Şimdi Ara

Hangisi daha dayanıklıdır ? Boxer - Sıralı - V Tipi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
1.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir sıralı 6 silindir motor var ki yer yüzünde her konuda diğer tüm motorları unutmanıza vesile.. 2JZ diye yazılıyor ve okunuyor  

• The Division Bell kullanıcısına yanıt

Aslında en uygun tasarım, maksimum silindir sayısıdır. Yani 4-6-8-12-16 diye arttıkça motorun çalışma düzeni iyileşir, gittikçe şiir gibi çalışmaya başlar.

10 silindir üzeri uç noktalara çıkmadan kıyaslarsak, aslında mekaniksel açıdan en ideal motor sıralı 6'dır. Birincil ve ikincil balans modları kendi içerisinde birbirini tam olarak karşılar. Yani motoru söküp bir masa üzerinde çalıştırsanız muhtemelen masa çok az titreşecektir.

V8 bu açıdan biraz ters kalıyor. Silindir sayısı arttığı için gelen bir denge hakim, ama arada V açısı olduğundan dolayı l6 kadar pürüzsüz değiller. Fakat v8'in olayı da zaten sahip olduğu bu dengesiz durum. V8 homurtusu denen şey oradan geliyor .

Ama bu tip karşılaştırmalar geçmişte kaldı diyebiliriz, artık motor tasarımı ve sönümlemelerini öyle iyi yapıyorlar ki, 3 hatta 2 silindir bile sırıtmıyor. Kaldı ki 4 silindir üstü, zaten modern araçlarda her halükarda çok iyi titreşimsizlik sunuyor.

• nacker kullanıcısına yanıt
    Valla müdür benim eski s500 de marş basarken motorun ustune bozuk parayi koy devrilmezdi o derece ipek gibi bir motordu. Rolantide zaten calisiyor mu calismiyor mu belli bile degildi.

Şuan altimda idareten kullandigim 4 silindir 1.2tsi var, marş basarken butun araba silkeleniyor. Rolantisi falan keza acayip sarsintili ve dengesiz. Alt tarafi 1200cc 4 silindir motor sarsintiya gelince axor mubarekKisaca adilik ve kalitesizlik diz boyu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eapantherea kullanıcısına yanıt

Burada erişilebilir boxer motor olarak subaru araçlarını görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KararanBitki -- 7 Eylül 2021; 16:22:19 >
  • zQrba kullanıcısına yanıt
    Ekleme için teşekkürler hocam. Biraz düşününce eski Amerikanlarda da bu motorların özellikle düşük modellerinde çok olduğu aklıma geldi.

Japonlarda da keza I6 bolca görülüyor. Ama yine de I6 dendiğinde ilk olarak Bmw E46 geliyor aklıma. Zaten oldum olası E46 GTR hayali kurarım. O da V8 ama olsun :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KararanBitki kullanıcısına yanıt
    Hocam turkiyeye mazda veya subaru markalari cok niş kalan markalar (siz subaru dediginiz icin benzer niş markadan bahsetme ihtiyaci duydum), aldiginizda ikinci eli yavas oluyor, değerinin altinda anca satiliyor, bakimlari maliyetli, zor, ustasi az oluyor… Genel akim arac bakmanizi/almanizi tavsiye ederim… Ya da goze alarak bazi seyleri genel akimin tercihinin disinda araclara yonelebilirsiniz… Eger avrupa-abd gibi araclara alim gucumuzle rahat erisebiliyor olsak, 2. elde araclar bu ulkedeki gibi yuksek deger goruyor olmasa pazarda istenilen araca yonelinebilir fakat burasi turkiye, cok buyuk maliyetler odenerek alınan, alim gucune gore disten tirnaktan artirarak biriktiren ve arac alabilen bir halkiz.. Birazcik mecbur kaliyoruz begenmesek de genel akimin tercih ettigi modelleri almaya… En buyuk ornegi bu forumda mazda markasindan kotu bahsedeni pek bulamazsiniz ama hic birisi gidip de almaz, arastirmaz… Ulkede bu duzen olmasa eminim mazda markasi da subaru markasi da su anki rezil satis rakamlarinda olmazdi…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Valla müdür benim eski s500 de marş basarken motorun ustune bozuk parayi koy devrilmezdi o derece ipek gibi bir motordu. Rolantide zaten calisiyor mu calismiyor mu belli bile degildi.

Şuan altimda idareten kullandigim 4 silindir 1.2tsi var, marş basarken butun araba silkeleniyor. Rolantisi falan keza acayip sarsintili ve dengesiz. Alt tarafi 1200cc 4 silindir motor sarsintiya gelince axor mubarekKisaca adilik ve kalitesizlik diz boyu
    Motor kulaklarında kullandıkları kalitesiz malzemeden kaynaklı olabilir mi o sarsıntı zira 4 silindir o kadar olmamalı. 3 silindirli motorlar daha sarsıntılı bana göre

• BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    Hayir değil. Bloğun kendisi sarsintili. Uzerine elini koy anlarsin zaten.

3 silindirleri zaten konusmaya bile gerek yok. Tam bir fecaat.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Hayir değil. Bloğun kendisi sarsintili. Uzerine elini koy anlarsin zaten.

3 silindirleri zaten konusmaya bile gerek yok. Tam bir fecaat.
    Ben en sarsıntısız motor olarak nissan almerada gördüm 1.5 motordu ama rölantide dahi hiç titremezdi içeride otururken motor stop diye kaç kez tekrar marşa bastığımı hatırlamıyorum bile...

• Motor çalışırken marş motorunun devreye girmesini engelleyen bir sistem var mıydı hocam yoksa dişlileri birbirine mi sürttürdünüz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Benim audideki 1.4 tfsi da sarsıntılı. Hele statt stop zıkkımı devreye girdiğinde bazen korkuyorum lan ne oluyor kim sallıyor arabayı diye…😁

• quote:

Orijinalden alıntı: Oh Long Johnson

Motor çalışırken marş motorunun devreye girmesini engelleyen bir sistem var mıydı hocam yoksa dişlileri birbirine mi sürttürdünüz?

Birbirine sürtmek ne kelime çıkan sesten korkuyordum ama bunu yaptığımdan dolayı sanırım mars motorunun kömür bitmişti değiştirmiştim o engelleyen sistem almerada yok hocam...

Levorg alma düşüncem var ama boxer motor beni korkutuyor.

Harici benzer yıl-model-özellik olarak 4x4 station araç yok.

A4 avant düşünebilirsiniz eğer bütçe uygunsa. Bende 2 çeker avant var ve memnunum. Ama bir sonraki inşallah 4 çeker sw olacak…

Hocam sw zaten genel akimda olmayan bir karoser, o zaman yapistirin gitsin 😅 binin keyfinize bakin bosverin uc-bes masraf cikarsa da… Mumkun oldugunca dusuk km de bir arac almaya bakin o zaman ki bu korkularinizi ya daha gec yasayin ya da belki hic yasamadan elden cikarmis olursunuz…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Uzun süreli kullanma düşüncem olduğu için levorg düşünüyordum ama boxer motor bunu eledi gibi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.