Şimdi Ara

Hangi Meslek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lise 2 deyim seneye öss ye gireceğim yüksek imkanlara sahibim iyi bir okudla okuyorum..ve mf ciyim şu anda..ama gelecekte ne meslek yapacağımı bilmiyorum..benim ihtiyacım ilerde kişisel çabama bağlı olarak beni çok zengin edebilecek bir meslek..mf bölümlerinde bu mümkün mü..yoksa henüz imkanım varken tm ye mi geçmeliyim???

• İmam Hatip oku Başbakan ol...
  • bence tıp oku.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

İmam Hatip oku Başbakan ol...

ne demek şimdi bu. ayrıca arkadaşın sorusunu okumamışsınız.

kardeş, bence mf cisin madem, kaliteli bir üniversitede (özel üniversitelerin imkanlar daha fazla diye biliyorum) mühendislik (bilgisayar müh. veya elektrik-elektronik müh.)okumak sanırım senin için en iyisi. ama şimdiye kadar bir hedef belirlememişsin yada ben öyle anladım. önemli olan senin seveceğin mesleği yapman. herkes mühendis veya doktor olacak diye bir kural yok hayatta. ama sen çok para kazanayım demişsin. bu dediğin herhangi bir meslekte işe girer girmez olacak bir şey değil kendi işini kursan bile. tıp ta olabilir ama onunda çeşitli zorlukları var her işin olduğu gibi. arkadaşlarım vardı tıpta okuyan inan durmadan ders çalışıyorlardı. hergün bir çanta dolusu notla yurda gelip okuyup bir kısmını ezberliyorlardı. gözünü korkutmak gibi olmasın ama bu iş mühendislikte de çok farklı değil. mühendislikte de türlü türlü deneyler, farklı dersler, karmaşık formüller kullanarak yapılan hesaplamalar var. bence hangi üniversiteye gidersen git gideceğin üniversiteyi ve bölümü önceden çok iyi tanımaya çalış. sonra dan pişman olma. çünkü 4-6 sene orada yaşayacaksın.

bunlar tabi ki tavsiye. karar senin.

• Bilgisayar mühendisliği olabilir.

Makina Mühendisliği, Uçak Mühendisliği de iyi alternatif.

Yok ben biyolojiyle ilgilenmek istiyorum diyorsan Tıp
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

İmam Hatip oku Başbakan ol...

imam hatipliler icin artik cok iyi seyler gelio

yani dedigin kapiya cikio
  • quote:

Orjinalden alıntı: feloritec

benim ihtiyacım ilerde kişisel çabama bağlı olarak beni çok zengin edebilecek bir meslek

bu nasıl bir anlayış

çok zengin derken idealin üstünde bir yaşammı yoksa bol sıfırlı banka hesaplarındanmı bahsediyorsun

aşırı zengin olmak için ya babandan kalma holdingin olucak,ya piyangodan para çıkacak ,ya yolsuzluk yapacaksın,kumar oynayabilirsin...
    şimdi bunlar şansa bağlı veya hazıra konma gibi şeyler

veya

bilg programcısı olabilirsin en iyi para getiren mesleklerden başında yer alıyo denebilir ama çok yetenekli bir matematikçi olmalısın vede biraz dahi eger sıradan bir bilgisayar programcısı olmak istemiyorsan . çözüm yeteneğin güçlü olmalı kaliteli iyi progrmlar çok çok iyi paralar getirebilir

endüstri mühe. bu meslek eger iş dünyasına veya ticarete yatkın bir kafan varsa eger sıradısı projeler iyi verimlilik planları hazırlabilirsen iyi şirketlerde CEO olabilirsin çok çok iyi para var bu iştede

tasarımcı-bu olaydada yaratıcılık gücün yüksek olmalı...

şimdi bak sana burdan bir sonuca varayım

türkiyenin en iyi lisesinden ve en iyi ünilerinden mevzun olmak büyük avantaj ama yaratıcı gücün,biraz dahilik,hırs,zaim yoksa yükselemssin iyi bir şirkette ancak müdür seviyesinde kalabilirsin

yani çok çok zengin olmak istiyosan ya ilk söylediklerimi yapacan yada dediğim gibi biri olacan...

• bilgisayar mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği olabilir
  • para diyorsan ----> ticaret
    itibar(sahte de olsa var) diyorsan -----> siyasal
    kendini tatmin etmek,insani anlamda yardım etmek istersen ----> tıp-diş hekimliği
    eserini görüp mutlu olmak istersen ---> plastik cerrah-sanatkar-diş hekimi
    temeli ünivde alırım,üstüne 1000 koyarım,kendimi geliştirdiğimi görmek isterim dersen ---> mühendislik
    tatilim bol olsun,en büyük derdim sınıfta altına yapan çocuklar olsun dersen ----> öğretmenlik
    tam bir einstein'ım ben bilim adamı olmalıyım,diğerleri olsa da olmasa da farketmez diyorsan ----> fen edebiyat
    çok yönlü işim olsun,istersem turstik yer gezerken,istersem evde masa başında,istersem okulda işimi yaparım dersen ----> ingilizce
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.