Şimdi Ara

Hangi ssd bilgisayarımın anakartına uyumlu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Asus nv550 leptobum için SSD alacagım. Ancak anakart soketlerine uygun ssd alınması gerekiyormuş. Samsung 970 evo m.02 alırsam. Asus nv550 leptobuma uygun olur mu? Olmazsa uyumlu ssd ler hangileri olur. Yardımcı olursanız çok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevap verecek kimse yok mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakarta baktım M2 desteği yok gibi.

Sata SSD hem daha ekonomik olur hemde uyum problemi olmaz diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Peki ssd sata yazanların yanında mutlaka sata 2 , 3 gibi rakamlar var. Bunlardan hangisini aldığım önemli mi? Örneğin samsung 860evo. sata3. 250GB. 420 TL. Sata 2 içinde Samsung 250gb 860 Evo Sata Samsung 250GB 860 EVO SATA2 450. Yada sizin bildiğiniz benim leptoba uygun diyebileceğiniz var mı. 250 veya 500 gb bana yeterli. yeterki iyi olsun bide leptoba uygun olsun.

• lazooo L kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Mevcut harddiskinizin soket fotoğrafını atarsanız yardımcı olurum. %99.9 sata'dır ama emin olalım.

Sata 2 - sata 3 farkı sadece hız farkıdır. USB 2.0 ve USB 3.0 gibi düşünün. Soket farkı olmaz ve uyum sıkıntısı olmaz. Sata 2 de alabilirsiniz sata 3 de. İkisi de çok rahat şekilde işinizi görür. Marka olarak bende sandisk var ama. Her marka olur diye düşünüyorum. Çünkü markadan markaya fiyat değişiyor. Ssd'ler yapısı gereği hareketli parça bulundurmadigi için HDD gibi hassas değiller ve kolay bozulmazlar. Çok çok önemli evraklar saklayacağım. Bozulursa hayatım kayar vs derseniz bilinen markalardan şaşmayın. Ama gündelik bilgisayar kullanacağım işte bilgisayar hızlı açılsın vs derseniz James donkey bile olabilir

Şuan leptopu kullandığım için maalesef içini açmadan atmam mümkün değil:) Nasıl söküldüğünüde bilmiyorum ama leptobun tam adı N550jv - cn240H. 1 TB HDD takılı diye biliyorum. Kanı gibi çok yavaş :) O zaman sata2,3 hepsi olur bana . peki ssd geldikten sonra takınca yazılım işini windows kurulumunu kendim yapmam gerekiyor değil mi :)

Aslında mevcut hdd'yi klonlama programları var ama ücretli midir veya nasıl çalışır hiç bilmiyorum. YouTube'de rehber videosu mutlaka vardır. Ama benim önerim elbette sıfırdan temiz Windows kurmak. Ssd'yi alın. Bir tane Windows ISO dosyası oluşturursunuz. 3 GB olması lazım Windows 10.
    4 gb flash bellek yeter . Sonra geriye Windows kurmak kalıyor. Hadi bakalım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop için uyumlu ram ?
    2 yıl önce açıldı
    ssd uyumlu mu
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Anladım dostum çok teşekkürler yardımların için eline yüreğine sağlık :)

Ne yaptım ki hocam

Dostum 256gblık ssd taktm windowsuda kurdum sıkıntı yok :)) Birşey daha soracaktım dvdrom(blueray) u hiç kullanmıyorum. içini açıp vidalarını söksem dvdromu sökmeyi başarabilirmiyim zarar vermeden. yani anakarttan çıkması kolay mı bu parçanın. birde diyelimki söktüm bunun sisteme bi zararı olur mu. yani driver kaldırma işlemi falan yapmam gerekir mi. Yani orada ağırlık yapıp boş boş duruyor.. gereksiz gibime geldi :)

Genelde kasaya 1 vida ile tutturulur. Arka kapağı açarsanız DVD rom tutan vidayı görürsünüz. Vidayı sökün çekin DVD romu atın bir köşeye. Driver kaldırmaya vs gerek yok. Zararı vs de asla olmaz. Bendeki bilgisayarda da yok içine küçük market pizzası sığar aslında. Soksam ısınır mı

Teşekkürler kral :) sökeyimde kurtulayım sundan. zaten üzerindeki açma tuşuda bozuk. basınca açmıyor. sistem üzerinden çıkar diyincede açılmıyor. sıkıntılı zaten. sökeyimde orada pizza köfte yeri açalım pişsin rahat rahat :)))

l4d2 oynerken benim bilgisayar bildiğin turbo fanlı fırın oluyor bir işe yarasın bari

• quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

l4d2 oynerken benim bilgisayar bildiğin turbo fanlı fırın oluyor bir işe yarasın bari

Eskiden bende casper vardı içerden çıkan hava odayı ısıtıyordu :)) dış kaplaması bile laptobun erimişti oyunlar sayesinde :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.