Bildirim
HANGİ MÜZİK FORMATI SİZCE DAHA KALİTELİ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
dostum ben de N72 vardı daha düne kadar onda nokıa pc suit iile MP4 FORMATINDA TELEFONA ATIM VE MP3 ün 4te 1 i kadar yer kaplıyordu...
YALNIZ DÜN TEELFONU MU NOKIA N91 +300YTL karşılığı N91 ile deiştirdim... fakat N91 e mp3 olarak attım dün şarkıları..MP4 OLARAKDA ATTIM ...n91 de ses farkı nı hissediyorsun..MP 3 daha iyi çaldı...AMA SENDE NOKIA N70 yada N72 gibi teelfon varsa mp 3 ve mp 4 de onda denedim hiçbir ses farkı yoktu...AAM N91 VARSA MUTLAKA MP 3 OLARAK AT..ses perfect...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goztepeli_TR -- 16 Aralık 2006; 7:50:23 > -
128kbps kalitedeki mp3 yaklıaşık olarak 96kbps AAC'ye tekabül eder. Arada ses kalitesinde anlaşılabilir belirgin fark olmadan bu mümkündür (dosya boyutunda yaklaşık olarak %20'lik azalma ile)
Gerçektende ne zaman 192 kbps mp3'lerimi pc suite vasıtasıyla (tek geçerim bu konuda kullanım kolaylığı açısından) aac+ formatına 128 kbps çevirsem belgi dosya boyutu olarak fazla bir kazancım olmuyor ancak mp3'e nazaran ses bariz daha iyi çıkıyor
Kısacası favorim aac+ -
telefon için en kaliteli müzik formatı aac hem mp3 leri aac ye çevirince boyutunda %50lik azalma oluyor ses kalitesinde bir değişiklik olmuyor artıyor da diyebiliriz(bizzat kendim denedim) -
aac -
walla ses yukseltici programla mp3 formatindaki sarkilarin sesini yukseltip atiyorum tele kalitede bozulma falan yok bomba gibi telefon n90 -
İşin orjinali 1411kbit e sahip cd track dinlemek ama bu çok kullanışlı bir yöntem değil. Peki dinlediğiniz 128kbit lik şarkılar yada kapasiteyi muazzam kullanan altac yada benzeri çok daha fazla sıkıştırılmış formatlar kalitelimidir kesinlikle hayır nedeni ise çok açık 1411kbit lik cd track tan şarkılar bölüne bölüne 128kbit e düşürülür ve açıkçası bir şeye benzemez. Peki nasıl bir şeye benzer cd track tan ortalama 320 ye riplenir lame codec le beraber ve hangi cihazda kullanılacaksa(mp3 çalar yada cep telefonu). Bu işlemin dezavantajı şarkı boyutlarının normal 128kbit lik daha fazla olması depolanan bellekte normala göre daha az ama daha kaliteli şarkı saklamış olursunuz. Şuan en azından benim bildiğim cep telefonlarında desteklenmemesine rağmen en kaliteli ve kayıpsız format flac(free lossless audio codec)dir. Bu mp3 ile karşılaştırılamayacak kadar kalitelidir. -
AAC formatı daha kalitelidir. Cep telefonu terimleri sözlüğünde de açıklamıştım.
http://forum.donanimhaber.com/m_10734019/tm.htm -
cevaplar için saolun pek, kaliteli ekolayzırlı ACC calabilen pro varmı varsa olan yardımcı olabilirmi? -
yalnız sunu soyleyeyım n72 de AAC formatında acayip cızırtılar gelıyor mp3 daha kalıtelı ses verıyordu -
Kalite ve sıkıştırma ters orantılı uygulamalardır. Daha çok sıkıştırınca kalite artmaz. -
aac mp3 atrac bu kelimeler ile kaliteli müzik emin olun yanyana pek şık durmuyo. Hatta bana sorarsanız çok komik duruyo. -
128 kbps li olan mp3 -
acc kesinlikle..Telefonun kendi haf. daki .acc dosyalar ile mp3 ü karşılastır..Fark ortada
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X