Şimdi Ara

Hangi Saç Kesme Makinesi? (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.750
Cevap
51
Favori
511.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MeC-J

quote:

Orijinalden alıntı: Alejàndro

Şimdilik kısaca kesim kalitesini, bıçakların ne kadar uzunlukta kesebildiğini (en uzun 45mm diyor ama saçları o kadar tutabiliyor mu kesmek için? fırça gibi saç olması lazım ki anca kessin), kablolu kullanılıp kullanılmadığını, şarjının ne kadar gittiğini yazsanız, şöyle bi fikir edinsek. Bende almayı düşünüyorum da en kısa zamanda.

+ Bu tarakları uzuna ayarlayınca (atıyorum 25mm), fazla bastırdığımızda geri atması gibi bi durumu var mı acaba?

Kesim kalitesi iyi duruyor. Sadece ataçmanların uzunluğundan dolayı burun altında iyi değil gibi ama o çok da önemsiz bir şey açıkçası. Bir de daha saç kesimi yapamadım anca haftasonu deneyeceğim saç için.
    Benim saçım zaten 1numara şeklinde olduğu için uzunluk hakkında tam yorum yapamıyorum ama C ataçmanı 45mm keser gibi duruyor.
    Kablolu kullanılılabiliyor.
    Şarjı 40 dk. yazıyor ama daha o kadar bile kullanmadım.
    Ataçman ayarı motor çalıştığı anda kitleniyor, el ile dahi döndermene izin vermiyor.

Almak isteyen birine tavsiye eder misiniz peki gözü kapalı olarak?

Teşekkür ederim yorum için. Hayırlı uğurlu olsun makine.

• evet tavsiye ederim. Daha şimdi saçımı kısalttım. Daha doğrusu uzunluğunu belli seviyede tuttum.
    Saçlarım yeterince kısa olduğu içindir (4mm civarı) sanırım ataçmanlarda kıl birikiyor ,arada bir temizlemeniz lazım. Kesimi gayet hoşuma gitti. İlk kez kendi saçımı traş ettiğim için biraz acemilik çekmiş olabilirim ama makineyle ilgili bir sorun göremiyorum açıkçası.
  • Arkadaşlar ben de daha önce yukarıda belirttiğim gibi moser 1400 serisi makinemi kullanma şansını elde ettim.öncelikle şunu belirteyim makine söyleniği gibi birazcık ağır.benimkinin yanında 4 tane de başlık var.doğrusu başlıkların kalitesini hiç beğenmedim.özellikle 1 numaranın başlığın tırnakları kendiliğinden eğilmiş.benim moseri tercih etme sebebim kablosuz ürünlere güvenimin olmamasıydı(bataryaları cabuk bozulacak gibi geliyor bana).ama kablolu olması doğrusu insanı birazcık yoruyor devamlı hamlelerini hesaplamak zorundan kalıyorsun.kesme konusuna gelince hiç bir sorun yaşamadım.1 numarayı güzelce kesdi.KISACASI MEMNUNUM
  • Selam arkadaşlar.

Remington PG400, nasıldır sizce?, saç kesimi konusunda sanırım biraz eksiği var, ama baya alternatifli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeC-J

evet tavsiye ederim. Daha şimdi saçımı kısalttım. Daha doğrusu uzunluğunu belli seviyede tuttum.
    Saçlarım yeterince kısa olduğu içindir (4mm civarı) sanırım ataçmanlarda kıl birikiyor ,arada bir temizlemeniz lazım. Kesimi gayet hoşuma gitti. İlk kez kendi saçımı traş ettiğim için biraz acemilik çekmiş olabilirim ama makineyle ilgili bir sorun göremiyorum açıkçası.

Peki kıl birikme olayı traş esnasında bi sıkıntı oluşturuyor mu?

Ve temizlemesi zor mu?

Ya bu kadar çok soru soruyorum kusura bakmayın ama benim makine bozuldu iyice, kesmiyor hiç. Yeni makine arayışlarına girdim, şimdi bu alette 150 lira, 60 lira da Rowentadan giriş oldu bize. O yüzden iyice araştırıp almak istiyorum. Diğerinde öyle bi hataya düştük.

• Yok ya bence bir sıkıntısı yok, ve öyle zorluğu da yok, sür fırçasını temizlensin bu kadar. Elimden geldiğince yardım ederim merak etme.
  • 3yıldır moser kullanıyorum. Moser 1400 den gerisi yalan arkadaş. Berber esnafının saatlerce kullandığı makine. Başka marka aramayın boşa :)
  • arkadaşlar BABYLISS E 836XE ve PHILIPS QG 3270 MULTIGROOM BAKIM SETİ ıkısınden bırını muhakkak alacam kullanan veya bılen varsa yardımcı olursa sevınırım hangısını almam konusunda şimdiden teşekkür ederim bu arada kullanma amacım daha çok sakal şekillendirme ve ense alma olacak saç kesme olayına hiç girmiycem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okaliptys

Selam arkadaşlar.

Remington PG400, nasıldır sizce?, saç kesimi konusunda sanırım biraz eksiği var, ama baya alternatifli.

Remingtondan uzak durun. Sarjli makinesinden aldım. Tam modelini hatirlayamadim. İcindeki pil 1 yil icinde öldü. 2 yil icinde servise gitti geldi. Kablolu da çalışmıyor artık :)
  • Panasonic ERG-C50 aldım. Bakalım nasıl traş ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

Panasonic ERG-C50 aldım. Bakalım nasıl traş ediyor

hayırlı olsun. güzel ürün. kullanmadan önce 1 damla yağ damlat. daha pürüzsüz güzel kesiyor. düşüncelerini paylaşırsan sevinirim.
  • yokmu arkadaşlar bana yardımcı olacak birisi
  • ERG-C50 ile dün akşam traş oldum.

Her kullanımdan önce ve sonra yağ damlatın diyor ama her defasında yıkayıp yağlamak sıkıcı olacak. Suda yıkanabilse de bu kılları iyice yapıştırmaktan başka bir işe yaramıyor. Fırçayla temizlik en iyisi. Daha önceki şikayetlerde okuduğum gibi kıllar hem tarakta hem bıçak altında birikiyor ve sık sık temizlemek gerekiyor.

Makinenin dış görüntüsü güzel. Kadranı oldukça havalı.

Hem kablolu hem kablosuz kullanılabiliyor. Ancak pillerin NiMH olması canımı sıktı. Bildiğiniz gibi NiMH piller lityum piller kadar dayanıklı değil ve kullanılmadığında çabuk deşarj olur. O yüzden eğer kablosuz kullanılacaksa traştan bir gün önce şarj etmekte fayda var.

Temizlikle ilgili diğer bir sıkıntı da makinenin bıçak kısımlarının oturduğu (ben buraya alt çene diyorum) kısmın çıkarılıp takılması. Benim Remingtonda burası tamamen çıkmıyor, düğmeye basınca aşağı açılıyordu. Panasonic ERG-C50'de ise elinizle itip çıkarıyor ve gene elinizle biraz zorlayarak takıyorsunuz ve bu yüzden kıracakmış korkusu yaşıyorsunuz.

Devam edecek..

• quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe

Bıçak yüksekliği ayarlama kolu ne işe yarıyor arkadaşlar?Berberlerin kullandığı makinelerde de olan bir özellik bu.O kol ile üstteki bıçak öne doğru geliyor yada daha arkada kalıyor.Ne işe yarıyor tam olarak,işlevselliği nedir?Bilen arkadaşlar yorum yazarsa çok sevinirim..

Ara ayar veriyor.

Örneğin, 2 milim keserken, üstteki bıçağı geriye çektiğinde 3 milim kesiyor.

4 Tarak varsa bu özellik sayesinde 8 tarağın oluyor gibi düşnebilirsin.Moser'de de var bu özellik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubul

quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe

Bıçak yüksekliği ayarlama kolu ne işe yarıyor arkadaşlar?Berberlerin kullandığı makinelerde de olan bir özellik bu.O kol ile üstteki bıçak öne doğru geliyor yada daha arkada kalıyor.Ne işe yarıyor tam olarak,işlevselliği nedir?Bilen arkadaşlar yorum yazarsa çok sevinirim..

Ara ayar veriyor.

Örneğin, 2 milim keserken, üstteki bıçağı geriye çektiğinde 3 milim kesiyor.

4 Tarak varsa bu özellik sayesinde 8 tarağın oluyor gibi düşnebilirsin.Moser'de de var bu özellik.

Açıklama için teşekkür ederim hocam.Aynen dediğiniz gibi birkaç deneme yanılma ile olayı kavradık.Buarada Rowenta Tn 1050 den baya memnunum, 2 haftada bir traş oluyorum.32 TL ye almıştım,iyiki de almışım diyorum.Hem fiyatı uygun hemde kaliteli işimi rahatlıkla görüyor.Tavsiye ederim rahatlıkla.Buarada yukarıda da yazdım bir daha yazayım 32TL ye Teknosa'dan almıştım Turuncu indirimin olduğu bir haftasonu uğrayıpta tesadüfen Rowenta'yı görünce kapmıştım.

• Rowenta'ya öyle çok güvenmeyin, 5-6 tıraştan sonra benim makine artık kesmemeye başlamıştı, ıslak kuru olan modeli, 56 liraya almıştım. Gittim ardından Panasonic er gc70 (böyleydi galiba model) aldım. Memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Rowenta'ya öyle çok güvenmeyin, 5-6 tıraştan sonra benim makine artık kesmemeye başlamıştı, ıslak kuru olan modeli, 56 liraya almıştım. Gittim ardından Panasonic er gc70 (böyleydi galiba model) aldım. Memnunum.

Bendeki moser 1400 modeli, 2 yıl oldu sorun yok,tavsiye edilir.
  • quote:

Rowenta'ya öyle çok güvenmeyin, 5-6 tıraştan sonra benim makine artık kesmemeye başlamıştı, ıslak kuru olan modeli, 56 liraya almıştım. Gittim ardından Panasonic er gc70 (böyleydi galiba model) aldım. Memnunum.

Şimdilik bir problem yaşamadım Rowenta'da.Bakalım zaman içinde bir sıkıntı çıkarırsa yazarım.
  • quote:

quote:

Moserler iyi ama kesim aralığı olarak daha dar seçenek sunuyor Panasonic'e göre, yoksa bende onu tercih ederdim, çok dayanıklı oluyorlar çünkü. Bu Panasonicin kullanım klavuzunda bıçakların ömrü 2 yıldır, demiş. Şaşırttı beni, bi 5 sene kullanmayı ümit ediyodum.

Geçen 25 mm ile kestim, saçlar baya sert olduğundan gayet düzgün şekilde aldı makine. Uzasın 30 mm denicem :D sonuçları yazarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Moserler iyi ama kesim aralığı olarak daha dar seçenek sunuyor Panasonic'e göre, yoksa bende onu tercih ederdim, çok dayanıklı oluyorlar çünkü. Bu Panasonicin kullanım klavuzunda bıçakların ömrü 2 yıldır, demiş. Şaşırttı beni, bi 5 sene kullanmayı ümit ediyodum.

Geçen 25 mm ile kestim, saçlar baya sert olduğundan gayet düzgün şekilde aldı makine. Uzasın 30 mm denicem :D sonuçları yazarım.

Bıçakların ömrü 2 senedir yazısı sizi şaşırtmasın. Sanayi bakanlığı bu tür aşınır parçaların miadı için imalatçılardan bu şekilde bilgileri koymasını zorunlu tutuyor. Bunlar istatistiki bilgiler genelde. Panasoniclerde, değil 2 senede, ben şahsen 5 senede bile bıçakları körelten pek duymadım. O yüzden, için rahat olsun.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.