Şimdi Ara

Hangisi - astra focus leon (yeni civic hb alındı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pi kullanıcısına yanıt
    Hocam yakıtımı şirket karşılıyor, daha doğrusu ayda verdikleri 60 litre yakıt hakkı bana yetiyor bu yüzden benzinli benim icin daha makul.

• ozdemir86 O kullanıcısına yanıt
    O zaman sorun yok hocam. Astra diyorum. Ancak leon da hic fena degil hani

• Yerinizde olsam bu uyduruk araçları alacağıma premium Megane alır keyifle binerdim

• Peugeot 308. İç tasarımı çok banal olsa da, malzeme kalitesi olarak iyi bir araç.
  • Ekose53 E kullanıcısına yanıt
    Senin kullandığın Astra j, kesinlikle kilometresi düşürülmüş; veya şirket arabası olarak hor kullanılmış.

6 farklı jenerasyon Astra sahibi oldum, hatta şuan 123 binde olan Astra J sahibiyim. Ne sağından ne solundan ses değil tıkırtı bile gelmiyor.

Astra 1.6 CDTI motoruyla konfor, performans, çekiş, güvenlik ve sessizlik olarak bu iki ekonomi aracının yanında karşılaştırılması biraz komik kalıyor.

Bazıları yıllık bitkidir, bazıları ömürlük ağaçtır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 30 Ağustos 2017; 19:41:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    Hiç 308 kullandınız mı

• Focus KÜÇÜK ve sert bir araç. Zaten bir aracın "yol tutuşu iyi" diye övülüyorsa konfor bekleme. Hele 1.6 atmosferik benzinli çok yakar az kaçar.

Leon da yine sert bir araç.

Astra sedan ağır, kaba , 10 senelik bir model.

Yazdığınız araçların en kötüsü bence Focus, en iyisi konfor yönünden Astra.

Konforlu yumuşak bir araç arıyorsanız bence Octavia veya Rapid Spaceback'e bakın (1.0 TSI). Özellikle Spaceback az km yapacaksanız (ayda 60 lt yeter diyorsunuz) bence en iyi seçenek. Tabii bütçeyi zorlayabilirseniz daha iyisi Golf..

• quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

Hiç 308 kullandınız mı

Kullandım.
  • Tekrardan selamlar,

astra focus leon derken civic hb aldık geldik.

leonu zaten süspansiyon ve trim sesleri nedeniyle elemiştim. Astra da trim sesi şikayetleri nedeniyle elendi. focusun iç genişliğini ve ön konsolunu sevmemiştim.

Sonra ibreye yeni megane hb takıldı. aracı her açıdan çok beğendim. ön konsolunun tasarımı bu şekilde olmasaydı şu an büyük ihtimalle megane sahibiydim ama o ön konsol yok mu, ilk makyajda değiştirmeleri lazım bence.

sonra eşim qashqai bakalım dedi. 1.2 benzinli otomatik skypack için de güzel fiyat aldım aslında ama makyaj geçireceğini duyunca vazgeçtim. kendi aracımı satmam biraz uzun sürdü. bu arada civic bakıyordum ve hb aklımda yoktu. test sürüşünde sedan kasanın atmosferik moturu ve ses yalıtımını beğenmediğimden araçtan soğudum. bi de üstüne göçük sıkıntısı çıkınca direkt eledim ve hb kasaları araştırdım.

test sürüşünde araca hayran kaldım. cvt şanzımanı genel kanı aksine bu araçta çok beğendim. göçük problemi de yurtiçi yurtdışı forum ve facebook gruplarında araştırdığım kadarıyla hb şasede yoktu o yüzden seçeneklerde 1 numaraya civic hb oturdu.

bu arada qashqai makyaj geçirdi. yeni halini yalan yok çok beğendim ama sırf yerden yüksek diye üç aşağı 5 yukarı civic hb ile benzer yakıt tüketimi ve bakım masrafında olan, daha güçsüz motoru olan bir araca 7.000 lira fazla vermek istemedim. tamam cam tavan ve ekstra güvenlik paketleri cezbetti ama civicin sürüş keyfinin yanına bile yaklaşamadım test sürüşünde.

nihayetinde civic hb aracı dün teslim aldım.

benim gibi c segmenti arayışında olan arkadaşlara tavsiye ederim. sorusu olanlara yardımcı olurum.

Hayırlı oldun en iyi tercihi yapmışsınız

Hangi paket aldınız maliyeti ne oldu . Bende sedan kasa düşünüyorum göçük konusunuda görmezden gelecegim ama siz test edip almışsınız hb modelini sedanda sadece göçük var diemi tercih etmediniz başka nedenlerde varmı sedana göre

• senpaituyun kullanıcısına yanıt
    Sport paket aldım ki zaten başka paket yok hb alacaksanız 1.5 turbo sport otomatik standart, tercih sansınız yok. ben 105.000e aldım.

Sedan almamamın bir çok sebebi var aslında.

1. Sedan kasayı hb kasaya göre yol ve lastik sesi konusunda başarısız buldum.

2. 1.6 atmosferik motorun performansını beğenmedim, araç bağırıyor ama gitmiyor. 1.5 turbo hb'de 100le girdiğim yokuşta 160la çıkıyorum bana mısın demiyor.

3. göçük konusu ki en önemlisi bu. honda bu problemi çözdüğünü ispatlamadan sedan kasa alınmaz bence.

4. ingiltere üretimi olduğundan mı bilmiyorum hb malzeme kalitesi sedana göre daha iyi geliyor bana.

5. sedanlarda kaput dalgalanması, kapı ve bagaj birleşim yerlerindeki aralıkların hatalı olması gibi bazı problemleri var.
  • 2018 subatta civic hb nin cam tavanlisi ve anahtarsiz calistirma secenekleri geliyor, hondatr onayladi, ben o ust donanim paketi beklemeye karar verdim, suanda en mantikli c hb civic duruyor.

• karti K kullanıcısına yanıt
    Umarım üst vergi dilimine takılmaz da uygun fiyattan alınabilir. Yoksa zor satarlar.

Yok hocam ust dilime girmeyecek, tahmini 113 bin olacak, ust dilime girerse yeni A serisi ve 1 serisi bomba gibi geliyor satamaz.

• Arabanız hayırlı olsun.

100k üzeri verdikten sonra bana kalırsa hb astra k otomatik hepsinden daha iyi olur. İster 1.4 150 bg modeli isterse 1.6 200 bg güç modelinin bu fiyat segmentinde rakibi yok bence. Ayrıca sunroof'ta 200 bg versiyonda standart. Ayrıca pist verileri de hem konfor hem de süre olarak Civic HB'ten daha iyi (İnternette videoları var).
  • ekorender E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sağolun.

Performans ve pist verileri konusunda haklısınız hatta donanım bile daha iyi astrada ancak konfor konusunda çok katılmıyorum. Süspansiyon astrada daha sert geldi bana 150likmodelde, ayrica kabin içi ses bi tık daha fazlaydı civic e göre. Astra k trim sesi şikayetleri ise malum ki araçta en nefret ettiğim şeydir.

Çok iyi bir tercih yapmışsınız güle güle kullanın.

"Pist verilerinden" kasıt eren tekin'in daha hızlı tur zamanı almasıysa bunun tamamı performans farkı yüzünden. Kaldı ki testte Civic'in daha sportif ve çevik hissettirdiğinden sürekli dem vuruyor. Astra da Civic'de çok iyi yol tutan, çok keyifli araçlar, arabayı alıp piste falan götürmeyeceğinizi varsayıyorum, günlük otomobillerde hangi araç lehine olursa olsun bu tip minik "tur zamanı" farkları önemsizdir. Önemli olan araçtan aldığınız keyif ki Civic hb'i bende kullandım gerçekten çok keyifli bir alet, hala aklımdadır. Hele ki kuru süspansiyonlu, sıfır his direksiyonlu, bol trim melodili, akıbeti belirsiz şanzımanlı Leon'u tercih etmeme kararınızdaki isabet seviyesini kelimelerle anlatmama imkan yok.
  • Güle güle kullanın,güzel bi tercih olmuş

• Yeni aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.

Sadece aşırıya kaçan arka tasarımı dışında çok beğendiğim bir model.

Bu sınıfta önde gelen hemen her modele sahip olmuş biri olarak (Focus-Astra-Golf) son yıllarda kullandığım kullanımı en rahat, sürüşü akıcı ve şasisi dengeli modellerden biri Civic.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.