Selam arkadaşlar, Yaklaşık 10 farklı lokasyondan analog değerleri okuyup veritabanında tutmam gerekiyor. Bu lokasyonlar birbirinden çok uzak , yani wi-fi vb bir çözüm işimi görmüyor. Vınn veya sim kart üzerinden bir internet bağlantısı sağlamam gerekiyor. Java, .net , ccs c biliyorum. Burada ne tür bir yapı kullanabilirim? Raspberry pi ve arduino yu inceledim. Raspberry de zaten java ile yazabilirim ama dahili adc olmadığı için çok yaklaşmak istemiyorum. Arduino yu da gsm shield vb eklediğimde fiyatı raspberry i geçiyor nerdeyse. Tavsiyelerinizi alabilir miyim. Yapacağım iş tamamen analog verinin dijitale çevrilip , server'ıma http postlarla bu dijital değerleri iletmek. Sonrası zaten çok kolay.
up
ADC entegreler çok pahalı şeyler değildir, işinizi görecekse Raspberry ile kullanabilirsiniz.
Raspberry haricinde bu yönde kullanabileceğim bir yapı var mı peki? Yardımlarınız için teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme