Şimdi Ara

Hangi pda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu tip çok mesaj atılmış biliyorum ve o mesajlara da baktım ancak bazı soru işaretleri var kafamda. Öncelikle neden pda ya ihtiyaç duyduğuma değineyim:

bir firmada satış şefi olarak çalışıyorum. Bayilik verilmesi, denetim, sipariş alımı vs... görevleri olan bir iş. Sürekli araçla dolaşıyorum. Kullanım amacım sipariş bilgileri, bayi bilgileri, rehber, ajanda, GPS, internete bağlanma. İstediğim özellikler:

Uzun pil ömrü
    Geniş bir ekran
    Boyut çok abartılı olmadıkça fazla önemli değil
    GPS
    VGA ekran
    WLAN
    Bluetooth

Aklıma takılanlar ise:

1) GPS dedim ama bu özelik bataryayı çabuk bitiriyor mu? Bir de CF kartı olarak eklesem dahili gibi olur mu? Bluetooth istemiyorum çünkü GPS özelliği yanımda olsun istiyorum. İki cihaz taşımak pek pratik gelmedi.

2) VGA ekran dedim ama sonuçta yüksek çözünürlük daha fazla işlemci gücüne dolayısıylada daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar gibi geldi bana. VGA ekranın excel, outlook vb... programlarda çok farkediyor mu? Yoksa bu işler için QVGA yetiyor mu? Tabi birde internet var ama sanırım onu sormaya gerek yok kesin avantajlıdır vga :)

3) Araç içi sarj batarya ömrünü çok azaltıyor diye bişi duydum. Orjinal aparatlar kullanıldığında da durum böyle mi?

4) Klavyeli modeller bana pek kullanışlı değil gibi geldi. O küçük klavyeler yazarken gerçekten işe yarıyor mu?

Konu üzerine bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

• gsm ozelligi istiyormusunuz ?
  • tersine istemiyorum gsm. Araştırdığım karadıyla gsm hem kağıt üzerinde göründüğü gibi kullanışlı değil hem de problemli. Bu arada model olarak şöyle düşündüm:

HP iPAQ hx4700
    Asus MyPal A730W
    Dell Axim X51v
    fujitsu-siemens Pocket LOOX N560

Siemens ve dell vga ekranlarıyla hoş ama anladığım kadarıyla bizim burda ne aksesuarları ne de garantileri var. Gerçi bi bakacam gene de, Almanya'dan getirme şansım var çünkü.

Asus MyPal A730W ve HP iPAQ hx4700 de güzel ama windows mobile 2003 yüklü makinelerde. Bunlara 5.0 yükleme şansımız var mı??

Fujitsu-siemens Pocket LOOX N560 da CF girişi yok sadece SDIO var. Bu dezavantaj mıdır? Gerçi içinde dahili GPS i var dolayısıyla ek bişi en azından ilk başta lazım değil benim için. Bu arada belli olduğu üzere pek bilgim yok. İlaveler genelde CF girişi için mi dizayn ediliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilizbo -- 5 Nisan 2007; 11:09:59 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.