Şimdi Ara

Hangi programlama dili ile başlamalıyım? (bu konu yıllarca tartışıldı ama lütfen bakın) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok bilgili değil eğer yanlışım varsa uyarın,c pointerlar yardımı ile kullanıcıya butun olanakları sağlıyor ve sistemi istedğin gibi kullanabiliyorsun,işletim sistemi bile yazabiliyorsun,ve compiler sana hiç engel olmuyor,çok buyuk hatalar dışındaki şeyler için sadece warning veriyor ve sana daha çok fazla yetki veriyor,c++ zaten c diline nesne eklenmiş ve biraz daha geliştirirmiş hali,bu dillerde program yazmak diğer dillere göre biraz daha zor oluyor ama sana daha çok imkan veriyor ve bilgisayara gerçekten hükmetmek istiyorsan bu dilleri kullan
  • @husNUKE:

VisualStudio 2005 'in ortamı varken 6.0 çok ilkel kalıyor. Microsoft'un sitesinden VisualStudio'yu indirebilirsin. Eğer 30-Günlük kısıtlama koyarsa Register'a tıklayarak kaydol. Sana Registration Number veriliyor. Onu kullanalarak sonsuza dek VS den yararlanabilirsin.

C++' a devam edeceksen, C'den başlama; direk C++ dan başla. Açıkçası programlama ile uzaktan yakından alakan olmadıysa C veya C++ bunlara bulaşma. VisualBasic'i öneririm.

Ama dediğim gibi sistem programlama dili sende bir fark oluşturmayacaksa C# en uygunu olur.

Saygılar...
  • eğer c öğreneceksen bence visual studio 6 daha iyi,2005 çok yardımcı oluyor ve warning ve hata konusunda daha toleranslı,studio 6 daha öğretici
  • Ben bilgisayar programcılığı okuyorum.Okulda bize formaliteden programlama gösteriyolar ama o halde bile bizi başlattıkları dil Turbo Pascal.Ben bu dilin yararını gördüm bir çok programlama dili için algoritma mantığı kazanmana yardımcı oluyor tavsiye ederim.Kolay gelsin herkese...
  • Bırakın C'yi, C++'ı. Yeni adım atan birine bunlar önerilirmi. Sizler biliyor ve kullanıyor olabilirsiniz ancak yeni başlayan birisine ilk etapta hiçde kullanamayacagı bir dili önermek doğru değil. Bu yuzden benimde tercihim .NET platformunda C# yada Vb.NEt olacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eyucel77

Bırakın C'yi, C++'ı. Yeni adım atan birine bunlar önerilirmi. Sizler biliyor ve kullanıyor olabilirsiniz ancak yeni başlayan birisine ilk etapta hiçde kullanamayacagı bir dili önermek doğru değil. Bu yuzden benimde tercihim .NET platformunda C# yada Vb.NEt olacaktır.

kesinlikle katılıyorum!
  • Arkadaşlar zaten Visual Studio .net kullanıyorsanız, kullandığınız dilin pek bi anlamı yok. Neden yok. Siz kodlarınızı .Net ortamında c++,C#,VB,J# vs.. yazsanızda IDE' bunu bir ara koda çevirip daha sonra makine diline çeviriyor ve çalıştırıyor. Performans bakımında çok fazla aralarında fark etmeyecektir. Tabi ne var VB çok basit bi okadarda kötü bir dil (bence),C# ile başlayıp genel bilgiler ve tecrübeden sonra C++ ve ardından C ye çok rahat geçersin. Ama VB de eğitim alıpta C++ veya C ye geçmen (tek başına) olanaksız. Daha önce söylediğim gibi Platformunu seç projeni seç ona uygun bir dil seçmen daha mantıklı. Bu arada C# öğrendikten sonra iki dil dışında kendi başına java öğrenmende zor olmayacaktır. Ama VB öğrendikten sonra java diline geçmen çok zor. Unutma Önemli olan platform ve projenin hangi dili istediği. Ekran kartı driver'ı yazıcam diyosan kafadan C#,vb vs.. geç.. Direk C,C++ öğrenmeye bak. Hele oyun programlama kısmına hiç girmiyorum. VS IDE'sinde C++ ile proje geliştirmede intellisense (doğru yazmışımdır umarım) olayı yok mesela,bu - bi yön.

• @mobilecom

quote:

...VS IDE'sinde C++ ile proje geliştirmede intellisense (doğru yazmışımdır umarım) olayı yok mesela,bu - bi yön.

Visual C++ 6.0 'da bile Intellisense özelliği bulunuyor. 2005 Sürümlerinde ise çok daha gelişmiş!
  • bence de pascaldan başla pascalı yuttuğun zamansa zaten c mi vb mi delphi mi seçmelisin kendin anlıyacaksın ama qbasic de olabilir yine de ben pascalı öğren önce derim çünkü bizim öğretmenimiz diyor ki qbasic in üstü vb,pascalın üstü c dir dio ama bu cümle ne kadr doğru bilmem
  • quote:

Orjinalden alıntı: Barcodér

@mobilecom

quote:

...VS IDE'sinde C++ ile proje geliştirmede intellisense (doğru yazmışımdır umarım) olayı yok mesela,bu - bi yön.

Visual C++ 6.0 'da bile Intellisense özelliği bulunuyor. 2005 Sürümlerinde ise çok daha gelişmiş!

İstersen bi Studio 2005 Kur ve C++ projesi aç ve varmı yokmu görürüsün. Bilmeden kullanmadan konuşmayalım. OK!

• quote:

Orjinalden alıntı: jackass_mrt
    ..çünkü bizim öğretmenimiz diyor ki qbasic in üstü vb,pascalın üstü c dir dio ama bu cümle ne kadr doğru bilmem

yanlış. o mantıkla düşünürsek pascal'ın üstü delphi'dir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mobilecom

quote:

@mobilecom

quote:

İstersen bi Studio 2005 Kur ve C++ projesi aç ve varmı yokmu görürüsün. Bilmeden kullanmadan konuşmayalım. OK!

Biliyorum, kullandım, konuşurum. OK! VStudio2005 in tüm ürünlerinde Intellisense özelliği bulunur! Zaten bende olmasa, kullanmamış olsam, fikir yürütmezdim

Şimdi aç MSDN i Intellisense diye arat bakalım :) Ayrıca alttaki resme de bakabilirsin

Hangi programlama dili ile başlamalıyım? (bu konu yıllarca tartışıldı ama lütfen bakın)

-----------------

-----------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barcodér -- 26 Temmuz 2007; 21:04:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MaNiaC_ERoBeReR

Ben bilgisayar programcılığı okuyorum.Okulda bize formaliteden programlama gösteriyolar ama o halde bile bizi başlattıkları dil Turbo Pascal.Ben bu dilin yararını gördüm bir çok programlama dili için algoritma mantığı kazanmana yardımcı oluyor tavsiye ederim.Kolay gelsin herkese...

aynen katılıyorum

programlamaya başlamadan önce ilk önce işin mantığını ögrenmen yararına olucaktır algoritmalar program yazarken takip edecegin yollar ilk önce bunları ögren

kedi çapında küçük programlar yaz kendini hazır hissettiginde daha üst düzey dillere geç

pascal şu an hiçbir program yapımında kullanılmıyo işine yaramaz ama bu programcılıgın temelini mantığını ögrenmek için ideal

• oncelikle arkadasim yolun daha cok basindasin ve programlama dili ogrenmek istiyorsan once programlamanin ne demek oldugunu,analitik dusunme yetenegine sahip olup olmadigina ya da su anki heyecaninin kulaktan dolma bir heves mi yoksa hayatini sekillendirecek ve ilk adimi atmani saglayacak bir duygu mu oldugu sorularina ayri ayri cevap verebilmelisin..

ikinci olarak cevaplarinin hepsi olumlu ve kesin kararli isen..
    ilk olarak algoritmanin ne oldugunu ogrenmelisin.. baslamak icin maalesef ama maalesef cogu arkadasimin onerisine katilamayacagim.. eger ii bir programci olmak istiyorsan en basta programlamaya giris dersini almalisin.. binanin temelini ne kadar saglam yaparsan anlama seviyen artacak ve ileride onune gelecek ya da ogrenmek isteyecegin diger diller cok daha kolay gelecektir..
    programlamaya giris egitiminden sonra ilk olarak su an piyasada hukum suren ve yuksek ihtimal gelecekte de hukum surecek olan tum dillerin temelinde C vardir. nitekim c sentax yapisi da goz onune alindiginda cogu dile de temel teskil eder. ister C# , ister C++ ve yahut da java olsun eger c yi ogrenirsen bahsettigim seviyeye cikman ve c disindaki dillerde calisman kolaylasacaktir. elbetteki tercih senin ve umarim her ne olursa olsun tercihinde basarili olursun/.

• quote:

quote:

quote:

@mobilecom

quote:

Biliyorum, kullandım, konuşurum. OK! VStudio2005 in tüm ürünlerinde Intellisense özelliği bulunur! Zaten bende olmasa, kullanmamış olsam, fikir yürütmezdim

Şimdi aç MSDN i Intellisense diye arat bakalım :) Ayrıca alttaki resme de bakabilirsin

Hangi programlama dili ile başlamalıyım? (bu konu yıllarca tartışıldı ama lütfen bakın)

-----------------

-----------------

Bu topiğin şahsi tartışma alanına dönüşmesini istemiyorum.
    1- Ben Visual Studio 2005 Proffesional kullanıyorum.
    2- Emin CTRL+SPACE tuşlarıyla çıkartığına eminim. Çünkü bende en fazla bu yolla çıkıyor.
    3- x bir sınıfı bu yolla çıkarıp . ile devam edip yine bu yolu kullansanda boşa.

Belki sürüm farkı olabilir. Çıkmadığını sana video çekip atsammı acaba.

• quote:

Orjinalden alıntı: faravasi

oncelikle arkadasim yolun daha cok basindasin ve programlama dili ogrenmek istiyorsan once programlamanin ne demek oldugunu,analitik dusunme yetenegine sahip olup olmadigina ya da su anki heyecaninin kulaktan dolma bir heves mi yoksa hayatini sekillendirecek ve ilk adimi atmani saglayacak bir duygu mu oldugu sorularina ayri ayri cevap verebilmelisin..

ilk olarak algoritmanin ne oldugunu ogrenmelisin.. baslamak icin maalesef ama maalesef cogu arkadasimin onerisine katilamayacagim.. eger ii bir programci olmak istiyorsan en basta programlamaya giris dersini almalisin.. binanin temelini ne kadar saglam yaparsan anlama seviyen artacak ve ileride onune gelecek ya da ogrenmek isteyecegin diger diller cok daha kolay gelecektir..
    programlamaya giris egitiminden sonra ilk olarak su an piyasada hukum suren ve yuksek ihtimal gelecekte de hukum surecek olan tum dillerin temelinde C vardir. nitekim c sentax yapisi da goz onune alindiginda cogu dile de temel teskil eder. ister C# , ister C++ ve yahut da java olsun eger c yi ogrenirsen bahsettigim seviyeye cikman ve c disindaki dillerde calisman kolaylasacaktir. elbetteki tercih senin ve umarim her ne olursa olsun tercihinde basarili olursun/.

Pozitif bir cevap
    Tek katılmadığım nokta, bu konuda hiç bilgisi olmayan, daha önce kod yazmamış, değişken nedir bilmeyen birinin C dili ile başlaması onu kısa sürede hüstana uğratacaktır. Daha basit bir dil ile bu işi öğrenmesi hem zor olmaktan hemde sıkıcı olmaktan çıkaracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobilecom -- 27 Temmuz 2007; 8:45:16 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: faravasi

oncelikle arkadasim yolun daha cok basindasin ve programlama dili ogrenmek istiyorsan once programlamanin ne demek oldugunu,analitik dusunme yetenegine sahip olup olmadigina ya da su anki heyecaninin kulaktan dolma bir heves mi yoksa hayatini sekillendirecek ve ilk adimi atmani saglayacak bir duygu mu oldugu sorularina ayri ayri cevap verebilmelisin..

Pozitif bir cevap
    Tek katılmadığım nokta, bu konuda hiç bilgisi olmayan, daha önce kod yazmamış, değişken nedir bilmeyen birinin C dili ile başlaması onu kısa sürede hüstana uğratacaktır. Daha basit bir dil ile bu işi öğrenmesi hem zor olmaktan hemde sıkıcı olmaktan çıkaracaktır.

zaten faravasi direk c den başla demiyo ki öncelikle programlamanın mantığını anlamalısın nerelerde kullanacağını bilmelisin diyor.(ki bence çok çok haklı.)

• beyler ilgilendiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim yeni ve kullanışlı bir dil olduğu için C# tan başlamaya karar verdim sizin önerebileceğiniz güzel bir kaynak varmı?? visual studio 2005 express yükledim sizce zorlanmam dimi????
  • quote:

Bu topiğin şahsi tartışma alanına dönüşmesini istemiyorum.
    1- Ben Visual Studio 2005 Proffesional kullanıyorum.
    2- Emin CTRL+SPACE tuşlarıyla çıkartığına eminim. Çünkü bende en fazla bu yolla çıkıyor.
    3- x bir sınıfı bu yolla çıkarıp . ile devam edip yine bu yolu kullansanda boşa.

Belki sürüm farkı olabilir. Çıkmadığını sana video çekip atsammı acaba.

Otomatik tamamlama yapamadığı durumlar var.Karmaşık şablonlar kullanıldığında ve derleyicinin intellise kütüphanesinde arıza oluştuğunda.
    İlki için yapacak birşey yok.Ama karmaşık şablon kullanılmadığı halde tamamlama olmuyorsa.Proje kapatıldıktan sonra proje klasöründeki ncb uzantılı dosya silinip proje yeniden açılır ve yeniden derlenirse otomatik tamalamnın düzeldiği görülebilir.

quote:

Orjinalden alıntı: Claxton

beyler ilgilendiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim yeni ve kullanışlı bir dil olduğu için C# tan başlamaya karar verdim sizin önerebileceğiniz güzel bir kaynak varmı?? visual studio 2005 express yükledim sizce zorlanmam dimi????

Biraz inglizcen varsa express seni zorlamaz.Kitap tavsiye edemeyeceğim ama C bilen bir arkadaşımda Alfa yayınevinin olduğunu düşündüğüm bir C# kitabı vardı ve memnundu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 4 Ağustos 2007; 14:10:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Claxton

beyler ilgilendiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim yeni ve kullanışlı bir dil olduğu için C# tan başlamaya karar verdim sizin önerebileceğiniz güzel bir kaynak varmı?? visual studio 2005 express yükledim sizce zorlanmam dimi????

ben C# dan baslamıstım. C bildiğim halde çok zorlandım. Bence VB.net ten basla, sonra C# a geç. Zaten aynı (ide)platform üstünde oldukları için, vb.net öğrenirken C# hakkında da pek çok şey öğrenmiş olacaksın.
    Kaynak olarak kitapçılardan türkçe kitap alıp okuyacaksın. Pusula yayıncılığın başlangıç düzeyi için güzel kitapları var. İlerleyince biraz, uygulama ağırlıklı kitaplar alırsın. Palme yayıncılığın bol uygulama içeren kitapları var ileri seviye için
    İngilizcen varsa microsoft un video ları var, çok süper birşey, kitaptan çok daha hızlı öğreniyorsun.
    Ayrıca MCPD kursları da var, eğer istersen.

Kolay gelsin, başarılar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.