Şimdi Ara

Hangisini tercih etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene sınava girdim. 2k dayım. Eğer ilk 300 e çekersem sıralamayı hedefim boğaziçi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ama çekmek bir hayli zor. Bu yüzden alternatif bölümler üretiyorum kendime. Kafamda 2 seçenek var.

1- itü haberleşme ve elektronik Mühendisliği.

2- boğaziçi bilgisayar mühendisliği.

İlkinin bölümü ikincinin Üniversitesi daha ağır geliyor. Ama tabi bu dışarıdan görüş. Bu yüzden sizlere soruyorum. Hangisi daha avantajlı bir seçim olur. Hangi bölüm yada üniversitenin imkanları fazladır. Mezun olduğumda hangisi daha az sıkıntı verir? Görüşlerinizi bekliyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İtü elektronik haberleşme cok iyi fakat eğer o kadar çekebilseydim kesinlikle boğaziçi bilgisayara giderdim. Hatta benim sene başındaki hedefimdi. ;/

• quote:

Orijinalden alıntı: metu-ce

İtü elektronik haberleşme cok iyi fakat eğer o kadar çekebilseydim kesinlikle boğaziçi bilgisayara giderdim. Hatta benim sene başındaki hedefimdi. ;/

Sıralamanız nasıl? Ayrıca işin içine girmeden tam anlaşılamaz diye düşünüyorum hangisinin daha iyi olduğu..

• boğaziçi kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: nabukadnezar2

boğaziçi kesinlikle

Bilgisayar mühendisliğine güvenemiyorum, haberleşme ve elektronik Mühendisliği daha cazip gibi duruyor?

• İkisi de iyi bölüm, iyi üniversite. Bence sadece hangi mesleği yapmak istediğine bakarak karar ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eneserk

quote:

İtü elektronik haberleşme cok iyi fakat eğer o kadar çekebilseydim kesinlikle boğaziçi bilgisayara giderdim. Hatta benim sene başındaki hedefimdi. ;/

Sıralamanız nasıl? Ayrıca işin içine girmeden tam anlaşılamaz diye düşünüyorum hangisinin daha iyi olduğu..

Sıralamam 8k. Odtü elektrik elektronik ya da bilgisayar isiyorum. Ama boğaziçi bilgisayar olsaydı kesinlikle ona giderdim. Tercih meselesi tabi ki. Kişisel yönelimlerine bak. Hangi mesleğe yatkın olduğunu iyi tart.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangisini önerirsiniz?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Sıralamam 8k. Odtü elektrik elektronik ya da bilgisayar isiyorum. Ama boğaziçi bilgisayar olsaydı kesinlikle ona giderdim. Tercih meselesi tabi ki. Kişisel yönelimlerine bak. Hangi mesleğe yatkın olduğunu iyi tart.

Umarım çekmeyi başarırsın Sıralamanı.

İkisinde de gidersem eğer yazılım üzerinde yoğunlaşmak istiyorum. Bilgisayar mühendisliğindeki yazılım mı yoksa haberleşme üzerine yazılım mı buna karar veremiyorum. Ama boğaziçi bi tık öne çıkıyor isminden dolayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eneserk -- 14 Haziran 2013; 23:18:07 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Umarım çekmeyi başarırsın Sıralamanı.

İkisinde de gidersem eğer yazılım üzerinde yoğunlaşmak istiyorum. Bilgisayar mühendisliğindeki yazılım mı yoksa haberleşme üzerine yazılım mı buna karar veremiyorum. Ama boğaziçi bi tık öne çıkıyor isminden dolayı.

Umarım sen de hem çekmeyi başarırsın hem de gercekten neyin senin için daha iyi olacağına karar vermeyi :)

• üniversite olarak boğaziçi ağır basar. ama hangi mesleği yapmak istediğin önemli. iki bölümde güzel ve ileride mutlu olabileceğin meslekler. tavsiyem tercih döneminde her iki üniversiteyi de bi git gez. hocalarla öğrencilerle konuş. sonra kararını ver :)
  • Mühendis olmak istiyorsan İTÜ çevirmen olmak istiyorsan Boğaziçi
  • insanların öncelikleri farklıdır .ben boğaziçine onlarca kez gittim ve büyülendim.itüye de onlarca kez gittim . fakat elektrik alamadım . eğitimi tartışmasız çok iyidir.
    sosyal ortam , mesleğinde en iyi olma konusunda boğaziçi 1 numaradır. türkiyenin en iyi üniversitesidir zaten.
    tekrar söylüyorum sosyal ortam çok önemli .bu da boğaziçinde hatsafhada
  • quote:

Orijinalden alıntı: rolfadolf

Mühendis olmak istiyorsan İTÜ çevirmen olmak istiyorsan Boğaziçi

Gözümü korkutan nedenlerin başında bu ingilizce meselesi geliyor zaten. İngilizcede sıfırım.

-----

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eneserk -- 15 Haziran 2013; 0:15:46 >
  • quote:

insanların öncelikleri farklıdır .ben boğaziçine onlarca kez gittim ve büyülendim.itüye de onlarca kez gittim . fakat elektrik alamadım . eğitimi tartışmasız çok iyidir.
    sosyal ortam , mesleğinde en iyi olma konusunda boğaziçi 1 numaradır. türkiyenin en iyi üniversitesidir zaten.

Bunu neye dayandırarak söylüyorsunuz?Dünyadaki hangi kurumun araştırmasına göre Boğaziçi Türkiye'nin en iyi üniversitesidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rolfadolf

quote:

insanların öncelikleri farklıdır .ben boğaziçine onlarca kez gittim ve büyülendim.itüye de onlarca kez gittim . fakat elektrik alamadım . eğitimi tartışmasız çok iyidir.

Bunu neye dayandırarak söylüyorsunuz?Dünyadaki hangi kurumun araştırmasına göre Boğaziçi Türkiye'nin en iyi üniversitesidir?

belli ki bilgisizsin biraz. kıskançlık ta kokmuyor değil mesajın

• Öyleyse beni bilgilendirin lütfen.İTÜ veya ODTÜ'nün yıllık ortalama makale sayısı ile Boğaziçi'nin makale sayısı nedir mesela?Veya toplam proje sayıları kaçtır?Lütfen bir sayı verirken kaynak da gösterin.
  • Hangisini seçtin ki hocam?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.