Bildirim
Hangi ürünü almalıyım !!!
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
ürünlerin özellikleri
-
fotolarını görmedim ama yanılacağımı da pek sanmıyorum.. nikon kağıt üstünde bile kaybediyor :D onu ilk olarak ele sen.. -
sony nin lensi carl zeis ise al. değilse 3 ünü de tavsiye etmem -
quote:
Orijinalden alıntı: xatixungur
sony nin lensi carl zeis ise al. değilse 3 ünü de tavsiye etmem
Sony lens G kullanılmış.
carl zeiss ile Sony lens G arasında ne gibi bir fark var .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado_man -- 11 Mayıs 2010; 18:37:58 > -
F 80EXR
para sorunu yoksa Canon G11 -
quote:
Orijinalden alıntı: tornado_man
quote:
Sony lens G kullanılmış.
Carl Zeiss'ın kalitesine 3 dersek , Sony lensin kalitesine 1 diyebiliriz. Net görüntü elde etme şansın 3 ten 1 e düşer sony lenste.
Carl Zeiss lensin saflığı yüzde 93 civarı. (içindeki kuvarsın çokluğuna göre saflık belirleniyor)
Sony Lens saflığı yüzde 78.
Zaten dikkat et lens Carl Zeiss olunca fiyat hoop en az 150 tl artar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xatixungur -- 11 Mayıs 2010; 21:25:32 > -
quote:
quote:
quote:
Sony lens G kullanılmış.
Carl Zeiss'ın kalitesine 3 dersek , Sony lensin kalitesine 1 diyebiliriz. Net görüntü elde etme şansın 3 ten 1 e düşer sony lenste.
Carl Zeiss lensin saflığı yüzde 93 civarı. (içindeki kuvarsın çokluğuna göre saflık belirleniyor)
sony yeni çıkardığı bütün modellerde sony lens kullanmış.
bana önerebilceğim bir fotoğraf makinası var mı?
-
bende sizler gibi bir zaman kompak makina alacağım zaman en iyi lens leica alırsam makina iyi çeker diye düşünüyordum.
ama işin aslı öyle değilmiş sensörün büyük olması pixel density düşük fdeğerinin en azından 2,8 başlaması
detaylı ,keskinlik ve ıso perfonmansını etkileyen faktörler olduğunu öğrendim.
yalnız şimdi yeni üretilen makinalar'da hd video'da ağırlık verdiklerinden fotoda tam anlamıyla ikisi bir arada makina fazla yok.
onun için tercihe göre seçim yapmak gerekiyor.yani anlayacağınız hd videoda şuan iyi çeken makinalar onlardan daha uygun fiyata satılan makinalardan fotoda iyi çekmez.kaldıki 200 tl makinalarada hd video koydular. -
quote:
quote:
quote:
quote:
Sony lens G kullanılmış.
sony yeni çıkardığı bütün modellerde sony lens kullanmış.
bana önerebilceğim bir fotoğraf makinası var mı?
CANON SD1300İS (İXUS 105) 365TL.
TAVSİYE EDERİM. YILLARCA SORUNSUZ KULLANIRSIN. 640X480 VİDEO'YU EN KALİTELİ ÇEKEN MAKİNALARIN BAŞINDA GELİR.
HD VİDEO TABİKİ HARİKA BİR OLAY AMA ÇEKİCEKSİN 10DK GÖRÜNTÜ AKTARMASI 1SAAT. VE FULL HD TV SAHİBİ DEĞİLSEN. ANCAK PC DE İZLERSİN.
BENCE SEN 640X480'E KABUL DE 4GB KARTLA GÜZELCE 2.5 SAAT VİDEO DA ÇEKERSİN, FACEBOOK YOUTUBE KOYMASI DAHA KOLAY OLUR.
BUNLARI ANLATTIM Kİ ÖNCELİĞİN FOTO KALİTESİ OLSUN DİYE. ONDA DA BENİM GİBİ SEN DE PROFESYONELLEŞME HEVESLİSİ DEĞİLSEN EVDE,DIŞARDA ÇOCUĞUNUN ARKADAŞLARININ FOTOĞRAFLARINI MİS GİBİ OTOMATİK MODLARLA ÇEKEYİM DİYORSAN TAVSİYEM CANON IXUS105. GERÇEKTEN OTOMATİK MODLARINDA HİÇ UĞRAŞMDAN (İSO VS) ÇOK KALİTELİ GÖRÜNTÜ ALIRSIN. HER MAKİNENİN OTO MODLARI İYİ DEĞİL HABERİN OLSUN.
AMA BEN BİR FOTOĞRAF GÖNÜLLÜSÜYÜM ÇİÇEK, BÖCEK, MANZARA, MAKRO DERKEN UZMANLAŞAYIM DİYORSAN 380-450 ARASI FUJİ F70 VE F200 BAŞARILI MANUEL AYARLARI, KALİTESİ, O FİYATA 10X OPTİK ZOOMUYLA ÖN PLANA ÇIKAR.
AMA BENCE SEN DE BENİM GİBİ İLK PARAGRAFTAKİ KİŞİSİN Kİ "HANGİ ÜRÜNÜ ALAYIM" TARZI GENEL TABABETLE BAŞLIĞI AÇMIŞSIN.
O YÜZDEN UZUN LAFIN KISASI HİÇ KAFA YORMA 365TL'YE CANON IXUS 105 AMERİKADAKİ ADIYLA SD1300 IS AL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xatixungur -- 11 Mayıs 2010; 23:44:14 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: netün
bende sizler gibi bir zaman kompak makina alacağım zaman en iyi lens leica alırsam makina iyi çeker diye düşünüyordum.
ama işin aslı öyle değilmiş sensörün büyük olması pixel density düşük fdeğerinin en azından 2,8 başlaması
detaylı ,keskinlik ve ıso perfonmansını etkileyen faktörler olduğunu öğrendim.
yalnız şimdi yeni üretilen makinalar'da hd video'da ağırlık verdiklerinden fotoda tam anlamıyla ikisi bir arada makina fazla yok.
onun için tercihe göre seçim yapmak gerekiyor.yani anlayacağınız hd videoda şuan iyi çeken makinalar onlardan daha uygun fiyata satılan makinalardan fotoda iyi çekmez.kaldıki 200 tl makinalarada hd video koydular.
netün bilgi için teşekkürler.
yazdıklarından anladığım kadarıyla ürünleri karşılaştırdığımda sony öne çıkıyor. yanlış anlamadım dime!
Sony Cybershot DSC WX1
Sensor size 1/2.4 "
Pixel density 37 MP/cm²
Aperture range F2.4 - F5.9
FujiFilm FinePix F80EXR
Sensor size 1/2 " (6.40 x 4.80 mm, 0.3 cm²)
Pixel density 39 MP/cm²
Aperture range F3.3 - F5.6
Nikon Coolpix S640
Sensor size 1/2.33 " (6.13 x 4.60 mm, 0.28 cm²)
Pixel density 43 MP/cm²
Aperture range F2.7 - F6.6
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado_man -- 12 Mayıs 2010; 0:03:56 >
-
quote:
CANON SD1300İS (İXUS 105) 365TL.
TAVSİYE EDERİM. YILLARCA SORUNSUZ KULLANIRSIN. 640X480 VİDEO'YU EN KALİTELİ ÇEKEN MAKİNALARIN BAŞINDA GELİR.
HD VİDEO TABİKİ HARİKA BİR OLAY AMA ÇEKİCEKSİN 10DK GÖRÜNTÜ AKTARMASI 1SAAT. VE FULL HD TV SAHİBİ DEĞİLSEN. ANCAK PC DE İZLERSİN.
BENCE SEN 640X480'E KABUL DE 4GB KARTLA GÜZELCE 2.5 SAAT VİDEO DA ÇEKERSİN, FACEBOOK YOUTUBE KOYMASI DAHA KOLAY OLUR.
BUNLARI ANLATTIM Kİ ÖNCELİĞİN FOTO KALİTESİ OLSUN DİYE. ONDA DA BENİM GİBİ SEN DE PROFESYONELLEŞME HEVESLİSİ DEĞİLSEN EVDE,DIŞARDA ÇOCUĞUNUN ARKADAŞLARININ FOTOĞRAFLARINI MİS GİBİ OTOMATİK MODLARLA ÇEKEYİM DİYORSAN TAVSİYEM CANON IXUS105. GERÇEKTEN OTOMATİK MODLARINDA HİÇ UĞRAŞMDAN (İSO VS) ÇOK KALİTELİ GÖRÜNTÜ ALIRSIN. HER MAKİNENİN OTO MODLARI İYİ DEĞİL HABERİN OLSUN.
AMA BEN BİR FOTOĞRAF GÖNÜLLÜSÜYÜM ÇİÇEK, BÖCEK, MANZARA, MAKRO DERKEN UZMANLAŞAYIM DİYORSAN 380-450 ARASI FUJİ F70 VE F200 BAŞARILI MANUEL AYARLARI, KALİTESİ, O FİYATA 10X OPTİK ZOOMUYLA ÖN PLANA ÇIKAR.
AMA BENCE SEN DE BENİM GİBİ İLK PARAGRAFTAKİ KİŞİSİN Kİ "HANGİ ÜRÜNÜ ALAYIM" TARZI GENEL TABABETLE BAŞLIĞI AÇMIŞSIN.
O YÜZDEN UZUN LAFIN KISASI HİÇ KAFA YORMA 365TL'YE CANON IXUS 105 AMERİKADAKİ ADIYLA SD1300 IS AL
bilgi için teşekkürler..
doğru tespit "İLK PARAGRAFTAKİ KİŞİSİN"
ben profesyonel amaçlı değil sadace okulda, arkadaşlarla gezerken kullanmak amaçlı istıyorum.
ancak almışken iyisini alak ve uzun süre kullanmak istıyorum .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado_man -- 12 Mayıs 2010; 0:05:32 >
-
-
hiçbiri..
Alınabilecek en iyi compact makina bence Panasonic LX3'tür..
1/1.6" Sensor
Leica 24-60mm lens
F2.0
Harici flaş imkanı
---
Daha ne olsun? -
fotoğraf makinası alırken;
pixel density düşük olmasına, f değerinin yüksek olmasına ve sensör daha büyük olmasına mı dikkat edicez. başka dikkat edeceğimiz hususlar var mı? -
tornado_man nasıl yok yaw kişinin ihtiyacını ve bütçesini bilmesi gerekir.
mesela ben manuel ayarı olmayan kompak almam diğerine bas çek yeter.hd video aramam foto makinası foto çekmek içindir derim kimi hd olsun ister büyük sensör pixel density MP/cm² düşük makina almaya bakarım.f değeri en az 2,8 olsun derim oda şu an her makinada yok.
siz anladığım kadarıyla hepsi olsun istiyorsanız bu makinalar işinizi görür.zaten kompak ve like makinada sensör büyük
makinalar sayılı dsrl göre zaman gelir onların foto kalitesi bile kişiye yetersiz gelir.
belki ilerde 1,4 sensör ve hd artı10x zoom bir kompak çıkarda her ihtiyacı karşılar deriz oda f/p yüksek olur her kes tipini beyenmez herkese hitap etmez. yani anlıyacağın ihtiyacına göre karar ver derim.
editmesajı değiştirdin herhalde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 12 Mayıs 2010; 14:07:49 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: netün
tornado_man nasıl yok yaw kişinin ihtiyacını ve bütçesini bilmesi gerekir.
mesela ben manuel ayarı olmayan kompak almam diğerine bas çek yeter.hd video aramam foto makinası foto çekmek içindir derim kimi hd olsun ister büyük sensör pixel density MP/cm² düşük makina almaya bakarım.f değeri en az 2,8 olsun derim oda şu an her makinada yok.
siz anladığım kadarıyla hepsi olsun istiyorsanız bu makinalar işinizi görür.zaten kompak ve like makinada sensör büyük
makinalar sayılı dsrl göre zaman gelir onların foto kalitesi bile kişiye yetersiz gelir.
belki ilerde 1,4 sensör ve hd artı10x zoom bir kompak çıkarda her ihtiyacı karşılar deriz oda f/p yüksek olur her kes tipini beyenmez herkese hitap etmez. yani anlıyacağın ihtiyacına göre karar ver derim.
editmesajı değiştirdin herhalde
teşekkürler netün. mesaji değiştirdim
senin söylediğin f200 modele bakıyorum. bide fuji 85 modeli var mı bir internet sitesinde gördüm.
fıji f200
Sensor size 1/1.6 " (7.78 x 5.83 mm, 0.45 cm²)
Pixel density 25 MP/cm²
Sensor type CCD
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado_man -- 12 Mayıs 2010; 14:18:30 >
-
f200 ü inceliyorsan zaten düşünme.. en iyisi odur..hd video cekmiyor..ama cok kaliteli foto cekr..manule ayarı var ve en güzeli de iso 1600 ü kullanabilyiorsun.... dn modda güzel.. nedense bendede kompacklarda bir fuji hayranlığı var..
bu arada lx3 veya tz7 yi inceleyip beğenmedin mi yoksa hiç bakamdın mı.. onlarda güzel modeldir... -
quote:
Orijinalden alıntı: popeye85
f200 ü inceliyorsan zaten düşünme.. en iyisi odur..hd video cekmiyor..ama cok kaliteli foto cekr..manule ayarı var ve en güzeli de iso 1600 ü kullanabilyiorsun.... dn modda güzel.. nedense bendede kompacklarda bir fuji hayranlığı var..
bu arada lx3 veya tz7 yi inceleyip beğenmedin mi yoksa hiç bakamdın mı.. onlarda güzel modeldir...
ben yukarıda yazıdığım modelleri inceledim ve arkadaşalrın önerdiği modellere baktım.
Panasonic Lumix DMC-TZ7 hiç incelemedim. ancak yazınızdan sonra inceledim. çoğu kullanıcı alınacak makina diyor...
tam aradığım modelli kararlaştırdım diyorum ancak başka yazılanları okunyunca insanın aklı karışıyor.
şuanda kararlaştırdığım ürünler arasında fuji f200 ile tz7 önde gidiyor.
kullanıcı yorumlarından çıkardığım;
Panasonic Lumix DMC-TZ7 hd video özelliği öne çıkıyor.
fuji f200 ise fotograf kalitesini öne çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado_man -- 12 Mayıs 2010; 19:05:36 >
-
öncelikle eklediğin ilk üçlü içinde en iyisi F80EXR
ama sonradan ekledikten içerisinde de foto kalitesi bakımından en iyi F200EXR
LX3 de çok ii dir ama F200EXR den yaklaşık 300TL daha pahalıdır.
LX3 garantili 1300-1350TL civarında , spotu 750-800TL
F200EXR garantili 1000-1100 TL civarında spotu ise 450TL civarında
Benzer içerikler
- dc 5v ne demek
- fotoğraf dpi ayarlama
- instax mini 11 turuncu ışık yanıp sönüyor
- basılı bir belgeyi dijital ortama aktarmak için neler yapabiliriz
- evkur sipariş iptali
- hdr ne işe yarar
- yapay zeka fotoğraf düzenleme
- çocuk fotoğraf makinesi tavsiye
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X