Şimdi Ara

Hangi Saç Kesme Makinesi? (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.750
Cevap
51
Favori
511.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar PANASONIC ER-GC70 ıslak kuru modelini almak istiyorum ancak siz ne dersiniz?

Sorularım;
    -Tarak ayarı kilitleme tuşu nasıl saça bastırırken ayarında kayma oluyor mu?
    -Saç keserken çekme yapıyor mu?
    -25-30 mm de saçları keserken sorun yaşanıyor mu?( saçları kaçırma az alma vs.)
    -Gürültülü mü?
    -Taşıma çantası var mı?

baya bi soru sordum... :)

saygılar...
  • Benim remington bozulduktan sonra panasonic ergc-50 aldım memnun değilim. Saçı çekiyor arasına kıl birikiyor, temizliği zor.
  • Moser kullanan arkadaş bu set olarak satılan 1400 modelinin mm'lerini söyleyebilir mi acaba?

Benim telefonla ögrendigim kadarıyla 2-3-4-5 şeklinde en fazla 5mm olarak varmış ama her aparat takıldıktan sonra bir de 2 kademe secenegi varmıs. Bunu goz onune alırsak en fazla kac mm ile kesebilirim?

Su anda temin edilme durumunda olan bir remington'um var eger 6-7-8-9 mm kesilebiliyorsa direk iptal edip moser alacagım.

Benim bekleyen ürün remington hc5150 bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

Benim remington bozulduktan sonra panasonic ergc-50 aldım memnun değilim. Saçı çekiyor arasına kıl birikiyor, temizliği zor.

kardeş, hayret ilk defa duyuyorum ERGC50 den memnun olmayan birisini ! Bir yanlışlık olmalı.
    Temizliği zor demişsin de; nesi zor ki ? direk musluğun altında yıkıyorsun kıl-mıl bir şey kalmıyor.
    Bundan daha kolay temizlik nasıl olur bilmiyorum. Bahsettiğin saçı çekme meselesi de yine kafama takıldı.

Aklıma gelen muhtemel sebepler:
    1) Bıçak bloğunun içine çok kıl birikti ve çıkartıp temizlemedin
    2) Saç kesiminden önce 1 damla yağ damlatmıyorsun
    3) Saçın üzerinden çok hızlı hareketlerle geçiyorsun
    4) Bıçak köreldi (makinenin çok eski olmadığını düşünürsek, bu, uzak bir ihtimal)

• quote:

Orijinalden alıntı: zehirli

Arkadaslar PANASONIC ER-GC70 ıslak kuru modelini almak istiyorum ancak siz ne dersiniz?

Sorularım;
    -Tarak ayarı kilitleme tuşu nasıl saça bastırırken ayarında kayma oluyor mu?
    -Saç keserken çekme yapıyor mu?
    -25-30 mm de saçları keserken sorun yaşanıyor mu?( saçları kaçırma az alma vs.)
    -Gürültülü mü?
    -Taşıma çantası var mı?

baya bi soru sordum... :)

saygılar...

Sorularım;
    -Tarak ayarı kilitleme tuşu nasıl saça bastırırken ayarında kayma oluyor mu? OLMUYOR.
    -Saç keserken çekme yapıyor mu? YAPMIYOR.
    -25-30 mm de saçları keserken sorun yaşanıyor mu?( saçları kaçırma az alma vs.) BUNUN MAKINE ILE PEK ILGISI YOK. UZUNLUK NE KADAR ARTARSA BAHSETTIGIN SORUN O KADAR FAZLA GORULEBILIR
    -Gürültülü mü? HAYIR
    -Taşıma çantası var mı? EVET

• quote:

Orijinalden alıntı: MACH25

quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

Benim remington bozulduktan sonra panasonic ergc-50 aldım memnun değilim. Saçı çekiyor arasına kıl birikiyor, temizliği zor.

kardeş, hayret ilk defa duyuyorum ERGC50 den memnun olmayan birisini ! Bir yanlışlık olmalı.
    Temizliği zor demişsin de; nesi zor ki ? direk musluğun altında yıkıyorsun kıl-mıl bir şey kalmıyor.
    Bundan daha kolay temizlik nasıl olur bilmiyorum. Bahsettiğin saçı çekme meselesi de yine kafama takıldı.

Aklıma gelen muhtemel sebepler:
    1) Bıçak bloğunun içine çok kıl birikti ve çıkartıp temizlemedin
    2) Saç kesiminden önce 1 damla yağ damlatmıyorsun
    3) Saçın üzerinden çok hızlı hareketlerle geçiyorsun
    4) Bıçak köreldi (makinenin çok eski olmadığını düşünürsek, bu, uzak bir ihtimal)

Valla ben de anlamadım. Saçımı en fazla 1 numara keserim ama tarakta kıl birikimi daha fazla olduğu için taraksız 0.5 kesiyorum. Makine ağır olduğundan mıdır nedir, kafamda gezdirirken derimi yüzüyormuş hissi veriyor.

Temizlik konusunda da : eski makinemde (40 liralık remington) bıçak başlığının çene gibi aşağı açılmasını sağlayan bir düğme vardı,ama panasonic'te başlığı elimle ittirerek ayırıyorum. Bir de musluk altında yıkamak makine yağlı olduğundan pek işe yaramıyor.

• DİKKAT DİKKAT

Araştırmalarım ve buradaki tavsiyeler sonrasında Moser 1400 aldım 60 TL'ye Zaza handan. Bence kesinlikle en iyisi. Kablolu olması sorun olmuyor ve kıl birikmesi saç çekmesi gibi olaylar asla olmuyor. Saçlarım oldukça uzun ve dolaşık olmasına ve öncesinde hiç taramamış olmama rağmen yaklaşık 10 dk'da traşım tamamdı. Detaylar ve ense için ufak bir traş makinesi almanızı öneririm. Bende yıllardır bir cruzer3 var onu bu amaç için kullandım yeterli oldu ama zaten. Bazı arkadaşlar Moser'in kolay temizlenemediğini söylemişler ama hiç de öyle değil. Bende biraz daha büyükçe bir makine fırçası vardı paketten çıkana göre daha büyük olan onunla kılları önce temizledim sonra küçük bir havluyla tüm makineyi sildim en son da elektrik süpürgesiyle makinenin kılların araya kaçabileceği yerlerini çektim ve her şey tamamdı. Kullanmadan bir süre önce biraz yağ döküp fırça ile dağıttım bu arada. Çok hızlı ve çok pratik oluyor. Kesmesi, ufak düzeltmeleri, aletin lavabonun banyonun temizliği dahil 20 dk, 10 dk duşa girseniz 30 dk sonra yeni traşınızla tamamsınız. Üstelik alet çok ucuz ve sağlam bir alet. Biraz ağır evet ama eski makineler hep böyle, en azından yıllarca gidiyorlar 2 yıl sonra eskimiyorlar. Alırken set almanızı tavsiye ederim ve üzerinde alman malı olduğuna dair levhası bulunanı alın, zaza han zaten ithalatçısı, ben kozmar'dan aldım 2 yıl garanti de veriyorlar.

Kesme uzunluğu: minimum= 0,1 mm , maksimum= 7mm. Set olarak aldığınızda 4 mm kesen tarak çıkıyor makinenin ayarını da sona getirdiğinizde 3 mm de ordan geliyor totalde 7mm olarak kesiyor. İsteyen ekstra bir aksesuar paketi olarak setin haricinde 4-18mm kesen tarak aparatlarını da alabilir.

Aletin kesen tarafı oldukça geniş olduğundan çok daha hızlı oluyor, bu da bir artısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazgomlek -- 19 Mayıs 2012; 18:27:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: beyazgomlek

DİKKAT DİKKAT

Araştırmalarım ve buradaki tavsiyeler sonrasında Moser 1400 aldım 60 TL'ye Zaza handan. Bence kesinlikle en iyisi. Kablolu olması sorun olmuyor ve kıl birikmesi saç çekmesi gibi olaylar asla olmuyor. Saçlarım oldukça uzun ve dolaşık olmasına ve öncesinde hiç taramamış olmama rağmen yaklaşık 10 dk'da traşım tamamdı. Detaylar ve ense için ufak bir traş makinesi almanızı öneririm. Bende yıllardır bir cruzer3 var onu bu amaç için kullandım yeterli oldu ama zaten. Bazı arkadaşlar Moser'in kolay temizlenemediğini söylemişler ama hiç de öyle değil. Bende biraz daha büyükçe bir makine fırçası vardı paketten çıkana göre daha büyük olan onunla kılları önce temizledim sonra küçük bir havluyla tüm makineyi sildim en son da elektrik süpürgesiyle makinenin kılların araya kaçabileceği yerlerini çektim ve her şey tamamdı. Kullanmadan bir süre önce biraz yağ döküp fırça ile dağıttım bu arada. Çok hızlı ve çok pratik oluyor. Kesmesi, ufak düzeltmeleri, aletin lavabonun banyonun temizliği dahil 20 dk, 10 dk duşa girseniz 30 dk sonra yeni traşınızla tamamsınız. Üstelik alet çok ucuz ve sağlam bir alet. Biraz ağır evet ama eski makineler hep böyle, en azından yıllarca gidiyorlar 2 yıl sonra eskimiyorlar. Alırken set almanızı tavsiye ederim ve üzerinde alman malı olduğuna dair levhası bulunanı alın, zaza han zaten ithalatçısı, ben kozmar'dan aldım 2 yıl garanti de veriyorlar.

Kesme uzunluğu: minimum= 0,1 mm , maksimum= 7mm. Set olarak aldığınızda 4 mm kesen tarak çıkıyor makinenin ayarını da sona getirdiğinizde 3 mm de ordan geliyor totalde 7mm olarak kesiyor. İsteyen ekstra bir aksesuar paketi olarak setin haricinde 4-18mm kesen tarak aparatlarını da alabilir.

Aletin kesen tarafı oldukça geniş olduğundan çok daha hızlı oluyor, bu da bir artısı.

Kardeş hayırlı olsun. benim önceki makinemde Moser 1400 dü. Senelerce kullandım, memnundum tamam, fakat onu aldığım senelerde başka bir alternatif v.s. de yoktu. Bir nevi mecburen almıştım, mukayese şansım olmadığı için en iyi makineyi aldığımı düşünüyordum. Sonra zamanla bu makineyi kullanmak bende yorgunluk yaptı. Çünkü, tuğla gibi bir şey ve kullanırken insan daha hafif olmamasından haklı olarak şikayet ediyor. Bir arayışa girmiştim ve Eminönünde bir satıcının tavsiyesiyle Panasonicle tanıştım. Anladım ki, senelerce Moseri boşuna kullanmışım, çünkü benim aldığım makinenin bıçakları çok pürüzsüz kesiyordu, kendisi hafifti ve şarjlı kullanım ile kabloların kalabalığından da kurtulmuştum. Bütün bunları neden anlatıyorum; yıllar yılı Moserden başka bir şey bilmediğim için en iyisini o zannediyordum, o yüzden. Düşünün ithal otomobillerle daha tanışmadığımız 80 li yıllarda en iyi otomobil tofaş zannediyorduk ! Sonradan piyasaya güzel güzel araçlar girince artık millet Tofaşın yüzüne bakmaz oldu.

Şu anda yeni bir saç kesme aldım; Panasonic ER-1411. Bu modelden çok memnunum. 1 saatlik şarj ile 80 dakika kullanabiliyorum. Bunun bıçakları da, bir önceki ER146 gibi çok güzel çıktı. Yakında, ayrıntılı bir inceleme yazabilirim.

• MACH25, doğrudur tabi ki.

Fakat ben zaten 3-4 haftada bir kullanacağım o yüzden o kadar para vermek istemedim. Yaz aylarında saçımı kısa tutuyorum kışın zaten berbere gideceğim.

Bunun yanı sıra:

Benim için kablo herhangi bir fark yaratmıyor ve eminim o panasonic modele göre agırdır fakat ben kullanırlen bu bir problem olusturmadı.

Fiyatı büyük ihtimalle o panasonic modelin yarısı veya daha azdır ki bu cok onemli benim icin, dedigim gibi yogun bir kullanımım olmayacak.

Eski olması hosuma gitti, eski makinelere güvenim oldukca fazla, tabi arabaları bu konuya dahil etmemek lazım ama evde 18 yıllık bir Arçelik Leydi bulaşık makinesi var mesela ve kısa programda hala tertemiz çıkartıyor fena bulasıkları bile ama adamlar icine beton bile dokmusler makinenin alt kısmına, felaket agır bir sey o da
    Moser'i su olmadan temizleyecegim, sular kirecli ve klorlu bunlar bıcaklar icin ve elektrikli aletler icin cok iyi degiller, bozulmasını hızlandırır. Panasonic'den daha uzun süre gidecegini dusunuyorum Moser'in normal kullanımda.

Bir de kesme agzı oldukca genis bu da trası baya hızlı kılıyor.

Bence fiyat performans oranı en yüksek sac kesme aleti hala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazgomlek -- 22 Mayıs 2012; 12:34:00 >

• Ben saçlarımı 2-3 numara kesmek için orta halli bir makine arıyorum. Moser güzel gibi göründü. 50 lira civarı başka öneri var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saçlarım önden cok dökülmeye başladı uzayıncada çirkin bi görüntü oluyor. zırt pırt berbere gidip üç numara vurdurmaktan bıktım....2 hafta bir gidiyorum verdigim paraya yazık oluyor... ben saç tıraş makinesi alıcam sacımı taraksız kısa bir şekilde kesicem ... yani sıfır numara gibi bişey olacak... saç tıraş makinelerinin hepsi taraksız kullanılabiliyor mu veya bana taraksız kullanımda iyi olan çokta pahalı olmayan 100 lirayı aşmayan bi tıraş makinesi önerir misiniz?
  • ben 2 senedir saçını kendi kesen biri olarak kesinlikle moser öneririm. MACH25 e güvenerek panasonic er508 aldım fena makine değil fakat moserin gücü ele oturması vs hiç bir makinede yok rahatlıkla söyleyebilirim.elimdeki panasonic er508 yi almak isteyen olursa 70 tl ye full kutu sıfır gibi her yere kargolarım.ANKARADAYIM.MAKİNE 1 aylık daha 2 Kere kullandım 100 tl ye amerikan pasajından almıştım.ben moser ciyim açık açık söylüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y.J.Malmsteen -- 27 Mayıs 2012; 1:43:57 >
  • arkadaşlar taraksız kullanacagım cildime zarar vermiyecek bi makine var mıdır? sıfır numara yapmak istiyorum kafamı... ama bazı makinelerin bıcakları cildi kesiyor diyorlar... taraksız kullanımda hangisini önerirsiniz cevap verirseniz cok sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakal91

arkadaşlar taraksız kullanacagım cildime zarar vermiyecek bi makine var mıdır? sıfır numara yapmak istiyorum kafamı... ama bazı makinelerin bıcakları cildi kesiyor diyorlar... taraksız kullanımda hangisini önerirsiniz cevap verirseniz cok sevinirim...

moser diğerlerini düşünme bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.J.Malmsteen

ben 2 senedir saçını kendi kesen biri olarak kesinlikle moser öneririm. MACH25 e güvenerek panasonic er508 aldım fena makine değil fakat moserin gücü ele oturması vs hiç bir makinede yok rahatlıkla söyleyebilirim.elimdeki panasonic er508 yi almak isteyen olursa 70 tl ye full kutu sıfır gibi her yere kargolarım.ANKARADAYIM.MAKİNE 1 aylık daha 2 Kere kullandım 100 tl ye amerikan pasajından almıştım.ben moser ciyim açık açık söylüyorum

kardeş Panasonic te her fiyata, her bütçeye uygun ürün var. Adamlar, amatör-profesyonel, değişik fiyat ve özelliklerde yaklaşık 15 model saç kesme makinesi üretiyorlar. Mesela, ER508, 15 Model ürünün en ucuzlarından birisi. Ona rağmen, bıçak kalitesi çok iyi. Bildiğim kadarıyla, yıkanabilen ve bıçak kalitesi Panasonic e yakın başka saç kesme makinesi üreticisi yok. Forumda bu modeli kullanıp memnun olan, tavsiye eden çok kişi var. Moser biraz daha ağır olduğu için, ilk başta insanlara daha iyi gibi geliyor, halbuki böyle birşey yok.

• quote:

quote:

ben 2 senedir saçını kendi kesen biri olarak kesinlikle moser öneririm. MACH25 e güvenerek panasonic er508 aldım fena makine değil fakat moserin gücü ele oturması vs hiç bir makinede yok rahatlıkla söyleyebilirim.elimdeki panasonic er508 yi almak isteyen olursa 70 tl ye full kutu sıfır gibi her yere kargolarım.ANKARADAYIM.MAKİNE 1 aylık daha 2 Kere kullandım 100 tl ye amerikan pasajından almıştım.ben moser ciyim açık açık söylüyorum

kardeş Panasonic te her fiyata, her bütçeye uygun ürün var. Adamlar, amatör-profesyonel, değişik fiyat ve özelliklerde yaklaşık 15 model saç kesme makinesi üretiyorlar. Mesela, ER508, 15 Model ürünün en ucuzlarından birisi. Ona rağmen, bıçak kalitesi çok iyi. Bildiğim kadarıyla, yıkanabilen ve bıçak kalitesi Panasonic e yakın başka saç kesme makinesi üreticisi yok. Forumda bu modeli kullanıp memnun olan, tavsiye eden çok kişi var. Moser biraz daha ağır olduğu için, ilk başta insanlara daha iyi gibi geliyor, halbuki böyle birşey yok.

ağırda canavar gibi kesiyor motoru çok güçlü .saça şekil vermek de daha kolay.az ağır olması iyi zaten ele tam oturuyor.saçımın arkasını annem kesiyor o bile ne biçim makine dedi 508 e.dediğim gibi 100 tl verdim 508 e ama 60 tl ye moser alsaymışım keşke.40 tl de cebimde kalırdı.makinanın yıkanması şarj olması vs güzel ama en son aradığım şeyler.öncelikle iyi kesmesi önemli.kusura bakma ama reklam yaptığını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y.J.Malmsteen -- 29 Mayıs 2012; 22:39:28 >

• quote:

quote:

quote:

ağırda canavar gibi kesiyor motoru çok güçlü .saça şekil vermek de daha kolay.az ağır olması iyi zaten ele tam oturuyor.saçımın arkasını annem kesiyor o bile ne biçim makine dedi 508 e.dediğim gibi 100 tl verdim 508 e ama 60 tl ye moser alsaymışım keşke.40 tl de cebimde kalırdı.makinanın yıkanması şarj olması vs güzel ama en son aradığım şeyler.öncelikle iyi kesmesi önemli.kusura bakma ama reklam yaptığını düşünüyorum

olabilir, sen Moser kullan kardeş. Kim neyi beğeniyorsa onu kullansın.
    Ben Moserin biraz eskide kaldığını düşünenlerdenim. Sonuçta herkes parasıyla istediği ürünü alabilir, kullanabilir.
    Ben, kullanıpta memnun kaldığım her malın başkalarına da tavsiye ederim gönül rahatlığıyla ... bu, neden reklam yapmak olsun ki.
    Tavsiye etmek ayrı bir şey, reklam yapmak ayrı bir şey. O zaman, sende bu durumda moserin reklamını yapmış oluyorsun

• quote:

quote:

quote:

quote:

olabilir, sen Moser kullan kardeş. Kim neyi beğeniyorsa onu kullansın.
    Ben Moserin biraz eskide kaldığını düşünenlerdenim. Sonuçta herkes parasıyla istediği ürünü alabilir, kullanabilir.
    Ben, kullanıpta memnun kaldığım her malın başkalarına da tavsiye ederim gönül rahatlığıyla ... bu, neden reklam yapmak olsun ki.
    Tavsiye etmek ayrı bir şey, reklam yapmak ayrı bir şey. O zaman, sende bu durumda moserin reklamını yapmış oluyorsun

dostum yanlış anlama amacım senle tartışmak değil.benim 2 mesajım var ama sen ilk sayfadan beri sürekli övüp durmuşsun tüm mesaj lara cevap yazmışsın ondan reklam olabileceğini düşündüm.ayrıca şimdi traş oldum kafayı vur 3 e çık tarzıda yapmıyorum neredeyse berber kalitesinde kesiyorum üstler uzun yanlar kısa ince ayar vs vs yani bu işden anlayan eli yatkın biri olarak moser açıka ara alır diyorum.508 makinamda satılık 65 tl yaptım fiyatı sondur. gerçi bu mesajlardan sonra kimse almaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y.J.Malmsteen -- 30 Mayıs 2012; 16:02:50 >

• Araştırmalarıma göre(duyumlarıma göre değil) Panasonic markası, saç kesme ve tıraş makinelerinde en iyisi.
    -Eğer bir karşılaştırma listesinde bir Panasonic makinesi varsa, doğru seçim Panasonic'tir.
    -Eğer bir karşılaştırma listesinde bir Panasonic makinesi yoksa, yanlış seçim yapılacak demektir.
    -Eğer bir karşılaştırma listesinde sadece Panasonic makineleri varsa, yanlış seçim yapmanın imkanı kalmamış demektir.
    Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurzweil -- 11 Haziran 2012; 0:17:50 >
  • Bu arada ben de bir Panasonic saç kesme makinesi alacağım. Yalnız internetten alışveriş yapmadığım için, İstanbul'da Panasonic makineleri satan bir mağaza arıyorum. Bu konuda bilgi sahibi olan varsa paylaşmasını rica ederim. ER508, ERGC50, ERGC70 gibi modellerden bulabildiğim birisini alacağım.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.