Şimdi Ara

Hangi programlama dili ile başlamalıyım? (bu konu yıllarca tartışıldı ama lütfen bakın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler bn 15 yaşındayım ileride Bilgisayar Programıcısı olmak istiyorum ve bir programlama dili öğrenmek istiyorum herkes kendin ne istiyosan o dil ile başla diyor ama ben yaşıma göre en uygun (kolaylık ve işe yararlık bakımından) dili size danışma ihtiyacı duydum sizce hangisiiii???? şimdiden teşekkürler..

• Kolaylık bakımından istiyorsan Visual Basic'i önerebilirim.
  • Visual Basic öğrenmem için bildiğiniz bir kaynak var mı? VB sizi kötü alışkanlıklara boğar dendi ama bakıcaz artık.. işe yarar bir dil demi, VB..
  • vb express indir, kur ve bi kaç starter kit'i açıp incele.. linkler aşağıda;

http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/downloads/
    http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/vb/starterkit/default.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: hekmen

vb express indir, kur ve bi kaç starter kit'i açıp incele.. linkler aşağıda;

http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/downloads/
    http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/vb/starterkit/default.aspx
    programlama eğitimi için kullanılan pascal'ı öğrenebilirsin. veya ileride işine yaraması açısından biraz daha zor olan c ile başlayabilirsin. ama direkt visual basic ile başlamanı önermem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medeor -- 23 Temmuz 2007; 16:25:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: medeor

programlama eğitimi için kullanılan pascal'ı öğrenebilirsin. veya ileride işine yaraması açısından biraz daha zor olan c ile başlayabilirsin. ama direkt visual basic ile başlamanı önermem.

Alıntıları Göster
    peki c için hangi derleyiciyi kullanıyım microsoft'un geliştirdiği bi derleyici var mı c için,, c++ için var ama onun için var mı bilmiom...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Claxton

peki c için hangi derleyiciyi kullanıyım microsoft'un geliştirdiği bi derleyici var mı c için,, c++ için var ama onun için var mı bilmiom...

Alıntıları Göster
    pascal dan başla sonra cden devam et algoritma olarak kendini pişirince v.basic ve delphi ile gelişimine devam et!
  • quote:

Alıntıları Göster
    dev c++

bununla hem c hem de c++ kodu derleyebilirsin. ücretsiz ve açık kaynaktır.
  • quote:

dev c++

bununla hem c hem de c++ kodu derleyebilirsin. ücretsiz ve açık kaynaktır.

Alıntıları Göster
    pascal öğrenmem için güzel kaynak nerden bulabilirim? pascal>c>c++ işte bu sırayla gitmeyi düşünüorum sizce nasıl?
  • quote:

pascal öğrenmem için güzel kaynak nerden bulabilirim? pascal>c>c++ işte bu sırayla gitmeyi düşünüorum sizce nasıl?

Alıntıları Göster
    güzel. zaten c'yi öğrendikten sonra c++'ı çabuk öğrenirsin. ya da c'yi atlayıp c++'a geçebilirsin.

http://www11.brinkster.com/secici/ders.asp?ders=PASCAL

• quote:

güzel. zaten c'yi öğrendikten sonra c++'ı çabuk öğrenirsin. ya da c'yi atlayıp c++'a geçebilirsin.

http://www11.brinkster.com/secici/ders.asp?ders=PASCAL

Alıntıları Göster
    kardeşlerim birde bişey sorcam visual c++ 2005'i yükledim ama yeni projeye tıklıorum hiç bişe aılmıo yani sorunlu nasıl düzeltirim(yeniden kurdum yine olmadı)

• quote:

kardeşlerim birde bişey sorcam visual c++ 2005'i yükledim ama yeni projeye tıklıorum hiç bişe aılmıo yani sorunlu nasıl düzeltirim(yeniden kurdum yine olmadı)

Alıntıları Göster
    C#, C ve C++ dan çok daha kolay ve kullanışlı bir dil. Zaten büyük ihtimalle C ve C++ öğrensen bile daha sonra C# a yönelmek istiyceksin.
    En yeniyi öğrenmenin çok daha faydalı olacağını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvinRude

C#, C ve C++ dan çok daha kolay ve kullanışlı bir dil. Zaten büyük ihtimalle C ve C++ öğrensen bile daha sonra C# a yönelmek istiyceksin.
    En yeniyi öğrenmenin çok daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    peki C# nasıl bir dil hangi tür programları yazabilirim?
  • quote:

peki C# nasıl bir dil hangi tür programları yazabilirim?

Alıntıları Göster
    bilen yok mu visual c++ 2005 de neden projelerin açılmadığını çıldırcam ya olmuyor
  • quote:

bilen yok mu visual c++ 2005 de neden projelerin açılmadığını çıldırcam ya olmuyor

Alıntıları Göster
    Açmaya çalıştığın projeler ne projesi ? C# sa açılmaması normal
    Benim tavsiyem yukarıda linki verilen visual basic in express sürümü.Zaten C ye benzemeye başladı.
    Ama ben zordan başlamak isterim dersen C ile başla.Microsoftda bir garip VB yi C ye C yide VB yide C ye benzetiyor adınada C# diyor :)
    Her dil insana farklı alışkanlık kazandırır ama bu dert değil programla mantığı hemen hemen her dilde aynıdır.
    Ne yapabileceğine gelince.Hayal gücünle sıınırlı desem fazla yalan olmaz :)
    İnceleme vaktim olmadı ama program konusunda oldukça tecrübeli bir arkadaşın ruby programlama dili için çok temiz ve karmaşası olmayan bir dil diyordu.Tabi bu dipnot ruby den başlama :)
    C C++ için notlar ayrıca forumda aratırsan tavsiye edilen güzel kitaplar var.
    http://rapid share.com/files/31987654/CNotlari.zip.html
    http://rapid share.com/files/31987973/CPPNotlari.zip.html

• quote:

Orijinalden alıntı: sse

Açmaya çalıştığın projeler ne projesi ? C# sa açılmaması normal
    Benim tavsiyem yukarıda linki verilen visual basic in express sürümü.Zaten C ye benzemeye başladı.
    Ama ben zordan başlamak isterim dersen C ile başla.Microsoftda bir garip VB yi C ye C yide VB yide C ye benzetiyor adınada C# diyor :)
    Her dil insana farklı alışkanlık kazandırır ama bu dert değil programla mantığı hemen hemen her dilde aynıdır.
    Ne yapabileceğine gelince.Hayal gücünle sıınırlı desem fazla yalan olmaz :)
    İnceleme vaktim olmadı ama program konusunda oldukça tecrübeli bir arkadaşın ruby programlama dili için çok temiz ve karmaşası olmayan bir dil diyordu.Tabi bu dipnot ruby den başlama :)
    C C++ için notlar ayrıca forumda aratırsan tavsiye edilen güzel kitaplar var.
    http://rapid share.com/files/31987654/CNotlari.zip.html
    http://rapid share.com/files/31987973/CPPNotlari.zip.html

Alıntıları Göster
    Sevgili arkadaşım 15 yaşındayım demişssin sanırım. Şimdi programlama öğrenmeyi tek başına mı yoksa profesyonel bir yardım alarakmı öğreneceksin,bu önemli. Diyelimki tek başına öğreneceksin. C dilini seçerek çok zorlanacağını belirteyim. C dili sistem programlama,donannım programlama bazında bir dil. C++ keza C ye çok yakın biraz daha anlaşılır bir dil. Tecrüben ne durumda bilmiyorum. Ama benim sana tavsiyem işe son zamanların en popüler dillerinden olan c# ile başlamandır. Neden C# VB değil. C# kullanımı kolay ve C++ kadar güçlü bir dil. C# ile başlayıp olayın genel bir alt yapısını mantığını kavrayıp, (Visual Studio IDE) ile birlikte çok kullanışlı, yoluna devam edebilirsin. Aslında dil seçimi yapacağınız veya yapmayı düşündüğünüz projelere bağlı basit bir hesap makinesini hangi dilde yazarsanız yazın fark etmez. Ama projeler büyüdükçe ve zorlaştıkça size gereken dil zaten kendini istetecektir size. Her hangi bir yerden eğitim alacaksanız, C ile başlayın tabiki derim. Daha sonra C++,C# dillerine çok rahat adapte olmanızı sağlayacaktır. Tabi şöyle bir kanı var bunu bende yaptım az önce ama şu dili öğrenirsen şu dil veya dillere rahatça geçersin. Madem hedefte bir dil var onu öğrenmek yerine neden başka bir dil ile başlayacaksınki. C ile başlayıp C# geçmek aslında mantıksız. Şu da var tabi C ile yapacağın bir programın süresi C# ile yapacağın aynı projenin süresi ile aynı olmayacaktır (Projenin büyük olduğunu var sayıyorum). C dilinde herşeyi senin düşünmek gerek. Bir değişkeni bile ram den sen düşüreceksin.Ama C# Garbe Collector (tam yazamadım) bu işi senin yerine halleder.

• quote:

Orijinalden alıntı: mobilecom

Sevgili arkadaşım 15 yaşındayım demişssin sanırım. Şimdi programlama öğrenmeyi tek başına mı yoksa profesyonel bir yardım alarakmı öğreneceksin,bu önemli. Diyelimki tek başına öğreneceksin. C dilini seçerek çok zorlanacağını belirteyim. C dili sistem programlama,donannım programlama bazında bir dil. C++ keza C ye çok yakın biraz daha anlaşılır bir dil. Tecrüben ne durumda bilmiyorum. Ama benim sana tavsiyem işe son zamanların en popüler dillerinden olan c# ile başlamandır. Neden C# VB değil. C# kullanımı kolay ve C++ kadar güçlü bir dil. C# ile başlayıp olayın genel bir alt yapısını mantığını kavrayıp, (Visual Studio IDE) ile birlikte çok kullanışlı, yoluna devam edebilirsin. Aslında dil seçimi yapacağınız veya yapmayı düşündüğünüz projelere bağlı basit bir hesap makinesini hangi dilde yazarsanız yazın fark etmez. Ama projeler büyüdükçe ve zorlaştıkça size gereken dil zaten kendini istetecektir size. Her hangi bir yerden eğitim alacaksanız, C ile başlayın tabiki derim. Daha sonra C++,C# dillerine çok rahat adapte olmanızı sağlayacaktır. Tabi şöyle bir kanı var bunu bende yaptım az önce ama şu dili öğrenirsen şu dil veya dillere rahatça geçersin. Madem hedefte bir dil var onu öğrenmek yerine neden başka bir dil ile başlayacaksınki. C ile başlayıp C# geçmek aslında mantıksız. Şu da var tabi C ile yapacağın bir programın süresi C# ile yapacağın aynı projenin süresi ile aynı olmayacaktır (Projenin büyük olduğunu var sayıyorum). C dilinde herşeyi senin düşünmek gerek. Bir değişkeni bile ram den sen düşüreceksin.Ama C# Garbe Collector (tam yazamadım) bu işi senin yerine halleder.

Alıntıları Göster
    visual basic

• quote:

Orijinalden alıntı: ozge_986

visual basic

Alıntıları Göster
    c++ c'nin gelişmiş versiyonudur fakat c# c++'ın gelişmiş versiyonu değildir. ikisi ayrıdır. c# daha basit ve sınırlıdır. microsoft'un yapmış olduğu hazır kütüphanelerden oluşmuştur. eğer gerçek bir programcı olunmak isteniyorsa c++ şarttır. şu anda oyun programcıları bile c ve c++'ı tercih etmekte. çünkü çok daha esnek ve hızlı.

bu arada c# ve vb.net arasında söz dizimi dışında neredeyse hiçbir fark yoktur.
  • quote:

c++ c'nin gelişmiş versiyonudur fakat c# c++'ın gelişmiş versiyonu değildir. ikisi ayrıdır. c# daha basit ve sınırlıdır. microsoft'un yapmış olduğu hazır kütüphanelerden oluşmuştur. eğer gerçek bir programcı olunmak isteniyorsa c++ şarttır. şu anda oyun programcıları bile c ve c++'ı tercih etmekte. çünkü çok daha esnek ve hızlı.

bu arada c# ve vb.net arasında söz dizimi dışında neredeyse hiçbir fark yoktur.

Alıntıları Göster
    C# ile başlamalısın!!! Microsoft geliştirdiği bu dile desteği tartışılmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Barcodér

C# ile başlamalısın!!! Microsoft geliştirdiği bu dile desteği tartışılmaz

Alıntıları Göster
    bence visual studio 6.0 yukleyip c öğrenmeye başla,ondan sonra c++ ve java devam edersin,visual studio 6 arıyorsan aşağıda linki var,açmak için uharc isimli bir program kullan

http://****.com/files/43697237/Visual_Studio_6.uha.html

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.