Şimdi Ara

hangisi daha mantıklı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Benq S-41 dizüstü bilgisayarım vardı, batarya arızası ile servise gitti, 30 iş günü geçti ve para iadesine karar verildi, pazartesi günü para iadesi işlemleri başlıcak heralde o gün içerisinde para hesaba yatar.

Neyse şimdi Asus alıcam büyük ihtimal, aklımda F8SA ve F8SV modeli var.

F8SA= T7300 2ghz 4mb L2, 512mb ati hd2600 , 2gb ram
    F8SV= T7250 2ghz 2mb L2, 256mb nvidia 8600gt, 1gb ram
    Fiyatlar da ise F8SA 100 dolar daha pahalı.

Şimdi benim fikrim F8SV alayım yanında 2gb ram alıp toplam 3gb ram olsun. fiyatta aşağı yukarı aynı olacak böyle yaparsam.
    F8SV istememin nedeni tamamiyle ekran kartı ile ilgili, ama piyasada nerdeyse yok bir tek güvenilir site olarak sanalmarketim de var.
    F8SA da ati olduğundan dolayı istemiyorum daha önce masaüstü bilgisayarımda ati 9800pro vardı oyunlarda kendini resetlemeler, hata vermeler , yüksek sıcaklık.... falan yapıyordu, birde sürücüleri yokmuş galiba kendin modifiye edip sürücü elde ediyormuşsun. daha önceki ati tecrübemden dolayı ve sürücü eksikliğinden dolayı ati ye biraz soğuk bakıyorum.

Şonuç olarak hangisi daha mantıklı???
    F8SA T7300 2ghz 4mb L2, 512mb ati hd 2600, 2gb ram
    yoksa
    F8SV T7250 2ghz 2mb L2, 256mb 8600gt, 3gb ram

yalnız aklıma takılan şu linkteki videoda http://www.youtube.com/watch?v=gUY_w1qwYXw F8SV geniş ekran değilmiş gibi duruyor, ekranı pek gözüm tutmadı acaba gören falan varsa video daki gibi mi ekran yoksa çekimden dolayı mı öyle falan görünüyor.
    Teşekkürler...Saygılar...

• yanlız beğenmediğin aletin l2 önbelleğine dikkat çekerim 4 mb (önbelleğin performanstaki önemi hakkında bilgi sahibi değilsen nette bi araştırma yaparak ne kadar önemli birşey olduğunu anlayabilirsin)

ikinci konuya gelince ati de driver yok kendin modifiye driver yapıyorsun diye birşey söz konusu değil arkadaşım
    driver mevcut ancak daha stabil ve daha performanslı çalışan driver ları bazı kişiler kendileri modifiye eder. omega, dna... vb.
  • quote:

Orjinalden alıntı: escala

yanlız beğenmediğin aletin l2 önbelleğine dikkat çekerim 4 mb (önbelleğin performanstaki önemi hakkında bilgi sahibi değilsen nette bi araştırma yaparak ne kadar önemli birşey olduğunu anlayabilirsin)

ikinci konuya gelince ati de driver yok kendin modifiye driver yapıyorsun diye birşey söz konusu değil arkadaşım
    driver mevcut ancak daha stabil ve daha performanslı çalışan driver ları bazı kişiler kendileri modifiye eder. omega, dna... vb.

L2 belleğinin tabikide katkısı var ama öyle bir söyledinki sanki dağlar var. iki bilgisayar arasındaki işlemci farkı en fazla %2-%3 fark yapar bence. ama bunu nette araştırıcam.
    Bu arada ekran kartı hakkında yorum yapman iyi olmuş demekki driver hakkında yanlış biliyormuşum, teşekkür ederim..

• Ön Bellek
    Ön bellek (cache memory), CPU'nun ana bellekten veri alırken harcadığı zamanı azaltır. Bu da bilgisayarı hızlandırır. CPU, ana bellekten veri alması gerektiğinde bu verinin dahili ön bellekte olup olmadığına bakar. Dahili ön bellek, CPU 'nun en son işlediği verilerin bir kopyasını saklar.
    Aranan veri dahili ön bellekte bulunamazsa, harici ön belleğe bakılır. Harici ön bellekte de bulunamayan veriler ana belekten alınır: bu ön belleğe göre daha yavaş bir süreçtir.
    Ön bellek dahili ve harici olmak üzere iki şekilde incelenebilir. Dahili ön bellek CPU üreticisi tarafından işlemci yongasına yerleştirilmiş olup maksimum 128 KB kapasitesindedir. Harici ön bellek ise anakart üreticisi tarafından entegre edilmiş olup 256 yada 512 KB kapasitededir. Bu kapasite miktarlarına göre n bellekte depolanan bilgi daha fazla olacağından bilgisayarın hızını yaklaşık % 10 kadar bir miktarda etkilemektedir.

alıntıdır

• Arkadaşım F3SA daha mantıklı bence !!
  • %10 çokmuş yahu. bu kadar fark olacağını sanmıyordum. bende araştırdım fakat sayısal veri bulamadım senin gibi. -- escale-- paylaşımın için sağol.

-- wolverine-- düşünceni paylaştığın için sağol.

Daha önce dediğim gibi para iade işlemi başladı ve 5 gün falan sürer dediler. en geç 2 hafta sonra alıcam bu ikisinden birini F8SV nin T7300 lü yada daha yüksek işlemci tipi gelmezse Türkiye ye, heralde dediğiniz gibi F8SA alabilirim. Ama hala kararsızım şu ekran kartı olayından, kararsızlığım performansla alakalı değil çünkü birbirine çok yakın kartlar, sadece geçmişte ati den çok çektiğim için. Yorumunu eksik etmeyen arkadaşlara tekrar teşekkür ederim...
  • F8SA çok daha mantıklı
  • f8sa almalısınız kesinlikle
  • bence f8sa mantıklı gözüküyor.
    ancak şunu söylemeliyim ki nvidia gibisi de yok..(benim gf go 7300 256 bile çoğu oyunu fazlasıyla çalıştırıyor)..yani bence yeterli ekran kartı oyunların çoğunu çalıştırır..karar sizin..ram zaten dediğiniz gibi yükseltilebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revolucionist -- 6 Şubat 2008; 12:37:10 >
  • arkadaşlar görüşleriniz için teşekkürler...
  • meraba arkadaşlar.ben de 10 gün önce felan f8sv aldım.bilgisayar tasarım bakımından süper bence.teknik olarak da ii gibi görünüyo.şu an için oyun oynamaktan başka bişey yapmadım ama isteiğim ve son çıkan oyunları rahat kaldırıyo.herkese tavsiye edebilirim.14" olması da ayrı bi güzelliği=))
  • quote:

Orjinalden alıntı: izzethinky

meraba arkadaşlar.ben de 10 gün önce felan f8sv aldım.bilgisayar tasarım bakımından süper bence.teknik olarak da ii gibi görünüyo.şu an için oyun oynamaktan başka bişey yapmadım ama isteiğim ve son çıkan oyunları rahat kaldırıyo.herkese tavsiye edebilirim.14" olması da ayrı bi güzelliği=))

dostum hayırlı olsun, güle güle kullan. pm attım sana
  • quote:

Orjinalden alıntı: izzethinky

meraba arkadaşlar.ben de 10 gün önce felan f8sv aldım.bilgisayar tasarım bakımından süper bence.teknik olarak da ii gibi görünüyo.şu an için oyun oynamaktan başka bişey yapmadım ama isteiğim ve son çıkan oyunları rahat kaldırıyo.herkese tavsiye edebilirim.14" olması da ayrı bi güzelliği=))

hayırlı olsun gülegüle kullan rica etsem bi kaç fotosunu koyabilirmisn pc nin.
  • teşekkürler arkadaşlar.fotoğraflarını koyamıyorum maalesef kusura bakmayın.internetten temin etmeye çalışın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.