Şimdi Ara

HANGİSİ? VE NEDEN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıdaki otomatik vitesli 2. el otomobillerden hangisi "en iyi tercih" ve hangisi "en kötü tercihtir"?

ARALARINDA "EN İYİ TERCİH" HANGİSİ OLURDU? VE ELBETTE NEDEN?
    ARALARINDA "EN KÖTÜ TERCİH" HANGİSİ OLURDU? VE ELBETTE NEDEN?

Bu sorulara cevap verdiğiniz için teşekkürler.

1... 2007 Volkswagen Golf Goal 1.6 Comfortline Otomatik

2... 2006 Mini Cooper S Otomatik

3... 2006 Ford Mondeo 2.0 TDCi Otomatik

4... 2007 Mercedes B 150 Otomatik

5... 2007 Opel Astra 1.6 16V Cosmo Otomatik

6... 2006 Volkswagen Passat 1.6 Comfortline Otomatik

7... 2006 Mazda 3 Dynamic Otomatik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VAV -- 9 Ekim 2007; 23:47:08 >

• Neye göre kime göre? Sadece otomatik vitesleri mi kıyaslamamızı istiyorsun, yoksa arabaları bir bütün olarak mı kıyaslamamızı istiyorsun.
    Şöyle anlatayım:Eğer sürekli uzun yol yapılıyorsa Cooper köyü bir tercih olur. Passat ya da Mondeo daha mantıklı bir tercih olur. Ama sadece şehir içi kullanım gündemdeyse bu iki araç işkence gibi olur, Cooper en iyisidir.
    Bunun gibi. Başka kriter yok mu?
    Arabayı kim ne amaçla kullanacak, en önemlisi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 9 Ekim 2007; 23:51:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gonur

Neye göre kime göre? Sadece otomatik vitesleri mi kıyaslamamızı istiyorsun, yoksa arabaları bir bütün olarak mı kıyaslamamızı istiyorsun.
    Şöyle anlatayım:Eğer sürekli uzun yol yapılıyorsa Cooper köyü bir tercih olur. Passat ya da Mondeo daha mantıklı bir tercih olur. Ama sadece şehir içi kullanım gündemdeyse bu iki araç işkence gibi olur, Cooper en iyisidir.

Kendine alacakmış gibi düşün kardeşim.
    Mesela yılın arabasını seçiyoruz. Öyle düşün.
    Tek otomobil olarak kullanılacak, şehir içi ve şehir dışı hepsi olacak. Yani herşeye uyacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VAV -- 10 Ekim 2007; 0:33:01 >

• kardeşim burda tek geçilecek bir araba varsa oda Ford Mondeo 2.0 TDCi Otomatik sağlamlık güvenlik ekonomi sürüş zevki performans
  • quote:

Orjinalden alıntı: VAV

quote:

Orjinalden alıntı: gonur

Neye göre kime göre? Sadece otomatik vitesleri mi kıyaslamamızı istiyorsun, yoksa arabaları bir bütün olarak mı kıyaslamamızı istiyorsun.

Kendine alacakmış gibi düşün kardeşim.
    Mesela yılın arabasını seçiyoruz. Öyle düşün.
    Tek otomobil olarak kullanılacak, şehir içi ve şehir dışı hepsi olacak. Yani herşeye uyacak.

Tamam o zaman, kendime göre değerlendireyim: Mondeo derdim ama geçen hafta Autoshow'da okuduğum kadarıyla bu motorun uzun vadede sorun çıkarma olasılığının yüksek olduğunu öğrendim. Fazla da performans beklentisi olmayan biri olarak bu seçenekler arasında Passat'a yönelirim. Daha genç işi olsun dersen de Astra. Ama Cooper ve Mercedes'i bu fiyatlara kesinlike almam, çünkü çok pahalılar.

• Şimdi alacak olsam 07 passat alırdım ama
    09 tdci mondeo yu listeye koyarsan işler değişir ibre mondeodan yana olur du (otomatiği yok biliyorum ama seneye çift kavramalı DSG tarzında bir otomatik vites gelicek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otmotvmhndsi -- 10 Ekim 2007; 19:49:19 >
  • iyi de arkadaşım burada farklı farklı segmentlerden araçlar var.
    yıln arabasi da secilcek olsa kendi segmentinde secilir.
    şimdi ben alsam mini cooper s alırım tabiikide.
    ancak babam alsa mondeo dizel alır.
    dayım alsa passat fsi alır
    ablam alsa mercedes b serisi alır.

yanı neye gore kıme gore soruları yeniden geliyor sana
    oncelikle arada dizel bir secenek var.bu cok onemli.daha sonra d sınıfı ie b sinifi araçlar var o listede.
    cok karişik yani.
    biraz kriter lazım belirlemek için
  • quote:

Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi

Şimdi alacak olsam 07 passat alırdım ama
    09 tdci mondeo yu listeye koyarsan işler değişir ibre mondeodan yana olur du (otomatiği yok biliyorum ama seneye çift kavramalı DSG tarzında bir otomatik vites gelicek)

Bende öncelikle VW Passat düşünüyorum ama 1.6 FSI motor olunca otomatik vites ile otomobil seri ve atak olmaz kasılır şeklinde yazılar okudum. Ondan tırstım biraz. O nedenle daha güçlü bir motor düşünüyorum. Aslında aradığım otomobil rahat ve biraz büyükçe olsun dediğim için motorun ufak olması sorun oluyor. 2.0 lt geniş ve rahat arabalarda da maliyet ve masraflar ciddi artıyor. Benim şu an satılığa çıkrdığım Volvo S40 2.4 geartronic 170 BG otomobilim var. Yani birazda attan inip eşeğe binmek istemiyorum. Ama ekonomik olması da aradığım önemli bir özellik. Yoksa kendi otomobilimi satılığa çıkarmazdım.

• quote:

Orjinalden alıntı: VAV

quote:

Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi

Şimdi alacak olsam 07 passat alırdım ama

Bende öncelikle VW Passat düşünüyorum ama 1.6 FSI motor olunca otomatik vites ile otomobil seri ve atak olmaz kasılır şeklinde yazılar okudum. Ondan tırstım biraz. O nedenle daha güçlü bir motor düşünüyorum. Aslında aradığım otomobil rahat ve biraz büyükçe olsun dediğim için motorun ufak olması sorun oluyor. 2.0 lt geniş ve rahat arabalarda da maliyet ve masraflar ciddi artıyor. Benim şu an satılığa çıkrdığım Volvo S40 2.4 geartronic 170 BG otomobilim var. Yani birazda attan inip eşeğe binmek istemiyorum. Ama ekonomik olması da aradığım önemli bir özellik. Yoksa kendi otomobilimi satılığa çıkarmazdım.

ozman dizele e geçiş yapmanız gerekıyor.
    mondeo 2.0 tdci yada passat 2.0 tdci.
    passat 1.6 fsi o kasa için cok serii bir motor degildir.triptronık vites basarilidir ve 6 ileri şanzumanlıdır ancak dsg kadar değil.
    dsg ise vw grup da su anda tsi motorlarda,tdi motorlarda ve tfsi lı motorlarda mevcut.
    yanı passat 2.0 tdi dsg şanzumanlı.

• Bu nedir ya? Bir araçtan beklentileriniz nedir?

Mini ve Mondeo'nun birkaç ortak yanı; 4 tekerlek, direksiyon ve isimlerinin M ile başlaması..
  • quote:

Orjinalden alıntı: jaskelainen

Bu nedir ya? Bir araçtan beklentileriniz nedir?

Mini ve Mondeo'nun birkaç ortak yanı; 4 tekerlek, direksiyon ve isimlerinin M ile başlaması..

• Mini Cooper S alırdım. Çünkü o performans listede ki hiç bir araçta yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

iyi de arkadaşım burada farklı farklı segmentlerden araçlar var.

oncelikle arada dizel bir secenek var.bu cok onemli.daha sonra d sınıfı ie b sinifi araçlar var o listede.
    cok karişik yani.

ben de olsam mazda 3 dynamic alırım .. akraba sayılmam ama ekleneyim dedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ornito

quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

iyi de arkadaşım burada farklı farklı segmentlerden araçlar var.

cok karişik yani.

ben de olsam mazda 3 dynamic alırım .. akraba sayılmam ama ekleneyim dedim

eklen ornito,ne demek.çeşni olsun

• bu Mazda 3 ü de benim forumdaki tanıtımlarımı okuyan arkadaşlar artık düşünmeye başladılar galiba...

eskiden bu tip listelerde yer verilmezken şimdi son sırada () da olsa o yazıların etkisinde kalarak sanki listeye ekleniyor gibi hissettim...

neyse... kardeş bu listede farklı segmentlerden araçlar var... bu araçlar içinden bize seçtirmen saçma olur çünkü bu olay tamamen beklentiyle doğru orantılı... konfor performans tüketim gibi kriterlere göre bu listedeki araçlar arasında çok ciddi farklar var... senin önceliğin hangi kriterse ona yönelerek doğru seçimi yapabilirsin gibime geliyor...

kolay gelsin...

• mini yazdığına göre mini derim hemde steptronic iyidir
  • mazda 3 alınır herşeyiyle araba diğerlerini hemen elerim b150 benzin canavarı 1.5 motor tüketimi 3.5 gibidir
  • quote:

Orjinalden alıntı: infsphinx

bu Mazda 3 ü de benim forumdaki tanıtımlarımı okuyan arkadaşlar artık düşünmeye başladılar galiba...

eskiden bu tip listelerde yer verilmezken şimdi son sırada () da olsa o yazıların etkisinde kalarak sanki listeye ekleniyor gibi hissettim...

neyse... kardeş bu listede farklı segmentlerden araçlar var... bu araçlar içinden bize seçtirmen saçma olur çünkü bu olay tamamen beklentiyle doğru orantılı... konfor performans tüketim gibi kriterlere göre bu listedeki araçlar arasında çok ciddi farklar var... senin önceliğin hangi kriterse ona yönelerek doğru seçimi yapabilirsin gibime geliyor...

kolay gelsin...

Ben zaten ferah ve rahat otomobilleri severim. Ondan Mazda 3 son sırada.:) (alakası yok aslında, öyle denk geldi) Ucuza ve çok temiz Mazda 6 ikinci el bulsam hemen alabilirim. Sadece bulabildiğim ve fiyatı ikinci el otomobil olmasına göre makul olanları yazdım. Yoksa bunlar favorilerim filan değildir. Siz olsaydınız bunlardan hangisini seçerdiniz demeye getirdim. Bildiğiniz çok temiz ve fiyatı cazip otomatik Mazda 6 var ise bana mesaj atabilirsiniz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VAV -- 11 Ekim 2007; 21:37:21 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.