Şimdi Ara

Hangi Yayınlardan Kitap Alınmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, bana hangi yayınları kullanmamı söyler misiniz. Şuanda "Maksim Gorki - Ana" - "Siyah Beyaz Yayın Evi" okuyorum midem bulandı açık ve net olmak gerekirse. Birazcık rusçam var mesela "CHORT" bunu "Hay Aksi Şeytan" diye çevirmişler, bunun kibarca çevirisi ise "hay aksi"dir .

Mesela çoğu yerde adamlar " kullanmamışlar şimdi düşüncemi açıklanıyor yoksa dışarıya mı vuruluyor anlayamadım kitap on numara ama çeviri berbat! Kitapta akıcılık yok, korsan kitap gibi sanki google çeviriden almışlar. Olaylar biranda atlanıyor anlamadım gitti kendimden şüphe etmeye başladım.

Mesela Ruslar isimleri dahada karmaştırır böyle sevgisini gösterirken. Biz nasıl "Mehmeti" "Memoli" veya "Memo" diyince anlıyorsak. Bunun çok çok karışığınıda ruslar yapar tabii Rusya'da yaşayan adama sıkıntı yok, fakat biz anlayamıyoruz yoksa ben mi anlayamıyorum

"Maksim Gorki - Benim Üniversitem" okuyordum ve kitabı 20 sayfa okuyup direk bıraktım çünkü akıcılık diye birşey yok fakat bu isim karmaşası yoktu onda.

SEL Yayınları - John Steinbek okudum ve açıkçası gayet akıcıydı, sanırım bu olay ingilizce kitaplarda pek yaşanmıyor. Fakat Rusça kitaplarda inanılmaz fazla!

Maksim Gorki - Ana - Siyah Beyaz Yayınevi.
    Lev Tolstoy - İtiraflarım - Antik Kitapevi
    Maksim Gorki - Benim Üniversitelerim - EMA Klasik.

Bana ne yapmamı önerirsiniz ? Hangi yayınları almamı önerirsiniz ? Şuanda bu elimde bulunan kitapları yırtıp atayımmı ? Okuma zevkim kaçtı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patrick Yıldız -- 15 Nisan 2017; 18:38:10 >

• Eğer iletişim işbankası can gibi yayınevlerinde varsa ondan al ama yoksa da yazarın komünist kişiliği varsa yordam evrensel basım yayın gibi yayınevlerinden al çünkü onlar onları iyi çeviriyor aslında kömünist olmasına bile gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhiteBlackie

Eğer iletişim işbankası can gibi yayınevlerinde varsa ondan al ama yoksa da yazarın komünist kişiliği varsa yordam evrensel basım yayın gibi yayınevlerinden al çünkü onlar onları iyi çeviriyor aslında kömünist olmasına bile gerek yok

Tamamdır teşekkür ederim, artık kitap alırken gelişine yapıştırmayacağım buraya soracağım hangi yayınevinden alayım diye. İhtiyacı olana veya kütüphaneye bağışlayacağım elimdeki şu 3 kitabı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Can

YKY

İş Bankası

Iletisim

Kirmizi Kedi

Sel

Everest

Dogan Kitap

Nemesis

Yabancı

Pegasus

Artemis

Say

Metis

İthaki

Bunlardan gözünüz kapali alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi London_ -- 15 Nisan 2017; 21:4:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllar önce bende yukarıdaki arkadaşlar gibi düşünüyordum "Büyükler" denilen yayınevleri her zaman iyidir diye düşünüyordum ancak zaman geçip,kitaplarla içli-dışlı olunca bunun çokta doğru birşey olmadığını anladım.Kitabı çeviren önemli yayınevi değil.Az evvelde bir konuya örnek verdim Poe nun tüm öykülerinin ithakiden çıkan basımının cilt ve kapak albenisi dışında hiçbir özelliği yok.Rezalet bir çeviri.Geçen gün okudum bir twitter kullanıcısı söylemişti çevirisi o kadar kötü ki aylardan birini yanlış çevirmişler.Uzun lafın kısası yayınevine değil çevirmene bakın.Çevirmenleri araştırmak daha faydalı olacaktır.Bakın tam kapatıyordum sözümü aklıma geldi.Can yayınlarından cortazarın bir öykü kitabını aldım.Çevirisi tomris uyar.Kitap baştan aşağıya çöp o kadar ki cortazar dedikleri adam bu mu demiştim.(İlk kez cortazar ile tanıştığım kitaptı.)

• +kabalcı ve say
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi Tarih Dergisi Alınmalı?
    9 yıl önce açıldı
    Bu 3 Kitaptan Hangisi?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.