Şimdi Ara

Hangi ürünü almalıyım !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sensor photo detectors 12.7 million
    Sensor size 1/2.33 " (6.13 x 4.60 mm, 0.28 cm²)
    Pixel density 45 MP/cm²

Panasonic LX3
    Sensor photo detectors 11.3 million
    Sensor size 1/1.63 "
    Pixel density 24 MP/cm²

Sony Cyber-shot DSC-HX5
    Sensor size 1/2.4 "
    Pixel density 37 MP/cm²
  • Arkadaşlar benim bir sorum olacak;
    Şimdi bu pixel yoğunluğu denen şey yani sensör üzerinde alan başına düşen piksel sayısı ne kadar az olursa ışık o kadar daha iyi algılanıyor, çünkü piksel boyutları büyüyor...
    Peki biraz teori yürütelim, bizim Sanyo HD2000 kameramızda 1/2.5 inç lik büyük bir sensör var ve 8 MP çözünürlüğe sahip, peki şöyle bir cihaz olsa mesela sensörünün çözünürlüğü 1920x1080 pixel olsa ve fotoğrafı da videoyu da bu boyutta çekse sonuç nasıl olur? Yani ne kadar 12 MP'e kadar fotoğraf çekse de bu kamerayı fotoğraf çekmek için çok fazla kullanan yoktur diye düşünüyorum ki ben kullanmıyorum mesela...
    Neden üreticiler böyle birşey düşünmezler acaba? Işık algılamasında, renk işlemesinde, yani kısaca görüntü kalitesinde ne gibi bir değişiklik olur? Yani düşünsenize 1/2.5 inç bir sensör ve sadece 2.07 MP çözünürlük yani pixeli pixeline denk bir görüntü...
    Ne dersiniz arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdem SELAMET

Arkadaşlar benim bir sorum olacak;
    Şimdi bu pixel yoğunluğu denen şey yani sensör üzerinde alan başına düşen piksel sayısı ne kadar az olursa ışık o kadar daha iyi algılanıyor, çünkü piksel boyutları büyüyor...
    Peki biraz teori yürütelim, bizim Sanyo HD2000 kameramızda 1/2.5 inç lik büyük bir sensör var ve 8 MP çözünürlüğe sahip, peki şöyle bir cihaz olsa mesela sensörünün çözünürlüğü 1920x1080 pixel olsa ve fotoğrafı da videoyu da bu boyutta çekse sonuç nasıl olur? Yani ne kadar 12 MP'e kadar fotoğraf çekse de bu kamerayı fotoğraf çekmek için çok fazla kullanan yoktur diye düşünüyorum ki ben kullanmıyorum mesela...
    Neden üreticiler böyle birşey düşünmezler acaba? Işık algılamasında, renk işlemesinde, yani kısaca görüntü kalitesinde ne gibi bir değişiklik olur? Yani düşünsenize 1/2.5 inç bir sensör ve sadece 2.07 MP çözünürlük yani pixeli pixeline denk bir görüntü...
    Ne dersiniz arkadaşlar?

herzaman için büyük megapixelli makina daha çok detay sunar ,normal şartlar altında tabi ..
    5mps makinada uzaktaki kuşlar nokta gibi görünsede 15mps de kuşların kantlarını ve kafasını daha rahat seçersin
    pixeller birbirine ne kadar yakın ve küçük olursa elektriksel olarak birbirini o kadar fazla etkiliyorlar

1920x1080 sensör üretmeye gerek yok o sorunu yazılımsal olarak halledebiliyolar çnki , makina fotoğrafı otomatik kesiyor ve eline isteiğn çözünürlüğü veriyor zaten

örnek 10mp lik bi dlsr la çektiğin foto ile 10mp lik compact aynı olmuyor ,cnki birinde ccs boyutu 1.5cm diğerinde 0.5cm doğal olarak dslr daha temiz sıkıştırılmamış pixelleriyle daha noisesiz fotoğraflar çekicektir ,
    tabi sadece pixel meselesi ile de bitmiyor , programcıların makina için yazdıkları programlarda fotoğrafın rengi hakkında önemli değişiklikler yapıyor ,

mesela kendi gözlemim , canon fotoğrafları daha sarımtırak 6500k ya yakın çıkarırken
    nikon sanki biraz daha 9500k nın o hafif mavimsi havasını alıyor , bu tabiki programsal bi özellik , tamamen üreticilerin becerisi

• Aslında cevabınız beni biraz utandırdı çünkü burası fotoğraf topiği Ben daha ziyade kameralar için merak ediyorum bu konuyu ama HD2000 başlığında kimse cevap yazmadı ben de arama motoruna pixel density yazdığımda bu başlık çıktı o yüzden buraya yazdım lütfen kusuruma bakmayın...
    Peki bu mantık kameralarda nasıl işler yüzbaşım? Yani HD2000 i ele alırsak zaten çok yüksek bir ışık hassasiyeti var büyük sensöründen dolayı ama, bu cihazda fotoğraf çekme özelliği olmasa mesela sadece 1920x1080 Full HD çeken bir kamera olsa dediğim tipte bir sensör en iyi görüntüyü vermez mi acaba?
  • F80EXR
  • 200exr
  • fuji f200 veya fuji f80
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.