Şimdi Ara

Hangi Ustaya Gitmeliyim? Megane 4 DCI EDC (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hyundai Kia grubu DCT şanzıman da yoğun sorunlar nedeniyle kendi üretimi 8 ileri tork konvertörlu tam otomatik şanzımana geçecekmiş. İlk olarak makyajlı Sportage ile geliyormuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet 8 ileri tam otomatik ilk olarak makyajlı Sportage ile gelecek ama öyle yoğun sorunla ilgili bir durum yok.

Kaynak gösterebilirseniz herkes bilgilenmiş olur.

Uzun zamandır Hyundai üretimi yağlı 8 dct ve 8 ileri tam otomatik şanzımanları var zaten.

Bizzat geçen yaz Amerika'da kullandığım Sorento da 2.5lt ve 8 ileri tam otomatik kullandım çok konforluydu.

Keşke bu şanzımanlar Türkiyedeki modellerde de olsaydı dedim. Artık Hybrid ve 8 ileri modellere tamamen geçmeliler.

8 ileri şanzıman 1.6lt den büyük hacimli motorlarda kullanılıyor. 1.6lt benzinli ve dizellerde kullanılmıyor.

Hybrid modellerde 6 ileri tam otomatik var zaten. Artık yeni nesillerde geçilmesi gerektiği için geçiyorlar.

Aksi bir durum yok. Öyle kronik bir durum olsa 2 farklı Hyundai aracımda 5 yıllık kullanımda mutlaka yaşardım.

Çift kavrama şanzıman tabiki tam otomatik gibi değildir, özel bir kullanım gerektirir doğru kullanılmazsa sorun yaşarsınız.

Bununla birlikte Türkiye Piyasasındaki en sorunsuz çift kavrama şanzıman Hyundai üretimi DCT ler. Bunu herkes biliyor zaten.

Sorun yaşayan varmıdır, mutlaka vardır onbinlerce kullanıcı doğru kullanıyor denilemez. Geneli kullanım hatasından kaynaklanıyor.

DSG gibi kronik sorunlu bir şanzıman değil.

Fotoğraftaki Araç kullandığım 2.5lt 8 ileri tam otomatik Sorento.

Hangi Ustaya Gitmeliyim? Megane 4 DCI EDC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 7 Aralık 2024; 23:44:41 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.