Akıl verin lütfen
Arkadaşlar merhaba,
Ben Lisans mezunuyum makine mühendisliğinden mezun oldum. Üni ismi söylemeye gerek yok. Taşra üni diyelim. 100k ile girdim işte. Okulu bitirdikten 2 ay sonra bir fabrikada işe girdim. 3 vardiya çalışıyorsun ve ayda 1-2 gün tatilin var. 30.000 lira alıyorsun ama mobbing ve çalışma sıklığından yoruldum. Öyleki 16-24 vardiyasından çıkıp 1 de evde olup 6da kalkıp sabah 8 de pazar mesaisi yapıp Akşam 17'de evde olup gece 00'da tekrar ise gittiğimi biliyorum. İş yerindekilerle anlaşamıyordum. Enerjin çok düşük falan diyorlardı. Fabrikada üretim müdürü, İşçi, işletme müdürü herkesi çıkarmaya başladılar. Fabrikada gruplaşma vardı. Memleketi söylemeyeceğim ama o memleketliler diğerlerini yendi gibi bir şey oldu. Bildiğin fabrikayı ele geçirdiler. Neyse en sonda sıra bana geldi. Beni de çıkardılar.
3-4 ay çalısmayla Kpss'den 82 aldım. Bu puanla atanabileceğim bir yer var mı? İlla Makine Mühendisliği olmasına gerek yok. Merkez atamaları olmuş ama sıralamam hiç değişmemiş. Hiçbir makine mühendisi atanmadı sanırım. Alım yok galiba.
Ha bu arada özelde adı bilindik bir yerle iş görüşmesi yaptım ama beni beğenmediler. Adamlar tecrübeli arıyorlar beni yeni mezun olarak görüyorlar. 2 vardiya çalışıyorlarmış maaş 30k.
Düz memur, Zabıta,Gardiyan,Subay ya da devlette lisans mezunu arkadaşlar yazabilir mi tecrübelerini? Maaşlarını? Okulda ilerleyenlerde yazabilir. Doktora mezunu vs.
Lise mezunu 1 milyon sıralama yapan arkadaş gardiyan olup evlendi altına araba çekti. Askerde gardiyan birini daha tanıdım o da aynı şekil. Biz okuduk elimizde bir sey yok. Potansiyelimi kullanamıyorum. Artık hayatımda ciddi atılımlar yapmak istiyorum. Hafta sonu tatil olan, askeri ücretin üstü meslek grupları ne varsa olur. Yazabilir misiniz?
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 1 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.810
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 25.200 (Bu ay: 566)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.465 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor