Şimdi Ara

Hangisi ve neden : C4, I30, Leon (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
2.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GymEatSleep

Eğer ki style plus paketi eklettirme imkanın varsa kesinlikle on numara bir araba LEON. O led farlar çok şık duruyor vee sonuç olarak seat markasının arkasında volkswagen var. Bu sebeplerden dolayı ben leon diyorum. @atoprak

hocam led paket diyorsunuz ama leon sayfasından araştırın herkes şikayetçi. kısa farlar çok az bir mesafeyi aydınlatıyor, kuzenim aldı ondan dinledim. mecburen uzun far yakıyor ve bomba buradan başlıyor. led farlar gözü çok etkiliyormuş galiba karşıdan gelen araçlar hemen ve sürekli bir şekilde uyarmaya başlıyor uzunları kapatması için. hatta önüne geçen arabalar bile 4lüleri yakıyor uzunları kısması için.

araçtan çok memnun ama şimdi keşke led paket olmasaydı diyor, gece yolculukları çok problemli.

• C4 = çukurlarda tak diye vuran ilginç bir arka amortisör sistemine sahip.Kimini çok rahatsız eder kimini etmez.

Bunun dışında güçlü ve cimri dizel motoruyla, yarı otomatiğiyle sınıfında en alınası araçtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemenncee -- 24 Temmuz 2013; 20:45:15 >
  • aslında çukur konusunda sanki i30 dan daha iyi gibi gelmişti bana ama pekte hızlı geçmemiştim çukurlardan ..

Aslında benim sorunum test araçlarınada kendi aracımmış gibi davranıyor olmam :) ... hiç kastırmıyorum, çukura, tümsege gelince yavaşlıyorum ...
  • Sizin burada belirleyeceniz sey mantik mi kalbimdeki arac mi
    Mantik c4 der
    Kalp Leon

Bence leon tercih edin
    Yas kac kas kisilik bir ailesiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Citroen önceleri hiç tavsiye ettiğim bi araç değildi ama incelemiş ve test etmiş birisi olarak c4ü gözü kapalı öneririm. Ama özellikle mcp versiyonda ortadaki derin ve soğutucu özellikli bölme aracı "uzun yol keyif aracı" haline getirir. Başarılı ve birçok modelde kullanılan güçlü ve ekonomik bir motor, c sınıfına göre oldukça kaliteli bir konsol ve o zevk arayüzü diyebileceğim direksiyon tasarımı bu aracı alınır hale getirmeye yeter. Süspansiyon sesi sanırım bi önceki kasada sıkıntılıydı bunda yeni kasada böyle bişey duymadık.

İ30 otomatiği de test ettim, onu da çok beğendim ama yol bilgisayarındaki 11.9lt/100km yi görünce dizel araç almanın avantajını pek göremedim. Tabii o araç test aracıydı ama bence şehiriçinde o araç 8lt/100km nin altına düşmez. Bu da 34kr gibi bi tüketim demek. Benim arkadaşımda focus ghia otomatik var lpgli. Şehiriçinde 27kr tüketimi var. Bunun dışında hyundai çok sessiz ve konforlu bi araç yapmış, bozuk yolda da kullandık ve sarsıntı hissetmedik.

Yeni leon içinse test etmedim, içini bayide incelemedim ama b sınıfı araçlar gibi duruyor. C sınıfı kompakt hb havası yok. Fakat dizel benzinli farkı aynı motorları kullanan vw de 11-12bin tl den başlarken seatta 7bin tl gibi fark oluşuyor yanlış hatırlamıyorsam. O yüzden seat tercih edilecekse dizel mantıklı olur.

• MEGANE
  • Yaş 33, daha çocugumuz yok.. eşimle birlikte kullanıcaz..

Bundan önce 2004 Civic, 2011 Golf TSI ve şirket aracı olarakta Fluance EDC kullandım ...

Civic i severdim lakin çok gürültülüydü.. yol sesi ve yüksek hızlarda motor sesi (5 ileri durumu) genel olarak yalaıtımdan ötürü sattım..
    Golf u aldım .. Mercedes gibi gelmişti.. yolda gidiş, yol tutuş, hakimiyet.. daha iyi tüketim sessizlik, konfor .. her açıdan iyiydi...
    Ev almak için sattım ve şirket aracı kullandım ...

Fluance EDC Dynamik versiyondu .. yok yok tu .. herşey var.. şanzımanı iyi.. gayet makul tüketim .. aslında kabul edilebilir performans (ne Civic ne de Golf TSI gibi değil tabi) veren bir araç.... ama ruhsuzdu... yani para verip almayacağım bir araçtı.. Golfu kullanıcam diye sabah hevesle kalkardım ... ama Fluance için hiç öyle olmadı ...

korkum bunun gibi bir şeyi tekrar yaşamak .... aslında nedenini araştırıyorum .. acaba dizel motormu.. yoksa yol tutuş, güven hissi konularımıydı ..
    test sürüşlerinde bunu anlayamıyor insan .. arabaların hepsi güzel ... ama bir süre zaman geçiricek durum yok...

bu kadar para veripte Fluance da ki gibi bir durum da yaşamk istemiyorum ...

Eğer sorun dizel motor ise direk 2nci al bir TSI almak ...veya Leon un 140 lık yeni TSI ı nı da almak var.. 100km de dizel araç TSI dan 1.5 lire az yaksa 20000km de yıllık 1600 lira gibi bir fark olur.. aylık 130 lira yapar... eğer o keyifi dizelden alamıcaksam bu maliyete katlanasımda gelmiyor değil ..

• Leon alırsam Golf 6 veya 7 ye benzeyen bir araba alıcam (sürüş karakteri olarak) diye düşünüyorum ...
    C4 alırsam neye benzeyecegini hiç kestiremiyorum .. test sürüşleri o kadar tecrübe vermiyor... örnek veriyorum, eğer C4, Fluance DCI EDC gibi bir sürüş saglıyorsa hiç istemeyecegim bir durum olur .... Fluance EDC Dynamik de yok yoktu .. ama araba hiç keyif vermiyordu .. he az mı yaıyordu evet.. donanımlımıydı evet.. sessizmiydi evet... ama beni Golf TSI dan sonra hiç kesmemişti..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atoprak

Selam Arkadaşlar,

Zor bir karar aşamasındayım... ve sizlerinde en güncel fikirlerinizi almaak istedim.

Özellikle başlık ta bahsettigim araçlar arasında bir karar vemrk istiyorum ... tam model ve donanım paketleri;

Hyunda I30 CRDI Style Manuel
    Seat Leon 1.6 TDI Style Manuel
    Citroen C4 eHDI Confort Plus MCP (arabanın iç mekanı mcp şansımanda çok değişik ve farklı .. düz vites olunca o hava kaçıyor.. o yüzden mcp tercih ediyorum)

I30 ve C4 ile ttest sürüşleri yaptım (2 şer kez) ilk sürüşümde I30 beni oldukç şaşırtmış, çok beğenmiştim ... C4 e nazaran sanki daha başarıydı...
    Dün, 2nci kez başka bir güzergahta yaptıgım testte ise yorumlarım değişti.. araş biraz fazla hafif, çukurlarda pekte sessiz olmayan ve özellikle C4 ve Yeni Focus a göre yol sesini alan bir yapısı vardı ... C4 ise neredeyse aynı güzergahta daha sessiz, sakin hissiyatı verdi.. çok sıkışık trafigede girmemize ragmen sanki otomatik şanzımanında da b ir problem göremedim... yığılma olayını pek hissetmedim (gazlamadım ama ... )

Bu araçlar için de en pahallısı C4, otomatik, Plus paket ile en son 56000 ya bırakıyor bayi, bu pakar param olmadıgı için 2011, 2012 2nnci el düşünüyorum..
    I30 için en son 52750 gibi bir fiyat aldım .. araç manuel, otomatik şanzımanı güzel ama tüketimi korkunç... bu aracıda 2012 model olarak daha uyguna alabilirim ...

Gelelim Leon a ... araç ile henuz test sürüşü yapmadım lakin test araçları da 1.4 TSI motorlu, 140hp lik araç... Eski arabam Golf 6 TSI olunca bu motorun ve sürüşün ne kadar keyifli olabileceğin i hayal edebiliyorum ... ondan çokta test sürüşü yaapmak içimden gelmiyor.. (aslında o biçim geliyor ama o motoru kullanında o arabayı alıp çıkmak var ordan :) )

Leon 1.6 TDI Style paket için liste fiyatı 52500... max 1000 lira indirim yapıyorlar.. 51500 oluyor.. araç yeni çıktığı için 2nci eli yok ...

Sorum şu ... ssizce kastırıp Leon a çııkmak mı akııllıca olur.. yoksa benzer donanımlı c4 ü alıp 7-8bin lira tasarruf etmek mi... Hyundai i30 ise tam arada.. ama çok hevesimde yok o araç için ...

Elon konusunda beni biraz şüpheye düşüren iç kemanının bence C4 den 1 tık daha kötü olması (kalite olarak) birde nedense yalıtım konusunda sorunu olabileceğini düşşünüyorum ... 2 aracı kullanmış biri varsa çok iyi olur...

Birde tam deli saçması olan 140 lık Leon var... çookk keyiflidir.. eminim .. 47000 li rakkamlara Stlye paket ile alınabliyor... tüketim olarak eski Golfumdan ne kadar az yakar tahmin edemiyorum .. ama hayata renk katar.. ona eminim .. mağlesef araba ile yılda kaç km yapacağımızı tam kestiremediğimden (iş-güç... değişiklik) bu seçeneği öne çıkaramıyorum

Siz ne dersiniz ?

hocam golf 6yı neden sattınız acaba?bana sorarsanız golf 6 satılıp bunlar alınmaz..en azından sattığınıza değecek aşamada bi tık yukarısı olsun..ha bu üçünden benim fikrim c4 alınır..yahut leon ikisi de olur ..

• rudeboy87 kullanıcısına yanıt
    Ev aldım arkadaşım, ev peşinatının bir kısmını arabaylan çıkartabildik :)
    yoksa çok memnundum ...
  • quote:

Ev aldım arkadaşım, ev peşinatının bir kısmını arabaylan çıkartabildik :)
    yoksa çok memnundum ...

en güzelini yapmışsınız hocam..araç her daim kaybettirir ev ise her daim kazandırır ve fiyatlar artar..bence vw alışmışken ondan devam edin derim..temiz bir seat leon dizel işinizi fazlasıyla görecektir..boş yere macera arama gerek yok
  • quote:

Yaş 33, daha çocugumuz yok.. eşimle birlikte kullanıcaz..

Bundan önce 2004 Civic, 2011 Golf TSI ve şirket aracı olarakta Fluance EDC kullandım ...

Civic i severdim lakin çok gürültülüydü.. yol sesi ve yüksek hızlarda motor sesi (5 ileri durumu) genel olarak yalaıtımdan ötürü sattım..
    Golf u aldım .. Mercedes gibi gelmişti.. yolda gidiş, yol tutuş, hakimiyet.. daha iyi tüketim sessizlik, konfor .. her açıdan iyiydi...
    Ev almak için sattım ve şirket aracı kullandım ...

Fluance EDC Dynamik versiyondu .. yok yok tu .. herşey var.. şanzımanı iyi.. gayet makul tüketim .. aslında kabul edilebilir performans (ne Civic ne de Golf TSI gibi değil tabi) veren bir araç.... ama ruhsuzdu... yani para verip almayacağım bir araçtı.. Golfu kullanıcam diye sabah hevesle kalkardım ... ama Fluance için hiç öyle olmadı ...

korkum bunun gibi bir şeyi tekrar yaşamak .... aslında nedenini araştırıyorum .. acaba dizel motormu.. yoksa yol tutuş, güven hissi konularımıydı ..
    test sürüşlerinde bunu anlayamıyor insan .. arabaların hepsi güzel ... ama bir süre zaman geçiricek durum yok...

bu kadar para veripte Fluance da ki gibi bir durum da yaşamk istemiyorum ...

Eğer sorun dizel motor ise direk 2nci al bir TSI almak ...veya Leon un 140 lık yeni TSI ı nı da almak var.. 100km de dizel araç TSI dan 1.5 lire az yaksa 20000km de yıllık 1600 lira gibi bir fark olur.. aylık 130 lira yapar... eğer o keyifi dizelden alamıcaksam bu maliyete katlanasımda gelmiyor değil ..

Sahsen problem dizel motorda da olabilir fakat renault size vw deki hazzi yasatmaz kendimde hem renault megane hemde vw passat kullandigim icin soyluyorum
    Ben size oneri vermeden once yilda kac km yol yapiyorsunuz yani 20000-25000 ustu ise dizel tercihe yonelin fakat o civarda ise tsi motor sizin isinizi gorur
    1.4 tsi 122 ps golf 7 veya 1.4 tsi 140 hp leon alabilirsiniz
    Leon 47300
    Golf 7 51000 tl

Yarin oburgun cocugunuz olabilir satip daha buyuk bir arac isteyebilirsiniz mesela mpv gibi o zaman golf sizin ici iyi bir tercih olabilir bence gidip bir bakin

Diger bir onerim 1.6 e-hdi c4 mcp bakabilirsiniz bence c segmentindeki f/p sayilabilecek araclardan biri tam hak etmiyor ama onu da bir inceleyin onu da 55 e alirsiniz fakat test surusu yapin hocam

• İşte problemin dizelmi yoksa Reno mu oldugunu pek anlayamadım .. lakin Fluance da bbir Fransız ve genel haliyle konforlu bir araç olduğu için benzer bir "heyecansızlığı" C4 te de yaşarmıyım diye düşünüyorum ...

TSI olucaksa bence hiç düşünmeden Leon un 140 lık olanı alınabilir... araç kağıt üzerinde eski 122 lik golfumden belirgin olarak hızlı ve tüketimi daha düşük görünüyor (en azından araç daha hafif)...

C4 MCP Confort + Plus paket için 55000 fiyat aldım lakin bu benim bütçeyi aşar.. ve zaten Citroen 2nci elde deger kaybettigi için bence max 45000 e 2011-2012 model almak mantıklı gibi geliyor..

Test sürüşü yaptım ... ama kullanılan parkurlar genelde cok kısa.. o yüzden ayrı ayrı 2 yerde yaptım ... şimdi belki başka bir bayide daha yapmayı düşünüyorum ...
    Aslında en güzeli bir arkadaşta falan olucak öyle denicez.. ya da 1 haftasonu kiralamak lazım :)

• rudeboy87 kullanıcısına yanıt
    VW ye giriceksek ancak Golf 6 için 2011 model için düşünülebilir lakin araçlar için hakkaten çok para isteniyor..
    Golf 6 güzel araç .. ama sanki iç mekan ve dış tasarım olarak yeni araçların yanında demode gibi duruyor...

Birde Confortline donanımında bile garip donanım eksikleri var... DSG olmassa ESP gelmiyor... gibi gibi... aslında modern araçlarda olmassa olmaz bir çok eksigi var..

Kasa değiştirmiş araç biraz düşündürüyor..
  • hocam demode kısmına hiç takılmayın elinizin altına aldığınız zaman sorunsuz ve nefes almadan bi istanbul antalya yapacak ve beni hiç yormayacak araç en iyi araçtır..mesele donanımda..golfu satmışsınız şuan tekrar ona yanşamanın manası yok ee birazda değişiklik ve tecrübe iyi gelecektir..bunun yanında vw in boşu yerine seat veya skoda nın dolusunu daha uygun fıyata almak en güzeli şahsen ben 0 km bir seatı ikinci el bir golfe değişmem ..2..el bir şans işi ne kadr biliyorum yanılmam temiz deseniz dahi ne zaman süpriz yapacağını kestiremiyoruz arabaların..hee tasarım ve şekilli bir şey de olsun derseniz alfa romeo bakın derim
  • Kafanizdaki dizel korkusuni yenemiyorsaniz bir haftasonu araci kiralayarak trafikte yokusta genel bir tuketim ve otobandaki genel bir performansina bakarsiniz yeni kasa mcpler rahat 45-47 e bulunuyor hocam gerek yok sifir almaya fakat ben ya leon ya da c4 arasinda tercih yapmanizi oneririm
    Ikiside hemen hemen ayni olursa da benzin dizel olayi sizi dusundurmeyecekse gidin bir leon alin

• i30
  • Arkadaşlar,

Şöyle küçük bir kaç updatee veriyim lakin kafayı yemek üzereyim... cunki zaman baskısı var... bayram tatiline yeni arabayla gitme gibi bir fikir oluştu ...

Haftasonu çorlu bayisinde I30 GDI denedik ... aracın freni, EESP si güzel.. performansıda fena olmamasına rağmen benim için 100km yi aşan sürette bitti....
    Nedeni yol sesi.. araç içeri çok olmasada rakiplerine göre (Golf, C4, Focus ve Leon(leonu denemedim o ayrı)) daha fazla ses alıyor... Özellikle eniştemin C4 eHDI ile yazlıga gitme şansım oldu .. araç yalıtım konusunda bence başarılı .. en azından I30 a göre...

Eniştemin C4 ünde canımı sıkan 2 olay oldu ... bunlardan ilki yolda giderken sanki çok güven vermiyor yolcusuna... araba özellikle 100km ve üstü hızlarda Fluance lar gibi pek stabil ilerlemiyormuş gibi geldi.. eniştemin "bu araba 150 ye kadar gayet iyi" demesi de su serpti bu tezime.. sanki aynı yolda ben Golf 6 ile o ufak tümsekleri o hızlarda daha güzzel geçiyordum gibi geldi... arabayı sürmedim lakin endindigim izlenim bu oldu ...

2nci problem ise 2012 model bir aracının kapısın ın kapanırke n daha tok ses çıkarması gerektiği yönünde... bayide gayet güzel çıkan kapı kapanma sesi 1 yıl içinde gitmeiş .. yerinde yeller esiyordu ... "acaba bu araba kolay mı eskiyor" demedim değil.....

C4 yinede 2nci elde makul rakkamlara bulunabilmesi ile listemde ... ancak şu sıra Leon lara biraz daha yogunlaştım .. 1.4 tSI 140 lık versyionu oldukça donanımlı haliyle 46500TL ye geliyor. Bu gün Maslakta FR paketini gördüm eşimle... araç gerçekten yakışıklı geldi... o haliyle 50000TL gibi bir rakkama geliyor.. Dizeli ise 51500 e veriliyor. Dizelinde donanım seviyesi yüksek ... tabiki hepsi menuel...

Test etmedigim tek araç bu ... inşallah yarın istanbuldaki bayileri gezip test edicem ... ama hızlıca karar verip Salı günü alma gibi bir fantezim var... 2nci el C4 gibi bir alternatife gidersem biraz daha vakit kazanabilirim gibime geliyor..

Kafam karışıktı .. şu an dahada karışık .. 140 lık TSI ı kullanım gemileri yakmaktan korkuyorum ... gönül TSI, mantık dizel seçenekler diyor ...

Not : Bir deli seçenekte Golf 1.2 TSI Conf. Bu araç bayilerde depolarda yok lakin birilerini araya sokup bir yerlerden bulam şansım olabilir bilgisi aldım .. ama bilemiyorum ...1.2 TSI bana 1.4 140 lık Leon performansı vermiyicek .. ama tüketim olarakda dizellere en çok bu yaklaşıcak ... Golf klaiteli bir araç .. (en azıdnan leondan ) 1.2 TSI ile de problem yaşanmaz diye düşünüyorum ama ...

• Ben yazdıklarınızda tek bir araba görüyorum o da LEON.. C4 ve i30 u sal gitsin
  • c-4 Konfor, donanım ve yakıt tasarrufu için alınır. Olumsuz yönü olsaı arızalar ve dayanıklılık.

I30 ise dayanıklılık, tasarım, donanım ve 5 yıl gerçekten kapsamlı ve güvenilir garantisi için alınır. Olumsuz yanı diğer araçlardan çok yakma ihtimali.

Leon dış tasarım iyi iç tasarım yetersiz. Sürüş muhtemelen daha keyifli ama doğuş oto varken bulaşılmaz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.