Şimdi Ara

Hangi tür elektro gitar tercih etmeliyim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Ben elektro gitara başlamak istiyorum ve bazı konularda kararsızım bu yüzden konunun çok uzamaması için kendim hakkında ve yaptığım araştırmalar doğrultusunda bütün bilgileri vereceğim. Öncelikle sevdiğim gruplar şu şekilde (yanına yazacağım rakamlar top 3 gruplarımdır.)

- Queen (1)

- Guns N' Roses (2)

- Nirvana (3)

- The Beatles

- Led Zeppelin

- Black Sabbath

- Metallica

- Scorpions

- Aerosmith

- Red Hot Chili Peppers

- AC/DC

- KISS

- Van Halen

Genel olarak bunlar favori gruplarım. Şimdi elektro gitar hakkında araştırdığım kısma gelelim. Gördüğünüz üzere hem hard rock ve Metallica, Black Sabbath gibi bazı metal gruplarını; Queen, Beatles, vs. gibi classic ve soft rock da seviyorum. Bu çeşitliliğin yüzünden daha çok her iki tarafı da çalabilen HSS dizilimli elektro gitarlara yöneldim. Ama maalesef piyasada çok fazla önerilen görmedim. Ayrıca humbucker kısımlarının, sadece H dizilimli gitarlar kadar da iyi çıkarabileceğine pek inanmıyorum açıkçası. Kendimce bir liste yaptım izninizle onu da yazmak isterim:

- Squier Bullet Strat HSS

- Jackson JS11

- Kozmos Strat HSS (Zuhal Müzik'te gördüm)

- Epiphone Les Paul

- Aria 714-STD HSS

Kendimce böyle bir liste yaptım. Biliyorum liste karışık humbucker ve single coil hakkında yazdıklarımdan ancak araştırdığım kadarıyla HSS modellerinin çok olmaması sebebiyle Jackson ve Epiphone markalarını da ekledim. Böyle yani bütçem 1000-1200 tl arası. Ayrıca Cort ve Ibanez'i de araştırdım fakat eklemedim işte burada bilmediklerim ve önerilerinizi bekliyorum. Son olarak tavsiyelerini verecek olan arkadaşlar Aria ve Kozmos hakkında ne düşünür bilgisi olan varsa ekstra bunu da yazarsa sevinirim. Şimdiden yazan herkese teşekkürler.

• Aria kullandım japon üretim ise fiyatına göre alabilceğin en iyi gitardır. Kosmoz'u tavsiye etmem. Daha çok piyano da ilerleyen bir marka. Diğerlerini de boşver ve sana Fender al derim. İkinci el bak fender bak :))

• Sıfır alma ikinci el güzel bir şey al. Sıfır aldığım phx boşa yatıyo şuan. İlla sıfır alacaksan squier hss iyi bence. Kozmosu salla.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.