Şimdi Ara

Hangi sistemi seçmeliyim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde Asus'un X99 serisi Rampage V Edition 10 serisi bir kart var. Ayrıca üzerinde 8 adet 4gb dan 3000 mhz (32gb) Kingston Predator ram var. Ne yazık ki üzerinde işlemcim yok.
    Sormak istediğim şu:
    Bu sisteme gidip 6900k bir işlemci mi alayım.
    Yoksa Ryzen 7 1800x ile bir ASUS x370 kart mı alayım. Üzerindeki ramlerden ancak 4 tanesini kullanabilirim ki o da 16 gb eder.
    Ayrıca elimde ekran kartı da olmadığından onu da alacağım.

Kısaca anakart ve ramlerim fena değil işe yarasın istedim tabiki ryzen de müthiş bir işlemci...
    Lafı uzatmadan sözün özü siz olsaydınız hangi alternatifi kullanırdınız.
    Not: Diğer donanımlarım mevcut. ( Kasa, power supply, ssd, h100i (1.seri) soğutucu )

Saygı ve sevgiler...

• Merhaba kardeşim.. elindeki anakart en üst düzeyde kaliteli ve güzel bir model.. netten baktığımda en ucuz fiyatı 2800 küsür lira olarak görünüyor.. toplayacağın sistemi genel olarak oyun ve multimedya için kullanacaksan 2500 liralık anakart, 4500 - 5000 liralık işlemciye hiç gerek yok açıkçası.. :) Ryzen 7 1700X işlemci, ASUS X370-PRO ya da daha iyisi olsun diyorsan Crosshair VI Hero X370 anakart, sağlam soğutmalı GTX 1080 ekran kartı ve 16 GB DDR4 3000 MHz CL15 RAM yeterli gelecektir..
  • 6900k fiyatına

1070 ekran kartlı sistem toplarsın
  • Angelmax kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum arkadaşım. Aynen senin gibi düşünmüştüm tereddütte kalmıştım. Dediğin gibi kart güzel ama 6900k tek başına muhalefet :) Yani çok pahalı. Ryzen sistem hoşuma gidiyor. Tek düşündüren beni şu sıcaklık seviyelerini biraz yüksek gösteriyormuş olması.. ;;Onun dışında mükemmel bir sistem, Tavsiyenize uyacağım. Olmadı Rampage kartı da elden çıkartmaya çalışırım.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atik Abi

6900k fiyatına

1070 ekran kartlı sistem toplarsın

Aynen doğru söylüyorsunuz hocam...
    Teşekkür ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonertoker

Çok teşekkür ediyorum arkadaşım. Aynen senin gibi düşünmüştüm tereddütte kalmıştım. Dediğin gibi kart güzel ama 6900k tek başına muhalefet :) Yani çok pahalı. Ryzen sistem hoşuma gidiyor. Tek düşündüren beni şu sıcaklık seviyelerini biraz yüksek gösteriyormuş olması.. ;;Onun dışında mükemmel bir sistem, Tavsiyenize uyacağım. Olmadı Rampage kartı da elden çıkartmaya çalışırım.

Teşekkürler.

Rica ederim kardeşim.. Sıcaklık seviyelerine aldanma.. Ryzen işlemcilerin sıcaklık değerleri artık tüm intel işlemciler gibi düşük seviyede.. yazılım ya da BIOS güncelleme ile o sorun çözülür.. stok soğutucu da kaliteli ve iyi soğutuyor yorumlara ve testlere göre.. Çekinmeden alabilirsin yani.. ama elindeki anakartı elinden çıkartabilmen için fiyatı epey kırman gerekecektir.. 1500 lira civarı gibi.. yoksa 2000 küsür liraya satışa koyarsan onu ancak parası çok olan kişiler alabilir.. :)

• Maalesef ki; dediğiniz gibi pc dünyasının 2. eli para etmiyor. Artık 3 kuruş 5 kuruş ne giderse... :)
    Sağolun güzel bilgiler için...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonertoker

Maalesef ki; dediğiniz gibi pc dünyasının 2. eli para etmiyor. Artık 3 kuruş 5 kuruş ne giderse... :)
    Sağolun güzel bilgiler için...

Bir şey değil kardeşim.. Sahibinden.com sitesinden ilan verip satışa koyabilirsin anakartı.. Çabuk elden çıkartmak istiyorsan 1500 - 1800 liraya, acelen yoksa 2000 lira üzeri satışa koyup bekleyebilirsin.. illa ki mesaj atan olacaktır.. ama 1000 lira gibi çok düşük rakama da verilmez o anakart.. garantisi devam ediyorsa fiyatı fazla kırma.. :)
  • Bence 2011 serisi islemci al uygun fiyata dh 2.el bolumunu inceleyebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007captiva -- 23 Nisan 2017; 15:6:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.