Şimdi Ara

Hangi Sistemi Önerirsiniz? Kararsız kaldım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Orasını düşünmemiştim ama 2-3 yıl sonra belki değiştirme fikri veririm ki böyle bir şey yapacaksam ekran kartı işlemci ram ya da anakart bana yetmiyor demektir. O yüzden şimdi oluşturacağım sistem beni rahat 3-4 yıl idare etsin istiyorum.
  • O.eKy.O kullanıcısına yanıt
    öyle zor bir soru ki oyunlarda kafa kafaya gelen 2 kart arlarında fark yok gibi birşey amd oyunlara destek veriyor mantle diye direct x benzeri birşey yaptılar nvidia driver desteği daha güncel daha az sorun çıkartıyor diyorlar hangisini alırsan üzmez seni
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.eKy.O

Orasını düşünmemiştim ama 2-3 yıl sonra belki değiştirme fikri veririm ki böyle bir şey yapacaksam ekran kartı işlemci ram ya da anakart bana yetmiyor demektir. O yüzden şimdi oluşturacağım sistem beni rahat 3-4 yıl idare etsin istiyorum.

Yani makineyi hor kullanmazsaniz çok rahat götürür. Bir işlemciyi 10 yıl üstü kullananlar var. Halada fena degiller. Tek sorunları üst düzey oyunları oynatmaz hale geldi. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merdas kullanıcısına yanıt
    Peki 4gb GTX770 ile r9 arasında çok fark var mı, ona göre +100 lira katarak 4gb olanı almayı düşünebilirim.
  • Bravo.qwertuu kullanıcısına yanıt
    10 sene kullanmama gerek yok, 3-4 yıl idare etsin, belki yeni bir sistem toplayırım belki de modifiye yaparım. Önemli olan şu an toplayacağım sistem, işimi en iyi şekilde yapabileyim, daha da birşey istemem o sistemden.
  • quote:

10 sene kullanmama gerek yok, 3-4 yıl idare etsin, belki yeni bir sistem toplayırım belki de modifiye yaparım. Önemli olan şu an toplayacağım sistem, işimi en iyi şekilde yapabileyim, daha da birşey istemem o sistemden.

Uygulamalar nekadar çekirdek yiyor bilmiyorum. çok yiyorsa i7 seçeriz. Ama cok büyük fark olmaz ve pahalı olur. i5 te gider yani 3 4 5 :D

Ben en başta i7 istiyordum ama cpunun çok önemli olmadığını en önemli şeyin grafik kartı olduğunu bu yüzden de i5 in rahatlıkla yeteceğini söylediler. O yüzden fiyat açısından i5 i tercih ettim, olmadı i7 de alabilirim.
  • cok bariz farklar yok. Ama i7 de ht var. Cekirdek yönünden zorlaniyorsa yazılımlarıyla cekirdek sayısını arttıyor. ama şuda var i5 olup üst düzey kartınız olsa i7 olup kotu kartınız olsa. i5 daha iyi performans verir. i5 alın bence :) iyi bir kart ile

• O.eKy.O kullanıcısına yanıt
    100 lira yerine 200 lira katarsan r9 290 alabilirsin yani bu işin sonu yok
    Yani i5 4670 den bahsediyorsunuz, ileri bir model olduğu için ben de yeterli olacağını düşünüyorum. Grafik kartını yükseltmek daha iyi bir performans verecektir diye düşünüyorum.
  • merdas kullanıcısına yanıt
    İşte bu da teknolojinin kötü yanı, sürekli yeni model çıkartıyorlar. Artık bütçe doğrultusunda alabildiğimin en iyisini almaya çalışıcam.
  • i5 in en iyi modelidir 4670 4.nesillerde :) sistem toplama videolarında sıkça rastlanır

Dediğiniz gibi i5 4670 düşük modelli i7 modellerinden daha iyi olabiliyor, o yüzden i5 4670 almak daha mantıklı. Yanına alınacak iyi bir grafik kartı takviyesiyle çok sağlam bir sistem olacağına inanıyorum.
  • quote:

Dediğiniz gibi i5 4670 düşük modelli i7 modellerinden daha iyi olabiliyor, o yüzden i5 4670 almak daha mantıklı. Yanına alınacak iyi bir grafik kartı takviyesiyle çok sağlam bir sistem olacağına inanıyorum.

Olur :) Anakartıda çok pahali almaya gerek yok. Aklimda şuan model yok ama asusun yazılımları olsun bios u destegi olsun daha kalitelidir

• quote:

Orijinalden alıntı: Bravo.qwertuu

quote:

Olur :) Anakartıda çok pahali almaya gerek yok. Aklimda şuan model yok ama asusun yazılımları olsun bios u destegi olsun daha kalitelidir

Anakartlardan pek anlamıyorum, sadece işlemcinin soketine aynı olmasına ve fiyatına dikkat ediyorum. Bu yüzden pek fikrim yok, önerilerinizi bekliyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bravo.qwertuu

quote:

Anakartlardan pek anlamıyorum, sadece işlemcinin soketine aynı olmasına ve fiyatına dikkat ediyorum. Bu yüzden pek fikrim yok, önerilerinizi bekliyorum.

Sata 3.0 Usb 3.0 4 ram slot vs. çok üstün yapıp para kaptırmaya gerek yok yani. Yarın inşallah tam bir sistem yazarım

İnşallah. Sistem parçalarını tek tek inceliyorum ama hala tam bir sistem oluşturamadım, şimdiden sistemi oluşturmuş olursam işim daha da kolay olur. Bu işlerden pek anlamadığım için yardım ederseniz çok iyi olur.
  • quote:

İnşallah. Sistem parçalarını tek tek inceliyorum ama hala tam bir sistem oluşturamadım, şimdiden sistemi oluşturmuş olursam işim daha da kolay olur. Bu işlerden pek anlamadığım için yardım ederseniz çok iyi olur.

Elbetteki olurumda sistem toplama konusu tartişmaya acıktır. Herzaman daha iyisi vardır çünkü birşeylerden kısıp birşeyler yükseltebiliyorsunuz. Buda size birsürü seçenek sunuyor. Hemen almıyacaksaniz acelemiz yok :) biz ne kadar sistem dizsekte sizinde aklınıza yatması gerekir.yakın zamanda bir sistem cıkartıp tartısmaya acarız :)

Kesinlikle öyle, kullanabilirlik açısından bir çok farklı sistem çıkabilir. Burada oluşturacağımız sistemler üzerinden de hareket ederiz. Yarın görüşmek üzere. Herkese iyi geceler.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Ben uzun zamandır bilgisayar almayı düşüyorum. Ve bunun için pc toplamak istiyorum, parçaları alsam birleştirecek kadar bilgim yok ama internette yaptığım araştırmaya göre toplama pclerin hazır pclere göre çok daha ucuz ve kaliteli olduğunu öğrendim. Ve kendi bütçem üzerinden bilgisayar toplamak istiyorum.

Bütçem: 2700-2800 TL

Bilgisayardan aradığım özelikler: Öncelikle her şeyden önce bu bilgisayar beni 3-4 yıl idare etmeli, toplayacağım pcyi değiştirmeyi düşünmüyorum ama RAM gibi parçalarda yükseltme yapabilirim. Bilgisayarı hem oyun için hem grafik işleri için hem render hem de 3d çizim işleri için kullanıcam. Anlayacağınız istediğim özellikleri fazlasıyla verebilecek sağlam bir pc lazım.

Ve kendi sistemlerimi oluşturdum, bu konuda bu işlerden anlayan profesyonel arkadaşlardan yardım almak istiyorum.

SİSTEM 1:

Hangi Sistemi Önerirsiniz? Kararsız kaldım.

SİSTEM 2:

SİSTEM 3:

Bu 3 sistemden hangisi daha iyidir, hangisi işimi yapabilmem için en uygunudur ve en iyi performansı verir veya siz başka bir sistem önerir misiniz? Bütçemi aşmayacak en makul sistemi oluşturmak istiyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

imzamdaki 3000tl sistemine gir 2900 tutuyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.