Şimdi Ara

hangi mobil işletim sisteminde uygulama geliştirmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam kolay gelsin konuyu doğru yere açtığıma emin değilim

hangi mobil işletim sistemine program yazmayı tavsiye edersiniz
    bu konuda sıfırım şuan yakın zamanda başlamayı düşünüyorum programlamaya ama hangi platform olsun diye düşünüyorum şuan
    tabi os derken en popüler 3 os'tan bahsediyorum şimdiden sağolun

• Bilgisayarın var mı? Varsa hangi işletim sistemini kullamıyorsun?
    Hangi mobil cihazı kullanıyorsun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • codem C kullanıcısına yanıt
    bilgisayarın işletim sistemi windows 7
    sony xperia
  • ios için mac in olması lazım windows phone ve android kalıyo geriye elinde android telefon var ona yönel
  • Windows phone için Windows 8 kullanılması gerekiyor diye hatırlıyorum değişmiş olabilir değişmediyse yükseltme masrafı 200 lira civarı bir bedeli var. C# biliyorsan belki düşünebilir fakat uygulamayı markete yüklemek masraf tabi ki.
    Ama elinde Android cihaz birebir test etme şansın var. Üstelik Linux, Windows ve Mac işletim sistemi kod yazabiliyorsun. Yani senin için Android e kod yazmak ücretsiz.
    Ios için Mac alman gerekiyor. Bu ilk kısmı eğer bir de gerçek bir cihazda test yapmak istersen 3000 liraya yakın tutuyor.Bu işin derleme ve kod yazma tarafı.

Öğrenme konusunda gelirsek ingilizce biliyor musun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • codem C kullanıcısına yanıt
    ingilizce seviyem orta düzey diyebiliriz hocam şöyle yani hazırlık okudum bu sene bilgisayar mühendisliği 1. sınıfa başlıyorum okuduğumu anlayabiliyorum ileri düzey bir ingilizce olmadığı halde dinlediğimi anlayamıyorum :) peki tecrübe ve para kazanma yönünden hangisi daha avantajlı
  • cukurova1907 C kullanıcısına yanıt
    windwos tutulmadı alel acele iletim sistemi yaptılar
    şu anda en iyi android gözüküyor hem para yönündende de adsense üyeliği al en kısa zamanda
    bence androidin ömrü uzun olmayacak ama windows phone daha kısa sürecek gibi
  • Kesinlikle ilk etapta Android öneririm.Hem kolay,hemde kaynak bol.
  • İos için giriş çok masraflı , öğrendiğinde taşı toprağı altın parasını çıkartır ama objective-c zor ciddi anlamda bir süre gerektiriyor. Bunun haricinde ileriye de bakmak lazım Objective-C öğrendikten sonra okulda yapabileceğin bir şey olmaz C/C++ C# dayıyacaklar ne yazıkki . Bu arada okula yeni başlayacağım demişsin , programlama bilgin var mı . Yoksa eğer zaten İos i baştan unut şimdilik hatta bence android i de unut sen C ye başla şimdilik çok daha fazla işine yarar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.