Şimdi Ara

Hangi SUV? Kuga?, Yeni Sportage?, Captiva? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Cengaver1

captiva çakma chevrolet bir kere, kalitesiz daewoo, ayrıca ortasında kocaman haç olan arabayı almam ben
    CRV alıp da 2 ay sonra benzinden ağlayarak satışa çıkaranlar veya lpg takanlar çok
    RAV4 de aynı dizelini istiyorsanız 102 milyar
    bmw x1 alalım desek en güzeli 110 lira biraz dolu donanımı(boşu92)
    kaşkai dizelin fulünü alsak 85 milyar gibi bir rakama geliyor
    x-trail çok kaba ve fiyatı 95 bin gibi fulünün
    ix35 88 bin tl, çok güzel alet, ancak dış imajı yok ve 88 bin de iyi para

ben 75.bin tl ye ford kuga aldım, beyaz, siyah tavan, ekim ortası gelecek
    hem duruşu, hem gidişi ve performansı, hem donanımı, hem fiyatı, hem yakıtı, hem şanzımanı ile çok farklı
    aylarca kıyas yaptıktan sonra bu karara vardım.Umarım memnun kalacağım
    (Bu araçların sahipleri alınmazlar umarım, tamamen şahsi görüşlerimdir)

o amblem hac işareti değil.bunu basit bir google araması ile de görebilirsin.
    aracınız hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11
    yazdıklarınıza katılmakla beraber, bir şeyi düzeltmekte fayda var. chevroletin amblemi haç değil bow-tie (papyon) dur...

quote:

Orijinalden alıntı: transylvania
    o amblem hac işareti değil.bunu basit bir google araması ile de görebilirsin.
    aracınız hayırlı olsun.

bilgilendirme için teşekkür ederim arkadaşlar
    tabiki haç olmadığını biliyorum, kasıtlı veya kasıtsız nasıl bu ambleme papyon deniyor,
    ve haça çok benzeyen, papyona hiç benzemeyen papyon nasıl oluyor anlamıyorum

o zaman papyon takan siyasilerimiz de yakalarına haç taksınlar
    nasıl ben arabamdaki haçın papyon olduğunu millete anlatamazsam
    onlarda boyunlarındaki haçın papyon olduğunu anlatamazlar sanırım

• Kardeş,çamur atmanın da bir adabı vardır,ısrarla konuyu haça sabitlemişsin.Daewoo markasını GM şirketi yanlış hatırlamıyorsam 2004 yılında satın aldı ve ilk ürünlerin üstüne daewoo yerine chevrolet amblemi koyup satmış olabilir ama aradan kaç sene geçti hala ısrarla daewoo diyorsanız biraz insafsızlık yapıyorsunuz demektir,dikkat!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talatcaner -- 16 Eylül 2010; 21:25:47 >
  • aslında bu araçların kıyaslanması ne kadar doğru önce ona bakmak lazım
    ayrıca önemli bazı hususları da söylemeden geçemeyeceğim
    tamamen şahsi fikrim :

1- forumda genel olarak insanlar sahibi olduğu araçları (veya yeni satın aldıkları) övüyorlar bu da"benim aldığım mutlaka iyidir,hatta en iyidir, ben araştırıp aldım " psikolojisinden kaynaklanıyor.ben bir insan bindiğinde mutlu oluyorsa o araba onun için en iyisidir diye düşünüyorum.bu 3 araba içinde en iyi şudur demek bence doğru değil.olamaz da kanımca.

2- fordun yol tutuşu captivadan çok daha iyidir tabiki(captivayı dün test ettim bu arada), ama forda 7 kişi nasıl binecek onu da tartışmaya gerek yok.farklı araçları kıyaslıyoruz çünkü rakamları yakın.ancak ben bunu doğru bulmuyorum.araç önce ihtiyaca cevap vermeli.

3- araçların bakımlarının ücretleri ve aralıkları , vergi , yedek parça, garanti,acil durumda servis gibi konuları da önemsemek gerektiği kanatindeyim.

saygılar

• tamamen şahsi görüşlerimdir diye yazmıştım arkadaşlar bunda alınacak birşey yok
    ancak daewoo değil diyorsunuz da
    siz söyleyin gm nin amerikadaki chevrolet jipleriyle araçlarıyla, bunlar bir mi? tabii ki değil.
    Yani sizin chevyniz bile olsa bunu inkar edemezsiniz.

Haç konusu da tamamen kendi fikrim, ben alıp binmem dedim, isteyen biner isteyen iner.
    Herkesin kendi görüşüdür.

Forumda herkes kendisinin olan şeyi över bu doğru,
    ama doğru olan şey kişinin söylediği ile değişmez, kim ne derse desin aynıdır.
    sana göre doğru bana göre doğru olmaz.
    Nasıl captivanın daha büyük olduğu, 7 kişilik olduğu, ekipmanının fazla olduğu su götürmez doğrularsa
    fordun lehine olan doğrular da olması normaldir lütfen kimse gücenmesin
    saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

tamamen şahsi görüşlerimdir diye yazmıştım arkadaşlar bunda alınacak birşey yok
    ancak daewoo değil diyorsunuz da
    siz söyleyin gm nin amerikadaki chevrolet jipleriyle araçlarıyla, bunlar bir mi? tabii ki değil.
    Yani sizin chevyniz bile olsa bunu inkar edemezsiniz.

Haç konusu da tamamen kendi fikrim, ben alıp binmem dedim, isteyen biner isteyen iner.
    Herkesin kendi görüşüdür.

Forumda herkes kendisinin olan şeyi över bu doğru,
    ama doğru olan şey kişinin söylediği ile değişmez, kim ne derse desin aynıdır.
    sana göre doğru bana göre doğru olmaz.
    Nasıl captivanın daha büyük olduğu, 7 kişilik olduğu, ekipmanının fazla olduğu su götürmez doğrularsa
    fordun lehine olan doğrular da olması normaldir lütfen kimse gücenmesin
    saygılar

yok hocam kim gücenir ki yazdıklarına.doğru zaten dediklerin.hem sen de biliyorum haç işareti olmadığını diye belitrmişsin.olay bitti.
    bu arada aldığınız ford otomatik vites mi? performansı nasıl.yani powershiftten memnun musun desem daha doğru sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transylvania -- 17 Eylül 2010; 1:16:06 >

• evet otomatik powershift yani,
    ama ben henüz teslim almadım aracı:)
    ekim sonuna doğru dediler kaporayı verdik bekliyoruz hala
    alan arkadaşlardan bende sürekli yorum/resim istiyorum
  • anladım.hayırlı olsun.güle güle kullanın.ALLAH kazasız belasız yolculuklar nasip etsin.
    alan olduysa yorum yapar artık.
  • bu sayfada hayat belirtisi yokk
  • eğer suv istriyorsan VW TOUAREG düşünebilirsin kardeş.
  • Captiva hacimlidir, gösterişlidir. Kalabalık varsa 7 koltuklusu ile rahat edersiniz. 2011'den sonraki modellerinin güvenliği Kuga'dan iyidir. (euro ncap) Söylendiği gibi şehir içi trafikte 10-11 litre/100 km civarında tüketir.
    163 beygirlik modelleri yakında gelecekmiş. Bunların tüketimi daha az olabilir.

1.6 benzinli SUV'lar (Kia, Hyundai) fazla performans beklenmemek kaydıyla alınabilir. Yakıtı da öyle çok tüketmezler. Vergi ve fiyat avantajları nedeniyle düşünülebilir.

Qashqai, özellikle +2 modeli biraz küçük olmasına rağmen 1.5 dci motor ile ekonomi sağlar. Dikkate alınmasında fayda var. İçi doğal olarak daha dar.

Kuga biraz daha küçük bir SUV'dur. Captiva almasaydım Kuga alacaktım. Powershist şanzıman bu sınıf için bir avantaj.

Çok tutulmasa bile X-Traile de bakabilirsiniz.

Alacağınız araç şimdiden hayırlı olsun.

Fiyatları 60-100 bin arası makul araçlar bunlar.

Verilecek para 170 bini geçince başka bir sınıf başlıyor.

• kugayı kiralama fırsatım olmuştu. gerçekten çok farklı bir araç. performans ve yakıt tüketim değerleri çok iyi. captivayı da bir avm de inceleme fırsatı bulmuştum. suv sınıfının hakkını veren bir irilikte araç. yani cüsseli. ancak şu konuyu okuduktan sonra şöyle bir 2. ellere bakayım dedim 750den fazla captiva var 2. elde satılmayı bekleyen. buna karşılık 87 tane kuga var. bunda captivanın daha eski bir model olmasının payı elbette vardır ancak neden bu kadar fazla aracı satıyor insanlar irdelenmeli. konuya gelecek olursak ben bir tiguan hayranı olarak bu araçlar arasında kuga derim. ancak fazla km yapmıyorum dizel bana lazım değil ve otomatik olmasada olur derseniz tiguan da güzel bir seçim olacaktır. ayrıca aradaki 1100 tl vergi farkını da unutmamak lazım.
  • Captivanın ve Kuganın piyasada dolaşan araç sayısı ile ilgilidir o rakamalar.
  • Bence yazılan iki konu da önemli...Yani araç kaç yıldır piyasada ve ne kadar satıyor...Captiva daha eski ve en çok satan SUV lardan...Sonuçta piyasada vatandaşın elinde 30-40 bin captiva araç varsa, Kuga sayısı 5 bini geçmez herhalde...Bu nedenle 8-9 kat fark normal sayılabilir.
  • 2. elini bilmem de
    benimle birlikte kuga alanlar çok kazandı, yani 2011 de
    1 hem büyük motorlara gelen vergi farkı 2 kugaya diğer suvlardan daha fazla gelen zam
    çünkü fiyatı çok hesaplıydı biz alırken, şu an aldığımız fiyatın 10 üstüne satabiliriz 2.el olarak
    hem para kazanmanın, hemde piyasada çok olmayan bir araca binmenin keyfini yaşıyoruz.
    hepinize nasip etsin Allah
  • Kuga her açıdan captiva ve sportagedan üstündür.
    Captiva sadece boyutlarda biraz farklı.Sportage ise dizaynıyla güzel bir araç.
    Kugayı karşılaştırabileceğiniz araç tiguandır onu da ekleyeyim.
    Ayrıca 80 bini bu arabalara vermenize gerek yok kuzenim daha 1 yaşındaki tertemiz tiguanı 57 bine aldı.
    Araştırırsanız 60 65 bin gibi paralara şahane bir suv arabanız olur.
  • Kuga gerçekten başarılı...
  • yeni sportage iyi bir tercih olur kanımca şu anda yakın markajdayım kendisini...
    captiva dediğiniz gibi artık göz eskimesine uğradı zaten birçok ybancı ülkede makyajlı modeli çıktı tr de de yakında çıkar heralde onca parayı yatırdığınız araba biraz olsun yeniliğini yitirmemeli bence

ayrıca rav4 cr-v gibi modellerde güzel araçlar fakat 2000 cc motor hacminin gerek vergisi gerekse yakıtı insanı düşündürmüyor değil

ama sportage donanım olarak hepsinden 1 boy ileride ayrıca güvenlik testlerinde de iyi bir sonuç çıkardı bunun yanında 1.6 motorun vergi avantajı ve yakıtı da var

boyut olarak sportage 1440 mm uzunluğa sahip captivadan kısa rav4 ten uzun kugayla ve cr-v ile aynı boyda
  • bilgiler iyi güzel de,konu hortlamış...

açılış tarihi 5 Eylül 2010; 14:29:00
  • Bahsi geçen kuga yeni gelecek kasamı yoksa şuanki kasamı bütün yorumları okudum çözemedim =)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.