Arkadaşlar merhaba, Ben Lisans mezunuyum makine mühendisliğinden mezun oldum. Üni ismi söylemeye gerek yok. Taşra üni diyelim. 100k ile girdim işte. Okulu bitirdikten 2 ay sonra bir fabrikada işe girdim. 3 vardiya çalışıyorsun ve ayda 1-2 gün tatilin var. 30.000 lira alıyorsun ama mobbing ve çalışma sıklığından yoruldum. Öyleki 16-24 vardiyasından çıkıp 1 de evde olup 6da kalkıp sabah 8 de pazar mesaisi yapıp Akşam 17'de evde olup gece 00'da tekrar ise gittiğimi biliyorum. İş yerindekilerle anlaşamıyordum. Enerjin çok düşük falan diyorlardı. Fabrikada üretim müdürü, İşçi, işletme müdürü herkesi çıkarmaya başladılar. Fabrikada gruplaşma vardı. Memleketi söylemeyeceğim ama o memleketliler diğerlerini yendi gibi bir şey oldu. Bildiğin fabrikayı ele geçirdiler. Neyse en sonda sıra bana geldi. Beni de çıkardılar. 3-4 ay çalısmayla Kpss'den 82 aldım. Bu puanla atanabileceğim bir yer var mı? İlla Makine Mühendisliği olmasına gerek yok. Merkez atamaları olmuş ama sıralamam hiç değişmemiş. Hiçbir makine mühendisi atanmadı sanırım. Alım yok galiba. Ha bu arada özelde adı bilindik bir yerle iş görüşmesi yaptım ama beni beğenmediler. Adamlar tecrübeli arıyorlar beni yeni mezun olarak görüyorlar. 2 vardiya çalışıyorlarmış maaş 30k. Düz memur, Zabıta,Gardiyan,Subay ya da devlette lisans mezunu arkadaşlar yazabilir mi tecrübelerini? Maaşlarını? Okulda ilerleyenlerde yazabilir. Doktora mezunu vs. Lise mezunu 1 milyon sıralama yapan arkadaş gardiyan olup evlendi altına araba çekti. Askerde gardiyan birini daha tanıdım o da aynı şekil. Biz okuduk elimizde bir sey yok. Potansiyelimi kullanamıyorum. Artık hayatımda ciddi atılımlar yapmak istiyorum. Hafta sonu tatil olan, askeri ücretin üstü meslek grupları ne varsa olur. Yazabilir misiniz? |
Akıl verin lütfen
-
-
Nerde boş adam var memur oldu kurtuldu gitti avukat dişci müh sürünüyor özel sektörde gel de bu ülkeyi sev. -
Başta esclere para gönderip dolandırılan, sağda solda ifşaları gezen forum üyesi. -
Algı yapmayalım hocam esclerle işim olmaz seksapelim yüksektir ama şuan ilişkiye hazır değilim. Ayrıca akşam keynesin ilgi açlığını doyurmaya çalışan ben değildim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi William0 -- 4 Ocak 2025; 16:3:43 > -
Seni kast etmedim. -
Kimi kast ettin -
O kendini biliyor. Ayrıca keynesin ilgi açlığını gideren 4f3'idi.
Adam çoh ayıp şeyler yapıyor. -
Valla hocam bıktım artık. 3+5 yapamayan adamlar evlendi cocuk sahibi oldu. Biz hala daha bir şey olamadık
-
Üniversite oku, herkese SEN DE MİLYONER olabilirsin mevzusu sadece işsizliği gizlemek için bir argüman.
Çoğunluk masa başı iş istiyor. O masa başı işlerde teknik tasarım, mühendislik, proje falan değil çok boş beleş şeyler iki üç evrak doldur imza at geç o mevzular yazılım mevzusunu zaten geçelim orası çok doydu.
İnsanlar kendi yetkinliklerini sadece üniversite ile endeksliyor fakat üniversite diploması iş garantisi asla sağlamaz. İyi yerlerde okuyorsan ve AİLENDEN zenginliğin varsa işte o zaman iş garantisi sağlar.
Ailen zengin değildir, fakirsindir gider mühendislik veya benzeri bir dal okursun işveren senin ailenin sosyoekonomik durumunu ananın ne iş yaptığını babanın ne iş yaptığını dahi soruyor.
Üniversite mezunu olmak != tecrübe sahibi olmak. Tecrüben yoksa işveren sana asgari ücrete yakın maaş veririm diyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 4 Ocak 2025; 16:45:49 > -
Aynen öyle bunlara vasıfsız adam lazım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X