Yurt dışına eğitime gitmeli miyim?
Selam herkese. Lise son sınıf öğrencisiyim ve sene başında yurt dışındaki üniversitelere başvuru yaptım. 2 tane okuldan kabul aldım biri ABD'de biri ise Londra'da. Ancak ABD'nin ücretinin daha fazla olması ve Avrupa'da okuma isteğim yüzünden Londra'ya yöneldim. Sene başında gerçekten çok istiyordum gitmeyi ancak yıl içinde kendi içimde değiştirdiğim bazı fikirler nedeniyle şu an kararsız kaldım. International Business Management bölümünü kazandım ve burada kalırsam da işletme okuyacağım. Ancak benim hayallerim farklı, bu bölümü tercih etmemin sebebi nispeten daha kolay olması ve bana daha fazla vakit kalması. Ben müzikle ilgileniyorum ve hayatımı bu yönde çizmek istiyorum. Burada beraber grupta çaldığım arkadaşlarım var. Hepimizin hayalleri bu doğrultuda ve boş insanlar değiliz hepimizin elinde besteler vs. var. Yurt dışına gidersem bu konuda ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. İngilizcem iyi seviyede söz yazabiliyorum ancak kendi dilimde yazmakla aynı olmuyor tabii ki. Orada da müzik yapabilirim ama ne denli çıtayı yükseltebilir ya da söz yazmada Türkçe kadar gelişirim bilmiyorum. Aynı zamanda burada çaldığım insanlar da var. Anlıyorum bana deli gözüyle bakıyorsunuz, saçmaladığımı düşünüyorsunuz belki de ülkenin bu halinde hiç düşünmeden gidilmesi gerektiği kanaatindesin. Anlıyorum ve ben de böyle düşünüyorum ama asıl hayalim bu ve ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Öte yandan ben daha önce hiç çalışmadım veya ailemden çok uzun süre uzakta kalmadım. Çok bağlı olmasam da başka ülkede bunlar sıkıntı çıkarır ancak aşılır elbette. Ancak bu kadar deneyimsizken başka bir ülkede tek başıma kendi hayatımı kurma fikri açıkçası beni tedirgin etmiyor değil. Sınava şu an 2 ay var ve eğer burada kalırsam Boğaziçi dışında başka bir üniversitede okumayı düşünmüyorum fakat gel gelelim ki bu sene adamakıllı çalışmadım bu saatten sonra çalışırsam yapabilirim temelim sağlam ancak bu düşünceler de kafamı meşgul ediyor ve çalışamıyorum. Durum böyle, lütfen hiç düşünmeden git tarzı dediklerimi aptal yerine koyacak şeyler yazmayınız. Söylediklerimi anlamaya çalışınız. Kolay bir karar değil benim için. Son olarak şunu söylemek istiyorum, ülkenin halini emin olun çok iyi biliyorum. ekonomisinden, okuyup da işsiz kalmaya kadar, insanların emeklerinin boşa gitmesine kadar. Bunları göz önünde bulundurunca gitmek tabii ki en mantıklı karar. Ama hedeflerim ve hayallerim doğrultusunda doğru kararı vermek istiyorum. Okulum 3 sene sürecek, 3 sene orada çalıp kendimi geliştirip burada da profesyonelleşebilirim, bu da bir seçenek. Ancak ben beklemek istemiyorum ama belki de beklemem gerekiyordur ve bu benim için daha iyidir :) Siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerini saygı çerçevesinde benimle paylaşıp almam gereken kararda bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden fikrini belirten herkese teşekkürler.
Amfi Tavsiyesi
Herkese selam. Belki hatırlayanınız vardır gitar için de aynı şekilde bi konu açmıştım. Şimdi amfi tavsiyesine ihtiyacım var. Epiphone LP gitar alacağım daha çok Hard Rock, Klasik Rock çok az da metal dinliyorum. Araştırdığım kadarıyla başlangıç için uygun olan amfiler şu şekilde:
Marshall MG15cfx
Roland Micro Cube
Blackstar ID Core 10
Vox Pathfinder 10
Blackstar LT -Echo 10
Siz bu amfiler hakkında ne düşünürsünüz hangisini tavsiye edersiniz ya da başka bi amfi tavsiyesi olan varsa yazabilir. 2.el bakıyorum ve amfiye max 700 tl bütçe ayırdım. Şimdiden yazan herkese teşekkürler.
Hangi tür elektro gitar tercih etmeliyim
Herkese merhaba. Ben elektro gitara başlamak istiyorum ve bazı konularda kararsızım bu yüzden konunun çok uzamaması için kendim hakkında ve yaptığım araştırmalar doğrultusunda bütün bilgileri vereceğim. Öncelikle sevdiğim gruplar şu şekilde (yanına yazacağım rakamlar top 3 gruplarımdır.)
- Queen (1)
- Guns N' Roses (2)
- Nirvana (3)
- The Beatles
- Led Zeppelin
- Black Sabbath
- Metallica
- Scorpions
- Aerosmith
- Red Hot Chili Peppers
- AC/DC
- KISS
- Van Halen
Genel olarak bunlar favori gruplarım. Şimdi elektro gitar hakkında araştırdığım kısma gelelim. Gördüğünüz üzere hem hard rock ve Metallica, Black Sabbath gibi bazı metal gruplarını; Queen, Beatles, vs. gibi classic ve soft rock da seviyorum. Bu çeşitliliğin yüzünden daha çok her iki tarafı da çalabilen HSS dizilimli elektro gitarlara yöneldim. Ama maalesef piyasada çok fazla önerilen görmedim. Ayrıca humbucker kısımlarının, sadece H dizilimli gitarlar kadar da iyi çıkarabileceğine pek inanmıyorum açıkçası. Kendimce bir liste yaptım izninizle onu da yazmak isterim:
- Squier Bullet Strat HSS
- Jackson JS11
- Kozmos Strat HSS (Zuhal Müzik'te gördüm)
- Epiphone Les Paul
- Aria 714-STD HSS
Kendimce böyle bir liste yaptım. Biliyorum liste karışık humbucker ve single coil hakkında yazdıklarımdan ancak araştırdığım kadarıyla HSS modellerinin çok olmaması sebebiyle Jackson ve Epiphone markalarını da ekledim. Böyle yani bütçem 1000-1200 tl arası. Ayrıca Cort ve Ibanez'i de araştırdım fakat eklemedim işte burada bilmediklerim ve önerilerinizi bekliyorum. Son olarak tavsiyelerini verecek olan arkadaşlar Aria ve Kozmos hakkında ne düşünür bilgisi olan varsa ekstra bunu da yazarsa sevinirim. Şimdiden yazan herkese teşekkürler.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 487 (Bu ay: 5)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sinema - Dizi - Televizyon - Müzik - Kitap