Şimdi Ara

Hangi Panel Türünü Tercih Ediyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
7.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Artısı: Fiyatlandırmaları diğerlerine göre daha uygun, diğerlerine oranla daha hızlı tepki veriyor.

Eksisi: Bakış açısına göre merkezden uzaklaşmaya bağlı olarak görüş ve kalite kaybı yapıyor. Renkleri Va ve Ips oranla daha cansız.

Ips Panel:
    Artısı: Diğer panellere oranla daha kaliteli renklere sahip. Geniş bir bakış açısına izin veriyor.(Monitörden film izlemek isteyince, sizin dışındakilerde verimli şekilde ekrandan faydalanabiliyor. Stabil görüntü için ekranın karşısında direk dikmeye gerek kalmıyor.

Eksisi: Tepki süresi Tn Panellere oranla daha yüksek. Ips panellerin genel bir sorunu olan IPS GLOW sahip. Karanlık sahnelerde bakış açısına göre değişen, bir fener tutulması benzeri parlama yapıyor. En az ışık sızması kadar rahatsız edici bir durum. Işık sızması belki içten bazı müdehaleler aşılabilirken, glowu geçirilmesi imkansız.

Va Panel:
    Artısı: YÜksek konstrat sunarak daha kaliteli renk doygunluğu sunuyor, daha derin siyah tonu veriyor. Oled'lere giden siyah yolda önemli bir durak diyebiliriz. Renk kalitesi Tn panelden üstün, Ips panelden düşük. İkisi orantasında bir panel.

Eksisi: Gözle görülebilir, ciddi bir ghosting sorunları var. Tepki süresi olarak Ipsden düşük Tn'den yüksek

Hepsinin artıları ve eksileri mevcut. Bir oyuncu olarak ve düzenli film izleyen birisi olarak hangi panel türünü tercih edersiniz?
    Bu arada film için Ips'i, oyun için Tn paneli öneren olacaktır. Lakin her ikisi için ayrı ayrı monitör bulundurmak gerek ekonomi gerekse yer bakımından bir çok kişiye hitap etmeyecektir.
    Bunlar arasında en ideali yine IPS panel olarak duruyor. Ips glowundan arındırılmış, Işık sızması giderilmiş bir Ips panelden on numara monitör çıkacaktır. Lakin nerede??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 3 Haziran 2019; 13:12:33 >

• siz sohbet ederken ben de bazı düzeltmeler yapayım:

"Tepkime süresi"

tepkime süresi değil, tepki süresi... monitör panelinde tepkime olmaz. Tepkime kimyada kullanılan bir terimndir. LCD panel terminolojisi için doğru terim response time= tepki süresi ya da yanıt süresidir.

"IPS panel Diğer panellere oranla daha kaliteli renklere sahip"

hayır, böyle bir şey de yok. Ayrıca "Kaliteli renk" diye bir tabir de pek doğru değil. IPS panellerin renk gamutu daha geniştir, bu yüzden gerçeğe daha yakın sonuçlar elde edilir ancak bu durum video editör, grafiker, fotoğrafçı vs. olduğunuzda ciddi bir anlam taşır. Bu sebeple pro monitörler genellikle IPS panellidir.

Evde film, dizi izleyip, oyun oynayacaksanız VA panel'in kontrast farkından ve ips panel gibi siyah gösterme özürlü olmayışından dolayı VA panelde daha doygun renkler elde edersiniz. Bu sebeple üst segment televizyonların hepsi va ya da oleddir, alt segment tv'ler ise ips panellidir. Üreticilerin 9 serisine çıktığınızda IPS panel tv bulamazsınız, olmaz.

"VA Panellerin Gözle görülebilir, ciddi bir ghosting sorunları var. Tepki süresi olarak ıpsden düşük tnden yüksek"

Buna da hayır. VA panelin hızlısı var, yavaşı var. Bu mukayeseyi yaparken hangi VA panelden, hangi IPS panelden bahsediyoruz? Her VA panelde ghosting görülecek diye bir şey yok. Minimum seviyede ghosting olan çok sayıda VA panel var... Elbette ortalama alındığında TN panelin ortalamasına yaklaşamaz ancak bir sürü istisnası varken IPS'ten geri kaldığını da söylemek, genelleme yapmak doğru değil... Bu arada bunu bazı yabancı kaynaklarda da okuyorum ama eskiden kalma saçma bir genelleme... Güncel VA paneller için böyle bir genelleme yapmak yanlış.

Bir oyuncu olarak ve düzenli film izleyen birisi olarak hangi panel türünü tercih edersiniz?

Sorunun cevabı basit; Rekabetçi bir oyuncuysanız, online oyunlarda uçuyorsanız-kaçıyorsanız veya "daha çok kill almak" birincil hedefinizse görsel kaliteden feragat ederek zaten mecbur TN panel alacaksınız, neredeyse sıfır ghosting için TN panelin alternatifi IPS ya da VA olamaz.

Film/dizi izlemek için ise elbette VA panel hepsinden daha iyidir.

Yani hem o, hem o yok maalesef. Önceliğinize göre karar vereceksiniz.
    Çok güzel bir konu olmuş, 3 tip paneli denemiş ve üçünden de bir şekilde ağzı yanmış biri olarak teşekkür ediyorum konu için.

Yazdıklarınıza %100 katılıyorum.

Macerama IPS panelle başladım, ama IPS panelle film izlenmiyor hocam, korku oyunu da oynanmıyor. Karanlık sahneli içeriklerin benim hayatımda yeri yok diyen varsa alsın kullansın, renkler muhteşem ama o siyahlar, o Glow ve bleed sorunları! Aman Ya Rabbi bir daha asla IPS Lottery'e bulaşmam.

TN Panel... Competetive oyunlar oynayanlar tercih etmeli, hızına diyecek söz yok. Onun dışında içeriklerde görselliğe önem verenler uzak dursun. İzleme açılarının kötülüğünü geçtim, fotoğrafçılıkla ilgilenen biri olarak, renklerin "silikliği" ve color banding sorununun düzeyinden dolayı TN Panele de bir daha bulaşmam.

VA Panel... Son durağım. Evet yoğun ghosting var ama yukarıda bahsettiğim sorunlar içinde benim kişisel olarak en tolere edebildiğim problem bu oldu. Hele ki oyun oynarken korku içeriği sevdiğim için ve bilgisayarı ışıksız karanlık bir ortamda kullandığım için siyah renklerin derinliği yukarıda bahsettiğim 2 panel tipini de benim için bitirdi.

Yeni bir teknoloji geliştirilinceye değin ya da OLED panelli monitörler yaygınlaşıp, fiyatları alınabilir seviyelere gelinceye ve burn-in gibi sıkıntıları çözülünceye değin tercihim VA panelden yana olacak.
    Hocam işte bu tamamen kişiye göre değişen bir zevk meselesi. Ben deneye deneye kendim için en iyi panel tipinin Va panel olduğunu keşfetmiş oldum. IPS Lottery Türkiye şartlarında bana göre bulaşılacak bir durum değil. Firmalarda ticaret ahlakı olsa idi, kalite kontroller yeterli düzeyde olsa, satış sonrası destek olsa, teknik servisler ahlaksız olmasa idi kusursuz bir IPS panel elbette 3 panel tipinden en iyisi. Ama kusursuz IPS panel bulabilen???
  • Ips tercih ediyorum,glow dediğin gibi bakış açısına göre değişiyor monitörü doğru konumlandırma önemli e tabi kaliteli siyah istiyorsan oled-va vesaire alacaksın.Tepki süresi en hızlı tn ama hızlı ips paneller ile arasında gözle rahat anlaşılacak kadar yani dağlar kadar fark yok.Işık sızması bu üç panel tipinde de görülebiliyor miktarı önemli kabul edilebilir düzeyde olmalı.Tepkide yavaş kalanı va panel overdrive ı yükseltsen bile ghosting görülüyor ağır kalıyor bilhassa karanlık sahnelerde siyahın tonlarında sıkıntı yapıyor oyun için konuşunca bu yüzden aslında esprisini de yitiriyor ama film izlemek için iyi bir seçenek.Monitörlerde oledin maliyeti,yanma sorunu vesaire bir takım sorunları çözülürse yani popülerliği artarsa va nın yüzüne bakan olmaz sırf va nın değil diğerlerine de bakılmaz daha kaliteli siyahı renkleri var olması gerektiği gibi artı va panel gibi tepki süreleri yavaş değil hızlı yani bir yerden alıp bir yerden kısmıyor.Gerçi oled sorunları olmasına rağmen ve çözülmemesine rağmen hala üretiliyor ama yinede va nın black crushı,smearingi ghostingi vesaire derken her türlü oled derim.Tn i baştan ele renkler ve ekrana bakış açı darlığı çok kötü bazı tn panelli monitörlerin fiyatları uygun ama ülkemize günümüzde saçma derecede yüksek fiyatla giriş yapan tn panele sahip monitörlerde var fiyatı şişiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 15 Mayıs 2019; 16:38:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arda505

Ips tercih ediyorum,glow dediğin gibi bakış açısına göre değişiyor monitörü doğru konumlandırma önemli e tabi kaliteli siyah istiyorsan oled-va vesaire alacaksın.Tepki süresi en hızlı tn ama hızlı ips paneller ile arasında gözle rahat anlaşılacak kadar yani dağlar kadar fark yok.Işık sızması bu üç panel tipinde de görülebiliyor miktarı önemli kabul edilebilir düzeyde olmalı.Tepkide yavaş kalanı va panel overdrive ı yükseltsen bile ghosting görülüyor ağır kalıyor bilhassa karanlık sahnelerde siyahın tonlarında sıkıntı yapıyor oyun için konuşunca bu yüzden aslında esprisini de yitiriyor ama film izlemek için iyi bir seçenek.Monitörlerde oledin maliyeti,yanma sorunu vesaire bir takım sorunları çözülürse yani popülerliği artarsa va nın yüzüne bakan olmaz sırf va nın değil diğerlerine de bakılmaz daha kaliteli siyahı renkleri var olması gerektiği gibi artı va panel gibi tepki süreleri yavaş değil hızlı yani bir yerden alıp bir yerden kısmıyor.Gerçi oled sorunları olmasına rağmen ve çözülmemesine rağmen hala üretiliyor ama yinede va nın black crushı,smearingi ghostingi vesaire derken her türlü oled derim.Tn i baştan ele renkler ve ekrana bakış açı darlığı çok kötü bazı tn panelli monitörlerin fiyatları uygun ama ülkemize günümüzde saçma derecede yüksek fiyatla giriş yapan tn panele sahip monitörlerde var fiyatı şişiriyorlar.
    Hocam benimde bunlar arasında tercihim IPS PANEL den yana. Lakin son 4-5 ıps monitör alıp iade etmiş biri olarak o ıps glow cidden can sıkıcı bir şey. Hani hepsinde olsa neysede arada glowsuzları veya glowsuz denecek kadar az olanları vardı. Onları görünce kabul etmedim doğal olarak. O zamanlardan kayda aldığım ıps glowlar:
    IPS GLOW
    https://www.youtube.com/watch?v=xynwAGeYPNQ
    https://www.youtube.com/watch?v=00seo4tlYwA

Şahsen iğrenmiştim. Kamera parlamayı az artırsada aşağı yukarı böyle bir parlama mevcuttu.Lakin ışık sızması, ölü piksel yoktu. (Merak edenler için monitör Acer XB271Hu modeliydi)
    Tn paneli, renk canlılığı ve bakış açısından ötürü eliyorum. Aklımda VA panel vardı. Lakin onda da bahsedilen sorunları sık yaşayanları duyunca ondan da soğudum. Eee ıpsde de glow var. Işık sızması zaten hepsinde çıkma ihtimali var. O zaman şu soru akıllara geliyor, bu adamlara nereye -_- cak.

Oledler sanki yanma sorunlarının çözüldüğünü okumuştum. Sadece maliyeti yüksek olduğu için ve bazı sorunlardan ötürü yaygınlaşmamış diyorlardı?
    Monitör üreticilerinin yaptığı, mevcut sorunları çözemeyince SAĞINI SOLUNU RENKLENDİRİP, BOYAYIP KAKALAMAYA çalışmak. :)

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Son cümlen gülümsetti Dediğin gibi panel türlerinin artıları var eksileri var ama benim için bunların hepsini düşünüp ölçüp tarttığımda ips panel daha ağır basıyor beklenti ve isteklerime en yakın panel türü.Bu arada va glow da can sıkabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 13 Kasım 2019; 1:24:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir konu olmuş, 3 tip paneli denemiş ve üçünden de bir şekilde ağzı yanmış biri olarak teşekkür ediyorum konu için.

Yazdıklarınıza %100 katılıyorum.

Macerama IPS panelle başladım, ama IPS panelle film izlenmiyor hocam, korku oyunu da oynanmıyor. Karanlık sahneli içeriklerin benim hayatımda yeri yok diyen varsa alsın kullansın, renkler muhteşem ama o siyahlar, o Glow ve bleed sorunları! Aman Ya Rabbi bir daha asla IPS Lottery'e bulaşmam.

TN Panel... Competetive oyunlar oynayanlar tercih etmeli, hızına diyecek söz yok. Onun dışında içeriklerde görselliğe önem verenler uzak dursun. İzleme açılarının kötülüğünü geçtim, fotoğrafçılıkla ilgilenen biri olarak, renklerin "silikliği" ve color banding sorununun düzeyinden dolayı TN Panele de bir daha bulaşmam.

VA Panel... Son durağım. Evet yoğun ghosting var ama yukarıda bahsettiğim sorunlar içinde benim kişisel olarak en tolere edebildiğim problem bu oldu. Hele ki oyun oynarken korku içeriği sevdiğim için ve bilgisayarı ışıksız karanlık bir ortamda kullandığım için siyah renklerin derinliği yukarıda bahsettiğim 2 panel tipini de benim için bitirdi.

Yeni bir teknoloji geliştirilinceye değin ya da OLED panelli monitörler yaygınlaşıp, fiyatları alınabilir seviyelere gelinceye ve burn-in gibi sıkıntıları çözülünceye değin tercihim VA panelden yana olacak.

• siz sohbet ederken ben de bazı düzeltmeler yapayım:

"Tepkime süresi"

tepkime süresi değil, tepki süresi... monitör panelinde tepkime olmaz. Tepkime kimyada kullanılan bir terimndir. LCD panel terminolojisi için doğru terim response time= tepki süresi ya da yanıt süresidir.

"IPS panel Diğer panellere oranla daha kaliteli renklere sahip"

hayır, böyle bir şey de yok. Ayrıca "Kaliteli renk" diye bir tabir de pek doğru değil. IPS panellerin renk gamutu daha geniştir, bu yüzden gerçeğe daha yakın sonuçlar elde edilir ancak bu durum video editör, grafiker, fotoğrafçı vs. olduğunuzda ciddi bir anlam taşır. Bu sebeple pro monitörler genellikle IPS panellidir.

Evde film, dizi izleyip, oyun oynayacaksanız VA panel'in kontrast farkından ve ips panel gibi siyah gösterme özürlü olmayışından dolayı VA panelde daha doygun renkler elde edersiniz. Bu sebeple üst segment televizyonların hepsi va ya da oleddir, alt segment tv'ler ise ips panellidir. Üreticilerin 9 serisine çıktığınızda IPS panel tv bulamazsınız, olmaz.

"VA Panellerin Gözle görülebilir, ciddi bir ghosting sorunları var. Tepki süresi olarak ıpsden düşük tnden yüksek"

Buna da hayır. VA panelin hızlısı var, yavaşı var. Bu mukayeseyi yaparken hangi VA panelden, hangi IPS panelden bahsediyoruz? Her VA panelde ghosting görülecek diye bir şey yok. Minimum seviyede ghosting olan çok sayıda VA panel var... Elbette ortalama alındığında TN panelin ortalamasına yaklaşamaz ancak bir sürü istisnası varken IPS'ten geri kaldığını da söylemek, genelleme yapmak doğru değil... Bu arada bunu bazı yabancı kaynaklarda da okuyorum ama eskiden kalma saçma bir genelleme... Güncel VA paneller için böyle bir genelleme yapmak yanlış.

Bir oyuncu olarak ve düzenli film izleyen birisi olarak hangi panel türünü tercih edersiniz?

Sorunun cevabı basit; Rekabetçi bir oyuncuysanız, online oyunlarda uçuyorsanız-kaçıyorsanız veya "daha çok kill almak" birincil hedefinizse görsel kaliteden feragat ederek zaten mecbur TN panel alacaksınız, neredeyse sıfır ghosting için TN panelin alternatifi IPS ya da VA olamaz.

Film/dizi izlemek için ise elbette VA panel hepsinden daha iyidir.

Yani hem o, hem o yok maalesef. Önceliğinize göre karar vereceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 17 Mayıs 2019; 14:25:12 >

• Curimo kullanıcısına yanıt
    Parlama için doğru açı önemli ve ayrıca monitörün üzerinde kullanılan kaplamanın da direk etkisi var.Işık sızması dediğim gibi üç panel türünde de oluyor tolere edilebilecek miktarda yani az gözü rahatsız edecek kadar olmamalı.Farklı panele sahip güncel bir sürü monitör kullandım kişisel tercihim hız ve görüntü kalitesi dengesinde ips panel.Tn in kalitesiz görüntüsüne va nın yavaşlığına görüntünün bulanıklaşmasına dayanamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 17 Mayıs 2019; 17:2:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arda505 kullanıcısına yanıt
    Hocam işte bu tamamen kişiye göre değişen bir zevk meselesi. Ben deneye deneye kendim için en iyi panel tipinin Va panel olduğunu keşfetmiş oldum. IPS Lottery Türkiye şartlarında bana göre bulaşılacak bir durum değil. Firmalarda ticaret ahlakı olsa idi, kalite kontroller yeterli düzeyde olsa, satış sonrası destek olsa, teknik servisler ahlaksız olmasa idi kusursuz bir IPS panel elbette 3 panel tipinden en iyisi. Ama kusursuz IPS panel bulabilen???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Curimo

Evet satış sonrası destek servis vesaire önemli dediğim gibi daha iyi siyah performansı isteniyorsa tn-ips va dan geri kontrast va nın avantajlarından biri beklenti ihtiyaçlar asıl belirleyici olan artıları eksileri ayrı ayrı düşünmek kişinin kullanım amacına göre tercihine kalmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 18 Mayıs 2019; 2:25:24 >
  • quote:

Parlama için doğru açı önemli ve ayrıca monitörün üzerinde kullanılan kaplamanın da direk etkisi var.Işık sızması dediğim gibi üç panel türünde de oluyor tolere edilebilecek miktarda yani az gözü rahatsız edecek kadar olmamalı.Farklı panele sahip güncel bir sürü monitör kullandım kişisel tercihim hız ve görüntü kalitesi dengesinde ips panel.Tn in kalitesiz görüntüsüne va nın yavaşlığına görüntünün bulanıklaşmasına dayanamıyorum
    Hocam parlama olayında, yukarıdaki incelediğim monitörü görüyorsunuz. Merkezden biraz ayrılmaya kalktığımızda kendini hissettiyor. Diğer yandan korku oyunlarında ve korku filmlerinde, ışığı kapattığımızdaki ekrandaki görüntü ne kadar rahatsız edici video özetliyor. Ha bu parlama bu monitörde fazladır orası ayrı ama dediğim gibi o zamanlarda 3-4 monitör değiştirdim hepsinde aşağı yukarı böyledi.
    Va panelin yavaşlığını, ghostingini nasıl gözlemleyebiliriz? Bir internet kafeye gitmiştim. Hani şu msı fullhd, 144hzlik monitör vardıya adını hatırlamıyorum.Onda biraz oynadım. Öyle bir hayaletlenme,yavaşlık görmedim doğrusu. Renkleride çok cezbediciydi.Tabi birkaç saatlik deneyimleyebildim,oda biraz fimlere bakmak, pubg oynamak vs şeklinde idi.Bakalım 2klık monitöre denk gelebilirsem internet kafede birde onu denemeyi düşünüyorumda, pek sıra bulunmuyor onda da.:)

• quote:

Evet satış sonrası destek servis vesaire önemli dediğim gibi daha iyi siyah performansı isteniyorsa tn-ips va dan geri kontrast va nın avantajlarından biri beklenti ihtiyaçlar asıl belirleyici olan artıları eksileri ayrı ayrı düşünmek kişinin kullanım amacına göre tercihine kalmış

Alıntıları Göster
    Genelde kullanım amacından bahsediliyorda, normal bir oyuncu böyle pahallı bir monitör alıyorsa bununla
    -Online rekabetçi oyunda oynayacak
    -mmorpgde oynacak
    -filmini, dizisinide izlecek
    bütün bunları yapamadıktan sonra o kadar para vermenin bir anlamı yok bence.Bu klasmandaki monitörler bildiğiniz 47inç ve üstü 4k qled tvler ile yarışıyor. Şahsen işin içinden çıkamadım yıllardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: -SKYNET-

Genelde kullanım amacından bahsediliyorda, normal bir oyuncu böyle pahallı bir monitör alıyorsa bununla
    -Online rekabetçi oyunda oynayacak
    -mmorpgde oynacak
    -filmini, dizisinide izlecek
    bütün bunları yapamadıktan sonra o kadar para vermenin bir anlamı yok bence.Bu klasmandaki monitörler bildiğiniz 47inç ve üstü 4k qled tvler ile yarışıyor. Şahsen işin içinden çıkamadım yıllardır.

Alıntıları Göster
    Hocam hem hız hem yüksek kontrast iyi siyahlar isteniyorsa şu an için oled tek seçenek ve monitör piyasasındaki durumu hali ortada adamakıllı yaygın değil fazla üretilmiyor;va panelden hızlı performans beklemeyin piksel dizilimi ve yapısı nedeniyle mevcut paneller arasında en yavaş panel türü piksel geçişlerinde belli ediyor kendini fark edersin.Kıyas yapman için panellerin ortalama ve maksimum gecikme sürelerini baz alman gerekir buna bak çünkü minimum yanıltıcıdır sürekli orada kalmıyor.Bahsettiğiniz o büyüklükte formatta monitörler beni hiç cezbetmiyor açıkcası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 22 Mayıs 2019; 11:15:55 >

• quote:

Hocam hem hız hem yüksek kontrast iyi siyahlar isteniyorsa şu an için oled tek seçenek ve monitör piyasasındaki durumu hali ortada adamakıllı yaygın değil fazla üretilmiyor;va panelden hızlı performans beklemeyin piksel dizilimi ve yapısı nedeniyle mevcut paneller arasında en yavaş panel türü piksel geçişlerinde belli ediyor kendini fark edersin.Kıyas yapman için panellerin ortalama ve maksimum gecikme sürelerini baz alman gerekir buna bak çünkü minimum yanıltıcıdır sürekli orada kalmıyor.Bahsettiğiniz o büyüklükte formatta monitörler beni hiç cezbetmiyor açıkcası

Alıntıları Göster
    Bende büyük monitörlerden hoşlanmıyorum ama 24-27 ideal boyut bence. 47 inç dediğim tvlerden örnek vermiştim.
    Valla 4 senedir montör alacağım diye bekliyorum. Bu monitör sektöründen bir b*k olmaz açıkcası.Ne oledleri geliştirip yaygınlaştırabiliyorlar neden alt sekmentin kronik sorunlarını çözebiliyorlar. Bildim bileli aynı terane. Tek yaptıkları geçenki dediğim şey, süsle, alla, pulla, ışıkla afille ver piyasaya. İlla atlayan olur muhabbeti.
    Şuan için aklımdaki monitör LG 27GL850G-B 27 inch. Halen naz yapıyor, çıkartmıyorlar veya çıkartamıyorlar. Bakalım, belli bir kriteri yakalarsa böyle bir şey alıp dökülene kadar kullanmak gerek.Yoksa bu beklemeye can dayanmaz.

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Lg için temmuz-ağustos gibi dışarıda satışa başlar deniyordu en son,bu kadar beklemişken az daha bekleyin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 19 Mayıs 2019; 3:13:53 >
  • quote:

Lg için temmuz-ağustos gibi dışarıda satışa başlar deniyordu en son,bu kadar beklemişken az daha bekleyin derim
    https://www.youtube.com/watch?v=bNJgd6cSutg

çok fazla umutlanmayın derim nano ips hdaren't sertifikaları için renk paletini geliştirebilir anca tepki sürelerini vs değil ama eğer glow işini 4k monitörlerindeki gibi azaltabilirlerse 27" alternatifi olarak 1.sıraya yerleşir... ki sanmıyorum 400nit-600nit arka aydınlatmalar ile :D bakalım inşallah ben yanılırım

ayrıca bir-iki düzeltme yapalım va bwb veya average koyu zemin üzerinde açık/açık zemin üzerinde koyu geçişlerinde en yavaşıdır bu spesifik geçişler dışında gtg değerleri de ips e yaklaşmış durumda yaklaşık 1-2 yıldır... kısaca her sahnede ghosting görmezsiniz overdrive-panel spsifikasyonu vs ile modeline göre değişmekle birlikte... yani minimum da sürekli kalmadığı gibi maksimumda da sürekli kalmıyor

bir de pixel dizilimi nedeniyle değil sadece piksellerin yapısı yüzünden yavaş kalıyor va lar piksel diziliminin sadece görüş açılarıyla ve text netliğiyle bağlantısı var

• ilker burak kullanıcısına yanıt
    Umutlanmıyorum benim de çok büyük bir beklentim yok açıkcası Dediğin gibi glow olayının kullanılan panelle de ilgisi var adamların gözünde 4k uhd monitörler premium Gtg maksimum sürelerde hala çok geride evet sürekli kalmıyor ama yine de bu açık ara bir dezavantaj özellikle karanlık siyahın ağırlıklı olduğu sahnelerde.Hızlı hareketli geçişlerde bariz yavaş kalıyor.Pixel yapısı yüzünden yavaş,diziliminin ise ayrıca glowun üzerinde etkisi var onun dışında dediğin gibi text bulanıklığı-netliği ile de ilgili.Ghosting konusunda tn ve hızlı denebilecek ips panellerden çok daha sık yoğun yaşanıp görülüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 23 Mayıs 2019; 14:37:5 >

• Bu monitorun freesyncli olanı ile ilgili Samsung'un sitesinde resmi bir bilgi göremedim. Model nosunda CJG50 yerine CJG54 freesync yazıyor. Birde bu monitör 27 inc VA 2K 144 Hz 4ms 3000:1 ve 300cd parlaklık vs neden böyle ucuz :D Pek fazla reviewda göremedim. KDV indiriminde 1900 TL'ye kadar gerilemişti.

Bu monitor hakkında ne düşünüyorsunuz ? 144 Hz'in tadını kaliteli görüntü ile alabilirmiyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 29 Mayıs 2019; 5:12:21 >

• TN panelde siyah ekrandayken , arkadan ışık çıkması normal mi?

Böyle belli başlı yerlerde değilde ekranın tamamında arkadan fener tutmuşlar gibi , özetle siyah renk siyah değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 29 Mayıs 2019; 14:33:40 >
  • TN panelden IPS'e geçtim ve daha fazla memnun kaldım, TN kadar olmasa da oyuncu ekranı olarak üretilen IPS panelli ekranlarda ghosting olmuyor veya hissedilmiyor diyeyim, ekran ayarından varsa gecikme süresini en hızlıya getirebiliyorsunuz, yine ekrandan ve ekran kartı kontrol panelinden gerekli ayarlar yapılırsa, iyi kontrast ve siyah renk alabilirsiniz TN veya IPS olması farketmez, VA panel kullanmadım onun karşılaştırmasını yapamam ama IPS panelde renklerin TN panele göre daha gerçekçi ve görüş açısının daha iyi olması bana göre avantaj, karşıdan kullanılsa bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 2 Haziran 2019; 23:1:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Miller

TN panelden IPS'e geçtim ve daha fazla memnun kaldım, TN kadar olmasa da oyuncu ekranı olarak üretilen IPS panelli ekranlarda ghosting olmuyor veya hissedilmiyor diyeyim, ekran ayarından varsa gecikme süresini en hızlıya getirebiliyorsunuz, yine ekrandan ve ekran kartı kontrol panelinden gerekli ayarlar yapılırsa, iyi kontrast ve siyah renk alabilirsiniz TN veya IPS olması farketmez, VA panel kullanmadım onun karşılaştırmasını yapamam ama IPS panelde renklerin TN panele göre daha gerçekçi ve görüş açısının daha iyi olması bana göre avantaj, karşıdan kullanılsa bile.
    hangi modelden neye geçtiniz?

Panelin kodunu biliyor musunuz? aida64 programıyla bakabilirsiniz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.