım. Çok zoruma gidiyor. Derslerin zorluğu ise bu bunalıma katkı sağlıyor. Normal lise mezunları bile 4 yılda bitiremezken ben nasıl 4 yılda bitireceğim bu mühendisliği. Ne zaman evleneceğim ne zaman kendi paramı kendim kazanacağım bilmiyorum. Çok mu kötü durumdayım ben mi abartıyorum anlamıyorum. Boşluğa düştüm. Ne olacağım ne yağacağım bilemiyorum. 23 yaşımdayım bu yaşta geceleri oturup ağlıyorum sessiz sessiz... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zamr -- 12 Kasım 2020; 20:56:38 > |
Nasıl Bir Hayat Bu! Yardım Edin.
-
-
23 yaşında kendi paranı bu ülkede biraz zor kazanırsın hocam.25'e gelene kadar sabret ve çalış.Baktın istediğin gibi gitmiyor hayat o zaman server değiştirirsin.Herkes TR serverinde mutlu olmak zorunda değil.Bana sorarsanız ben mutlumuyum?Daha okulu bitirmedim.Yaş 22 şu an okul bitince para kazanamazsam askerliği yapıp server değiştiricem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer 25'e kadar hatırı sayılır bir miktarda derslerimi verirsem devam ederim hocam zaten 3 ve 4 kalıyor. mühendislikte 4. sınıf en kolay sınıf diyorlar o saatten sonra sanırım yaşı takmam. Psikolojim bozuldu
-
öyle bi yazmışsın ki 28-30 yaşında sandım seni daha 23 yaşındaymışsın kendine gel ve çalışmaya devam bitirdiğinde o evlenenlerden daha iyi olacaksın
-
makine mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Ben iki yıllık okumadım ama bizim sınıfta var 2'yi 4'e tamamlayanlar. Yaş için şunu söyleyeyim. Hiç sıkıntı yapma bence. Benim arkadaş gayet eğleniyor bizle. Yaş farkı çok değil bence. Kaldı kı 35 yaşında adamlar da var..Ben üni sınavına çalışmadan makine mühendisliğini kazanmış biriyim. Düşün yani alt yapım nasıl ama ben bile zorlanıyorum. Hatta ve hatta büyük ihtimal okulum 1 yıl uzayacak. Iş için ise İngilzce öğrenin. Kime sorsam İngilizce öğrenmeden mezun olmayın diyor. Ha ben biliyor muyum hayır. Makinede bir laf vardır. Okulu 5 yılda bitiren 1 yılını kaybetmiştir 4 yılda bitiren 4 yılını diye. O yüzden yaşa,nota,bitirme yılına takmayın. Mühendislikte önemli olan okul,staj ve dil.
23 üm daha okul okumadım gidip yarıda bırakıp asgari ücrete süründüm bir müddet askere gidecem 1 sene de hazırlık desek 25 imde ancak tekrardan girecem üniversiteye hayatımda hiç yol gösteren olmadı o yüzden geç olgunlaşıyorum geç olsun güç olmasın diye de kendimi avutuyorum
Şu yazdığınız kısa mesaj bile beni o kadar motive etti ki anlatamam. Teşekkür ederim.
-
Lan 1 ay ban yedik nasıl bir troll ordusu türemiş lan böyle
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Troll başlığı gibiyse yaşadıklarım kendime eziyet ettiğim anlamına geliyor. Bir an önce çeki düzen vermem lazım kendime.
-
Düzgün okul kazanamadıysan zaten iş bulamazsın yapman gereken önce polislik sonra astsubaylık en son şans askere gidip uzman olmak. Yoksa iş yok.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Aynı yaştayız.gerçekten yaşıtlarım falan hep hayata atıldılar.bunu benim demem biraz ironik olacak belki ama bu kadar karamsar olmayın bence.mühendisliğin hakkını vermek zordur çoğu kişi de veremiyor uzatıyorlar falan yani.çoğu kişinin amacı da okumak değil aslında üniversite ortamı eğlence falan.siz elinizden geleni yapın.geçmişe üzülmek bir şey getirmeyecek.
Ben fen lisesi mezunuyum mesela.liseye gelene kadar çok çalışkan birisiydim ama lisede olmadı.aile baskısıyla tıbba girdim ama hiç düzgün okuyamuyorum maalesef.sınıfta kaldım 3 sene kaybım var.yaşıtlarım şu an son sınıfken ben 3'üm mesela çok zoruma gidiypr aynı sizin gibi ağlıyorum gerçekten.üstelik sevmediğim bir alandayım bitirince ne olur biliyorum.ama farkındayım elimden geleni yapmam lazım :( sizi çok iyi anlayabiliuorum.umarım bundan sonrası iyi olur sizin için
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
meslek lisesi pişmanlıktır diye boşa dememişler.
-
Hayatımın en büyük yanlışı.
-
Erken evlenmek iyi bişey değil üniversitede hayatını yaşa 27 yaşında mezun olursun ki geç bie yaş değil
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X